Djokovič konečně porazil Tsongu, Federer udolal Roddicka

2. 4. 2009, 10:24
Aktuality 9
ATP MIAMI - Novak Djokovič v Miami porazil Francouze Tsongu a ukončil s ním černou sérii čtyř porážek v řadě. V semifinále se potká s Federerem, který ve třech setech zdolal domácího Roddicka.
Novak Djokovič

Poprvé na sebe Novak Djokovič s Jo-Wilfriedem Tsongou narazili loni ve finále Australian Open. Z premiérového grandslamového titulu se tehdy radoval Srb, ale Francouz vyhrál následné čtyři souboje. Až na turnaji v Miami, kde Djokovič v roce 2007 triumfoval, černou sérii ukončil. V téměř dvouhodinovém utkání odvrátil všechny čtyři Tsongovi brejkboly a vyhrál 6-3 6-4.

"Jsem šťastný za to, jaký jsem podal výkon. Už čtyři zápasy jsem s ním nevyhrál, je to pro mě důležité vítězství. Hrál jsem agresivně a čekal na šance. Snažil jsem se zůstávat na základní čáře, mít hru pod kontrolou a dostávat soupeře pod tlak. Musím být se sebou spokojený," svěřil se Djokovič.

Roger Federer loni vypadl ve čtvrtfinále s Andym Roddickem a letos se ve stejné fázi turnaje potkali znovu. S tím rozdílem, že letos  v dramatické bitvě před rekordní návštěvou uspěl švýcarský tenista. Druhý hráč světa Federer vyhrál za dvě hodiny a tři minuty 6-3 4-6 6-4 a připsal si s Roddickem už 17. vítězství v devatenáctém střetnutí.

"Měl jsem mít pod kontrolou už ten druhý set. Prohrál jsem ho a dostal se pod tlak ve třetí sadě. Jsem rád, že jsem to zvládl," uvedl po vítězství třináctinásobný grandslamový šampion, jehož v semifinále čeká Srb Novak Djokovič. "Roger hraje na velkých turnajích velmi konzistentně. V minulých letech tenisu dominoval, bude to těžké, velmi těžké utkíní," myslí si Djokovič.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (01. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Roddick (5-USA) 6-3 4-6 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Tsonga (10-Fr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mé tipy jsou v žesnké kategorii Serena a v mužské Novak. Djokovič již dlouhodobě potřebuje turnaj, na kterém by zazářil a na turnaji v Miami je šance veliká. Semifinále s Rogererm tipuju na vítězství Novaka 6:4, 5:7, 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravóó!! Som maňho hrdá! Hral dobre, niekedy výborne :) a to je dobré znamenie... Teraz si myslím, že aj na FedExa si trúfne. Držím palce a dúfam, že je zdravotne ok ;-)
Reagovat
a.magerova
Troufnout si Novak klidně může, ale vyhraje Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To si myslíš ty, pred poslednou výmenou ale nie je nič isté. Btw, pozerali ste to na Nova Sport? Ja nemôžem z toho Pouvu, čo hovorí, že napr. Tsonga má víc.. namísto má výhodu :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak pouva je nejvetsi blb co komentuje, primo ho nenavidim, neberu ho uz vazne. doufam, ze timto vysledkem se novak chytne, je na case, aby ukazal co v nem je. vcera to ubojoval v zaveru, slo videt, ze sotva beha, ale no je tak velky hrac, ze to zvladl, come on nole!
Reagovat
a.magerova
Novak je krásný chlap to beze sporu, ale vyhraje Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovi to přeju, hlavně že to zvládl i přes tu slabost na konci zápasu. Tsonga nehrál na těhle masters extra tenis a kde jinde už by ho měl Novak pokořit, než na amerických betonech.. Předtím ho Tsonga porážel jen v halách..kde se Francouz cítí nejlíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoki, super výkon, jen ak dál!:) Andy, zahrál si slušně, ale na vítězství s Federerem musíš hrát víc než dobře. Zase se ukázalo, že v důležitých momentech Fedex umí zabrat. Semi Djoki - Fedex, to bude velmi zajímavý duel!! Tipuju vítězství Federera 2:1 na sety, ale přál bych to Novakovi, aby na tomdle turnaji uspěl (finále, nebo výhra), a aby mu to zase začalo šlapat, jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
přiznám se že sem djokovičovi moc nevěřil,ale příjemně mě překvapil i když to není můj kůň hrál víc agresivně než tsonga a byl mnohem přesnější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist