Djokovič: Králem antuky je pořád Nadal

16. 5. 2011, 15:11
Aktuality 23
Vítězná jízda Novaka Djokoviče letošní sezonou stále nebere konce. Srbský tenista vyhrál sedm turnajů za sebou a po nedělním triumfu v Římě nad Rafaelem Nadalem je favoritem nadcházejícího Roland Garros. Rafa je ale pořád na antuce nad námi, tvrdí Djokovič.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Novak Djokovič

"On je králem antuky, nejlepším na tomto povrchu v celé historii," řekl Djokovič o Nadalovi, kterého ale na antuce porazil v Římě i o týden dříve v Madridu. "Tyhle výhry mi před cestou do Francie dodávají sebevědomí, ale on v Paříži prohrál jen jednou v životě," řekl Srb.

Oba hráči si komplimenty navzájem vracejí. A tak není divu, že Nadal pasoval třiadvacetiletého Djokoviče do role favorita Roland Garros, které začne v neděli. Není divu: Srb letos vyhrál všech 37 zápasů, ke kterým nastoupil.

"Novak hraje nejlépe ze všech. Uplynulých několik měsíců se pohybuje na jiné úrovni než ostatní," řekl Nadal. "Věří si a já jsem až na druhém místě, ale budu připraven na další turnaj a Djokovičova vítězná série nemůže trvat věčně. Šampiony nejsou ti, kteří vyhrávají týden po týdnu, ale ti, kteří vyhrají v pravý čas," prohlásil Španěl.

Možná Djokovič dopadne stejně jako John McEnroe. Americký bouřlivák od začátku sezony roku 1984 vyhrál 42 zápasů za sebou a sérii mu uťal až ve finále Roland Garros Ivan Lendl. McEnroe přitom tenkrát už vedl 2:0 na sety, ale nakonec padl.

Třiadvacetiletý bělehradský rodák Djokovič doufal, že jeho forma bude na pařížské antuce ještě gradovat. Pohár mušketýrů by nesmírně rád získal. "Je to můj cíl antukové sezony a všechno dosud byla příprava na Roland Garros," vyhlásil Djokovič, jehož nedělní výkon proti Nadalovi byl skoro ideální. "Perfektní," přisvědčil tenista.

Na grandslamovém French Open půjde nejen o titul, ale také o pozici světové jedničky. Tu hájí Nadal, ale Djokovič už ztrácí pouhých 405 bodů. Srb Nadala bez ohledu na jeho výsledek sesadí z trůnu, pokud postoupí do finále. Nadal si naopak pozici uhájí, dokáže-li obhájit titul a Djokovič vypadne nejpozději v semifinále.

Djokovič navíc může v případě triumfu na French Open vyrovnat rekordní vítěznou sérii Argentince Guillerma Vilase, který v roce 1977 vyhrál 46 utkání v řadě. Včetně dvou prosincových zápasů ve finále Davis Cupu má srbský tenista na kontě už 39 výher za sebou.

pva, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan mě těžce zklamal, tohle finále i díky vývoji obou SF utkání měl proti unavenému Djokovi vyhrát. První místo na žebříku je pravděpodobně už v háji, ale situace se zachránit dá. Grandslamové tituly z FO a W všechny prohry z Masters snadno přebijou. Ty antukové debakly mu fandové odpustí, pokud po Wimbledonu vylepší skore s Rožérem na 11:16. GL
Reagovat
smazaný uživatel
Ty antukové debakly mu fandové odpustí, pokud po Wimbledonu vylepší skore s Rožérem na 11:16. ---

Ehm, jejich H2H je momentálně 16:8 pro Nadala, přičemž Nadal vyhrál 8 z posledních jejich 10 zápasů.

Djokovič to má s Nadalem 11:16, ale vyhrál 7 z jejich posledních 9 zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Myšleno v GS titulech, pravděpodobně......
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Broz měl na mysli jejich bilanci GS titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši, vám by se to snad nelíbilo? Rožér 16 (a nikdy více), Rafa 11 (už), Novak 2, Máry 0.
Pěkný pohled by byl na taková čísla. I když u toho skoťáka by mě wimbledonský titul taky potěšil.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by se více líbilo: Fedex 16, Nadal 9, Djokovič 4, Murray 0, popř. (horší varianta) Djokovič 3, Murray 1. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
A mě by se líbilo: Federer 16, Nadal 9,Djokovič 2, Murray 2
Ale to je velmi nereálné až nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by se nejvíc líbilo, kdyby Murray v životě žádný GS turnaj nezískal a měl finálovou bilanci třeba 0:6 a poměr setů 0:18. To by byl fakt jedinečný zápis do historie. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč horší varianta? Každý rok to sleduju na vynikajícím BBC a těch zklamaných Britů, co komentujou souhrn dne, je mi už hodně líto.
Wimbledon je jejich chlouba a přitom to už přes 70 let žádný domácí nevyhrál. Kamón Máry !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Horší varianta = samozřejmě v mých očích, ne "objektivně". Plus přání, sny a tužby Britů jsou mi v tomto směru naproto šumafuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tím škvárem z 23:28 jsi to ještě vylepšil :-( fujtajbl!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty musiš bejt krvelačnej vlastenec !!?....narodni chlouba....nejsi nahodou emigrant....prosim pište spravne Česky... / Uvědom si, že je rok 2011 a nake davové šílenství a vlajky jsou pro slabší jedince
Reagovat
Pe3k
Zdvořilostní řeči jako obvykle. Všem už je ovšem jasné kdo je tady boss. Novak je nejen králem antuky, ale celého mužského světového tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak či Onak, opravdu teprve Roland je rozhodujicí ...radši bych urval jeden Grand, než treba 10 Mastru
Reagovat
smazaný uživatel
tak jasný, že je FO nejdůležitější, když jde o vyvrcholení antukové sezony, ale co má Novak dělat? měl v těch finálích v Madridu a v Římě prohrát?:-)
Reagovat
Pe3k
Asi sis nevšimnul, ale on vyhrál Australian open 2011 a vyhrál i všechny turnaje po něm. Co by jsi ty raději je irelevantní. Nadal proti němu na antuce nevyhrál ani 1 set!
Reagovat
VlS
Petříku, nedělej předčasné závěry, znáš přece starou pravdu, že když se dva perou, třetí se směje. Myslím, že FO je otevřená záležitost a vítězem může být nejen Novak nebo Rafa. Neodepisoval bych ani Fešderera, ani Ferrera, ani Andyho nebo Robina a při pořádné dávce štěstí Tomáše.
Při pohledu na vývoj je favoritem číslo jedna Novak, o tom není pochyb, ale favorité často prohrávají a já se nechám rád překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
A open jsem nezminoval, protoze v članku jde Antukoveho Krale...samozrejme, ze Novak je bezkonkurenční a Boží ( doufam celou sezonu dohraje BEZPORAŽKY !!!!!!!
Reagovat
Pe3k
Když se dva perou a třetí se směje, tak se směje z tribuny při sledování jejich finálového zápasu, protože sám už dávno dohrál. Jinak vesměs souhlas s tvým komentářem.
Reagovat
VlS
To je dobrej postřeh :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád s toho Nováka nedělejde tenisového boha, je fakt, že letos je dobře nastartovanej, ale asi zapomínáte kolik toho vyhrál Rafa minulou sezonu, že se mu nedaří pokořit jednoho srba je sice fakt, ale nic netrvá věčně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist