Djokovič po skalpu Nadala: Byl to můj nejlepší zápas na Roland Garros. Nezapomenu na něj

12. 6. 2021, 09:50
Aktuality 16
Novak Djokovič označil páteční vítězné semifinále Roland Garros s třináctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem za jeden ze tří nejlepších zápasů své kariéry. Duel s množstvím úchvatných výměn a úderů od obou hráčů si bude pamatovat navždy, řekla aktuální světová jednička po výhře 3-6 6-3 7-6 6-2.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Rozhodně to byl můj nejlepší zápas na Roland Garros a jeden ze tří nejlepších v celé kariéře," řekl Djokovič poté, co Nadalovi uštědřil teprve třetí porážku na pařížském grandslamu. O dvě se postaral právě on, jako první španělského antukáře porazil Švéd Robin Söderling v roce 2009.

"Když uvážíte kvalitu tenisu, fakt, že jsem hrál se svým největším rivalem na místě, kde zažil tolik úspěchů a byl v posledních patnácti letech dominantní silou, pak připočtete tu elektrizující atmosféru... Rozhodně to byl jeden z těch zápasů a večerů, které si budu pamatovat navždy," uvedl čtyřiatřicetiletý Srb.

Bouřlivé prostředí připomínající Davis Cup či fotbalové zápasy pomohlo vytvořit 5000 diváků na centrálním kurtu Philippea Chatriera, kteří dostali výjimku ze zákazu vycházení po 23:00 a mohli zůstat v hledišti až do konce.

Viděli tak skvělou reprízu loňského finále, která se přitom pro pozdějšího vítěze nevyvíjela příliš nadějně. Nadal totiž vyhrál prvních pět gamů a vypadalo to, že stejně jako minulý rok nadělí Djokovičovi v prvním setu "kanára". Ale Srb věřil své hře, a i když už úvodní sadu nezachránil, nenechal se její ztrátou pro další průběh duelu rozhodit.

"Začátek byl trochu podobný loňskému finále. Ale i když jsem prohrával 0:5, nebyl jsem ani moc nervózní, protože pocit byl tentokrát jiný. Trefoval jsem míče lépe a cítil jsem se prostě lépe celkově. Nemělo cenu se ohlížet. I když jsem prohrál set, našel jsem svou hru, a začalo se to pro mě vyvíjet opravdu dobře," pochvaloval si Djokovič.

Klíčem k zápasu byl půldruhahodinový třetí set, v němž oba soupeři předváděli vrcholný antukový tenis. Za stavu 5:6 Djokovič odvrátil setbol a následně uspěl v tie-breaku, ve čtvrté sadě pak vyhrál závěrečných šest gamů a upravil svou dlouholetou bilanci s Nadalem na 30:28.

"Pokaždé, když jste proti němu na kurtu, víte, že musíte vystoupat na Mount Everest, abyste ho porazili," ocenil poraženého soupeře Djokovič, jehož v neděli čeká finálový debutant Stefanos Tsitsipas z Řecka.

Pětatřicetiletý Nadal poprvé v kariéře nepostoupil na Roland Garros do finále poté, co přešel čtvrtfinále. "Někdy vyhrajete, někdy prohrajete. Dal jsem do toho maximum, ale asi to nebyl můj nejlepší den. I když jsem bojoval a snažil se, moje údery tentokrát nebyly tak efektivní," řekl Nadal a ocenil soupeře. "Dobrá práce od něj. Byla to dobrá bitva," dodal poražený šampion.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
George_Renel
Kdyby zlepšil hodně špatnou hru nad hlavou, smázl ho ve třech setech.
Reagovat
Pe3k
Na to měl soustu času a pokud to nestihl doteď už s tím nic neudělá. Naopak mě připadá, že na síti a smeče jsou čím dál tím horší smile
Reagovat
Patik
včera tá hra nad hlavou bola o psychike..Nadal všetko dobehne niekedy ti dobehne aj smeč a ešte ti ho kladivom vráti do kurtu..Djokovič to hral opatrne a bojazlivo..pri iných hráčoch by mu to šlo lepšie
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co všechno bys od gymnasty chtěl, aby s tou raketou dělal?smile
Reagovat
RF46
fuj. ty cune jedno!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Až tak? Já komentoval hru nad hlavousmile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Patik
Hlavne aby si teraz nemyslel že má titul vo vačku..Vajda by ho mal teraz stiahnuť z oblakov a pripraviť ho na ďalší zápas..stálo ho to kus psychických síl..ak bude Tsitsipas hrať dobre a začne ho trápiť bojím sa aby Nole neklesol že už nevládze viac bojovať..Djokovič je inak spoločným menovatelom každého epického zápasu..takže smile
Reagovat
RF46
Tsitsi vyhraje:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Marduch
Presne tak. Bude to úplně jinej zápas než s Rafou, ale zároveň podobne náročný na psychiku. Podmínky nudou pro Noleho těžký. Snad se tam neuvari.
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsem oba zápasy a Cicipas na konci nepůsobil víc svěže než No1e, právě naopak.
Reagovat
RF46
Tak hrali na 5 setu. zdaleko ne takovy prodlevy a zverev hral vyborne...Zitra verim Tsitsimu
Reagovat
RF46
Herni inteligence bude ale na strane Djoka

.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Herní možnásmile
Reagovat
Patik
No len aby sa nezlakol že titul má na dosah a neroztriasli sa mu kolená..po Roland Garros túžil velmi dlho..a teraz mu prakticky ostáva poraziť len hráča z nextgen ktorého už niekoľkokrát predtým porazil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist