Djokovič je v Pekingu ve čtvrtfinále. Bez boje

6. 10. 2010, 17:08
Aktuality 0
Snadný postup do čtvrtfinále měl v Pekingu nejvýše nasazený hráč Novak Djokovič. Obhájce titulu vůbec nemusel na kurt, jeho soupeř Mardy Fish odstoupil kvůli zraněnému kotníku. Mezi nejlepší osmičkou je už i Nikolaj Davyděnko, který zlomil prokletí Marina Čiliče a poprvé v kariéře chorvatského tenistu porazil.
Novak Djokovič

Že proti němu Mardy Fish nenastoupí, se Novak Djokovič dozvěděl jen pár hodin před začátkem zápasu. "Mardy si zranil levý kotník během zápasu prvního kola a jel do nemocnice na scan," oznámil zástupce ATP.

Djokovič tak bude mít neplánovaný den volna, který se mu určitě bude hodit. Jeho dalším soupeřem totiž bude nepříjemný Gilles Simon, který s výjimkou jednoho zápasu dokázal srbskému tenistovi vždy přinejmenším sebrat set.

Další z nasazených hráčů Nikolaj Davyděnko musel v osmifinále čelit Marinovi Čiličovi, chorvatskému soupeři, se kterým ve třech předchozích duelech prohrál. Tentokrát na něj konečně vyzrál, ačkoliv v prvním setu dvakrát přišel o podání a další tři brejkboly musel odvracet ve druhém dějství. V utkání, které trvalo bez sedmi minut dvě hodiny, Davyděnko zvítězil dvakrát 7-5.

"Z mé strany to byl velmi dobrý zápas," dal po utkání najevo spokojenost Rus. "Dobře jsem kontroloval míč od základní čáry a hrál jsem rychle, což podle mě dneska rozhodlo o mém vítězství," dodal Davyděnko.

Jeho soupeřem v boji o finále bude Američan John Isner, letošní wimbledonský hrdina z nejdelšího utkání tenisové historie. Ten si dokázal poradit s Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterému nastřílel 20 es, a zvítězil 7-6 3-6 6-3.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Fish (USA) bez boje, Davyděnko (4-Rus.) - Čilič (Chorv.) 7:5, 7:5, Simon (Fr.) - Berrer (Něm.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:4), Isner (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Erlich/Ram (Izr.) - Dlouhý/Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:7 (5:7), 6:4, 10:6.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist