Djokovič má jasno. Chci vyhrát Roland Garros i olympijské zlato, říká

7. 2. 2012, 11:43
Aktuality 72
Loňskou sezonu sice ovládl, dva velké tituly ale Novaku Djokovičovi ve sbírce stále chybí - triumf z Roland Garros a olympijské zlato. "Proč nevyhrát oboje?" uvedl srbský suverén na pondělním vyhlášení ankety Laureus v Londýně, kde získal ocenění pro nejlepšího sportovce minulého roku.
Profily hráčů
Novak Djokovič

První hráč světa Djokovič dominuje od loňska tenisové scéně a vyhrál čtyři z posledních pěti grandslamových turnajů. Naposledy obhájil titul na Australian Open, loni ovládl i Wimbledon a US Open, jen na antuce na French Open vypadl v semifinále.

"Nejdříve zkusím naladit formu na Roland Garros, kde bych chtěl dojít až do konce a vyhrát, pak začnu myslet na Wimbledon a olympiádu," řekl čtyřiadvacetiletý Djokovič.

V Paříži loni prohrál s Rogerem Federerem ze Švýcarska v semifinále a skončila tak jeho série 41 vítězných zápasů v řadě. Pokud by French Open vyhrál, stal by se osmým hráčem, který by v kariéře získal všechny grandslamové turnaje.

Djokovič věří, že je schopen se připravit, aby dokázal svůj cíl naplnit. "Naučil jsem se, jak sestavit svůj kalendář, jak zvládnout sám sebe na kurtu i mimo něj a připravit se na velké akce. A to bude v letošní sezoně rozhodující," řekl Djokovič.

Olympijské hry se uskuteční v All England Clubu, jen tři týdny po Wimbledonu. "Bude zajímavé, jak se vzpamatuje tráva, ale slyšel jsem, že jsou připraveni," řekl Djokovič, který loni po triumfu zelený pažit z centrálního kurtu i žvýkal.

O olympijský triumf ve dvouhře bude usilovat i šestnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer, jenž pod pěti kruhy také ještě dvouhru nevyhrál. Před čtyřmi lety v Pekingu se ze zlata radoval Španěl Rafael Nadal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

72
Přidat komentář
VlS
Zase zde komentujeme titulek a ne Noleho vyjádření. To vyjádření (podle článku) zní: "Nejdříve zkusím naladit formu na Roland Garros, kde bych chtěl dojít až do konce a vyhrát, pak začnu myslet na Wimbledon a olympiádu," řekl čtyřiadvacetiletý Djokovič.

Jistě není potřeba zvlášť zdůrazňovat, že je to něco jiného, než :
"Djokovič má jasno. Chci vyhrát Roland Garros i olympijské zlato, říká" , jak nás navádí titulek.
Nejsem Noleho fanda, jeho teatrálnost mi neimponuje, ale neperme mu žrádlo za něco, co neudělal.
Reagovat
gigin
Ty si fajn ogara !!! :-)) Né vážně, je to přesně tak, jak píšeš, ale to je celkem fuk, není to poprvé a naposledy, kdy takto články a zejména jejich nadpisy vyzní. Ale - kdo chce psa bít .... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pan pisatel asi zapomněl zmínit Turnaj Mistrů v Londýně, pro nejlepších 8 hráčů světa.

Tak že mu chybí 3 !!!!!!!
Reagovat
gigin
si jistý??? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
2008 nic?
Reagovat
gigin
kurňa nekaz mi to, čekal jsem, jestli se chytí :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Až se vrátí Robin bude to na RG hodně těsný a doufám že se konečně titulu dočká. Po těch dvou porážkách ve finále by si to už zasloužil!
Reagovat
Labi
...stačí se kouknout na pár "výroku" Djokovice a člověk ma o něm jasno. Před semifinále Roger-Rafa říkal že si sedne k Tv a bude sledovat zápas mezi 2 z 5 nejlepších hráču tenisové historie uplynulo několik dní a on už hlásí že chce vyhrát všechno. Kam se vytratila jeho "respekt" k soupeřům kteří jsou v historických tabulkách stále ještě daleko před ním? J eto šašek, říká se všeho s mírou ale jeho sebevědomí je asi až příliš vysoko ...nechci říkat nebo mu přát to nejhorší ale nezlobil bych se kdyby tohle byl začátek konce jeho vítězné éry protože na okruhu jsou jiní hrači kteří si ještě úspěch zaslouží nejen po sportovní stránce at už to je Rafa, Roger, Tsonga nebo Murray...tihle hráči mají charakter a nemluví tak jak se jim to v danou chvíli hodí.
Reagovat
Fandina
já si myslím, že tenis se nehraje kvůli zásluhám nebo respektu. Hraje se proto, aby se vyhrálo. Takže když Djok umí vyhrát, tak prostě může mluvit o tom, že by chtěl vyhrát RG nebo olympiádu. To ještě nemá. Tak je logické, že to chce. Nesouvisí to se sebevědomím, souvisí to s dosavadní schopností porazit kohokoli... úsměv
Reagovat
VlS
No, a čekáš, že řekne (tipuji, že je to zase odpověď na novinářský dotaz zveřejněná, jak obvykle, bez citování toho dotazu). Nemyslím, že No 1 může říct: no pojedu se tam podívat a jestli mě Roger s Rafou nechají, tak bych to třeba i rád vyhrál?
Reagovat
Labi
jde o to jak to řekl, jakoby nebylo možné aby to vyhrál někdo jiný,...někdo z těch hráču ktere jsem jmenoval plus Ferrer by určitě neřekli že jedou vyhrát ale že konkurence je silná a budou se snažit dojít co nejdál.... řikám srovnejte si vyroky Djokovice ještě poměrně nedávno a tedkom....např loni před zápasem na AO řekl že s Federerem už vyhrál a že ví jak se má na těžké zápasy připravovat....z tohoto prohlášení bylo cítit že má respekt k soupeři ale prohlášení ve stylu jedu tam vyhrát...prostě mu stouplo sebevědomí až moc..
Reagovat
Fandina
Djok prostě umí. Momentálně je lepší než ty ostatní. Sebevědomí s tím nemá nic společeného. Vždyť na AO měl minimálně třikrát namále ale tenisově to prostě dotáhl, vyhrál. Co říká je nepodstatné. Podstatné jsou výsledky na kurtu a ty on má. S Fererem, Marrym i Nadalem na AO to byly pěkné zápasy. Ne náhoda a nevyhrál řečma, vyhrál dobrým tenisem... úsměv
Reagovat
W.G.M.
Sebevedomi s tim ma prave hodne spolecneho, bez sebevedomi se vyhrava o poznani hur. A co rika, sice vpodstate nepodstatne je, ovsem nediv se, ze potom lidem neni sympaticky. Ano, je treba uvazit, v jakem kontextu zazni zde prezentovane vyroky (nejen Novakovy), ale popularitu tenistu nedelaji jen jejich sportovni vykony, ale i jejich vlastni prezentace, medialni obraz. A pokud sis vsimla, tak je zde minimum Novakovych fanousku, stejne jako ve svete ma porad podstatne mene fanousku nez treba Rafa a Roger. Asi neco dela spatne a rekla bych, ze bychom se tu v ramci Tenisportalu mohli i shodnout na tom, co to je :-).
Reagovat
gigin
to by mne fakt zajímalo, co podle tebe dělá špatně !!
Reagovat
W.G.M.
No tak podle me a i podle vice lidi (napr. se to docela rozebiralo na diskusi na iDnesu) tedy rozhodne moc tlaci tzv. na pilu. To jeho soumenstvi mi prijde nucene, jako by se chtel za kazdou cenu ziskat sympatie lidi tim, ze bude napr. chroustat travu na Wimbledonu, napodobovat tenisty, tancit na kurtu. Pro me to je saskarna. Jeho projevy na kurtu se mi take zrovna nelibi (trhani tricek, burcovani publika napr. na US Open v semi s Rogerem, kdyz se Roger potreboval maximalne soustredit, jeho zdravotni obtize, ktere dava ostentativne najevo, aby pak za chvilku behal jako polity zivou vodou), to, ze mu postavili doma sochu, mi take prijde prehnane, stejne jako vyhlaseni jeho tymu vloni, jak Srbsko svetu ukaze hvezdu - i kdyz vim, ze za ty posledni 2 veci nemuze, je to zkratka soucast jeho medialniho obrazu...

Proste je to soubor veci, ktere u mnoha lidi sympatie nevzbuzuji, u nekterych ano, to je proste tak, kazdy se nemuze zavdecit vsem. Tenista to je vynikajici, o tom nikdo nemuze pochybovat ani na vterinu, ale super sympatak to tedy neni.
Reagovat
gigin
děkuji ti za odpověď. Právě tím, co jsi popsala (ten soubor věcí), je mi moc sympatický. Najde se tam i něco navíc :-) Ale tak samozřejmě je jasné (a podle mne i logické), že má Federer i Rafa více fanoušků. Asi tak: měl jsem tenis vždycky rád, ale teď ho díky Novakovi miluju :-)
Reagovat
W.G.M.
A tak je to spravne :-), bez favorita ma ten tenis podstatne mensi naboj ;-).
Reagovat
gigin
Přesně tak !! :-))) Pacient, no .. :-D
Reagovat
tito
Je Ti to přáno Gigine, ale odsud posud, že?
Reagovat
gigin
čekal jsem tě !! :-)) Ty nepruď, máš už všechno !! Nebo ne?
Reagovat
tito
Máme, nemáme...Ale chceme víc! A vy jste si užili již více než dost!!! Jen si dáte pauzu, ať se máte zase na co těšit :-)))
Reagovat
gigin
jo, já jsem pro !! Nakonec - jedná se o společenské události, tak ať si užijou i ostatní :-) Druhá varianta - NE NIC !! VŠECHNO DOM !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ne uplne povedeny blog ale o to lepsi diskuze pod nim
http://blogs.tennis.com/thewrap/2012/02/life-in-the-nole-era.html
koho zajima at si to cele precte. Vesmes problem bude v tom ze se objevil dominator z vychodu Evropy, s jinyma zvykama, chovanim nez je "na zapade" zvykem. Tenisovi elitismus, "elegance" a classy pristup bez emoci jde k ledu. Prichazi uprimnost a ta neni jednoduse stravitelna
Reagovat
Fandina
Já myslím, že nejme v rozporu. Já ale nehodnotím, kdo má kolik fanoušků, odpovídala jsem, že když Nole dovedl v posledním roce tenisově přehrávat ostatní a ze známých turnajů mu chybí RG a chce i olympiádu, je snad jediný momentálně, kdo může říkat, že to chce. Pochopitelně, že sebevědomí je důležité, hlavně na kurtu si musí věřit, jinak by to nešlo. Opakuji mě je jedno kdo má kolik fanoušků, hodnotila jsem jen že v poslední době dobře hraje... úsměv
Reagovat
W.G.M.
No ja jsem reagovala na to, ze jsi psala, ze nezalezi na tom, co rika, a ze nehraje kvuli zasluham a respektu, coz byla reakce na Labiho, ktery Novaka kritizoval za jeho chovani. Tak jsem se vyjadrila, ze pro hru samotnou to dulezite neni, ovsem pro ohlas fanousku a tenisoveho sveta ano. Jinak samozrejme nejsme v rozporu :-).
Reagovat
gigin
dobré!! díky za odkaz :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdesi ho má nekde Nadal šancu porázit tak je to tady to jediné mu može vrátit ztracenů sebedůvěru , kde si by to dopadlo opačně bude pro Nadala Djokovič už nezdolatelný. (samozdřejmě tato ůvaha je myslena když sa na turnaji ve finále potkaju což sa vůbec nemosí stát)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se mnou budete souhlasit,že RAFAnedopusti, aby ho djokovic porazil ve finale.Jinak by NADALOVA psychika totalne zrezavěla
Reagovat
Pe3k
Jistě, Rafa to nedopustí stejně jako to nedopustil v předešlých 7 utkání v řadě :D
Reagovat
Fandina
pro to, aby Francii vyhrál ........... obvzlášť když takhle hlásí, že je to jeho cílem............ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Však právě proto ty hlavo,proč myslíš, že sem to tam psal? :D :P
Reagovat
W.G.M.
No jo, ale RG jsou jeho vysostne vody, tam ma trosku jinou motivaci nez treba v Australii nebo Wimbledonu. Navic v poslednim zapase to nebylo jednoznacne Novakovo, takze ja si myslim, ze Novak to ve Francii bude mit zatracene tezke a verim tomu, ze Rafa by ho v pripadnem finale porazil. Samozrejme, ze je treba brat v uvahu fakt, ze RG se hraje az za docela dlouhou dobu a vykonnost hracu se muze ubirat ruznym smerem...
Reagovat
Heather_Fedex
cely zapas jsem nevidela, pouze 3 gamy z 2. setu ale to co tsvetana rekla o li pry "nastesti skrecovala" tak to je opravdu desni. cupka jedna
Reagovat
smazaný uživatel
To opravdu řekla? Já sem ten zápas neviděl...
Reagovat
Heather_Fedex
vim jiste ze rekla neco v tom zmyslu, ze nastesti uz nemusela pokracovat. zadna zminka o tom, ze ji je lito, ze se li zranila. podle mne by se sluselo vyjadrit litost a zakryt velke nadseni z vitezstvi
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem si az dnes vsimla, ze i kerberova je levacka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak celkem slusne rychle za 30min.:(
Winners 10/9
UE 11/3 - no tady to je tak trosku zakopany pes + servis
------------------
Na zacatku druheho s. otacela Lucka z 0:40, ziskala gem, tak snad tohle ji uz nakopne.
Reagovat
VlS
Tak Lucina zase předvedla svůj vabank tenis a zase jí to nevyšlo, ale to, co vyšlo, na to byla radost koukat.
Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm zatim si Angel. drzi podani. Lucka se pomalu probouzi, tak snad se probudi poradne...
Reagovat
smazaný uživatel
No nebyl to dobry vstup do zapasu. Lucka - hned ztrata vyhody podani, uz v tech stats. ma 2 dvojchyby za prvni gem.
Angelika celkem dobre returnuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 12 / 19
UE 21 / 33
------------------
Zachvili by mela hrat Lucka s Angelikou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze po Sabine, Jelene konci skreci, sic v zapase i LI...
Reagovat
smazaný uživatel
och tá jeho skromnosť je až udivujúca...
Reagovat
gigin
co má jako říkat? No na RG bych byl rád za čtvrtfinále a na OH za postup do druhého kola??
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nam LI v Parizi zatim trapi Svetlana urvala prvni set v TB. Dost se hraje od zadni lajny. Obecne ten povrch slusne holky prohani:)

P vs L - 1.set 7:6
UE > 15 / 23 Li hlavne ztraci na velkych bodech
Winners > 6 / 16
Reagovat
smazaný uživatel
Svetlana jde na podani potvrdit brejk. Tak s LI to zatim opravdu nevypada dobre...
Reagovat
smazaný uživatel
Brejk potvrzeny. Manzel evidentne nastvany:)
Reagovat
VlS
Ahoj, už jsem myslel, že tě ten vlk sežral. Jen drobnost - ona není Světlana ale Cvetana. Asi vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji normalne rikal Pirozek, ale nebylo to nejak dobre prijato, tak ji rikam Svetlana...Mas pravdu, neni to dobry, Mno musim neco na ni vymyslet. Treba Svetka nebo Svestka:) jeste nevim...nebo Svetrava, famozne vzdy ulitne na trave:)

Zatim mne nic nesezralo v lese, ale spis v praci, prace :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo klasika...
LI si bere MTO:) zkusi jeste Pironka rozhodit...
Reagovat
Labi
Tenhle ten kluk si zřejmě nevidí do huby, už to není jako loni kdy mu všichni jen dýchali na záda letos ho už pořádně prohnal Murray i Nadal a to nemluvím o tom, že se nepotkal s Rogerem ktery na něho docela umí. Myslím že Djokovic velmi byrzy "ostrouhá" jelikož jeho nejoblíbenější turnaj sezóny sice vyhrál ale s pořádným kusem štěstí a na dalších velkých turnajích budou jeho soupeři proti němu ještě nebezpečnější
Reagovat
fazil
uz to vypni demente a bez se radsi proskotacit na hriste
Reagovat
steve79
27.5. přesně začíná.
Reagovat
steve79
Myslím, že v květnu. Taky je dobrý, že French Open zůstává na Eurosportu.
Reagovat
Pe3k
RG pravděpodobně vyhraje, pokud né letos tak příští rok. OH můžou mít překvapivého vítěze (Tsonga, Murray, Berdych), i když bych si přál aby to urval Roger...
Reagovat
Padme
Kéž by se to Rogerovi povedlo :) Ale bude to hodně těžké.
Reagovat
steve79
Možná to bude znít blbě, ale myslím si, že Fedex má větší šanci vyhrát US Open a French Open než Wimbledon. Tráva je hlavně o podání a ikdyž chytné ranaře jako Tsonga atd, tak je vymalováno. Federer má občas výpadky na servisu a to na trávě rozhoduje.
Reagovat
Frantz
A kolikrat to FO vyhral? Vzdyt tam nemel sanci ani v dobach jeho nejvetsi slavy, natoz ted,kdy se na grandslamech uz absolutne nechyta!
Reagovat
smazaný uživatel
]v[EGADET]-[
to je snad jasne kazdemu :D

Krom toho, podle mne Olympiadu Djoker nevyhraje, neverim, ze to vsechno da. RG, W, OH > celkem drsna naloz, hlavne W+OH, jde to hned rychle za sebou. Urcite dojde k nejakemu prekvapeni, bud W. nebo OH, ale ja si tipuji spis OH...no uvidime. Plan sice na prvni pohled smely, na druhou stranu z jeho pozice nema co planovat jineho, nez vitezstvi...
Reagovat
Heather_Fedex
ja uz jsem to nekde zminovala ale roger ma sanci vyhrat oh zejmena protoze se uvodni kola hrajou pouze na 2 vitezne sety ale ve finale uz si musi spravne rozlozit sily na mozna i 5 setu.
dala bych COKOLIV za to, aby roger vyhral vytouzenou medaily, opravdu cokoliv...
Reagovat
VlS
Už jsem chtěl nabídnout, že to zařídím, ale vzít si cokolibv, to je opravdu moc. Tak to nechám na Rogera, ať se snaží sám. :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
len dufam, ze uz konecne prestane mat tolko stastia a da dychat aj ostatnym hracom.... zacina byt pekne sebavedomy. teraz neviem, ci je to dobre ale kazdopadne, cim viac sebavedomia, tym menej opatrnosti... dufam, ze to uz dlho nepotrva.
Reagovat
fazil
pral bych si finale roger - rafa..protoze si myslim, ze rogerek ceka na londyn a v pristi sezone se dockame duleziteho oznameni..bohuzel. tedy aspon pro me, protoze pro me tenis=roger.
plus par dalsich samozrejme:-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak tohle nepis ani ze zertu D: roger nekde psal, ze by klidne hral i na oh v brazilii v roce 2016!!!
nechci ani pomyslet na to, co bude az....
!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
roland garros zustane djokovičem nedobyto navždy
Reagovat
VlS
A na to jsi přišel jak?
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduše nadal nebo federer budou vyhrávat tento turnaj
Reagovat
VlS
No, hlavně že to mají u tebe posichrovaný.
Reagovat
Frantz
Hlavne ten Federer se tam tolik navyhraval...ze to ma v kapse uz davno predem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
chtít můžeš VAMOS RAFAAAAA!
Reagovat
tito
Jasně, nic!! Už má vybráno!! Antuku mu nedáme a OH také ne!!!
Reagovat
gigin
tu chyběl !! :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist