Djokovič: Mám za sebou nejlepší čtyři měsíce v životě

4. 4. 2011, 10:37
Aktuality 10
Čtyři měsíce stačily k tomu, aby Novak Djokovič už zřejmě pro žádného tenisového příznivce nebyl jen ten "třetí vzadu". Srbský tenista je na začátku dubna stále bez porážky, vyhrál čtyři turnaje včetně Australian Open a 24 zápasů za sebou. O tom, kdo je nejlepší, je ale příliš brzy hovořit, řekl po úspěchu v Miami.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© sonyericssonopen.com)

"Vím, že prožívám nejlepší start do sezony, o tom není pochyb. Mám za sebou nejlepší čtyři měsíce v životě," řekl Djokovič po nedělním triumfu nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ve finále v Miami. "Ale je to jen začátek sezony a myslím, že je příliš brzy mluvit o špičce žebříčku. Rafa je teď nejlepší," dodal.

Rodák z Bělehradu letos vyhrál 24 zápasů po sobě, i s loňským finále Davis Cupu celkem už 26. Naposledy prohrál v semifinále Turnaje mistrů s Rogerem Federerem. "Nejsem neporazitelný, jen si věřím," řekl Srb.

Dále čtěte:
Djokovič je nyní světovou dvojkou a teoreticky by mohl po antukové sezoně vystoupat na tenisový Olymp. Nadal totiž na antuce obhajuje přes 7000 bodů za tři tituly na turnajích série Masters a výhru na grandslamovém Roland Garros v Paříži.

"Pokud chci vůbec pomýšlet na pozici světové jedničky, musím hrát vyrovnaně celý rok. Všichni víme, že antuka je jeho (Nadalův) oblíbený povrch," řekl Djokovič, kterému se na antuce v minulosti příliš nedařilo. "Ale tyhle výhry a skvělý začátek roku mi dodávají obrovskou energii a sílu před nadcházející částí sezony," dodal.

Nadal očekává, že ho Djokovič v současné formě asi sesadí z pozice jedničky. "Vyhrál grandslam a teď dva velké turnaje po sobě, takže bude normální, když se stane jedničkou do měsíce a půl, dvou. Záleží ale, jak se mi bude dařit na antuce. Budu bojovat, věřím v dobré výsledky a uvidíme, jak to dopadne," řekl Nadal.

Už příští týden naznačí, jak by se mohla situace vyvinout. Tenisté se přesunou do Monte Carla, aby tam zahájili antukovou sezonu. A třiadvacetiletý Djokovič, přezdívaný Joker nebo Nole, buď poprvé prohraje, nebo se opět přiblíží postu světové jedničky.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Stan_Borowitz
za tři turnaje Masters a RG? Řečeno slovy Járy Cimrmana - a není to málo, Ivane Pavloviči?
Reagovat
smazaný uživatel
+ wimbledon
Reagovat
Stan_Borowitz
ale WB se nehraje na antuce, že. Přesto se tady ten nesmysl se 7000 body na antuce objevuje v článcích už poněkolikáté.
Reagovat
smazaný uživatel
nekdo tu kdysi chtel ATP Race Rankings tak tady je: http://tennislive.free.fr/race
Reagovat
smazaný uživatel
trosku OT, ale nevite nekdo,co je pravdy na tom, ze se nam nole tajne ozenil? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, slyšel jsem, že je to pravda, prý se oženil s jakousi majkou R. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
... ale je to tak tajný, že netuší dokonce ani ona sama. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
".... že TO netuší dokonce ani ona sama". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
majka_r uz je nekolik let stastne vdana, takze s tou to nebude :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
že si tajně vzala novaka?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist