Djokovič otočil zápas se Seppim, postupuje i Federer

3. 6. 2012, 18:52
Aktuality 31
Novak Djokovič i Roger Federer neměli cestu přes osmifinále letošního grandslamu v Paříži tak jednoduchou, jak se očekávalo. Švýcar se do čtvrtfinále dostal po čtyřech setech, Djokovič musel rozhodnout dokonce až v páté sadě.
Novak Djokovič

První tenista světa Novak Djokovič po velkém boji postoupil do čtvrtfinále Roland Garros. V dnešním osmifinále s Italem Andreasem Seppim prohrál první dva sety, nakonec ale zápas otočil a po čtyřech hodinách a 18 minutách vyhrál 4-6 6-7(5) 6-3 7-5 6-3.

Do zápasu vstoupil Novak Djokovič velmi dobře a vedl už 3-0. Že světová jednička první sadu ztratí výsledkem 4-6 by tipoval málokdo. Druhou sadu získal také Ital, tentokrát v tiebreaku. Seppi hrál v první polovině zápasu velmi slušně od základní čáry. Velmi dobrým obouručným bekhendem se pyšní světová jednička, paradoxně tento úder měl v prvních dvou sadách o něco lepší Andreas Seppi. Ve zbytku zápasu Djokovič zabral, mnohem více těžil ze svého podání a utkání nakonec zvládl.

"Andreas byl rozhodně lepším hráčem v prvních dvou setech," přiznal Djokovič. "Měl jsem velké štěstí, že jsem se do zápasu dokázal vrátit. Když jsem prohrával o dva sety, stále jsem věřil, že zápas můžu vyhrát a to je jediné pozitivum, které můžu z dnešního zápasu vyzvednout. Má bojovnost nakonec rozhodla." Andreas Seppi viděl rozhodující moment v začátku třetího setu. "Nevstoupil jsem do třetího setu dobře," řekl Ital. "Jediná věc, kterou jsem mohl zvládnout lépe, byl právě vstup do třetí saty," litoval Seppi.

Dvousetovou ztrátu dokázal Djokovič vymazat potřetí v kariéře, naposledy se mu to povedlo loni v semifinále US Open proti Švýcarovi Rogeru Federerovi. Dalším soupeřem pětadvacetiletého Srba, který útočí na čtvrtý grandslamový titul za sebou, bude vítěz zápasu mezi Stanislasem Wawrinkou a Jo-Wilfriedem Tsongou.

Postoupil také Švýcar Roger Federer, který si poradil s překvapivým osmifinalistou Belgičanem Davidem Goffinem 5-7 7-5 6-2 6-4. Třetí hráč světa si ve čtvrtfinále zahraje proti lepšímu z česko-argentinského souboje mezi Tomášem Berdychem a Juanem Martínem Del Potrem.

David Goffin vstoupil do utkání se světovou trojkou velmi dobře. V prvním setu nepustil Federera ani k jednomu brejkbolu a sám využil brejkbol číslo 6 při podání Federera za stavu 6-5. Belgičan, který se do hlavního turnaje dostal jako "lucky loser", byl v prvním setu lepší a vyhrál zaslouženě. Druhá sada se podobala té první. Goffin sice začal lehce chybovat, ale Federerovi byl stále rovnoceným soupeřem. Za stavu 5-5 se ve druhé sadě zápas zlomil. Na podání byl tentokrát méně zkušený Goffin. Při shodě měl mladý Belgičan na forhendu vítězný úder, který ale skončil v síti a následnou dvojchybou daroval Švýcarovi první sadu. Ve zbylých setech už byl Federer lepší a postupuje do čtvrtfinále.

Jednadvacetiletý Goffin se představil v hlavní soutěži grandslamu poprvé v kariéře, navíc až díky zranění domácího Gaëla Monfilse. Jako první "lucky loser" od Dicka Normana v roce 1995 však dokázal postoupit na grandslamu až do osmifinále. "David má za sebou fantastický turnaj. Z celého srdce mu gratuluji," řekl Federer.

Na cestě Roland Garros si Goffin poradil s českým tenistou Radkem Štěpánkem, Francouzem Arnaudem Clémentem a Polákem Lukaszem Kubotem, zastavil ho až idol z dětství Federer, jehož plakáty měl pověšené v pokoji. "Nebudu nic zastírat, měl jsem je všude, takže hrát proti Rogerovi byl sen. Doufám, že mě takových zápasů čeká víc," uvedl Goffin.

Část osmifinálového zápasu má za sebou česká jednička Tomáš Berdych. Utkání bylo po třech setech při vedení Argentince Del Potra 7-6(8-6) 1-6 6-3 pro tmu přerušeno. Dohrávka utkání bude zařazena do zítřejšího programu. Svůj zápas nestihli dohrát ani Tsonga s Wawrinkou. Jo-Wilfried Tsonga má k postupu do čtvrtfinále blíže. Francouz vede 4-2 v rozhodujícím setu.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
nedělní výsledky (03. 06. 2012)

Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Seppi (22-It.) 4-6 6-7(5) 6-3 7-5 6-3
Federer (3-Švýc.) - Goffin (Belg.) 5-7 7-5 6-2 6-4
Del Potro (9-Arg.) - Berdych (7-ČR) 7-6(8-6) 1-6 6-3 přerušeno pro tmu
Tsonga (5-Fr.) - Wawrinka (18-Švýc.) 6-4 7-6(8-6) 3-6 3-6 4-2 přerušeno pro tmu 

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole mal zatiaľ na ceste dvoch antukárov, Starace bol takou slabšou verziou Seppiho. Ten je ešte o stupeň slabší, než Wawrinka, ktorého Djokovič môže dostať. Tsonga mu rozhodne sadne viac...

Federera na RG človek vôbec nevie odhadnúť, neviem čo si mám o ňom myslieť..Na jednej strane nespĺňa očakávania, na druhú stranu, ešte nečelil ozaj kritickej situácii. Mal to viac menej pod kontrolou. Až Del Potro, či Berdych budú zrkadlom výkonnosti.
Reagovat
spaniel
Zajimave, ze v Rime Roger Seppiho doslova rozmontoval rozdilem nekolika trid, aby nasledne prohral s Novakem...ktery zas dneska Seppimi utekl z lopaty za pet dvanact. Taky nevim co si o Rogerovi myslet, pry ma nejake problemy, ale zatim to nema takove grady jako loni. Snad si nechava to nej na pozdejc...
Reagovat
smazaný uživatel
Seppi išiel do toho zápasu s Rogerom po dvoch tenisových maratónoch, ktoré mal v nohách. Cez bežné turnaje nie je deň voľna, takže som od neho ani veľa nečakal. Vlastne ja od neho všeobecne moc nečakám, nie je to podľa mňa až tak nebezpečný tenista. Dnes hral v prvých dvoch setoch výrazne nad svoje možnosti..
Reagovat
Labi
...toho bych nesoudil jak zatím hraje on ví že zápasu je moc a navíc se hraje na 3 vítězné sety proto asi když viděl jméno Goffin tak se nechtěl moc strhat a podcenil to, pak ale zabral a další sety jsou už jednoznačné ...uvidi se až ve QF jakou ma formu
Reagovat
spaniel
V interview po utkani zminil Roger nejake drobna zraneni, se kteryma se potyka, tak snad se z toho vyhrabe.
Reagovat
smazaný uživatel
Do řitě, né, Tsonga brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Kruci, už se nahecoval a jede, teď ho Wawrinka jen tak nezastaví.
Reagovat
dadaft
dnešek jasně ukázal, jaký je problém.
na velkém kurtu už není možné odehrát čtyři zápasy za den (z toho dva ženské) !!!!!
možná ani tři ne...
*
tohle se bude muset řešit. jsem zvědav jak...
Reagovat
smazaný uživatel
Noo tak jsou 2 možnosti jak to řešit: 1) Dát tam světla
2) začínat program v 10:00
Reagovat
dadaft
taky míče připadají v úvahu.
Reagovat
spaniel
Mice? Myslis ty svitici? :)
Reagovat
dadaft
)) nee
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude sa to nijak riešiť, pretože organizátori nie sú pripravení na situáciu, že by to mali nejak riešiť. Proste sa budú pozerať.

A to sa mužské SF začína o 14:00..Rovnako ako pred rokom. Vtedy hral Rafa tri sety, Federer štyri a skoro to nestihli dohrať..Mám to v čersvej pamäti... Ja si vôbec neviem predstaviť, že prvé SF bude 5 hodín, čo potom budú robiť..To bude srandy..
Reagovat
smazaný uživatel
Že by deja vu pro Tsongu? Snad jsem to ráno přivolal.
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem zapas sledovala od stavu 2:1 na sety pro fedexe a zjavne jsem udelala dobre ;) roger je na servisu dobrej, jen by to chtelo vice se prosazovat na returnu...jeho efektivita vyuzivani brejkbalu bohuzel neni vysoka. a pritom jich mava nekolik! kdyby je vyuzival, tak by soupere projel 6:1 a ne 6:4....ja vim, ze return nepatri mezi jeho top zbrane, ale...
Reagovat
fazil
haluzak djokovic opet vysmrdlal vyhru. s rafou to vidim ve trech setech...hahaha
Reagovat
smazaný uživatel
si myslíš že Djokovič zopakuje stejný výkon jako dnes ? nevěř tomu , kolikrát hrál Djokovič že vyhrál jen tak tak ze štěstím a pak přišel další zápas a hrál tak jak minulý rok kde nebyl k poražený .Naopak si myslím že tento pěti setový match mu jen dodal víc sebevědomí a víc si bude ted věřit že to nakonec může dokázat a vyhrát titul .
Reagovat
smazaný uživatel
Roger namá zatím formu, bohužel!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se musí smát, když vidí, co za zoufalství jsou schopni Roger s Nolem předvádět. Si dokážu představit, že vyhraje celý RG bez ztráty setu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ešte predčasné..Veľmi..každý zápas je iný. Poslední bývajú veľakrát prvými práve vo finále. Dnešný deň naznačil, že favoriti to nemajú vyarendované a nikto im nič zadarmo nedá. Práve Monaco je ten typ, ktorý určite nie. Preto sa z toho zajtrajšieho zápasu celkom obávam, Monaco mi príde dokonca väčšou hrozbou, než Tipsarevič, či Almagro..
Reagovat
SwissMaestro
Tak dneska to byly pekne nervy. Skoda, ze to Seppi nedotahnul do konce, moc jsem mu fandil. U Federera jsem ani nedutal. Jeho forma mi na FO prijde velice spatna , ale doufam, ze na Djokovice a soupere vyssi kvality se namotivuje jeste vice a to finale by mohl dat.

P.S.- K tem plakatum....kde je mozne sehnat solidni plakat Rogera Federera aniz bych za nej musel platit 400 Kc?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič byl dneska určitě k poražení, ale bohužel zrovna Seppi neni ten kterej by to dokázal. Tomu sem nevěřil ani když to bylo 2:0
Roger si dneska opět nechal vzít jeden set, ale o jeho formu bych se nebál. Prvního pořádnýho soupeře bude mít teprve až teď ikdyž Goffin hrál sympaticky dva sety.
Reagovat
spaniel
Michael J. Fox (Goffin) si me ziskal. Velmi sympaticky vykon, libil se mne hlavne forehand, hral ho hodne rychle po odskoku. Jsem zvedavy jak si povede dal, treba bude jednou viset nekomu nad posteli i on.
Reagovat
a.magerova
Na Michaela jsem já teda odborník :-)))
http://static.tumblr.com/vzzd5wl/nMrl0wxty/michael-j-fox.jpg
Reagovat
pepi
konecne nekdo novy komu muzu fandit. ma velke rezervy,kdyz je vyuzije, muzem o nem jeste hodne slyset
Reagovat
Heather_Fedex
dneska to byli jine nervycky...velka davka cesneku dneska byla nutna ;)))
Reagovat
a.magerova
Ale mládí a zdravá drzost s jakou se Goffin postavil Rogerovi mě fascinovala !!!
Reagovat
Heather_Fedex
ja uz jsem to psala, david ma potencial dostat se do spicky. a na zaver se mi libilo to pratelske obejmuti ;) borci...
Reagovat
a.magerova
A taky to poplácání po hlavě... to bylo milé, takové otcovské :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
no vzdyt tatka smoula, samozrejme ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist