Djokovič má novou posilu, radí mu Lendlův trenér

28. 8. 2013, 18:50
Aktuality 2
Andy Murray má Ivana Lendla, Novak Djokovič sáhl při hledání nové posily do svého týmu ještě hlouběji do tenisové historie. Srbského tenistu pomáhá v těchto dnech připravovat bývalý 10. hráč světa Wojciech Fibak - muž, který pět let trénoval právě Lendla.
Profily hráčů
Wojciech Fibak

Když Novak Djokovič na úvod US Open hladce přešel přes Litevce Berankise, zmínil po zápase i novou tvář ve svém týmu. "Posledních šest, sedm dnů nám spolupráce při přípravě na US Open klapala a dnešní zápas se vydařil. V týmu má důležitou roli, věci konzultuje přímo se mnou," řekl nejlepší hráč světa na adresu bývalého profesionálního tenisty Wojciecha Fibaka.

Předloňský vítěz US Open a finalista posledních tří ročníků grandslamového turnaje Djokovič má dobrý důvod naslouchat názorům člověka, který po skončení své kariéry pět let vedl Ivana Lendla. Ve finále Wimbledonu nestačil na Murrayho, v Montrealu vypadl v semifinále s Rafaelem Nadalem a porážka z rakety Johna Isnera v Cincinnati znamenala, že se ani po čtyřměsíčním čekání nedočkal titulu.

"V Montrealu ani v Cincinnati jsem nehrál moc dobře," uznává Djokovič, který se se svým trenérem Mariánem Vajdou dohodl, že se jim hodí nová posila.

"Bylo to týmové rozhodnutí," tvrdí Srb. "Nikdy nedělám rozhodnutí sám. Je to sice individuální sport, ale důležitá je snaha celého týmu. Všechno jsme probrali a shodli se na tom, že se nám hodí další pomoc. Wojciech Fibak je momentálně ten správný člověk. Připojil se k týmu na letošní US Open, což bude něco jako zkušební turnaj. Uvidíme, jak to půjde, jestli během těch dvou týdnů zapadne do týmu," dodal Djokovič.

Fibak, kterému bude v pátek 61 let, patřil mezi elitní hráče ve dvouhře i čtyřhře. Svého maxima v singlu dosáhl vítěz patnácti turnajů v roce 1977, kdy se dostal na 10. místo, ve čtyřhře byl dokonce třetí na světě.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Bartys
To je ten co radí Štěpánkovi? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist