Djokovič obhájil titul na exhibici v Abú Dhabí

29. 12. 2012, 23:51
Aktuality 16
Novak Djokovič zahájil novou sezonu stejně jako tu předchozí vítězstvím na prestižní exhibici v Abú Dhabí. Letos mu k tomu stačily pouhé dvě výhry nad dvěma Španěly: v semifinále nad Davidem Ferrerem a v dnešním finále nad Nicolásem Almagrem.
Novak Djokovič

Loni Novak Djokovič na exhibici v Abú Dhabí debutoval a hned ji po třech výhrách - nad Monfilsem, Federerem a Ferrerem - ovládl. Letos už byl nasazen přímo do semifinále, ve kterém včera smetl Davida Ferrera.

V dnešním finále proti dalšímu Španělu Nicolasi Almagrovi již tak suverénní výkon i vinou kvalitní hry soupeře nepředvedl, přesto vývoj utkání hraného v uvolněné atmosféře otočil a zvítězil 6-7 6-3 6-4.

Nicolás Almagro a Novak Djokovič"Finále jsem si absolutně užil. Bylo to vzrušující být opět tady a doufám, že každý, kdo přišel, si to dnes pořádně užil," řekl Djokovič, který se nyní přesune do australského Perthu, kde ho čeká po boku krajanky Any Ivanovičové Hopman Cup.

"Gratuluju Nicovi. Je to úžasné, protože sem přijel velmi pozdě, ale včera i dnes podal dobré výkony," dodal Srb na adresu Almagra, jenž se na turnaj dostal až jako náhradník po odstoupení Rafaela Nadala. Dvojnásobný vítěz z Abú Dhabí se odhlásil kvůli žaludečnímu onemocnění a odložil tak návrat na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním kolena.

Sedmadvacetiletý Almagro dnes ve čtvrtém vzájemném duelu s Djokovičem uhrál vůbec první set.

"Užil jsem si spoustu legrace a organizátorům musím poděkovat, že mě na poslední chvíli pozvali. Být tady bylo pro mě něco úžasného," řekl Almagro. "A gratuluju Novakovi, protože on je jedničkou a vítězem dnešního večera," dodal. 

V zápase o 3. místo si poradil Španěl David Ferrer se Srbem Jankem Tipsarevičem, kterého zdolal po setech 7-6 6-2.

- EXHIBICE ABÚ DHABÍ -
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
kompletní výsledky (27. - 29. 12. 2012)

Předkolo (čtvrtek):
Tipsarevič (Srb. ) - Murray (Brit.) 6-3 6-4
Ferrer (Šp.) - Berdych (ČR) 6-2 6-4

Semifinále (pátek):
Djokovič (Srb.) - Ferrer (Šp.) 6-0 6-3
Almagro (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 2-6 7-6(3) 6-2


Zápas o 3. místo (sobota):
Ferrer (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(4) 6-2

Finále (sobota):
Djokovič (Srb.) - Almagro (Šp.) 6-7(4) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
carolyn
Celý záznam ještě nikde není? Našla jsem jen sestřihy
Reagovat
carolyn
Reagovat
carolyn
Reagovat
carolyn
Reagovat
Nola
chalani sa výborne bavili, vtipných momentov tam bolo veľmi, veľa:
http://www.youtube.com/watch?v=4nXTuHAhCjI
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Djokovicovi. Nevidel som ani jeden jeho zápas, no jeho výsledky som prijal s odlišnými pocitmi. Almagro nie je hráč, ktorý by mu mal na tomto povrchu robiť problém.

Som zvedavý v akom svetle sa predstaví na AO. Svojim spôsobom, čím lepšie bude hrať, tým menej ma bude mrzieť Rafova neúčasť. Na harde je totiž za štandardných okolností neprekonateľný. Takže očakávam vysoký štandard ;)
Reagovat
Mayo
AO podľa mňa vyhrá jeden z dvojice Djokovič Murray...je možné , že sa stretnú ako vlani v SF
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som k nim kľudne pridal i Federera. Všetko sa môže stať. Nole bude hlavný favorit, no to bol aj vo Wimbledone, či New Yorku. Verím však, že Austrália mu bude najviac naklonená po všetkých stránkach.
Reagovat
Mayo
tak na Wimbledone si myslím, že až taký favorit nebol...ako napr. v New Yorku...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu souhlasit, Almagro je hodně nebezpečný- s tím svým podáním a rychlou, prudkou hrou...jeho největší slabinou je labilita, která zrovna při exhibici nehrozí:-)
Co se týče Noleho, odehrál horší zápas než proti Ferrerovi, ale zato se snažil víc bavit diváky, míň se soustředil na samotnou hru (i když to nakonec stejně dotáhl do vítězného konce) a mě to bavilo:-) Nicovi se taky nedá upřít, že je to veselá kopa, a když se usměje (a nejlíp do toho ještě mrkne), tak je to i docela přitažlivej chlap:-)))) Sympaťák holt.
Reagovat
smazaný uživatel
*sympaťáci...oba!:-)

Na AO jsem taky zvědavá. Souhlasím, že favority jsou všichni tři a bude to hodně zajímavé.
Mayo- Taky nemyslím, že by byl Nole na trávě favoritem...na letošním Wimbledonu šlo o to, že se s Federerem měl utkat na trávě poprvý, takže člověk moc nevěděl, co čekat, a mohl favorizovat prostě toho, kdo se zdál být v lepší formě. Každopádně Roger tyhle zmatené duše propříště celkem přesvědčivě nasměroval:-/:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Som Peťo, Sonička...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mayo
Nole je pánes
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist