Djokovič: Letošní sezona byla výjimečná

23. 11. 2015, 15:48
Aktuality 248
Včerejším vítězstvím nad Rogerem Federerem korunoval Novak Djokovič svou téměř perfektní sezonu. Nejlepší tenista světa letos nedošel do finále jen na prvním turnaji roku, na dalších patnácti už hrál vždy o titul a získal celkem jedenáct trofejí. "Byl to dlouhá sezona a nejlepší v mé kariéře. Bylo to skoro dokonalé," usmíval se osmadvacetiletý Djokovič v Londýně.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič se letos radoval ze tří grandslamových vavřínů a jen na Roland Garros prohrál ve finále. "Ty tři grandslamové tituly bych z této sezony vyzdvihl a také tenhle triumf na Turnaji mistrů," řekl Srb. "Letošní sezona byla rozhodně výjimečná. Rozhodně nemůžu říct, že jsem to čekal. Samozřejmě mi to zvedne sebedůvěru před čímkoliv, co mě v budoucnu čeká."

Na pařížské antuce scházely Djokovičovi dva sety, aby French Open konečně vyhrál a získal kariérní Grand Slam. Finále ale nečekaně prohrál se Stanem Wawrinkou, což může být jediným nezdarem jeho sezony. "Roland Garros patří mezi největší výzvy, které mám, ale není to jediný cíl."

S deseti grandslamovými tituly se Srb dotahuje na Rafaela Nadala (14 trofejí), a pokud se mu bude dařit dál jako letos, nemuselo by pro něj být nedostižných ani rekordních 17 triumfů Rogera Federera.

"Jestli mě to nezajímá? Samozřejmě mě to zajímá," reagoval Djokovič na dotaz, jestli po letošní sezoně může jeho jméno figurovat mezi těmi, která tenisoví fanoušci zmiňují v debatách o nejlepším tenistovi všech dob.

"Díky vítězstvím v letošní sezoně, ale i těm starším, hlavně v posledních pěti letech, jsem se dostal do dobré pozice. Překonal jsem hodně rekordů a přepsal kus historie. Samozřejmě mi to lichotí a inspiruje mě to."

Rekordy může lámat třeba na postu světové jedničky. V žebříčku skončil první počtvrté v kariéře (dříve se mu to podařilo v letech 2011, 2012 a 2014) a vyrovnal Ivana Lendla a Johna McEnroa. Před ním už jsou jen Jimmy Connors a Federer (5) a Pete Sampras (6).

Rok 2015 ukončil Djokovič s 82 výhrami a šesti porážkami a s úspěšností 93,2 procenta se v hodnocení světových jedniček od roku 1973 zařadil na šesté místo. Nejlepší je John McEnroe, který sezonu 1984 odehrál s bilancí 82:3 (viz tabulka níže).

Srbský tenista chce dál pracovat stejně zaníceně a držet životní styl jako dosud. "To mě dovedlo tam, kde jsem. Musím i stejně přemýšlet a pokud v tom budu pokračovat, tak věřím, že můžu dokázat víc. Tenis je můj život a dávám mu úplně všechno," řekl rodák z Bělehradu, kterého trénují Boris Becker a Marián Vajda.

Po Turnaji mistrů plánuje Djokovič čtrnáct dnů dovolené s rodinou bez rakety. Načerpanou energii bude potřebovat. V příštím roce je vedle tradičních tenisových vrcholů ještě olympiáda a zlato mu ve sbírce chybí. "Pokusím se hrát tak, aby se mi dařilo stejně. K tomu je třeba hrát nejlépe v důležitých chvílích," řekl.

Nejúspěšnější sezony na okruhu ATP:
Jméno Rok Výhry/prohry % úspěšnost Tituly
McEnroe 1984 82:3 96,5 13
Connors 1974 93:4 95,9 15
Federer 2005 81:4 95,3 11
Federer 2006 92:5 94,8 12
Borg 1979 84:6 93,3 13
Djokovič 2015 82:6 93,2 11
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

248
Přidat komentář
smazaný uživatel
?
Reagovat
smazaný uživatel
a
Reagovat
FulnekUltras
b
Reagovat
spaniel
"Pre mna má DC a olympijské zlato skoro nulovú hodnotu...Naopak kariérny GS je velka vec."

Rika clovek, co nam tady roky hazel do ksichtu, ze Roger nema DC a zlato jen z deblu :D A ted napise vetu, kterou jsem mu roky psal a s kterou nesouhlasil.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, zas kádrovanie a čiernobiele videnie...

Skús mi nájsť konkrétne, kde sa v hlbokých bojoch o najlepšieho hráča uchyľujem k argumentu o OH alebo DC?...:)

Nájdeš milionkrát konkurenciu v tých rokoch, možno RG09, ale OH a DC som naozaj nikdy velký vyznam nepripisoval...
Reagovat
spaniel
Byl to jeden z argumentu. Az budu mit chut pohledam. Nebo poprosim magerku :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tej diskusii, kde sa porovnáva Nadal antukár z roku 2006 a Nadal od roku 2011 vyššie..

Ja stále tvrdím, že nikdy nie je na škodu obetovať 20-30min svojho času a tie úryvky zápasov si proste pozrieť..Inak vždy budeme diskutovať v akýchsi stereotypoch zažitých...

Videl som včera pasáže zápasu s Peurtom, či Rogerom z roku 05-06 aj Rafove matche s Novakom z roku 13-14..:A naozaj, pravda je asi niekde v strede..Mladý Nadal nemal taký zabijácky FH, či servis, ale ten pohyb!..Tá defenzíva, kvoli ktorej som si ho zamiloval, tie lopty, ktoré vracal z absurdných pozícii, toho už v súčasnosti naozaj niet..To je zrejmé naozaj po pár minútach..

Na druhú stranu matchup s Novakom Rafovi naozaj extrémne nesedí..Opat stále tvrdím, že je to pre neho horšia kombinácia, než Rafa proti Rogerovi..Dovod je jednoduchý..Noleho BH nielen, že totálne eliminuje jeho najvacsiu zbraň, ale ešte aj dostane na druhú stranu v podstate útočný úder do jeho FH, ktorý s pribúdajúcim vekom stále viac a viac nestíha..To, že Novak to na Rafu na antuke vedieť bude naznačil aj 4hod. zápas v Madride v roku 2009, pre mnohých najepickejší trojseťák všetkých čias...

V mojich očiach hral Rafa najlepší antukový tenis kariéry jednoznačne v roku 2008, tam sa stretla sila a rýchlosť, to bola jedna báseň..
Reagovat
Roger_Federer
Pekne si to popisal..
Souhlas
Reagovat
baggik
Doufám, že Novak přští rok vyhraje všechny grandslamy a RF fanatic fans už nebudou stále dokola řeit žabomyší války. Najednou by se jim ten jejich svět rozsypal jako domeček z karet. Škoda té prohry s Wawrošem mohlo být o trochu otravného hmyzu méně.
Reagovat
spaniel
Kapesníček? :D
Reagovat
baggik
Já myslel, že ty nepatříš k těm fanatikům, ale mezi slušné RF fans, kterých je ovem méně než šafránu. Ale jak chceš, kapesníček ti rád dám.
Reagovat
spaniel
Jasně, ty zaútočíš na fandy Rogera a my jsme fanatici :)
Navíc co myslíš, že se rozsype? Že někdo změní svůj názor na to, že Roger nejlepší? Nebuď naivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to pozitivně. Za poslední rok se agresivita RF fans vůči Novakovi výrazně zvedla, dřív se takhle vyhraňovali jen proti Nadalovi. Prostě k němu konečně začali mít respekt :D
Reagovat
spaniel
Kde je ta agresivita vůči Novakovi? Nebuď smesny. Jestli, tak maximálně vůči jeho nějakému fandovi, ne vůči nemu.
Reagovat
Nola
uspesnost sezony nie je mozne objektivne /spravodlivo/ odmerat :D su rozne kriteria ... najsilnejsi fans tabor si stanovil tie svoje...
trochu si rypnem, 19 rocny teenager Nadal a 19- rocne batola Murray prekazili inak dokonalu sezonu.....zreli hraci si ani neskrtli.... tolko o konkurencii Noleho a Fedexa
rypnem si este raz, prvym hracom, ktory dokazal vyzriet na antukoveho krala bol Novak - iba poznamocka k znehodnoteniu Noleho tohorocnych antukovych triumfov
je mi celkom ukradnute, koho sezona bola kvalitnejsia, ci Pavlova, lebo Havlova, Novak bude vzdy v ociach Fedexfans nedoceneny - Agassi uspesnejsi hrac....
Reagovat
Amputace
Ještě se to podařilo Soderlingovi... Letošní Rafa byl pouhý stín toho "antukového krále", to jsme všichni viděli. Nedá se ani zdaleka srovnat s Nadalem z antuky 2006.

Jinak s tebou ale v podstatě souhlasím; ta měřítka si každý tábor fanoušků nastavuje dle své libosti. I když - jakou konkurenci měl letos Novak? Největší jeho konkurencí byl 34 letý hráč, to také o mnohém vypovídá.
Reagovat
Pe3k
Nola pust si highlights z roku 2006 jak hrál Nadal na antuce a srovnej to s tím, proti komu letos bojoval Novak, asi budeš dost překvapen...
Myslím, že Novaka tu oceňují všichni, stejně tak to, že je úspěšnější než Agassi.
Reagovat
Kozoroh
Nedávno tu Tornes psal, že dle něj je větší legendou než Djokovič Agassi. Ale vzápětí se shodil, to když nejprve tvrdil, že Agassiho řadí výš kvůli statistikám, ale pozdě si uvědomil, že ve skoro všech podstatných tabulkách Novak Andreho předběhl, tak začal tvrdit, že Andre je před ním kvůli charismatu. Zapomněl, že No1e je taky charismatický hráč.
Reagovat
Pe3k
Každý někdy napíše nějakou blbost. Andre je větší legenda, protože Novak ještě hraje a dlouho bude, ale výsledkově už je samozřejmě před ním. Charisma bych do toho moc netahal, to by byl pak největší legenda Safin :D
Reagovat
Tornes
Stojím si za vším co jsem tehdy napsal. Nepsal jsem kvůli statistikám, ale při současných statistikách. To je velký rozdíl. Já vím, že to rád překroutíš a pak se jednoduše strefuje, ale jestli chceš argumentovat, argumentuj proti tomu, co jsem psal.
Reagovat
Nola
PR manager RF, v roku 2011 bol stopro Rafa horsim antukarom ako v roku 2006.....
Reagovat
Pe3k
Tak to se posuzuje těžko, nevím jestli stopro, ale asi ano.
Btw. jsem PR manager pravdy ne RF.
Reagovat
Amputace
PR Manager pravdy :D:D:D To už je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Diagnózka, čo?..:)

Ľudské osudy sú naozaj rozmanité a bezlimitné..To by človek neveril, koho všetkého je možné stretnúť na tenisovom fóre..
Reagovat
Amputace
PR Manager pravdy :) Strašně mi to připomnělo hlavní postavu seriálu The Office :)
Reagovat
Tornes
No vzhledem k tomu, že sezona 2006 je jeho nejúspěšnější antukovou sezonou kariéry, tak toto tvrzení má i nějaký podklad ;)
Reagovat
Tornes
Jestli reaguješ na mě, tak já jsem nikdy nepsal, že je Agassi úspěšnější hráč, byť i o tom by se dalo uvažovat (dokonce i o tom, že je nejúspěšnější hráč všech dob, minimálně těch modernějších - open ery - je to jediný držitel Super Golden Slamu). Já jsem napsal, že je větší legenda. A za tím si stojím.
Reagovat
baggik
Agassi je nejpřeceňovanější hráč. Ani ve své době nebyl nejlepší. Sampras byl jasná jednička a dělal si s ním co chtěl. Že pak skončil a Agassi jako dědek otravoval na kurtech a ještě přidal nějaké GS, budiž, ale stejně Sampras jich má podstatně víc, byl mnohonásobně déle n.1 a v době kdy oba hráli nikdo nepochyboval kdo je lepší. Že má Agassi nakonec všechny 4 GS a Sampras nikdy nevyhrál FO, to je jen jedna statistika, nehledě na to,že každý GS se počítá stejně a o Wimbledonu už vůbec není třeba pochybovat.
Reagovat
Tornes
Sampras si s ním dělal co chtěl? A proč ho teda nikdy neporazil na AO a FO?

Jejich H2H je 6:3 pro Samprase, ale je velmi ovlivněná tím, že se 6 x utkali na UO a W, tedy Petových nejlepších GS, a jen 3 x na AO a FO, tedy GS, kde je lepší Agassi. Kdyby se utkávali více jinde, tak velmi pravděpodobně je H2H obrácené (btw, další důkaz, že H2H samo o sobě neznamená nic).

Že byl Sampras většinu kariéry lepší? Ano, byl. Ale stejně u něj v současnosti není ani jeden důvod, aby o něm bylo uvažováno jako o nejlepším hráči historie. Federer překonal/dorovnal de fakto všechny jeho rekordy.
Naopak pro Agassiho jeden takový existuje - dokázal něco, co nedokázal nikdo jiný... Znamená to, že je lepší? Ne nutně. Ale rozhodně se hodí o tom přemýšlet a neshazovat Andreho jen tak bez přemýšlení.
Reagovat
baggik
Tak já nepíšu, že je nejlepším hráčem historie, tohle porovnávání je dost ošemetné, ale když se podíváme na čísla tak je první Federer. Já poukazuju na to, že mluvit o Agassim v souvislosti s nejlepším hráčem historie je nesmysl, když nebyl nejlepí ani ve svojí době. :-) A nějaké porovnávání kariéry Djokoviče a Agassiho je dost hloupé, vzhledem k tomu, že Djokovič ještě hraje.
Reagovat
Tornes
Však proto se porovnává současná Djokovičova kariéra, a ne nějaká hypotetická budoucí. Všimni si, že já třeba několikrát psal, že nepochybuji, že se moje závěry v brzké době změní ve prospěch Djokoviče.

A faktem je, že u Andreho je alespoň jeden argument, se kterým by se o něm v debatě o nejlepším hráči historie dalo uvažovat. Že se to na základě jiných pravděpodbně rychle zamítne je věc druhá. Pete takový nemá asi žádný.
Reagovat
smazaný uživatel
V souvislosti s touto debatou mě napadla jedna věc, že ti hráči by se mohli dost dobře rozlišovat podle vyznamenaných hodností ve svedených bitvách. André dosáhl hodnosti Super slamu :D.
Neznamená to, že je nejlepší, ale důležité zápasy dokázal vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je přehled >

Career Grand Slam (All 4 Grand Slam titles throughout a career)
Golden Grand Slam (All 4 Grand Slam titles and Olympic Gold Medal throughout a career)
Super Slam (All 4 Grand Slam titles, Olympic Gold Medal & ATP Masters Cup/WTA Championships throughout a career)
Calender Grand Slam (All 4 Grand Slam titles in the same year)
Non Calender Year Grand Slam (All 4 Grand Slam titles but not in the same year)
Golden Calender Grand Slam (All 4 Grand Slam titles and Olympic Gold Medal in the same year)
Non Calender Year Super Slam (All 4 Grand Slam titles, Olympic Gold Medal & ATP Masters Cup/WTA Championships but not in the same year)
Grand Slam Boxed Set (All 4 Grand Slam titles in Singles, Doubles & Mixed Doubles)
Golden Grand Slam Boxed Set (All 4 Grand Slam titles & Olympic Gold Medal in Singles, Doubles & Mixed Doubles)
Winning 9/9 Masters = Master Slam
Winning 4 Slams + 9 Masters = Grand Master Slam
Reagovat
Kozoroh
Tornes 26. 11. 2015
" Jestli reaguješ na mě, tak já jsem nikdy nepsal, že je Agassi úspěšnější hráč, byť i o tom by se dalo uvažovat (dokonce i o tom, že je nejúspěšnější hráč všech dob, minimálně těch modernějších - open ery - je to jediný držitel Super Golden Slamu). Já jsem napsal, že je větší legenda. A za tím si stojím."

Tornes 9. 11. 2015
" Andre je pro mě před Novakem na základě současných statistik, tj. za předpokladu, že od ted zacne prohrávat všude v prvních kolech a nikdy nic nevyhraje. Tedy nepochybuji o tom, že co nevidět bude před Andrem."

Lol...
Reagovat
Tornes
Tak a teď se vrať do první třídy a nauč se číst. Desetkrát si přečti, co jsem napsal. Nebo raději dvacetkrát, protože to vypadá, že pochopení psaného textu ti dělá fakt velký potíže. Až to uděláš, tak pokračuj ve čtení tohodle komentáře.

Píšu (a ty tu kopíruješ), že je pro mě Agassi před Djokovičem na základě současných statistik. V kontextu debaty (která byla, abych ti to připomenul, o tom, kdo je větší legenda) z toho jasně vyplývá, že to "je před Djokovičem" je myšleno ve statusu legendy. Také jsem přesně vysvětloval, co znamená status legendy - že tam patří výsledky, ale také význam pro tenis, charisma a další věci. Výsledky má momentálně Djokovič o něco málo lepší než Andre, ale ten je zase lepší v ostatních kategoriích, tj. celkově je lepší Andre. Na základě současných statistik.

Ale v případě, že se ty statistiky výrazně změní (např. Djokovič příští rok vyhraje kalendářní GS), tak výrazná (doteď příliš výrazná není) výsledková převaha na straně Djokoviče přemůže charisma a další body na straně Andreho a Djokovič bude větší legendou. Stejně tak Djokovič přerost Lleytona, který pro mne je také symbolem velkého charismatu a při srovnatelných výsledcích jeho a Djokera bych ho dal dopředu - ale ty výsledky už dávno srovnatelné nejsou a proto je pro mne už dávno bez debat větší legendou Novak.

Už to dokážeš pochopit, nebo ti to mám vysvětlit slovo od slova?
Reagovat
Kozoroh
Napsal si blbost a snažíš se jí zamaskovat chytrolíne...
Reagovat
Tornes
Tak řekni, kde přesně jsem tu blbost napsal? Kde jsem napsal něco, co bych v zápětí popřel (popřel, ne upřesnil)? Zatím tady pouze děláš strašáky (Čapek, jestli ti to nic neříká) a pak se raduješ, jak jseš chytrej.
Reagovat
Amputace
Tak blbost mi přijde už jen porovnávání - a navíc tak kategorické - charismatu určitých tenistů, to je otázka naprosto subjektivní. Nemůžeš napsat Agassi měl větší tenistové charisma, Djokovič ho nemá. Ve mně Djokovič také nevzbuzuje dojem velkého šampiona, necítím z něj charisma legendy, to ale neznamená, že miliony dalších lidí to nemají jinak... Další věc je, že hráče, které zmiňuješ (Hewitt, Agassi) buď už aktivně nehrají, nebo jsou v podstatě úplně mimo všeobecný zájem. Djokovič může získat statut legendy, až skončí - právě pak si možná mnoho lidí, kteří posledních deset let prožívali především konkurenci Nadal - Federer, a nějaký Djokovič je vůbec nezajímal, uvědomí, jak výjimečný tenista to vlastně byl. Osobně ho nemám vůbec rád, je to můj nejméně oblíbený hráč v desítce, ale tahle srovnávání charismatu a statutu legendy a podobně jsou už principielně totální kravina, nehodna jakékoli diskuze o tom, kdo je lepší, úspěšnější atd. Agassi nemůže být lepší už jen z jednoho prostého důvodu - nikdy nedominoval, nedokázal být ve své době zcela nejúspěšnější, zato Djokovič svého největšího rivala pravidelně porážel (poráží) a dominuje celému okruhu. Už na první pohled je to úplně jasné. A můžeš mít pocit z Agassiho legendy, jaký chceš.
Reagovat
Kozoroh
Přesně tak, pro někoho je charismatičtější Agassi, pro jiného Djokovič. Je to jak píšeš subjektivní pocit. Žádná statistika, jestli je charismatičtější Havel nebo Pavel neexistuje. A vydávat za fakt tvrzení, že Agassi je charismatičtější než Djokovič je nebetyčná hloupost.
Reagovat
spaniel
Charisma subjektivni je a neni. Ne kazdy ma stejny vliv na divaky a ne kazdy ma stejne fandu. Djokovic mohl prekonat Agassiho, ale ten i jako dvojka sve ery mel vic fanousku nez tehdejsi jednicka a i nez jako ta soucasna. Po Borgovi druhy hrac, ktery poblaznil zeny. Oblibeny vsude, kde hral. O Djokovicovi se to neda rict, tudiz co se tyka charisma Andre>Nole a nic na tom nemeni jiny nazor lidi tady a jinde, kteri jsou v mensine. Djokovic byl milackem ochozu jen tehdy, kdyz hral v Belehrade.
Reagovat
Nola
pravda, poblaznil zeny vsetkych vekovych kategorii, mna nevynimajuc, kuzlo casom opadlo.... celu jeho charizmu a silu charakterizala strapata stica neposlusnych vlasov - novodoby Samson
Reagovat
spaniel
Je to mozne. Ja mel radeji Samprase, byl jsem vuci Agassiho (casem falesne) haru imunni :)
Cestu k nemu jsem nasel az po jeho knizce. Nole dosahl vic, pro me je lepsim tenistou a i kdyz jsem byl vuci Agassiho kouzlu imunni, musim uznat ze obecne mel charisma vetsi nez Nole.
Reagovat
Amputace
Charisma je subjektivní a nic jiného. Počtem fanoušků Agassiho se nedá argumentovat. Kdyby nastoupil na výslunní v podobné situaci jako Djokovič, nebyl by na tom o moc lépe, protože celý tenisový svět řešil rivalitu Nadal-Federer.

Djokovič měl v tomhle obrovskou smůlu, protože zrovna u něj si myslím, že dokáže oslovit více méně snadno, je to showman. I když já ho rád vůbec nemám, celkem se divím, že těch fanoušků tolik nemá.
Reagovat
spaniel
Andre nadtoupil taky v tezke ere, kdy hrali legendy a popularni hraci.
Vidis, ja ho taky extra nemusim (zariven mne ale nevadi) a mozna ty fandy neziskava ve velkem prave proto, ze takovychbjako jsme my dva je vetsina. Ze pro nas maji vetsi charisma jini.
Reagovat
Kozoroh
Vydáváš za fakt tvrzení, že Agassi je charismatičtější než Djokovič. Mnoho lidí však na to může mít opačný názor. Jak píše Amputace, je to subjektivní pocit, nikoliv objektivní fakt. Argumentovat tvrzením o větším Andreho charismatu jako faktem je nebetyčná hloupost, kterou si se v diskuzi shodil a zesměšnil.
Reagovat
Tornes
A btw, jestli dáváš rovnítko mezi "na základě současných výsledků je pro mě před Djokovičem" a "Agassi má lepší výsledky než Djokovič" tak se není o čem bavit. V tom případě bych musel kapitulovat a asi se jít zastřelit, protože debata by očividně nebyla možná.

Takže - jsou pro tebe tyto dva výroky shodné? Ano/ne.
Reagovat
Amputace
A těmi současnými výsledky myslíš jako co? Že má Djokovič více GS, že má více titulů Masters, že mají přibližně stejně titulů celkově, přičemž Djokovič před sebou má ještě minimálně tři roky aktivní kariéry? V čem konkrétně jako Agassi MOMENTÁLNĚ převysuje Novaka? Vynecháme-li tvé subjektivní dojmy o legendě, charismatu, přínosu pro tenis atd.
Reagovat
panzer.dragon
za mě má André zlato z olympiády, má titul z french open a tim symbolicky má tedy komplet GS, (má cinci :-) to si dělam jen prdel) djok ani jedno nemá
Reagovat
Amputace
V jeho prospěch hraje pouze to zlato z OH, jinak vůbec nic..
Reagovat
panzer.dragon
ani to french open? je jedno proti komu se hrálo, prostě má všechny GS to je alespoň u mě důležitej zářez, u rogera sem za to strašně rád a vyloženě by mě mrzelo kdyy to neměl
Reagovat
Amputace
Nevím, podle mě ty dva GS navíc jsou v součtu důležitější než kar. GS. Ale ok, pravda, toto je diskutabilní.
Reagovat
panzer.dragon
andre 2x davis cup x nole jen jednou
Reagovat
panzer.dragon
ten davis cup má andré dokonce asi třikrát
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mna má DC a olympijské zlato skoro nulovú hodnotu...Naopak kariérny GS je velká vec.
Reagovat
panzer.dragon
pro mě asi celkem taky, ale sou to prostě tři tenisový parametry, kterejma andré djoka převyšuje, takže prostě sou místa který má andré líp pokrytý než djok
Reagovat
smazaný uživatel
No a to je presne to, že dve z tých troch miest sa nedajú brať vážne...

To je na širšiu diskusiu ten kariérny GS..Ja si myslím, že by mal radšej Sampras 12GS s kariérnym GS, no zároveň by mal možno Agassi radšej 10GS bez kariérneho GS..Každý tak trochu túži po nedosiahnutých rekordoch..
Reagovat
panzer.dragon
já myslim že sampras by měl radši kariérní, ale že andré je spokojenej tak jak to je a že vlastní pěkně pestrou plejádu trofejí ikdyž ve "skromnějšim" počtu
Reagovat
smazaný uživatel
Asi áno...Ale zas na druhú stranu...

Je hodnotnejšie mať najviac GS trofejí zo všetkých, ako byť hoc aj druhý v poradí a síce s kariérnym GS...moj nazor..
Reagovat
smazaný uživatel
OH celkem beru, DC vůbec (ne pokud jde o individuální úspěchy). Velké plus pro Agassiho je kariérní GS. Pro Djokoviće víc GS, víc Masters, TM 5-1, týdny na No. 1, year-end No. 1 4-1. V celkovém počtu titulů prakticky plichta.

Za mě asi takhle:
1 Federer
2 Nadal
3 Sampras
4 Borg
5 Djoković
6 Agassi
Reagovat
Amputace
Davis cup se nedá počítat, není to individuální trofej. Hlavní je samozřejmě kariérní GS, ale v Novakův prospěch hraje tolik jiných kritérií, že i ten mi přijde ve výsledku docela zanedbatelný... Kariérní GS může hrát roli, když se bude srovnávat Djokovič a Nadal, a ne Djokovič a Agassi...
Reagovat
rusedski
Njn, RG 2009 a megahaluz RF, kterej to dostal jak na podnose...bohužel i to se počítá a už mu to nikdo nevezme, takže jeho fans mohou vesele GOATovat...jinak by to neměli tak jednoduchý :)
Reagovat
panzer.dragon
jeden titul z RG mi v podstatě stačí :-)
Reagovat
Tornes
Do háje přečti si prosím ještě jednou pozorně, co píšu. Píšu na základě současných výsledků - tedy ne že je má lepší, ale že je nemá o tolik horší, aby to vyvážilo fakt, že tu bylo deset let, kdy on a Sampras tvořil tenis, nebo jeho výkony v pozdním tenisovém věku. U Noleho max pět let zatím, do roku 11 byl naprosto ve stínu Rafy a Rogera.

A k dotazu výše - ano, charisma je strašně individuální, stejně jako každý žebříček, který se nezakládá čistě na datech - a i ty jsou individuální, protože každý dává jiným věcem jiný důraz. Takže (což jsem i psal) je samozřejmé, že se mnou nemusíte souhlasit. Ale tohle je můj názor.

A btw, že porovnávám současnost a ne situaci za pět let s Djokerovým kariérním GS a 8 GS celkově navíc je snad jasné, ne?
Reagovat
Amputace
"Píšu na základě současných výsledků - tedy ne že je má lepší, ale že je nemá o tolik horší, aby to vyvážilo fakt, že tu bylo deset let, kdy on a Sampras tvořil tenis, nebo jeho výkony v pozdním tenisovém věku."
- To vůbec nedává smysl, co píšeš... Jako že ty výsledky nemá ZATÍM o tolik horší, takže je celkově lepší? Na těch deset let, kdy tvořili se Samprasem tenis se dá podívat i tak, že zatímco on potřeboval deset let k veškerým úspěchům, Djokovičovi stačilo prakticky jen pět let, aby Agassiho téměř ve všem překonal, nebo se mu minimálně přiblížil...

Takže tvé tezi nahrává v podstatě jen kariérní GS a OH zlato (na druhé straně Djokovič: více GS, více Masters, více TM, více týdnů jako sv. 1, více sezon ukončených jako sv. 1, více dominantních sezon...). Řeči o charismatu jsou čistě tvým individuálním dojmem. Vůbec bych nepochyboval o tom, že je naopak taky plno lidí, v jejichž očích Agassi svým fetem o statut legendy nadobro přišel a Djokovič třeba právě letošní sezonou ten statut pomalu začne získávat...

A já - jestli i ty umíš číst - se vůbec nebavím o tom, co bude za pět let, já zcela jasně tvrdím, že Djokovič je už NYNÍ papírově před Agassim. Tvým protiargumentem jsou v podstatě jen bezpředmětné řeči o legendě.
Reagovat
rusedski
Ten tvůj tvořitel tenisu taky svedl uprostřed tý desetiletky spadnout do druhý stovky :) A nebylo to zraněním, prostě prohrával a prohrával. Dovedeš si představit, že by třeba Djokovič nebo Nadal během jedný sezony spadli na challengery? :)
Reagovat
panzer.dragon
já jen u nadala
Reagovat
spaniel
O to vetsi frajer. Mohl mit lepsi resume ale to je zivot a Andre nebyl dokonaly.
Reagovat
rusedski
Ale jo, nic proti Agassimu, spíš mi šlo o to, že když tu Tornes div nepitvá každičkou prohru Rafy nebo Novaka, tak by se slušelo zmínit i tenhle Andreho průser, kterej na jeho statut legendy hází docela stín...
Reagovat
Tornes
Zatímco Novakovi sezonu zrušili dědkové Federer, Karlovič a Wáwra.
Reagovat
baggik
Nezrušil mu jí nikdo, pouze Wawrinka mu překazil poslední krůček k naprosto dokonalé sezoně, která by ve světě tenisu neměla obdoby. A já si stejně myslím, že ač hrál Wawrinka výborně tak to bylo něco v Novakovo hlavě, těle co mu zabránilo vyhrát ten poslední chybějící zápas. Asi jetě nenadešel ten správný čas.
Reagovat
Tornes
Zkazili mu ji celkem 4 hráči. Když půjdu od začátku, tak - Karlovič, Federer, Wawrinka, Murray. Kdyby tyhle hráče porazil pokaždé, byla by dokonalá. Ale neporazil.

Btw, s těmi 19 letými teenagery - v tom nebo mladším věku je celkem 10 GS vítězů. Schválně zkus hádat, kolik jich v historii mělo alespoň 33, resp. 34, resp. 36? Poradím - 5, resp. 4, resp. 2.
Reagovat
baggik
Nezkazili, nejde vyhrát všechny zápasy, nějakej turnaj na začátku roku v Dauhá a spol. nikoho nezajímaj, všechny zajímá jenom, udělá GRAND SLAM v jednom roce nebo neudělá? Ty jsi ve svých názorech mimo vždy jak tak koukám.
Reagovat
Tornes
Píšeš "k naprosto dokonalé sezoně". Jak by mohla být sezona "naprosto dokonalá", kdyby prohrál? "Naprosto dokonalou sezonu" mu zkazil každý, se kterým prohrál. Samozřejmě z těch proher mu ji "nejvíc zkazil" Wáwra - ale když se oháníš "naprosto dokonalou sezonou" tak mu ji zkazili všichni. Takže si raději zameť před vlastním prahem a dej si pozor, co používáš za slova.
Reagovat
Tornes
A jen tak btw - neměla obdoby - říkají ti něco jména jako Laver nebo Budge? (facepalm)
Reagovat
Kozoroh
Neměla by obdoby v tom, že by poprvé došlo k zisku kalendářního Grand Slamu na třech různých površích (hard, antuka, tráva). To tě nenapadlo chytrolíne?
Reagovat
spaniel
To uz jsou jako viny z nouze toto :D
Mimichodem, chytroline, prozradis jak toho mohl Laver dosahnout?
Reagovat
Tornes
Ano, to by se uznat dalo... Ale přijde mi to jako hodně velké vaření z vody.
Reagovat
Tornes
A ještě jedna věc - nevím, kdo jako první dokázal vyřídit antukového krále Nadala. Předpokládám, že tento titul mu patří od pvní výhry na RG?

V tom případě záleží, co znamená vyřídit. Porazit? Federer (Hamburk 07). Porazit vícekrát než jednou? Federer (Hamburk 07 a Madrid 09). Porazit na Rolland Garros? Soderling (09). Porazit ho dvakrát v jedné sezoně? Djokovič (Madrid a Řím 11). Vést nad ním v antukové H2H? Nikdo.

Kvalita Rafy jako antukáře v průběhu doby - závěry nechám na vás, předložím fakta. Od svého vítězství na Roland Garros do konce roku 2010 prohrál na antuce 4 zápasy - Federer 2 x, Ferrero a Soderling.
V letech 2011 až 2014 (2015 vynechávám schválně, jelikož to hrál houby celkově - a vycházelo by to samozřejmě ještě hůř) prohrál na antuce 8 zápasů - 4 x s Djokovičem, Ferrer, Verdasco, Zeballos a Almagro.

V pozdějším období má tedy průměr dvě prohry za sezonu. V tom prvním méně než 0,8 proher za sezonu. A není to tím, že by přišel Djokovič a najednou ho Rafa nezvládl - povšimněte si poměru proher s ostatními hráči - v daném období je to vždy 50 % Federer/Djokovič a 50 % ostatní hráči.

V prvním období má 2 sezony, ve kterých na antuce neprohrál ani zápas (06 a 10, přičemž 06 je ve skutečnosti jeho nejlepší antuková sezona kariéry). Při odečtení Federera by zístal jednu další (07).
Ve druhém období takovou sezonu neměl ani jednu. Při odečtení proher s Djokovičem by získal jednu (11).

Takže tu máte fakta. Byl Rafa lepším antukářem v období 05-10? Za mě rozhodně ano. Vy si rozhodněte, jak chcete.
Reagovat
Amputace
Čísla jsou to krásně všeříkající, ale jaksi zapomínáš na to, že to byl právě Djokovič v roce 2011, kdo začal Nadala na antuce porážet a sebral mu tu neotřesitelnou pozici antukového krále, které je na svém povrchu takřka nepřemožitelný. Najednou si na něj začali věřit i jiní tenisté a Rafa postupně ztrácel svoji dominanci. Velkou úlohu na tom Rafově úpadku měl ale právě Djokovič. Představ si, že by Djokovič v roce 2011 neexistoval... Nadal by totálně zdominoval celou sezónu, na antuce by velice pravděpodobně neztratil jediný zápas... To znamená, že by šel do sezony 2012 z pozice totálního terminátora, z nějž by měli všichni strach. Díky Djokovičovi šel však naopak do sezony 2012 jako psychicky nalomený hráč, který nemůže najít recept na světovou jedničku, čehož pochopitelně ostatní hráči využívali a více si na Rafu věřili.
Reagovat
Tornes
Já bych řekl, že té psychické dominantnosti hráče přikládáš přiliš velkou váhu. Rafa v té sezoně prohrál dva zápasy na antuce, to je pravda. Oba s Nolem. Ale jednalo se "jen" o masters a na Roland Garros potvrdil svou dominanci. Vyhrál poslední a nejdůležitější antukový zápas sezony a tak by do další sezony měl teoreticky jít spíše tímto povzbuzen. Ani se nedá říct že by padla jeho aura, protože by ho Nole na antuce začal porážet - v další sezoně s ním vcelku jednoznačně prohrál všechny tři zápasy (získal v nich jeden set).

Pokud by měla padnout nějaká jeho antuková "aura", tak by padla už o dva roky dříve, kdy také prohrál dva zápasy, ale jeden z nich byl na FO. Navíc tehdy nedokázal vyhrát dva poslední turnaje sezony, tj. jeho sebedůvěra do další sezony by měla být o to menší - a přesto další sezonu neprohrál na antuce ani zápas.

Já vím že to zní pěkně, že ho Nole "zlomil", ale nic z toho, co jsem viděl, ani data, které vidím teď, mi tuhle hypotézu nepotvrzují.

A ve skutečnosti i kdyby ho "zlomil", tak by to stále znamenalo, že prostě pak hrál hůře ;)
Reagovat
Tornes
Ještě k tomu zlomení - po poslední prohře s Djokovičem 11 vyhrál FO, vyhrál Monte Carlo, kde ve finále totálně rozebral Djokoviče (nejdominantnější vítězství nad Nolem v kariéře) a Barcelonu, v prvním zápase v Madridu rozsekam Davydenka (podle většiny měřítek opět nejdominantnějším způsobem v kariéře), postupně porazil světové čísla 5, 4, 3, 1, 6 a 8, na antuce vyhrál 22 zápasů za sebou...

To mi přijde jako vcelku slušné obnovení jeho aury a antukové neporazitelnosti, ne?

A stejně další zápas prohrál. S hráčem, se kterým do té doby na antuce neztratil ani set a třikrát mu dal kanára.
Reagovat
Nola
:D kedy si das konecne pohov? ... nestacia ti pocity od Rafafan? ty si stale ides to svoje....obohrana platna, zahod konecne predsudky, zloz si ruzove okuliare...konecne uznaj, ze Novak bol tym hracom, ktory nasiel recept na antukoveho krala....porazil ho na vsetkych dolezitych antukovych turnajoch, skontroluj, nezabudni podotknut, ze tento rok to bol iba tien toho tenistu....
Reagovat
Amputace
Nepředkládáš data, ale totálně polovičaté informace...

"Rafa v té sezoně prohrál dva zápasy na antuce, to je pravda. Oba s Nolem. Ale jednalo se "jen" o masters a na Roland Garros potvrdil svou dominanci."
- Viděl jsi to finále s Federererem? Federer neměl snad nikdy v životě větší šanci Nadala na RG porazit, jako ten den, kdy hrál Nadal daleko pod svými možnostmi. To, že vyhrál, bylo způsobeno právě tím, jaký je na antuce fenomén, takže když hraje na 70%, pořád to stačí na vítězství prakticky nad každým hráčem.

"Ani se nedá říct že by padla jeho aura, protože by ho Nole na antuce začal porážet - v další sezoně s ním vcelku jednoznačně prohrál všechny tři zápasy (získal v nich jeden set)."
- V MC byl Djokovič v háji ze smrti svého dědečka, nepřekvapuje mě, že jsi to nezmínil. Ani v Římu nehrál nic moc. Ale pokud mi chceš tvrdit, že bylo finále RG12 jednoznačné, tak jsi ten zápas buď neviděl a vycházíš pouze z toho, že ve stats vidíš 3:1 na sety, nebo prostě nevíš, která bije. Rafa měl tehdy obrovské štěstí, že začalo pršet, kdyby ve čtvrtém setu nezačalo pršet, jsem si téměř jistý, že by to byl pětiseťák a tam už by to bylo o štěstí. I tak byl ale zápas mimořádně vyrovnaný, úplně jiné kafe, než ta finále Nadala s Federerem, kdy Federer na Nadala vůbec nevěděl a očividně se trápil s hledáním vhodné taktiky. Djokovič naopak na Nadala velmi dobře umí a jde to vidět téměř ve všech jejich (nejen) aktukových zápasech. Je velice pravděpodobné, že kdyby Djokovič 2011-2015 hrál s Nadalem 2006, alespoň jednu výhru na antuce by si uzmul.
Reagovat
Amputace
"Pokud by měla padnout nějaká jeho antuková "aura", tak by padla už o dva roky dříve, kdy také prohrál dva zápasy, ale jeden z nich byl na FO. Navíc tehdy nedokázal vyhrát dva poslední turnaje sezony, tj. jeho sebedůvěra do další sezony by měla být o to menší - a přesto další sezonu neprohrál na antuce ani zápas."
- Ta antuková aura nepadla, ale začala upadat a to především proto, že Djokovič jasně celému světu ukázal, že je Nadal na antuce ne k poražení, ale že se dá porážet. Viděl tehdy celý tenisový svět, že na Nadala se dá hrát, i když třeba prohraje. Federer to nikdy ukázat nedokázal, nikdy neporazil Nadala na antuce dvakrát v řadě, nikdy pro něj nebyl (kromě roku 2011) výraznějším ohrožením na RG, takže je jasné, že dodatečně je ta Nadalova antuková dominance v roce 2006 trochu zkreslující. Být tam Djokovič verze 2011, vypadalo by to na 90% jinak.

"A stejně další zápas prohrál. S hráčem, se kterým do té doby na antuce neztratil ani set a třikrát mu dal kanára."
- Opět polovičatá informace. Samozřejmě už nedodáš, že to byla ta modrá antuka, na kterou si Rafa i Novak (náhoda, že zrovna tito dva, nebo že by to snad bylo tím, že neseděla jejich stylu?) stěžovali už před prvním zápasem po prvních tréninzích a nepřekvapviě ani jeden z nich v turnaji daleko nedošel..
Reagovat
Roger_Federer
Tohle jsou jenom tvoje domenky..Rozepsane do pocitu, nazoru stejne jako Torrese, ten ale uvadi aspon stroha cisla a fakta.
V roce 2011 ho na Antuce porazil 2x, na tom hlavnim turnaji(Rg), ho porazil az letos.
Nejake dve porazky v sezone 2011 nic nezlomili.
Rafa vyhral RG 11,12,13,14...16:).
Jake zlomeni nebo odcarovani antukoveho krale.??
Reagovat
Amputace
Ach jo. Jaká uvádí čísla? Úplně bezpředmětná. Že finále RG 2012 bylo celkem jednoznačné ve čtyřech setech? Ale prosím... A ty dvě porážky samozřejmě změnily hodně - samozřejmě však v kontextu i těch dalších porážek z jiných povrchů z toho roku... Nadal si ještě dokázal několik let uhájit RG, ale na antuce obecně už tak dominantní nebyl - a to i v těch jednotlivých zápasech. Najednou s ním hráli relativně vyrovnané zápasy hráči jako Almagro či Fogninni, kteří si do té doby ani neškrtli.

Tobě to možná přijde jako dojmy, ale mně jde o to, že jsem ty zápasy viděl a mnohé z nich si ještě pamatuji. Za

Letos se Rafa zlomil sám svojí totální neformou, v podstatě sestoupil z trůnu úplně přirozenou smrtí, nikdo ho nemusel sesazovat.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud si ja dobre pamatuji, tak Rafa po Wimbledonu 2012 8 mesicu nehral..
Dlouha doba.
Pak naprosto suvereni rok 2013, kde vidis ten upadek? prome trochu je jeho rok 2013"labuti pisen vsech povrchu" kdy se jeste dokatal naposledy postavit osudu:)"..
2014-AO finale, tady ho to asi uz trochu nahlodalo,..dokazal se znovu vratit do dostatecne antukove formy..nacasovat a opet vyhrat 3 dulezite turnaje..v cetne RG.
A ze ho porazili Almagro a Ferrer??..oba vyborni antukari, prece neznamena ze je lama?..nebo jo..po serii pauz a zraneni..
Navic at si to pripustis nebo ne..Rafu proste dohani vek a herni styl.
Cas jeho totalni dominance na antuce odval cas a vek.
Ano v roce 2011 mu Djokovic zatapel, a dvakrat hoporazil na jeho hristi..No Federer mu v nejdulezitejsi chvili odstranil z cesty..Rafa se mohl znova nadechnout.
Proc by se mel zkladat z jedne sezony?..
Roger bojoval z Rafou x let..
Reagovat
Amputace
Ach jo. Jaká uvádí čísla? Úplně bezpředmětná. Že finále RG 2012 bylo celkem jednoznačné ve čtyřech setech? Ale prosím... A ty dvě porážky samozřejmě změnily hodně - samozřejmě však v kontextu i těch dalších porážek z jiných povrchů z toho roku... Nadal si ještě dokázal několik let uhájit RG, ale na antuce obecně už tak dominantní nebyl - a to i v těch jednotlivých zápasech. Najednou s ním hráli relativně vyrovnané zápasy hráči jako Almagro či Fogninni, kteří si do té doby ani neškrtli.

Tobě to možná přijde jako dojmy, ale mně jde o to, že jsem ty zápasy viděl a mnohé z nich si ještě pamatuji. Za

Letos se Rafa zlomil sám svojí totální neformou, v podstatě sestoupil z trůnu úplně přirozenou smrtí, nikdo ho nemusel sesazovat.
Reagovat
Kozoroh
" Já bych řekl, že té psychické dominantnosti hráče přikládáš přiliš velkou váhu."

Lol, psychická odolnost/dominance je základní složkou každého tenisového multi-šampiona. Psychická síla určuje, kdo je nejlepší hráč a kdo je jen dobrý tenista.
Amputace mentální odolnost nepřeceňuje, to ty ji podceňuješ!
Nadal prohrami s No1em byl v roce 2011 úplně zdecimován, krásně to bylo vidět ve finále US Open 2011, herně velmi vyrovnaný zápas, Nadal byl na startu utkání dokonce lepší, ale Nolda klíčové momenty získával na svou stranu, své BP proměňoval a naopak Nadalovy odvracel.
Reagovat
Kozoroh
Ty dvě prohry Rafy v Madridu a v Římě bereš jen jako dvě prohry, ale úplně zapomínáš na kontext. Nadal nejprve s Djokovičem prohrál v IW a Miami finále ve třech setech. Zvlášť miamský duel měl dobře rozehraný, vedl 5:1 v 1. sadě a 3. sadu dotlačil do TB. Novak tehdy poprvé zachvěl "neotřesitelnou" Rafovou psychickou suverenitou. Oba zápasy se hrály na hardu, zanedlouho startovala antuková sezóna a očekávalo se, že v ní už Djoker na Býka nevyzraje. O to překvapivější byly Novakova vítězství v Madridu a v Římě, které na sebe dokonce navazovaly, což nemělo v období Nadalovy dominance na cihle precedent. Tento fakt Nadalovo sebevědomí ještě víc nalomilo.
Nadal sice po roce 2011 Djokoviče na antuce několikrát porazil, ale pokaždé do duelů vstupoval s vědomím, že čelí soupeři, který je schopen ho na antuce porážet! Suverenita předchozích let byla fuč!
Reagovat
Kozoroh
Souhlas, já odhaduji, že nebýt Djokovičovy fazóny v roce 2011, Nadal by dnes měl +/- 20 majorů. Nebýt No1eho, Rafa by ovládl Wimbledon s New Yorkem, druhý rok za sebou by měl sezónu s 3 GS, což by ho napumpovalo dalším sebevědomím. Protivníci by se ho báli ještě víc. No1e Rafovi hodně sezónou 2011 srazil sebevědomí. Na to takoví jako Tornes zapomínají a dokola tvrdí, že Djokovič Nadalovi vzal "jen" tři GS.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Doteď si pamatuji, jak se tehdy všude psalo o Nadalově komplexu z Djokoviče. A teď to ti samí popírají... Djokovič prostě tehdy Nadala hrozně zabrzdil, vzal mu obrovské množství sebevědomí, protože do té doby Nadal nikomu, kdo by ho dokázal porážet s takovou pravidelností, nečelil.
Reagovat
Roger_Federer
Kde? Na antuce..
V roce 2011 se Djokovic hrozne zlepsil, ale jeho dominance se tykala hardu a travy ne antuky (ano dokazal Nadala dvakrat porazit).Rafa na Hardu a trave prohraval pravidelne i predtim z jinymi hraci.
Co te tedy prekvapuje, ze na techto povrsich prohral v roce 2011 z lepsim hracem, Djokovicem v totalnim laufu??
V tom roce byl Rafuv problem ten, ze se objevil souper, ktedy na neho proste umi hrat, ne jako Roger, kteremu Nadal proste nesedi.Ze ho to zaskocilo?, jiste..Antuku si uhajil..az do 2015
Reagovat
Kozoroh
" V roce 2011 se Djokovic hrozne zlepsil, ale jeho dominance se tykala hardu a travy ne antuky (ano dokazal Nadala dvakrat porazit)."

Sledoval si Djokera na antuce v roce 2011?? Viděl jsi, jak hrál, jak vítězil? Vyhrál dva velké antukové turnaje, na kterých ve finále porazil Nadala. Nepovedlo se mu vyhrát RG, ale upírat mu kvůli absenci pařížského titulu tehdejší antukovou dominanci není košer. Ostatně kdo letos dominoval antuce, když se Novakovi nepodařilo vyhrát RG?!?

" Rafa na Hardu a trave prohraval pravidelne i predtim z jinymi hraci."
Nadal na trávě před finále Wimbledonu 2011 prohrál naposled ve finále Wimbledonu 2007. Vyhrál během té doby 2x WCh, 1 Quenns. A na hardu měl Nadal k roku 2011 dva GS tituly a mohl mít daleko víc, nebýt Djokera, který Nadalovi na všech površích nalomil sebevědomí.
Reagovat
Roger_Federer
Ok, to si nepamatuju..Cerpal jsem ze statistik Tenisportalu a tam je Madrid 06 oznaceny jako antukove masters..
Reagovat
Pe3k
Z posledních 13 Djokovicových proher jich 6 zařídil Federer.
Reagovat
Tornes
Oč zajímavější potom byla statistika po RG myslím 07, kdy 7 z posledních 12 Rogerových proher zařídil Rafa...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejúspěšnější sezonu tenisové historie měl Bill Tilden 1925 78?1 98.73%
15 titulů.
Reagovat
Kozoroh
To není nejúspěšnější sezóna, neboť tehdy tenis nebyl profesionálním sportem. Tyto amatérské výsledky Tildena z 20. let minulého století se nemohou srovnávat s úspěchy Djokoviče nebo McEnroa. Právě McEnroe drží prvenství v sezónní bilanci výher-proher: 82-3.
Reagovat
Pe3k
To máš pravdu a Djokovic je až 6 nebo 7, že?
Reagovat
Kozoroh
Djokovič 2015 je šestý, první je McEnroe 1984, následuje Connors 1974 (93-4), Federer 2005 (81-4), 2006 (92-5) a Borg 1979 (84-6).
Reagovat
Frick
skoro jako její o něco mladší jmenovkyně...

http://g.cz/7-zajimavosti-o-tri-miliony-let-stare-lucy-ktera-dnes-slavi-sve-41-narozeniny
Reagovat
panzer.dragon
jde jen o to vyklepnout novaka (ideálně na GS) nějak relativně brzy, třeba v osmifinále (je jedno kym) a mohly by se ty novakovi finálový účasti začít hroutit, takhle je to příliš kompatní celej, co turnaj to finále, to je potřeba zlomit
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/hphotos-xpf1/t51.2885-15/e35/12224204_1725557624332888_1104018686_n.jpg

https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/hphotos-xtp1/t51.2885-15/e35/12298933_1526945840953236_39960710_n.jpg

Ale co mne zaujalo - že i v Dubaji může být občas pod mrakem.

Jinak děvčata asi ty plavky maj na jedno použítí. Koupit, obléct, sundat, zahodit :-D
Reagovat
Cico93
ja už dole písal, že by som bol rád tým slnečníkom:-))
Reagovat
tommr
na tý první fotce je Kristýna? :)
Reagovat
Frick
Je tam vidět levé stehno, které odpoví za mne? Je.
Reagovat
EllNino
Fricku, dotaz, ty seš tu přes tu modní policii a tak, nevíš, co bude mít Kája za novou značku oblečení, když jí vypršela smlouva s Li-ning ? :)
Reagovat
Frick
Ježiš jak to mám vědět :o)
Reagovat
EllNino
:D tak většinou víš všecko :D
Reagovat
Pe3k
Just a word to all the @rogerfederer fans in the world ...he is the GOAT ! 2006 was even better than 2015 but give @DjokerNole respect!!!

Takže kozorohu, můžeš se přestat snažit, sám BB přiznal pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si Lolo mr. hankey...Ako sa len sezóna 2006 može porovnávať so sezónou 2015, keď v nej najlepší hráč na rozdiel od Djokovica neovládol všetky povrchy?..Len preto, ze zaznamenal viac výhier na 250kách?..:))
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem ze Nole vyhral RG :)
A co jine bys chtel porovnavat, kdyz ne dve z nejlepsich sezon v Open ere? Delas jako by porovnaval Noleho sezonu s Rogerovym trickem.
Reagovat
Roger_Federer
:), no neni Rogerova chyba ze v roce 06 byl Nadal na antuce v plne forme a sile, nedovolil opanovat antuku, ale v roce 2015 hral komparz..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to jeho vina, ale na papieri proste antukovú sezónu vyhral Djokovic a to celkom jednoznačne....
Reagovat
Tornes
Hele sorry, ale v roce 2006 hrál Fedex dvě 250, letos Djoker jednu (a že vypadl dřív a "nenasbíral tam dost výher", za to sí může fakt jen on sám). Rozdíl ti dělají 500, pokud něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer štartoval na troch 250, Bazilej bola v tom čase ATP250...

Sezóna 2006 je bezosporu druhou naj za posledné roky, ale 0 antukových titulov je veľká škvrna..
Reagovat
Roger_Federer
:), zase mistifikujes??
06 hral Roger finale kazdeho antukoveho turnaje ktereho se zucadtnil...Rim, Monte Carlo, FO, vsude prohral z "bohem antuky"..Vyhral turnaj v Madride.
Reagovat
Tornes
Problém je, že Madrid v té době nebyla antuka, ale hard. Tehdy byl antukový Masters v Hamburku (kde Roger vyhrál v letech 04, 05 a 07, ale 06 nestartoval), takže má Forehand pravdu, že antukový titul nemá žádný. Na druhou stranu Djoker porazil ve finále dvou Masters Berdycha a Rogera v. 2015 - oba by (toho druhého speciálně na antuce) podle mne bez problému porazil. Ale nevyhrál, to je pravda.

Hlavní důvod, proč bych Rogerovu sezonu považoval za lepší, jsou hráči, vůči kterým prohrál. 4 x Nadal, tehdejší jasná světová dvojka a nejlepší antukový hráč všech dob. 1 x Murrye, světová 21. a budoucí vítěz GS.
Nole - 3 x Roger, sice světová dva až tři a legendární hráč, ale Nadalovy výkonnosti na antuce z let 05-08 ani zdaleka nedosahoval na žádném povrchu. 1 x Murray, světová dva až tři. K tomu Karlovič, tehdejší světová 27. a byť kvalitní hráč, výhru GS od něj už neočekávám :) Tyhle prohry bych bral možná i jako srovnatelné (byť při podrobném pohledu mi přijdou mnohem obhajitelnější Rogerovi prohry). Ale Novak tam má ještě Wáwru a ten už je prostě navíc.

Já osobně zastávám názor, že prohra toho o hráči prozradí více, než výhry. Prohra ukáže, jak dobrý ten hráč ve skutečnosti je, jak vysoký je jeho level - protože level toho hráče, co ho porazil, byl jednoduše vyšší, alespoń v tom zápase. Naopak výhra pouze řekne, že je lepší než někdo - ale neřekne o kolik. A podle mě byl potřeba hráč na vyšším levelu, aby porazil Rogera v roce 06, než aby porazil Noleho v. 2015.

Ve skutečnosti bych asi i souhlasil, že i pro Noleho je to až druhá nejlepší sezona po roce 11. A pro Rogera druhá až po roce 05. Pokud to beru kvalitou hráče, ne čistě úspěchy.
Reagovat
Roger_Federer
TORRES
Ok, to si nepamatuju..Cerpal jsem ze statistik Tenisportalu a tam je Madrid 06 oznaceny jako antukove masters..
Reagovat
Roger_Federer
Jinak naprosto souhlasim, ja zastavam nazor, ze jeden hrac muze na jednom turnaji za urcitych okolnosti(zivotni turnaj) vytvorit konkurenci vetsi nez stabilne hrajici hraci..a vyhrat nad takovym v laufu souperem neni onic jednudusi, nez porazit pak jine.
Reagovat
Amputace
Já bych když už tu Rogerovu sezonu 2006 srovnával s Novakovou sezonou 2011, rozhodně ne tou letošní. Vždyť v roce 2006 měl proti sobě Roger výborného Nadala, koho měl proti sobě letos Novak? To mluví naprosto za vše.

Ovšem když bychom to srovnávali se sezonou 2011, tam už je to hodně diskutabilní.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, čo chceš povedať a so silnejšou konkurenciou na antuke sa aj dá súhlasiť..avšak v kontexte posudzovania najlepších sezón hráča budú vždy víťazatvá a počet vyhratých turnajov prioritné, rozhodujúce a definitívne nadradené voči kvalite tenistu, s ktorým "hegemón" sezóny zaznemal prehry..To je navyše veľmi relatívne, problematické a ťažko dokazovateľné kritérium..Áno, Rafa bol na antuke ťažší súper, ale bol ním aj Gonzales vo finále AO voči štvornásobnému finalistovi turnaja Murraymu?..Bol vtedy 20ročný antukár vo finále Wimbledonu náročnejší finálový protivník, než 7násobný víťaz turnaja Federer, ktorý ho tam už zdolal a v podstate ho nemá problém poraziť kdekoľvek?..:To isté USO, bol Roddick, v tej dobe Federerov obľúbený súper pre Rogera tazsím protivníkom, nez Federer Djokovicovi, ktorý ho opat dva týždne predtým v Cinnci lahko zdolal?...Proste tento atribút má dve strany a pri hlbšej analýze prichádza záver, ktorý je pre Rogera lichotivý na antuke, no mimo nej, už nie..
Reagovat
Tornes
"Problém" v této tvé argumentaci je, že nezjistíš, jak kvalitní hráč byl, podle hráčů, které porazil. Tak zjistíš maximálně, jaký minimálně byl jeho level. Ale nezjistíš maximální level toho hráče. Ten zjistíš u proher. Nemůžeš říct, že Federer byl horší hráč než Djokovič, jelikož porazil horšího protivníka ve finále AO. Protože nevíš, o kolik byl lepší. Chápeš jak to myslím?
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, ale v kontexte predmetu diskusie to nedáva zmysel..

Stále sa totiž bavíme o najlepšej sezóne a v tomto smere sú vždy smerodajné triumfy z najvačších turnajov..Ako inak objektívne chceš hodnotiť najlepšiu sezónu?..Djokovic vyhral 3GS, 6Masters, ovládol hard, antuku, trávu, halu...Chcem vidieť súd, pre ktorý budú tieto fakty podradené voči akejsi tendenčnej a problematickej téze o kvalite premožiteľov..Toto proste neobkecáš :)

Navyše, samozrejme, že kvalitu hráča určujú aj zdolaní finalisti napr..Je to ukážka konkurencie..Djokovic mal proti sebe lepších súperov, Federer mimo antuku skor hráčov druhej kategórie...
Reagovat
spaniel
Jenze Federerovi 3x pokazil dokonalou sezonu nejlepsi antukar historie. Bezpochyb by mel 3 kalendarni GS a na to by se jeden Masters 1000 nechytal.

Takze konkurence urcite sehrava velkou roli. Aspon pokud chceme jit do hloubky a nezajima nas jen jedno cislo, jako laickou verejnost. Pokud toto vnimas jinak, pak nechapu o cem se roky dohadujes: 17>14, 302>ani nevim, 6>0 atd. Vzdyt cisla.
Reagovat
spaniel
* jeden Masters navic
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ale vždy povazoval Rogera za úspešnejšieho tenistu, rovnako tak radímsezónu 2015 pred 2006...

A ako som povedal, ak Nadal nezíska 17GS, tak tie debaty sú ukončené, vzdy som vsak vravel pro vzajomnom porovnaní, ze nekrájajme prasa, Ktoré este behá po lese..Rafa je o 5 rokov mladší a tie porovnania boli voči nemu nefér...

Čo sa konkurencie týka, áno Roger mal slabšiu konkurenciu, a nie rok, ale celé obdobie...Mal silnejšiu konkurrnciu na antuke v roku 2006, ale mimo nej?..Myslim, ze mimo antuku to mal náročnejšie Nole v roku 2015..
Reagovat
Roger_Federer
V roce 2004-08 byla na hardu vetsi konkurence nez letos, vcetne tehdy samotneho Rafy, Noleho..A pokud chces resit primo rok 06 podivej se na ty hrace..co byly v top 10.
Reagovat
spaniel
Konkurecne byla tehdy větší než v 2015, letos byla žalostná.
Reagovat
smazaný uživatel
Žalostná konkurence v letošním roce?? Vždyť i samotní hráči říkají že všechno je teď horší, náročnější než třeba před pár lety. Dokonce i Federer se musel od roku 2005 hodně zlepšit aby se ve špičce udržel. Hráči jako Roddick, Ferrero, Hewitt atd. Prostě nedokázali jít na vyšší level a odpadli.

Stačí se podívat koho ve finálových zápasech porážel Federer v sezoně 2006 a koho měl ve finále letos Novak a je jasné kdo to měl horší.
Reagovat
spaniel
LOL je jedine co se da na tvuj blábol napsat. Co kdybys uvedl nejaky argument?
Co to je za výplod ze hraci říkají ze je to horsi? Kteri hraci? Kde? Link!
Federer se musel zlepšit? :D Federer musel zmenit hru, protoze se zhoršil.

Djokovicova konkurence byla zalostna, jelikoz jediny kdo mu konkurovat byl hrac, ktereho nehonestujete a k tomu 5 let za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen klid, Já vím, že je to pro tebe spanielská vesnice

Tak když už, tak konkurent je spíše wawrinka

Tak říká to například ten nejpovolanější a to Djokovič. Říkat to vlastně ani nemusí. Stačí se podívat na ten tenis.
Link si můžeš najít sám, fandím ti a uvidíš sám, že to zvládneš. Přeci nejsi žádné spanielské Bééčko ;)
Reagovat
spaniel
Takze ty vemeno hloupé:
- bavime se o konkurenci mimo antuky, jestli umis cist, nahore se doctes
- na antuce mel Federer Nadala, nejtezsiho mozneho konkurenta, tkz Nadal>Stan
- co vi Djokovic o tom, jake to bylo v 2004-2006?
- ze nedas odkaz bylo jasne, jelikoz jsi hloupe vemeno, co vlastni vyplody vydava za fakta

Ted laskave zalez do te nicoty, z ktere ses vynoril.
Reagovat
Roger_Federer
Opet novy nick a stary provokater..
Reagovat
spaniel
Jj, vemeno trapné.
Reagovat
Roger_Federer
"Chcem vidieť súd, pre ktorý budú tieto fakty podradené voči akejsi tendenčnej a problematickej téze o kvalite premožiteľov..Toto proste neobkecáš :)"

Pane jo, ty se nezastavis pred nicim??
Zcela si tady timhle poselstvi cupujes svoji teorii o slabe konkurenci 03-06..o "mladem Rafavi", ale tendecne se snazi okecat sam sebe :)
Reagovat
Tornes
Taková zajímavost - ti tvoji "hráči druhé kategorie" mají oba vůči Novakovi kladnou H2H (Nadal vyrovnanou, ale nepředpokládám, že jej považuješ za hráče druhé kategorie).

U Andyho se ani příliš nedá mluvit o tom, že by porážel "mladého Noleho". Pokaždé, když ho porazil, to byl již GS vítěz, navíc má výhry a prohry rozvrstvené pěkně v čase. Pokaždé byl Nole výše nasazený a tedy papírově favorit. A stejně je jejich bilance 5:4, hardová dokonce 5:3 pro Andyho.
Hardová bilance Gonzales - Novak je 2:0 (ale tady je to velmi ovlivněné věkem - utkání jsou z roku 05 a 06 - spíš jen tak na doplnění obrazu bez snahy toto používat jako argument).

Takže ano, ty hráče druhé kategorie považuji za naprosto srovnatelné současným.
Reagovat
smazaný uživatel
Výhry Roddicka nad Djokovićem z let 2008 - 2010 bych jako argument taky nebral. Djoković sice vyhrál AO 2008, ale hodně s přispěním toho, že měl Federer v semifinále špatný den. Rozhodně v té době (2008 - 2010) měl Djoković hodně daleko ke své současné výkonnosti. Jsem přesvědčený, že kdyby se Djoković a Roddick potkávali na vrcholu výkonnosti, tak Djoković vyhraje na kterémkoli povrchu (možná s výjimkou Cincinnati).

O tom, která sezóna byla v rámci tenisové historie lepší, se dá bavit ve víc rovinách - posuzování kvality hry apod. je subjektivní a každý si z toho může vyvodit vlastní názor. Podle kvality výsledků těsně vyhrává Djoković 2015 (díky Masters 1000).
Reagovat
Tornes
Já netvrdím, že by Andy byl proti Djokovičovi v letošní formě favorit. Ale rozhodně by byl úctyhodný protihráč, ne atrapa hráče, jak se na něj někteří tváří. A na UO i Wimblu bych mu dával výrazné šance na úspěch (netvrdím, že by byl favorit, ale šance bych mu dával slušné).

Novak 08-10 samozřejmě nebyl stejný hráč, jako Novak 11 nebo 15, na druhou stranu Andy měl také nejlepší sezony spíš v letech 2003-2006.
Reagovat
Tornes
Ale jinak samozřejmě uznávám, že obecně vzato úspěšnější je tahle Novakova sezona. Lepší jsem myslel v kategoriích předvedeného tenisu (vždyť jsem tam dokonce psal, že ani u jednoho předmětné sezony nepovažuji za nejlepší ani v jejich vlastních kariérách - u Rogera považuji za lepší rok O5, u Novaka 11).
Reagovat
Pe3k
LoL forehand ty jsi prost troll :)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/-cRDbvwX1P/

už je taky v Dubaji.

Bude se činit podobně jako dvojčata? :o)
Reagovat
FulnekUltras
Ještě dvě, tři podobně kvalitní sezóny a Nole může reálně pomýšlet na titul nejúspěšnějšího tenisty vůbec - přičemž na rozdíl od některých jiných umí i ledacos dalšího... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=8y2ORlHxIL8
Reagovat
Frick
Taky na to rádi vzpomínáte? Rafa završil svou krásnou spanilou jízdu Barcelona - Madrid - Řím - Paříž no a u nás v Česku to bylo také skvělé :o)

http://abload.de/img/krsnasyy0uib.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Basel 1986 Final - Stefan Edberg vs Yannick Noah (highlights)

https://www.youtube.com/watch?v=DkEy8m95xR0

Soucasny trener Rogera se casto neusmival;) Ale....byly chvile...;)
Reagovat
Frick
Co na tom, že nevidíme půlku obrazu, hlavně že je to v moderním formátu 16/9... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Djokoland video mapující celou kariéru, chybí jen poslední dva tituly, ale nové video se určitě brzy objeví ;)

We are living in Djokovic era
https://www.youtube.com/watch?v=b7n_8IjoE9k
Reagovat
panzer.dragon
nevěděli byste pls kde vyčíst informace o tom kolik jaký hráč získal skalpů hráčů top 10 v daný sezóně?
Reagovat
smazaný uživatel
Celkový souhrn je tady:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records

dej si vyhledat "top 10 wins"

Podrobněji je to na wiki-stránkách hráčů

https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Federer_career_statistics#Top_10_wins
Reagovat
panzer.dragon
dík
Reagovat
gigin
http://www.denik.cz/kralovehradecky-kraj/zoo-place-vzacny-nosorozec-musel-byt-v-nedeli-utracen-20151123-6pi3.html
Reagovat
spaniel
Smutne, zbyvaji posledni tri...
Reagovat
gigin
Jj.
Reagovat
Nola
ja mam, vlastne mala som menovkynu?
si ku mne mily, tak nieco na oplatku
https://sk.wikipedia.org/wiki/Gin
Reagovat
gigin
Aha tak díky. I za půl nicku.
Reagovat
spaniel
Ja ze jsi gin, jen matrikar byl chuj :D
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=1Z2S8vgvxaQ

Zcela nové, ještě teplé video.
Reagovat
mahycek
Tak, tak, 3 sezony.
Reagovat
Pe3k
V první desítce nejlepších sezon v historii tenisu má Federer 3 sezony.
Novak jednu.
A Nadal žádnou...
To tak nějak mluví za vše :)
Reagovat
VlS
To nemluví vůbec za nic, je to jen jedna ze spousty možnejch statistik.
Reagovat
Pe3k
Nevím no, nejvíc nejlepších sezon, že by nejlepší hráč? Vede ve spoustě statistik, jak jistě víš VIS.
Reagovat
VlS
Problém je srovnání v reálné konkurenci. Je prakticky nemožné to uchopit ve statistikách objektivně, proto říkám a VÍM, že je to jen jedna ze všech možných statistik.
Zpětné srovnávání je vždy složité. V současné konkurenci je nejlepší o námořní konvoj Novak, tak to je.
Reagovat
Fandina
V současné době určitě, to jak Nole poráží všechny ostatní, kraluje s tituly je bezesporu nejlepším hráčem současnosti a co se týká rekordů, tak pořád je na tom nejlépe Roger. Má jich nejvíc za svou dosavadní kariéru.
Reagovat
VlS
Ale o tom přece není řeč
Reagovat
Fandina
To je škoda.
Reagovat
Fandina
O Rogerovi se povídá, že je nejúspěšnější hráč historie o Nolem, že současnosti.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/finale-masters-nejlepsi-hrac-soucasnosti-djokovi-proti-nejuspesnejsimu-hraci-historie-federerovi--1556627
Reagovat
Davor1
Djokovičova 2011 bola určite lepšia ako Federerova 2007.
Reagovat
Pe3k
No podle mě byla Djokovicova 2011 lepší než 2015, protože čelil Nadalovi ve vrcholné formě, Federer hrál taky velmi dobře, dokonce i Andy na tom byl určitě lépe než letos, stejně tak tam byl Del Po a životní sezonu měl Tsonga.
Reagovat
Davor1
Štatisticky bola táto jeho 2015 jedná z najlepších vôbec, ale je pravda, že v 2011 bola výrazne silnejšia konkurencia. Ja by som do top10 sezón zaradil obidve...
Reagovat
Pe3k
Súhlas.
Reagovat
spaniel
Taky souhlasim. Ono je to vzdy hlubsi nez prvni pohled naznacuje. Krome konkurence v 2011, v 2006 byli finale Masters na tri vitezne.

Kazdopadne by me zajimalo, proc tam ma Djokovic jen jednu. Ja bych rekl ze dve urcite.
Reagovat
Kozoroh
V tom s tebou Davore 100% souhlasím :-))
Reagovat
Amputace
Snad po roce s Petříkem v něčem souhlasím... Také stavím Novakovu sezonu 2011 nad tu letošní.
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodne, "konkurence", formy hracu o parnik jinde 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že mít konstantní výkonnost alespoň na jedno období v sezoně a vyhrát alespoň 1 GS za 10 sezon v řadě také mluví za vše. Tím se Djokovic ani Federer chlubit nemohou. A to nemluvím o zranění, která Rafovi vzala opravdu hodně...
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak...
Reagovat
spaniel
Je to trapny prispevek. Rafaeoliho sablona.
Reagovat
smazaný uživatel
Houienko si zase uletelo...Čo si malo zlý deň?..
Reagovat
Amputace
Nadal má 14 GS, Djokovič 10.
Nadal má kariérní GS, kterého docílil v 25ti letech. Djokovič kariérní GS nemá dodnes.

To mluví za vše.
Reagovat
spaniel
Jak to rikate? Nepocitej zajice pred honem? :D
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Proto bylo Petříkovo tvrzení úplně mimo.
Reagovat
Mayo
V 24 rokoch dokonca, je to pánko ako skoro to dokázal
Reagovat
Frick
Škoda, že je tam Češek asi jako v Pepsi Max cukru :-( Jasně - vy řekene, že ta sezóna byla dlouhá, tak těm hráčkám dobřej chvilku odpočinku, ale to by se dalo říct o všech, co tam hrajou. Takže by v tom případě neměl ten turnaj ani existovat.

Třeba Kaťuša si tam mohla zkusit zahrát. Loni hrála 68 zápasů, letos jen 53...

Ovšem unikum je Terka S. Loni i letos prohrála stejný počet zápas - 24. Vtip je v tom, že loni vyhrála 44 zápasů a letos.... letos 15.

Celkem black humor :-(
Reagovat
rusedski
Tak hrajou tam hlavně domácí anebo hráčky, co už v Americe hrajou pár týdnů. Naše holky hrály vesměs turnaje v Evropě, tak by bylo trošku divný, aby tam letěly kvůli jednomu turnaji...
Reagovat
EllNino
Presne...maj to v rámci přípravy v USA
Reagovat
VlS
No, hlavně, že ňkdo zas ví, co by měl někdo jnej dělat. Třeba by jim náklady zaplatil :-))
Reagovat
EllNino
no škoda slov :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/sef-atp-chris-kermode-o-budoucnosti-tenisu-f2c-/tenis.aspx?c=A151123_135502_tenis_par

"Významnou novinkou má být i turnaj pro hráče do 21 let, který by se konal mezi halovým kláním v Paříži a Turnajem mistrů. Poprvé by se mohl hrát už v roce 2016, pokud se povede dotáhnout dohoda s některým z pěti pořadatelských měst, která jsou ve hře." To jsem zvědav.

Nejvíc mě ale pobavila citace: ?Je skvělé, že máme jednu z nejlepších generací. Ale nejde jen o hlavní hvězdy, ale i silné podhoubí dalších tenistů. Hráče jako Dimitrov, Raonic a vycházející hvězdy typu Čoriče nebo Zvereva,? řekl 50letý Kermode.
Raonic s Dimitrovem by si bez té nejlepší trojky ani neprdli.
Reagovat
spaniel
Turnaj dobry napad :) Zbytek lol, spatna imitace Rogera a verna imitace Murrayho.
Reagovat
Kozoroh
" Turnaj označovaný jako ATP XXI by měl vyčnívat i tím, že na něm asociace bude zkoušet možné novinky ve hře.

?Většina lidí, kteří už mají šedivé vlasy jako já, říkají, že je tenis v současné podobě dobrý. Což on je, ale musíme se dívat dopředu. Budeme experimentovat právě tam,? řekl, ale konkrétnější nebyl; pouze zmínil, že by se mu líbilo zkrátit rozehru před zápasem."

Doufám jen, že se experimenty vyhnou skóre, tedy že bude zachována A-výhoda, set se bude hrát na alespoň 6 vítězných gamů a zápas na dva vítězné.
Reagovat
smazaný uživatel
dovtedy budu vymyslat blbosti az super sport poslu do kytek,asi musia vykazovat nejaku cinnost,ale aj zachovanie momentalnej pozicie je praca,maju sa co ucit od sachstov:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrušenie zhody ma tiež napadlo ako prvé...Nech sa neopovážia na to ani pomyslieť :))

Som za to, aby hrali ženy na GS na tri víťazne v sete do 5 gemov...Nereálne, ale prínosné...Zápas 5:3, 3:5, 5:3, 3:5, 5:3 je 40gemov, čo je v podstate 7:6, 6:7, 7:6..Myslím, že to by žienky zvládli...

Hrať totiž GS na dva vitazne s dňom navyše je v kontexte bežných turnajov, kde sa hrá každý deň, v podatate nezmysel a robí to z GS skoro dovolenku..
Reagovat
smazaný uživatel
Z tohoto mám já osobně strach. Tenis je tak populární i díky své tradici a jisté konzervativnosti. Kdy naposledy nějak zásadně měnili pravidla? Snad, když na US Open zavedli tiebreak, ale to už je pěkná historie. Nepočítám tam zavedení jestřábího oka, poněvadž to je něco jiného. Dobře, máme tu i zpomalování povrchů, ale to nemění pravidla hry. Jako to teď je, tak to funguje.
Podívejme se, jak dopadli s "revolučníma novinkama" ve formuli jedna. Z jednoho z nejsledovanějších sportů je dnes marginální záležitost, kterou sleduje "pár" lidí jen ze setrvačnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa naozaj obávam, že na príklade volleybalu zrušia zhody...To by bol obrovský negatívny zásah do dramatičnosti...U mňa niečo, čo robí tenis tenisom...Snáď sa toho v živote nedočkám..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. Přijít o možnost dvacetiminutových dramatických gamů s 8 GP a 9 BP (ne že by se to stávalo nějak často, ale stejně...). Jestřábí oko je v pohodě, to je technická změna, která umožňuje odstranění nespravedlivých rozhodnutí (jsem i pro video ve fotbale), ale zásadní změny v pravidlech hry ne.
Reagovat
Alois_Mlok
Jestli odstraní shody, tak tenis je mrtvej sport. Tímto způsobem (a taky zavedením super tie-breaku) v podstatě odepsali čtyřhru.
Reagovat
turista
Shoda je úžasná věc, která vysoce přspívá k zajímavosti tenisu to zcela souhlasím.
Reagovat
spaniel
Bylo jich vic:
- zpomalovani povrchu
- finale Masters a TM na dva vitezne
- zrusili koberec
Reagovat
spaniel
Ja bych jeste tipl, ze zkusi jejich napad zrusit opakovani podani po teči. Uz s tim nejakou dobu koketuji.

Ja jsem proti zmenam, uz tak je nemozne porovnavat ruzne obdobi. Uz davno to neni jen o pred Open ere a Open ere. Dnes se prakticky nedaji porovnavat po sobe jdouci dekady. Meni turnaje, meni bodovani (2009), zpomaluji povrchy (od 2001 neustale), rusi povrchy (koberec RIP), meni pocty setu... Jakoby nestacil prirozeny vyvoj v materialech, trenincich, doplncich a fyzio. Kdyby radeji udelali neco s micy, na kazdem turnaji jiny typ, casto nekvalitni. Hraci tvrdi, ze mice zpusobuji vic zraneni nez tenis sam.
Reagovat
smazaný uživatel
nejako si to musia obhajit,mali vsak radsej urobit(ked uz museli)turnaj do 19rokov,21-rocny tenista uz nie je zaciatocnik
Reagovat
Davor1
Ten turnaj do 21 by sa mi strašne páčil, hlavne teraz, keď je tých 18-20 ročných nádejných tenistov veľmi veľa, snáď sa to podarí uskutočniť :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na druhou stranu budou muset organizátoři vymyslet nějakou zásadní motivaci (nemyslím jen finanční), aby tam ti hráči měli zájem jezdit a dát do toho všechno. Přece jen je to na konci dlouhé sezony, nemá to tradici, tak aby to ti nejlepší mladí hráči nevypouštěli. Nejlepší by bylo, kdyby vzniklo cosi jako mistrovství světa hráčů do 21 let, jak je třeba ve fotbale nebo v hokeji do 20 let. Všechny mužstva do těchto akcí dávají maximum, protože to je prestižní záležitost. Jenomže to by nejlíp chtělo nějaké slušné bodové ohodnocení, což je ale dost problematické, protože to diskriminuje starší hráče, kteří by přišli o možnost získat body, jelikož nesplnili věkové kritérium.
Reagovat
Davor1
Ja by som to spravil na spôsob Turnaja majstrov, 8 najlepších hráčov do 21 rokov v sezóne rozdeliť do dvoch skupín. Myslím, že motivácia v tomto veku je ešte na veľmi vysokej úrovni a keďže pre prevažnú väčšinu tých chlapcov by sa zisk titulu rovnal najväčšiemu úspechu v kariére, tak by s účasťou podľa mňa nebol problém. Už len oficiálny prívlastok "najlepší hráč do 21 rokov", získaný na turnaji k tomu určenom je pre hráčov ako Čorič či Zverev určite veľké lákadlo. Kyrgios by sa na to teda možno vysral, u neho ako jediného si to viem predstaviť :D

Tie body sú dosť problematické, to je pravda. Pre víťaza by som dal maximálne 250 bodov, ako za ATP turnaj najnižšej kategórie, myslím, že viac sa proste nedá. Diskriminácia by to bola, ale myslím, že takéto drobné zvýhodnenie v ich veku nie je až tak problematické a osobne by som s tým nemal problém.

Keď si predstavím súčasné možné zloženie skupín podľa rebríčka do 21r:
1. Kyrgios, Chung, Zverev, Donaldson
2. Čorič, Kokki, Edmund, Ymer
tak pre mňa by bol ten turnaj možno dokonca zaujímavejší ako seniorský :-)) A to by tam ešte chýbalo kopec ďalších supertalentov ako Tiafoe, Rublev, Fritz a ďalší... Zároveň by sa tým turnajom začalo kopec zaujímavých rivalít, ktoré možno v budúcnosti budú na úrovni tých dnešných BIG4, na ostatných ATP turnajoch ešte nemajú tí chlapci veľa možností zahrať si proti sebe a porovnať svoje kvality...
Reagovat
spaniel
S deseti grandslamovými tituly se Srb dotahuje na Rafaela Nadala (13 trofejí), a pokud se mu bude dařit dál jako letos, nemuselo by pro něj být nedostižných ani rekordních 17 triumfů Rogera Federera.
Reagovat
spaniel
Zda se, ze Rafovi odebrali jeden titul. Tipuju, ze z AO, takze taky jeste nema karierni GS!
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu..Ale zobrali mu ten z AO14, takže je stále na štrnástich..
Reagovat
spaniel
Porad te to trapi? :)
Vubec nevidim Nadala jako jisteho viteze. Umim si predstavit, ze kdyby se Nole letos zeanil behem finale RG, jak by se tady psalo, ze by jiste vyhral... Vzdyt bilance, vzdyt sezona atd. A nevyhral. Proto je Stanove vitezstvi zcela legitimni.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Stan byl lepší od prvního míčku, vyhrál by tak jako tak. Vše ostatní jsou jen masturbační příspěvky fanatiků RN.
Reagovat
Amputace
Omg... Další špatný vtip se zaregistroval na TP.
Reagovat
Kozoroh
Letošní rok v podání Novaka byl vynikající. Kéž by podobných úspěchů dosáhl No1e i v příštím roce. Snad se mu v roce 2016 konečně povede dobýt Paříž, aby měl kompletní kariérní Grand Slam. A taky OH, to jsou dvě největší No1eho motivace pro příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Je celkom možné, že Novak si ten Paríž necháva na rok 2016, aby to malo po vyhratej Austrálii vačšie grády...4 GS v sérii totiž ešte nikto nevyhral (tých z čias čiernobielych televízorov nerátam)...Na druhú stranu, na prekazenie podobných radostí funguje celkom spolahlivo Nadal..Federer (RG06, RG07)
Reagovat
spaniel
Na RG bude tlak jeste vetsi nez vloni. Bude to zajimave.

Zajimave taky je, jak se vzdy najde nekdo a dojebe dokonalou sezonu. Tzv dojebávači.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezóna končí a do začiatku novej tu budú články iba o Djokovičovi. Nuž o čom ešte písať? Azda o tom, ako perfektne vie vymeniť synovi pampersky. :D Stále dookola. Zdá sa, že tenis stojí iba na ňom.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidiš, z Djokovica nemajú naložené iba jeho súperi už pred zápasom, ale aj jeho vlastný syn!!
Reagovat
turista
Novak Djokovič jednou překoná i Connorsových 109 titulů ATP! Má na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Atakovať bude max 90..250ky už v súčasnej dobe nie sú tak obsadzované ako trebars v 80-90 rokoch..
Reagovat
smazaný uživatel
To je nereálné. Musel by ještě 5 let po sobě vyhrávat aspoň 10 titulů. Může mu to ale být jedno, v nejprestižnějších titulech Connorse dávno překonal. Ten celkový rekord Connorse podle mě vydrží. Jestli ho bude někdo atakovat, tak Federer, ale taky těžko. Naopak Lendla by měl Fedex překonat bez problémů a zřejmě do konce kariéry atakovat hranici 100. Pro Nadala a Djokoviće bude v počtu titulů stropem asi překonání McEnroea a pak vzájemný "boj" o to, kdo z nich bude v historických tabulkách 4. a kdo 5.

Ale protože nemám křišťálovou kouli, tak jsou to jen spekulace :D
Reagovat
spaniel
Verim tomu, ze Djokovic jiste prekona Nadala a dost mozna i Rogera. Pokud mu vydrzi zdravi, nevidim prekazek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se Rafa nezvedne, tak ho překoná určitě (v celkových titulech, u GS by to bylo tak 50 na 50). U Rogera je otázka, na jakém čísle se zastaví. Kdyby zůstal někde u 90, tak tam šance je, když to bude 100, tak tomu moc nevěřím. 40 titulů je hodně.
Reagovat
turista
Myslím si, že Novak Djokovič maximálně do 5-6 let toho Connorse dá.V dohledné době překoná Agassiho,Vilase,Borga,Samprase a přiblíží se Nadalovi a McEnroeovi. Novak na okruhu nemá a dlouho nebude mít rovnocennou konkurenci.Navíc hraje líp než všichni,které jsem tady jmenoval a to pamatuji tenis od roku 1970.Snad jen Lendl, Fedex a dříve Rafa se s ním mohou srovnávat.Největší mentální sílu vítězit měl však právě ten Connors.To si pamatuji.
Reagovat
Amputace
To, že nebude mít konkurenci, se tvrdilo i na konci sezony 2011 (ve které na rozdíl od letoška drtil Rafu v top formě) a pak v následujících třech letech získal "pouhé" 3GS. V příští sezóně se může stát spousta věcí - může se zvednout Rafa, nebo naopak Djokovič může zaznamenat pokles formy či ztrátu motivace, popřípadě mohou přijít zdravotní problémy. Já si tedy rozhodně nemyslím, že teď bude čtyři roky získávat 2-3 GS ročně. V tuto chvíli tomu vše nasvědčuje, ale nebude to tak - alespoň podle mě. Tyhle předčasné výpočty, že do pěti-šesti let (to mu bude 33, 34 let) překoná Connorse v počtu titulů (přičemž zatím nepřekonal ani Nadala, neřku-li Federera) jsou naprosto absurdní. To si opravdu myslíš, že ještě třeba ve dvaatřiceti letech bude vyhrávat deset titulů ročně v průměru? Teď mu na Connorse chybí kolik, 40 titulů? To je utopie..
Reagovat
FulnekUltras
Relevantně bych zůstal jen u počítání GS - a tam je Noleho rychlý postup vzhůru zcela reálný.
Reagovat
turista
Na konci roku 2013 měl Novak Djokovič 41 titulů. Dnes za pouhé 2 další sezóny jich má už 59 takže možné je všechno. Za rok Novak může klidně mít 70 a za 2 roky ve 30 letech už 80 titulů. Novak jede jako robot.
Reagovat
Roger_Federer
Bez sance tohle tempo vydrzet.Navic ma ted uz rodinu.
Monzna jeste 2016, pak zacne ubirat jako Roger a soustredit vsecko granslrmi.
Reagovat
Amputace
Jo, jenže teď je stále v optimálním tenisovém věku. Za rok dva nebude. Thats the point. Ale jestli si myslíš, že ve dvaatřiceti bude vyhrávat 10 titulů ročně, ok.
Reagovat
turista
Je pravda, že Connors to nahnal samými tituly odpovídající dnešním 250. V dnešní době by nedal ani těch Fedexových 88. Na dnešní tenis by neměl ani výšku (178cm je dnes na tenis málo).
Reagovat
smazaný uživatel
Výjimečná sezona to byla, ale zdaleka ne nejlepší, o to se Fedex postaral, jinak by na tom byl stejně jako procentuelně nejlepší Big Mac, Roger si sám ochránil vlastní rekord z této éry :P
Reagovat
smazaný uživatel
coz je z historickeho hlediska dalsi rekord.. Jinak jsem samozrejme zvedava, kolik clanku o Djokovicovi tu jeste bude, no prosim, jaaaa cekaaaam.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to je samej Džoukovič sem, Džoukovič tam, všude kam se podívám :D
Reagovat
Kozoroh
Čím víc článků o Djokerovi, tím líp :-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
jako by jich bylo už tak málo :D ne, fakt, i když mě tak trochu štve, on si to letos zaslouží ;)
Reagovat
Mayo
Otvoríš chladničku a tam bude zase len Džoukovič :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z mrazničky nevyskočí. :-)
Reagovat
spaniel
Guma mrzne pomalu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by byl dobrej džouk :D jestlipak se Rogimu už zdá o intergalaktické kapsli s názvem Djokoffee, ta musí mít hodně hořkou pachuť :D :P

https://www.youtube.com/watch?v=R-6itnQ3Vqc
Reagovat
Mayo
ani to neotvorím lebo by mi prišlo zle (:
Reagovat
smazaný uživatel
LOL.
Reagovat
Kozoroh
Jaký rekord si Federer ochránil?
Reagovat
spaniel
Tipl bych pomer vyhranych a prohranych zapasu.
Reagovat
smazaný uživatel
tipl jsi správně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To ale není rekord, ten má McEnroe :P
Reagovat
smazaný uživatel
umím číst v tabulkách, proto jsem to nazvala "vlastní rekord z této éry", tzn. když pominu éry minulé, šťourale :P ;)
Reagovat
Amputace
:D:D
Reagovat
svetova.dvojka
Příští rok ani polovinu z toho neobhájíš a spadneš na třetí místo osle jeden...
Reagovat
Pe3k
Vše neobhájí, ale na 3 určo nespadne.
Reagovat
Kozoroh
V příštím roce bude opět 1. a tobě praskne cévka v mozku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist