Djokovič neví, co v boji proti dopingu děláme, vrací kritiku šéf WADA

15. 11. 2013, 12:37
Aktuality 7
Před týdnem se Novak Djokovič po případu daviscupového kolegy Viktora Troického nechal slyšet, že ztratil důvěru v antidopingový program v tenise, a nyní mu WADA kritiku vrací. Šéf Světové antidopingové agentury John Fahey prohlásil, že druhý hráč světa a čerstvý vítěz Turnaje mistrů nemá tušení, co všechno zaměstnanci WADA v boji s dopingem dělají.
Profily hráčů
John Fahey

"Nemyslím si, že má Novak Djokovič nejmenší ponětí o tom, co děláme. Pokud by to chtěl zjistit, moc rád zvednu telefon a promluvím si s ním," řekl CNN Fahey, který je momentálně v Johannesburgu na konferenci WADA (World Anti-Doping Agency) o dopingu ve sportu.

Djokovič se zase připravuje v Bělehradu na finále Davis Cupu proti českým tenistům. Kamaráda Troického se zastal v minulém týdnu poté, co srbský tenista dostal roční zákaz činnosti za to, že nesplnil během dubnového turnaje v Monte Carlu povinnost odevzdat vzorek krve.

Troicki se ten den necítil dobře a svou obhajobu postavil na tom, že mu dopingová komisařka sdělila, že odmítnutí ze zdravotních důvodů nebude problém. Djokovič pak délku disciplinárního trestu kritizoval. Ztratil prý v antidopingový systém veškerou důvěru. Navíc podle svých slov bude nervózní, až bude muset příště odevzdávat sám vzorky.

Fahey tyto komentáře šestinásobného grandslamového šampiona označil za neužitečné. "Pokud by pak (až mi zavolá) měl připomínky, budu mu naslouchat, ale v tuto chvíli si nemyslím, že to je zasvěcený komentář," dodal Fahey.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/kladivo-na-podfukare-za-doping-bude-distanc-ctyri-roky/r~69e2e56e4ddc11e383e4002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=B&utm_term=position-4
Reagovat
carolyn
"WADA také na svém zasedání rozhodla, že sportovci přistižení při užívání dopingu budou muset v budoucnu počítat s přísnějším čtyřletým trestem namísto dosavadního dvouletého. Tvrdší tresty budou zaneseny v novém kodexu, který začne platit od 1. ledna 2015."
Reagovat
Pe3k
Já sice nemám potuchy, co přesně dělají, ale je to asi dost málo, vzhledem k tomu, kolik tenistů načapali...Přitom mi nikdo nenamluví, že se tam nesype, když se sype téměř v každém sportu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že se sype i v tenisu. A vůbec to nemusí být jen na špičce. Proti dopingu se opravdu vůbec nebojuje, WADA je organizace jen na oko...pořád si totiž někteří lidé myslí, že světoví sportovci jsou čistí a ten kdo sype je darebák, který podvádí...:-)
Reagovat
Berny
Kdyz je to tak jasné tak muzes mi rict o nejakych dukazech ? V nasi spolecnosti plati presumce neviny a to je zaklad naseho prava, ktere uznavame. Dokud nekomu neni prokazana vina pohlizi se na nej jako na nevineho, vsechno ostatni jsou plky. Takze hod dukazy prosim.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, mám teda jít např. k Federerovi, vzít mu krev a dát ji na rozbor jo?:-)) A třeba u Bolta nebo jinýho špičkovýho atleta bys taky potřeboval důkaz jo?
Reagovat
Filippo_Volandri
Pavlicek: A podle čeho si teda seš tak jistej, že sypou, když jsi to sám nezjišťoval? Pokud vím, tak Federerovi nebo Boltovi nikdy nic nedokázali, takže jen meleš z cesty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist