Djokovič: Jsem kompletní hráč a silná osobnost

17. 1. 2012, 11:05
Aktuality 110
V červeno-modro-bílých botách se srbskou vlajkou na patě a symboly tří loňských grandslamových vavřínů vyrazil Novak Djokovič za obhajobou titulu na Australian Open. První hráč světa si v prvním kole lehce zatrénoval a porazil Itala Paola Lorenziho po setech 6-2 6-0 6-0 .
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič sice jako Kvitová přišel v úvodu utkání o podání, ale pak Itala drtil. Vyhrál sedmnáct gamů po sobě a v horku strávil na dvorci jen hodinu a půl. "Předvedl jsem v skvělý výkon," mohl se pochválit Djokovič, vítěz turnaje i z roku 2008, který v nové sezoně hrál před cestou na Australian Open pouze exhibiční akce. "Chtěl jsem v prvním oficiálním utkání sezoně předvést dobrý výkon a jsem spokojen." 

Bota Novaka Djokoviče"Vedro bylo nepříjemné a chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl, ale jinak jsem rád, jak jsem se fyzicky s podmínkami vypořádal," řekl Djokovič. Právě horko Djokoviče srazilo ve čtvrtfinále při jeho první obhajobě titulu v roce 2009.

Čtyřiadvacetiletý Srb nemusel ukázat všechno ze svého umění. Naopak v uvolněném tempu bavil diváky, zahrál mezi nohama zády k síti a dostal lidi do varu. Zápas při mečbolu ukončil ukázkovým zkrácením za síť. "Když vedete, proč nezkusit něco zajímavého, co zrovna není typické." 

Novak DjokovičDjokovič se může v případě celkového triumfu ocitnout v klubu s Andrém Agassim, Rogerem Federerem a Matsem Wilanderem, kteří získali open éře v Melbourne tři a více titulů. Sebevědomí k tomu má dostatek. "Věřím si, že vyhraji každý zápas a především proti těm nejlepším. Jsem kompletní hráč a silná osobnost," řekl Djokovič.

Tisková konference se neobešla bez otázek na změnu kalendáře a bojkot turnaje kvůli financím, o kterém hráči jednali dva dny před jeho začátkem. "Je jasné, že si hodně hráčů stěžuje. Stačí se podívat na počet zranění z únavy a je jasné, že je změna nutná. Já ale preferuji jednání za zavřenými dveřmi," řekl Djokovič.

Dnešní exhibiční kousek Djokoviče proti Lorenzimu:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

110
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj,nevíte jestli má Djokovič pořád to bolavý rameno nebo už ho má v pořádku?Díky za odpověd.
Reagovat
smazaný uživatel
rikal ze je 100% pripraveny vcetne ramena :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se rozhodoval dlouho jestli mam pridat komentar nebo ne, nebot jsem utekl z portalu, kde jsem se musel prodidrat desitkami jeste horsich zahorklych vylevu a diskusi, ktere jsou samozrejme, co hur tim internetovym zpusobem diskusi neresitelne, takze se proste na to nereaguje. Ale protoze jsem utekl sem, a citim, ze to co bylo napsano o tomto portalu neni uplne fer, tak mi to nejak neda.

1/ Neziji uz v CR a mam dobre pratele Srby. Jsou super a bez jejich kav z dzezvy, kterou mi z pratelstvi delaji, by mne ten svet uz ani mozna tolik netesil:). Mezi nami >Nema Problema vsude jsou takzvani samotni lidi, co se potom vylevaji, museji vykricet. Protoze jsou sami. A horsi jsou jeste ti, kteri kecaj, za maj kamarady, pratele, nebot spise nemaji, maji pocit, ze je maji, ale chovaji se tak, ze je vlastni jak predmety ve sve sbirce, a tak jen krici kolem sebe.
Nekteri zase krici a kritizuji z toho duvodu, ze jsou ukrivdeni, nebo jim nekdo neco udelal a potom to zobecnuji...pripadu je sousta.
6/ Vsechno je jen o mire. Jsou horsi portaly, jsou zumpa portaly, a jsou celkem ok portaly, tenhle je podle mne opravdu neuveritelne OK!
7/ Dej si kavu, dobre udelanou, tak jak ji umite jen vy, pekne z dzezvy a neblbni. Nebo zkus jit na idnes a vratis se s nadsenim zpatky, to mi ver a budes to misto tady jeste velebit:) A ver mi, pokud ses ok, ze budes jeste psat o tomhle miste Sve u Redu:)
Reagovat
smazaný uživatel
2/ Dnes jsem shodou okolnosti cetl tennis.com, clanek o Kvitove, tzv. SVETOVY portal. Diskuse o tenise??? Ano, ale i o tom, ze Kvitova je pitoma atd. a jine horsi vyrazy, nebot treba jen kvuli tomu, ze nosi modrou a fialovou barvu...to jsou jako ty skvele svetove portaly?, o jinych tenistech ani nemluvne, to je jeste stesti, ze Petra je tzv. ticha hracka...o ni se tam pise v tzv. diskusich jeste nejlepe. A hodne tam pisou lidi, "sakra piste o tenise a ne o blbostech."
3/ Tedy vse je asi spis o lidech, a ne o tom odkud jsou.
4/ Vsude najdes opravdu tzv. ukrivdene pitomce a ok lidi, a je jedno kde to je.
5/ Portaly a diskuse > vsude jsou takzvani samotni lidi, co se potom vylevaji, museji vykricet. Protoze jsou sami. A horsi jsou jeste ti, kteri kecaj, za maj kamarady, pratele, nebot spise nemaji, maji pocit, ze je maji, ale chovaji se tak, ze je vlastni jak predmety ve sve sbirce, a tak jen krici kolem sebe.
Nekteri zase krici a kritizuji z toho duvodu, ze jsou ukrivdeni, nebo jim nekdo neco udelal a potom to zobecnuji...pripadu je sousta.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, ja myslim, ze ten pan to nemysli vazne, je to jen snaha o provokaci, ktera se mu
bohuzel povedla..i taci jsou mezi nami.
Ale jinak s tebou souhlasim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Potkale, proč se pouštíš do takových rozborů? Řeší toto něco? Nebo ty desítky hloupostí o odměnách tenistů. Je potřeba k těm zbytečným plkům něco psát? Určitě ne. Co takhle zkusit víc stručnosti nebo jít koukat na tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduji tenisportal.cz uz nejakou dobu a zda se mi jako super zdroj informaci. Ctu i komentare pravidelne protoze mne zajimaji nazory lidi na vse kolem tenisu. A prave tady to zacina byt neunosne. Je az neuveritelne kolik cehackovstvi predvadi NEKTERI komentujici. Takove mnozstvi pasivni agresivity na tenisovem portalu jsem nikdy nevidel. Zkuste se podivat do sebe a popremyslet o zvastech a nenavisti kterou tady rozmazavate. Vadi vam individualita, sebejistota, vysoke sebevedomy, kuraz, hecovani, dravost, humor a to se chcete bavit o spicce neindividualnejsiho sportu dnes? Vychazi to mozna z vychovy kterou jste prodelali v mladi a kde se kazdy projev osobnosti, individuality, zvlastnosti trestal a dotycny hned byl srovnany s ostatnima. Vsichni my cizinci zijici v CZ to vime a nezazlivame vam to. Vidime ze se toho pomalu osvobozujete a jdete kupredu ale je treba abyste se to samu uvedomovali. Ja jen koukam na reakce u nas v praci kdyz prijde chlap/zenska moderne/vystredne obleceny. To zacne salva podobna jako tady. Kouknete se na svetove tenisove portaly a uvidite ze lidi nemaji takove osobni problemy s Djokovicem ale resi tenis.
Reagovat
VlS
Mohl byste prosím ty portály upřesnit? Dost na některé chodím a nepřipadá mi to zde o moc horší než například na tennis.com. Nevím , odkud jste cizinec a na základě čeho hodnotíte. Taky nesedím celý život jen v česku a mohu říct jediné - nabubřelost, ochota radit jiným, jací mají být, závist a hloupost nezná národnost, ani hranice. Pokud jste se stavem českého prostředí nespokojen, tak se vraťe domů, nikdo Vás zde nebude zdržovat.
Reagovat
gigin
Tož to su zvědavý, co ti odpoví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, neni pro jiz osvobozene podovolenkovy sok umocneny pasivni agresivitou zdravi skodlivy? :-)
Reagovat
VlS
Podle termínu (velmi oblíbeného) "čecháčkovství" bych si tipnul, kdo že to kvizac je a cizina je možná někde na Slapech. ;-)
Reagovat
gigin
ahoj,nemůžu se do toho dostat no :-))))
Reagovat
Andrew89
Další moralista :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak treba prave tennis.com a tady je i diskuze http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/01/australian-open-djokovic-d-lorenzi.html . To ze kritikujete mou kritiku spolecnosti ve ktere shodou okolnosti ziju je presne karakteristika o ktere mluvim v predchozim prispevku. Nemluve o xenofobnim zaveru vaseho prispevku. Tenisu zdar a tam je ted tahounem Djokovic ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vladimir Mandić, Kragujevac, Srbsko (u Karlstajna ;))
Reagovat
gigin
kurňa sojko, tady to frčí!
Reagovat
W.G.M.
No vy jste teda nejaky citlivy... xenofobni zaver. Je to samozrejme nesmysl, ale v dnesni dobe me toto uvazovani neprekvapuje.
Reagovat
VlS
No tak zrovna Srbsko je skvělým příklad nenacionalizmu, smířlivosti a vstřícnosti k jiným národům. Máte ještě nějaký další vtip na tento večer?
Reagovat
VlS
Předpokládám, že jsi nějaký čas také žila mimo ČR. Umíš si představit, že začneš jako cizinec žijící ve Francii radit, jak se mají domorodci zlepšit? Přestaneš xenofobně rozlišovat jednotlivce a začneš jim psát na server, jací jsou špatní a začneš na národní bázi zevšeobecňovat a házet lidi do jednoho pytle ? Budeš Francouzům říkat, že jim nemáš za zlé že jsou Francouzi? Ten pán je jaksi vyšinutý.
Reagovat
gigin
Fandím Djokovi co to dá, to je jas !! Ale pokud má někdo jiné koně, a Novak mu nesedí, tak to tu prostě řekne!! Já bych v tom nehledal nějakou hlubší filozofii o výchově z mládí, a že jsme (češi) nějak postižení a abnormálně odlišní od jiných evropských národů. Jak napsal VIS, na blba můžete narazit po celém světě, nebo co?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nestydim se ze jsem Srb , ba naopak jsem na to hrdy. Respektuji rozdily mezi lidma a jsem stastny ze tomu tak je. Rict "Srbove nacionaliste" je stejne jako rict "Cesi kolaboranti a udavaci". Vsichni vime ze se to takhle neda zobecnovat. Tady priklad http://www.youtube.com/watch?v=pHxsHShCb5w. V prvnim prispevku jsem i napsal NEKTERI a ne VSICHNI, ale to chce pozorne oko :) Chtel jsem poukazat na urcity fenomen ktery kazi zdrave prostedi a neprinasi nic vic nez sladku satisfakci malemu clovicku schovanemu za predzivkou.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz reaguji na komentar nejak se my neukazuje automaticky Re:xxx. Je to OK nebo jak na to? Kazdopadne, jak rikam, jsem PROTI zobecnovani a to ze kritikuji spolecnost ve ktere ziju uz 12 let je dle mne normalni. Nikoho nepoucuju ani neradim co delat a jsem si naprosto jisty ze vshichni vite o cem mluvim. Nekdo to umi zdrave prodiskutovat a jiny se urazy a nabubri (libi se mi vyraz, diky VIS). Kazdopadne budu sledovat co kdo pise a pozor: nikdy nespim ... :)))
Reagovat
Padme
Český národ má jednu takovou vlastnost - a tím je hloupý humor. Polovina toho co tu píšeme je prostě z legrace, abychom se odreagovali. Některé diskuze sice úroveň moc nemají, ale tahle je pro nezaujaté vcelku přijatelná :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak nejak...
Reagovat
VlS
Milý pane, NEKTERÍ komentující, tím končí druhá věta vašeho příspěvku. Všechny další už jsou o národu a chvěji se blahem, že nám vy všichni cizinci nezazlíváte, že jsme Češi.
Diskutujeme zde o vyjádření Noleho, někomu vadí a někomu nevadí, někomu se i líbí, tak jak je to normální mezi lidmi bez ohledu na národnost či místo pobytu. Vy jste z toho Vaším příspěvkem začal dělat problém Českého národa.
Nevadí nám individualita, kuráž, sebevědomí, ani dravost. Ne všem, ale některým vadí prázdný patos a chvastounství. Někdo je tam vidí a někdo ne tam nevidí. Stejné vlastnosti vadí celé řadě lidí na celém světě a je zde debata lidí, kteří si sem jdou prostě pokecat. Netřeba z toho dělat dalekosáhlé závěry. Zaprvé tato diskuse není způsobilá k přijetí jakýchkoliv závěrů, i kdyby byla, nemá je kdo realizovat. O nic nejde. Všichni zde používají nick name, jak je na internetových diskusích obvyklé a anonymita z toho plynoucí je normální. Nehodlám se Vám zde slavnostně představovat jen proto, že jste sem napsal nějaké jméno. Mohu si také vymyslet jakékoliv a nic to nezmění, ale proč bych to dělal.
Reagovat
smazaný uživatel
ac se snazim mit doporucene "pozorne oko" a dokonce i mirne otevrenou mysl - umerne k pokrocile hodine - presto se nemohu zbavit dojmu, ze panu Mandicovi jde pouze a jenom o Srba Djokovice. Pokud by trunil na spici zebrika Fedex, Rafa, Andy... Berda :-), veskera nase kritika, uspornost ci absence oslavnych vykriku, nase cechackovstvi a dokonce i malost za nasimi nicky by mu byla naprosto, ale naprosto ukradena........
Reagovat
smazaný uživatel
@VIS: ja neudelal "problem ceskeho naroda", i jinym lidem to tady vadi. Vzdyt si prectete jen prispevky v tyto dizkuzi. To jestli stejne veci vadi vsem na svete je na velkou diskuzi. zavery taky nedelam, pisu tam "mozna" a nechavam prostor. Anonimitu neodsuzuju ale poukazuji na potencijal spiny ktery za ni muze stat a ze by bylo lepsi ji nezneuzivat (a take nezakazovat).
@Sojka: Nejde mi o jen o Djokera ale o vsechny Srby ktery v charakteru maji rysy o kterych jsem mluvil v prvnim prispevku a tady jim nadavaji do silencu, zku..ysynu, nacku atd. Opet rikam jen nekteri. Vzhledem ze jsem Srb tak mi prijde normalni ze jsem na to citlivejsi stejne jak pan VIS na otazky ceskeho naroda.
Chci rict ze nechapu v cem se bere ta nenavist vuci nam (krome demonizace prostrednictvim medii), a verte ze vim o cem mluvim pac se s tim stykam denne. Ja naopak Cechy mam rad (vcetne vsech much) a snazim se pochopit chovani a reakce. Opravdu nemyslym nic zleho ale jsem presvedceny ze si obcas u piva otevrete nebo reagujete na stejne tema ktere jsem tu otevrel ja.
Reagovat
gigin
že jo !! Napíšu - fandím Djokovi a nedělám s tím ciráty a neotravuju lidi,ne??!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no to je prave ono! nejradsi se nestourat, neprovokovat, placejme co koho napadne...:)))) uz na to kaslu. Prominte pokud jsem otravil nekoho ale opravdu mi to lezi v zaludku dost dlouho. Mozna vse beru moc vazne,... Je treba se uvolnit .... ale je mi nejak lip, se mi zda.
Reagovat
VlS
Pane, kdo zde dnes použil některý z výrazů.které citujete? Kdy jsem nějaký z těch výrazů použil já? Nenávidím rasizmus a nacionalizmus ve všech formách všude na světě (čeština je bohatý jazyk a nacionalismus znamená něco jiného než vlastenectví).
Jeden docela chytrý Polák se zabývá sondáží Čechů a napsal o tom několik chytrých knížek. Jen stručně, protože bychom se měli bavit o tenisu:
zobecnitelnou vlastností Čechů (i když ne 100%) je nechuť k patosu a k fangličkářství, neúcta k autoritám včetně státních a církevních a velmi malá až žádná úcta k vlastnímu národu. Xenofobie rozhodně nepatří mezi naše národní vlastnosti. Můj závěr první reakce nemá s xenofobií nic společného. Já Vás nevyháním, jen Vám říkám, když se vám u nás nelíbí, tak se vraťte domů. To stejné řeknu i kterémukoliv hostovi u mě doma, pokud mi bude chtít vykládat, že bych měl nechat jinak vymalovat byt, protože mu má béžová nepřipadá dost zajímavá.
Jestli opravdu tento server navštěvujete, tak jste si určitě povšiml, že zde jsou dva velké tábory příznivců a odpůrců Rafy a Fedexe (nepatřím ani do jednoho), menší příznivců a odpůrců Noleho (nepatřím ani do něj, protože narychlo fandit jasnému favoritovi je nuda. Nemá to nic společného s žádným národem, ale jen se sympatiemi či antipatiemi k určitým osobám. S českým zobecněným národem rozhodně sdílím nechuť k patosu a bušení se do hrudi. Jestli je patos a bušení se do hrudi národní vlastností srbských hráčů, tak se to možná projevuje, ale ne proto, že jsou Srbové, ale protože jsou patetičtí.
Chcete-li najít fórum, podporující explicitně srbské tenisty, jistě je v Srbsku najdete.
Howgh, domluvil jsem k tomuto problému.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim? Zacatek vam jiste jen tak ujel......???? A premyslim, jestli i zaver....... Mejte se hezky, preji vam vyrovnanejsi uroven vasich prispevku. Kdyz uz jste se pustil do nasich.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane, znovu opakuji: nemluvim o ceskem narodu ale o jednotlivcich. Bere Vam tato diskuze energii a spravne je ji ukoncit.
Libi se mi u Vas doma ale jelikoz platim najmene a ziju s vasi dcerou tak bych byl rad kdybyste poslechli co mam o ty stene rict. Nemusite ji prebarvit ale sednete si semnou a popovidejme si. To jste pane tchane nejak zmorouzovatel :))))
Reagovat
VlS
No dceru nemám a syny mám heterosexuální. Diskuse, která by mě brala energii neexistuje, naopak.
Je to jednoduché - přišel jste nám vynadat, že si dovolujeme kritizovat Noleho (mimochodem, nemyslím, že jsem ho zrovna já nějak kritizoval, spíš lehce naopak). Ve svatém rozhořčení, co si to dovolujeme k srbskému tenistovi jste nám sdělil, jak jsme jako národ nedospělí a postižení, ale jak blahosklonně nám to odpouštíte. Nemusím specifikovat, kam s tím máte jít, že ne?
Reagovat
smazaný uživatel
OK, stahuji se
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý na zítřejší zápasy. O pár zápasech mám jasno ale určitě budou k vidění i napínavé atraktivní zápasy.

U nasazených by měl Berdych určitě vyhrát 3 sety za sebou, cestu k Rafovi má docela hodně otevřenou.. ve 3 setech by měl raději uspět i Fish, protože speciálně u něj by mohli s jehom losem při jeho cestě do případných závěrečných kol nastat mnohem težší zápasy. Uvidíme zda se letos aspoň trochu vytáhne na granslamech. Del Potro se snad po tom zajímavém výkonu Mannarina rozehrál a vidím to taky na 3 sety.

Atraktivní duel bychom mohli vidět v podání Nalbandiana a Isnera. Na ten zápas jsem zvědavý Isner rozhodně není jen servisman, nicméně loni s ním prohrál, tak uvidíme co nabídne jejich duel na GS.

U Nadala ani Federera určitě nebude problém, to bude jasná převaha a menší trénink. Karlovič si dá 2-3 tie-breaky a prostřílí se dál, Tomice má na své straně diváky, měl by to zvládnout a mezi Wawrinkou a Baghdatisem osobně držím palce Marcosovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli vysílání na Eurosportu začne zápasem Berdycha?
Reagovat
VlS
Začne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Djokoviča na prekvapenie celkom akceptujem..Možno za to môže fakt, že prišiel z ničoho, v čase kedy sa s ním už možno prestalo rátať..Nič nedostal zadarmo, na každý GS sa musel namakať, hoci tie posledné dva ukradnúť nemusel..Navyše predvádza tenis, ktorý mi nejde do hlavy..Rétorika je v poriadku, keď hovorí o tenise je to fajn...Theátro na kurte nemusím a tiež mi vadí, ale už je toho menej..Tie hviezdičky na teniskách by som neriešil, skôr to je známka toho, že sa dokáže zo svojich úspechov úprimne tešiť..A na záver, pre Novaka je Rafa best player ever (teda aspoň v roku 2010 to niekoľkokrát vyhlásil)..takže sa Nole navyše vyzná :)

+ P.S - inak je vidieť, že Nole nemá ešte vybudovanú fanúšikovskú základňu..Ak by niekto osobne kritizoval Federera, vyrojila by sa horda Federerových zástancov, pri kritika Nadala by to bola hŕstka a po Djokovičovej je atmosféra priam idylická. :)
Reagovat
gigin
Nole má základnu takových fanoušků, kteří se přízemních urážek a napadání nezůčastňují a nereagují na ně, víš?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že je pro Djokovice Nadal best player ever si přišel jak?
Reagovat
smazaný uživatel
povedal to? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Několikrát povídal trochu něco jinýho, ale to je jedno. Třeba loni na tiskovce ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
V loni po Indian wells něco takového skutečně řekl
Reagovat
Pe3k
Skutečně to Djokovic řekl, dobře si to pamatuji, ale tak samo mnohokrát řekl o Federerovi Nadal, že je nejlepší hráč všech dob. Jsou to takové přátelské pozápasové řeči co se vedou ze slušnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic řekl, že je Nadal nejtěžší soupeř proti kterýmu hrál
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to možný no, jenom jsem se zeptal. Já viděl nějakej dokument o ND a tam říkal něco jinýho, stejně tak na Wimbledonu, když se ho ptali na Federera.

Je to úplně jedno stejně, důležitý jsou čísla a fakta a ty se mi líběj.
Reagovat
tito
Já měl na Novaka pifku jak mi ničil Rafu ale pak jsem tady na debatě viděl, jak slušný je např. Gigin a přešlo mě to. Co brachu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem Indian Wells to povedal aj pred dvoma rokmi na US open..Ale samozrejme v tom hrá veľkú úlohu diplomacia..Bolo to samozrejme písané s dávkou nadsázky, neberiem to smrteľne vážne..Hoci Novak má na svoj názor právo, veď nikto ho tak často neporazil..Hoci to začína dramaticky skresávať.
Reagovat
gigin
To se ti zdá !! :-)) Já su sprostý, jak dlaždič !! Chápeš - mi nevadí, že někdo řekne - Novaka nemusím, leze mi na nervy, protože ty jeho šaškárny jsou trapné apod. Nebo k tomu má jiný důvod. Ale jak někdo začne něco o tom, že je to ko..t, a srbský ču..k.. a v podobnémn stylu, tak mě berou všichni čerti :-)) A taky, jak tu někdo psal, mi je můžem posuzovat jenom z médií.. nevíme ve skutečnosti, jací jsou. Ale to máš fuk.. prosím tě, co nového? Byl jsem ted 2 týdny mimo republiku.. Co Rafa? Je nažhavený? V pohodě? Nebo co?
Reagovat
gigin
tvrdé y.. jsem fakt praštěný :-)
Reagovat
tito
No uvidíme, jak bude hrát s Haasem, popř. s Isnerem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc se umím i chvástat, jako žádný jiný tenista!!!
Reagovat
VlS
Hvězdičky či co na botách mi nevadí. Jsem letecký fanda a na letadlech se vždy vyznačovaly počty sestřelů, náletů, zkrátka úspěchů. Proč ne. Plno lidí si potrpí na různé odznaky, nášivky a nevím co ještě, skauti nosí bobříky, tři orlí pera a další věci (ještě je mám doma schovaný) a vše je určitě dosažitelnější, než vyhrát 3 GS v jednom roce. Někdo to má rád a někdo ne, jeho věc, navíc to ani nemusí být Novakův nápad, ale nápad marketingu a designera.
Novak je extrovert, miluje pozornost davů kolem sebe, vyhledává ji a iniciuje. Osobně bych to nedělal, připadal bych si trapně, ale na druhou stranu mě nijak nepopuzuje, když to někdo jinej dělá. Když mu to výjde a dokáže navázat na minulej rok, tak si to zaslouží, když mu to nevyjde a nedokáže to, tak si tu ostudu zaslouží taky. Nechal bych to na vývoji a ten to buď odmění nebo potrestá sám. Nemyslím, že to stojí za nějaké velké emoce.
Reagovat
baggik
Lidi tak si to ujasněme Novak má vysoké ego, Roger má vysoké ego, Rafa má vysoké ego a má ho i ten zrzek co ještě nic nevyhrál. Každý vyjimečný hráč musí mít vysoké sebevědomí a touhu neustále vyhrávat a drtit soupeře, jinak by nebyl tam kde je. To že někomu neni sympatický Novak, jinému zase třeba Rafa to je normální, ale neustále spekulovat kdo je jak arogantní a porovnávat to mi přijde hloupé. Mně osobně se to vyobrazení líbí, vyhrál loni tři GS, vyhrál, tak proč si nepřipomenout to co se mi povedlo. Fotbalové kluby taky mají na dresech zlaté hvězdičky podle počtu získaných titulů/10.
Reagovat
a.magerova
Proč nemít na botách "vytesány" své úspěchy, Roger to má taky a Rafa má na tašce hvězdičky v barvách turnajů a je to vkusné
http://www.rafaholics.com/2011/12/rafa-nadal-davis-cup-bag-special.html
http://cornedbeefhash.wordpress.com/2008/06/22/and-so-it-begins-roger-federers-wimbledon-shoes/
Reagovat
Heather_Fedex
Bez sebevedomi nelze vyhravat a byt sampionen. Naucte se lidi rozlisovat,co je to namyslenost a sebeduvera. Nole ma ted rozhodne pravo byt sebavedomi. Když ale prohra,vedzte ze kvality soupere umi uznat
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze tyto dve roviny tady vetsina z nas rozlisuje velmi dobre! Presto je s podivem, kolika celkem smirlivym a kultivovanym lidem (i v mem okoli) ten Nole pije krev. Predesilam, ze nejde vzdy o nejake skalni fanousky Rafy a Rogera. Ona "cetnost vyskytu" averze o necem rozhodne vypovida....
Reagovat
VlS
Prosím, bez napadání a zlého úmyslu - piš buď česky nebo slovensky - ten mix je hroznej a zbytečnej, slovenština tu nikomu nevadí.
Reagovat
VlS
Prosím, bez napadání a zlého úmyslu - piš buď česky nebo slovensky - ten mix je hroznej a zbytečnej, slovenština tu nikomu nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že Rafa myslí na budúcnosť..Na športovej taške je ešte dostatok miesta pre ďalšie hviezdičky..Má to Rafan vypočítané.
Reagovat
misoSK
mam rad odbornikov, ktori vedia posudit cloveka na zaklade toho, ze ho vydaju sem-tam v televizii, nikto z nas nevie aky je v sukromi Nole, Roger alebo Rafa, tak by bolo mozno rozumne viest tu kultivovane diskusie o sportovych kvalitach a nie detinske hadky o tom kto je arogantnejsi, ja mam osobne Noleho celkom rad, Rogera uznavam ako velku osobnost a v poslednej dobe mi uz nevadi ani Rafa, ktoreho som kedysi nemal velmi rad
Reagovat
gigin
Novaka totiž buď miluješ (nemyslím hned fyzicky :-)), nebo nenávidíš. Nic mezitím není. A v tom je to jeho kouzlo, víš? :-D A lepší někomu pít krev, než kdyby se o něm nemluvilo vůbec :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No ja som príklad toho, že existuje niečo medzitým...Oproti Federerovi je to ako nebe a dudy, ale na stene mi jeho plagát nevisí...Samozrejme, čím viac GS bude vyhrávať a čím viac finálovych prehier Rafovi pripraví, tým menej bude u mňa obľúbený..zrejme.
Reagovat
VlS
Ty to máš s Nolem taky jak Izák s Bohem, viď - viz VlSí comment k WGM ;-)).
Obecně taky nemusím hruďobijce a nadsamce stříbrohřbeté goriláky, ale ne zas tak, aby mě to nějak rozčilovalo. Nole nikoho nenapadá a myslím, že reakce k provokativní otázce na systém ATP byla uměřená a profesionální. V tom kam se na něj Rafa hrabe.
Reagovat
gigin
Dobře, tak ty jsi vyjímka :-)) Uvidíme teda, jak to bude dál :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicovo vyjadreni na tiskovce bylo chytre, diplomaticke a v poradku , ale sotva jsem si to stacila uvedomit, pustim si tady jeho reakci po "exhibicnim" kousku a jsme zase na zacatku..... :-( A poopravila bych: Nole to ma se mnou, jak Izak s Bohem..... ;-) A jeste - ten jeho: kompletni hrac a silna osobnost, fakt chvastani, jak rika Lajna, tohle se prece NESDELUJE, to se DOKAZUJE!
Reagovat
VlS
Ale ty mě přece rozumíš, že?
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mně se zdá Novak docela v pohodě, spíš se mi zdá, že se tady pár lidí nemůže smířit s tím, že vyhrává zase někdo jiný než Federer nebo Nadal, ale tak už to v životě chodí...a usuzovat z pár vět vytržených z kontextu a z designu bot, jestli je někdo arogantní nebo není mi příjde postavené na hlavu :-)
Reagovat
SubOptikT
Asi tak.
Reagovat
gigin
jasně, že je v pohodě.. proč by nebyl :-) symmpatický, prožívá své emoce na plné pecky (kladné i záporné), sem tam nějaké divadýlko, srandičky.. super tenis, prostě žádná nuda a vždycky se těším na každý nový zápas, co zase vymastí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím =) Nole je fajn, jeho tenis se mi líbí, umí si to vychutnat do poslední minuty a to že divákům občas spestří podívanou je mu dává body navíc. :D A co se týče komentářů typu ,,on zase bůh ví jak skvělej tenis nemá" ty jsou absolutně zcestný. Kdyby něměl skvělej tenis nebyl by tam, kde je teď!!
Reagovat
W.G.M.
Novak je mi protivny, tudiz ho nedokazu moc nezaujate hodnotit, tudiz bych se mela zdrzet jakychkoliv prispevku na jeho adresu, ALE co ty boty?! Mne to prijde docela trapne namalovat si trofeje na botu, takove chvastave a samolibe. Pritom to, co vyhral on, neni nijak vyjimecne, 4 trofeje a vice trofeji ma na ucte od zacatku Open ery 13 tenistu :-/.
Reagovat
Padme
Neboj, letos na něj bude takový hon, ze mu snad trošku spadne nosánek. Loni na začátku sezóny to byla vítaná změna, ale pak už ta jeho nepřemožitelnost začala nudit :)
Reagovat
W.G.M.
Mne nepremozitelnost nejak nevadi, ale zrovna u Novaka mi to vadi :-), protoze mi vadi on sam. Vadi mi jeho radoby soumenstvi, jeho sebejiste vystupovani hranicici az s aroganci (to je muj nazor, jak jsem predeslala, jsem zaujata), ostatne ty boty do toho take tak nejak zapadaji. Ja mam rada pokorne, skromne a "normalni" lidi, a to i v prostredi sportu.
Reagovat
Ivula
Jako by jste mě to četla z úst, protivný, namistrovaný, trapný. Už aby mu dal někdo za vyučenou a pořádně ho vydrtil, aby mu už konečně zklaplo a padl z vysoka na nos.
Reagovat
Padme
Naprosto tě chápu, mě to taky přijde už trošku přehnané. Hlavně mě loni naštval tím g.estem v semifinále US Open s Rogerem, jak Roger neproměnil první matchball a on tam začal burcovat publikum:( Nevím, přišlo mi to dost nesportovní.
Reagovat
W.G.M.
Jo, to rozhodne nesportovni bylo. Clovek by pochopil, kdyby si tam udelal sam nejaky oslavny ritual (zatal pest, poskocil si, zarval neco povzbuzujiciho), to je tak nejak prirozene v tom vypeti, ale zatahovat do toho publikum je vuci souperi nefer.
Reagovat
Padme
Tak si do něj ještě trošku rýpnu, ty jeho skreče loni... sice jsem ty zápasy neviděla, ale kdykoliv začal prohrávat :D
Reagovat
Andrew89
Tak u nej pokud prohrava je to normalni, ze to bud skrecuje, nebo si necha osetrit. Ja ho nemuzu vystat od te doby co Berdych hral proti nemu v Davi cupu. Prohraval, nechal se ošetrit, dělal jak to málem vzdá a pak tam lítal jak d*bil. Nic mu nebylo. Komediant..... on zase bůh ví jak skvělej tenis nemá, proto jeho lonskou ,,neporazitelnost" moc nechápu:D
Reagovat
Padme
:D Pořád se tu hádají tábory Rogera a Nadala, radši se spojme a nadávejme na Noleho :D
Reagovat
Andrew89
Ja nepatřim ani do jednoho tábora..:);)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji chápu, ale doufám, že brzy skončí.
Reagovat
SubOptikT
:DDDD ... tak to je skutečně erudovaný pohled na věc :D
Reagovat
W.G.M.
No tak asi sis vsiml, ze tady se nikdo nesnazi prezentovat jako nejaka nezaujata osoba, ktera ma vysostne pravo se kvalifikovane vyjadrit :-). Netajime se tim, ze je nam Novak protivny, hodnotime emocionalne, nikoliv racionalne. To je ale rekla bych, docela normalni, spousta lidi tady stejnym zpusobem hodnoti jine tenisty.
Reagovat
baggik
Každý ví, že na konci loňské sezony už byl Novak fyzicky i psychicky unavený, ale především fyzicky, ale snažil se odehrát turnaje na kterých byl přihlášen a davis cup, když ale ze zdravotních či jakýchkoliv důvodů nemohl předvádět svůj nejlepší tenis a vyhodnotil to tak, že nemá cenu pokračovat v zápase tak vzdal aby ušetřil síly sobě i soupeři, co je na tom nepochopitelného???????
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě vyhrát 3 GS v jedné sezóně v takhle nadupané špičce je úžasné. Je to výjimečné, tak nevidím nic špatného na tom že si je dal na boty, třeba to má jako nějaký způsob motivace :) a 13 tenistů možná ale kolik jich má 3 nebo 4 v jedné sezóně??vyhrát 4 GS v jedné sezóně to se povedlo v open éře jenom jednomu (myslím že to byl Rod Laver).
Reagovat
W.G.M.
No tak 3 GS v jedne sezone ziskal opakovane, a to trikrat, Roger Federer, v predlonske sezone i Rafa. Urcite se to podarilo i Petu Samprasovi. Na zbytek se musim podrobne podivat... Kazdopadne to take neni nic ojedineleho.
Reagovat
W.G.M.
Tak Petovi se to nepodarilo, ale zaseky ma Connors v roce 1974 a Wilander v roce 1988.
Reagovat
Heather_Fedex
Kdyz te to zajima, tak fedex mel taky boty s trofejama ve wimbledonu v roce 2007- docetla jsem se toho v jeho biografii
Reagovat
a.magerova
dala jsem odkaz na obrázek nahoru, a Nike toto, ale jestli je Roger nosil nevím :-))
http://tennisnoise.wordpress.com/2009/07/26/double-the-trouble-roger-federer-has-twins/
Reagovat
VlS
Ty to máš Nolem jak Izák s Bohem co? To je takovej starej vtip, jak Izák jde za Bohem a říká mu : " Bože, proč mě pořád pronásleduješ, stáda mi pošla, žena zemřela a teď mám ještě vředy". A Bůh se dívá na Izáka a povídá" já ti nevím Izáku, ani ti nemůžu říct nic konkrétního, ale prostě mě tak nějak se.eš".
Reagovat
Heather_Fedex
Tak tohle je opravdu povedeni ;))
Reagovat
W.G.M.
Asi jo :), i kdyz ja par duvodu mam. Samozrejme, ze si uvedomuji, ze ho znam z rozhovoru, z kurtu a to je tak vsechno. Nevim, jaky je v soukromi, takze i me duvody mohou byt iluzorni. Ovsem nemohu za to, proste mam par lidi, ke kterym citim averzi, ackoliv mi nic neudelali a objektivne bych je zhodnotila jako slusne a dobre lidi :-). Zkratka I can´t help myself (abych dala vzpomenout na mnou kdysi milovane uskupeni Kelly Family a jejich stejnojmenny hit ;-) ).
Reagovat
VlS
Já taky Noleho nemusím a je mi trochu nepříjemný, že ač se považuji za antinacionalistu, antirasistu a podobně, tak mám podobnej problém s většinou Srbů a po pravdě, Novak mi vadí nejmíň, Noleho nemusím, ale Janka a Viktora přímo nemůžu. A taky je osobně neznám a nic o nich prakticky nevím. Třeba je to tím, že si milovník ruskejch klasiků potetuje ruce čínskejma znakama, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) tak tohle jsem teprv ted precetl. Fakt sila. Povedlo se VIS
Reagovat
smazaný uživatel
este som ho ani hrat nevidel a uz ma z neho zase trasie od zurivosti snad prehra tento rok aspon 3GS finale aby zliezol aspon na par tyzdnov z tych oblakov ,sebavedomie treba ale toto uz hranici s arogantnostou,je pekne povedat ciele ake si dava ako si na kazdeho veri ako to nedavno urobil tsonga ale u tochto supermana pocut iba ja ja ja celebrita ,naj hrac nikto mi neni konkurencie schopny za chvilu sa bude vyjadrovat ako M.ali nadala dam do hodiny na RG federera za 50min na w a pod...
Reagovat
hatatytla
to je správný postoj k celé záležitosti, jednat za zavřenými dveřmi. A ne vyvřízkávat přes média jako Nadal a spol., ještě k tomu ve španělských novinách, protože za 10 let na tour se nenaučil pořádně anglicky.
Reagovat
Matti
Je to španěl, tak proto ve španělských novinách, víš Old Shatterhanduv koni.
Reagovat
hatatytla
on je španěl aha, je rozdíl dávat takovýhle zásadní prohlášení do deníku De la Marca madrillena nebo do globálního média, ale to by zas blekotal ty svý lámaný fráze.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si upresniť, že Hatatytla bol kôň náčelníka Apačov, Winnetoua. :)
Reagovat
Matti
:-) ne. Vinnetou měl Ilčiho.:-)
Reagovat
VlS
Dovolím si upozornit, že kůň náčelníka Apačů Winetoua byl Ilči. Hatatytla (blesk) byl skutečně kůň Šetrného Oldřicha.
Reagovat
W.G.M.
A nejkrasnejsi z celeho Vinnetoua byla Nso-ci. Marie Versiniova byla nejkrasnejsi zena meho detstvi :-).
Reagovat
Andrew89
Šašek. Tohle nejsou žadní soupeři. Uvidíme až narazí na někoho, kdo za něco stojí. Všechny lonské body nemá šanci obhájit. Těšim se až se mu začnou pořádně odečítat:))
Reagovat
smazaný uživatel
A presne na tom, že si stratil servis s Lorencim treba stavať..Verím, že ak sa stretne s Raonicom alebo na iných turnajoch trebárs s Isnerom, tak ho môže jeden takto ľahkovážne stratený servis stáť veľa..Samozrejme môže, nemusí..
Reagovat
smazaný uživatel
tak na ztrátě servisu není nic špatného, holt se stane, důležité je, kolik dokáže také získat soupeřových, navíc je nejlepší na returnu na okruhu, takže se fakt zápasů s Raonicem či Isnerem bát nemusí:-) mají sice dělová podání, ale z každého nedávají eso tři sety v kuse:-)
Reagovat
smazaný uživatel
O tom returne samozrejme viem...Zaregistroval som ho :)..avšak čím lepší servis, tým menej stratených podaní..Novak si v každom zápase podľa mňa dosť ľahkovážne prehrá servis, ale s ostatnými hráčmi si ich veľmi ľahko zoberie spať..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že to bude dobrééééééé...uvidíme v dalších kolech ale NOLE mi přijde takový toho TLAKU zbavený a pěkně si to užívá..pokud máš z prace radost a jde ti, tak je to zabijacká kombinace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist