Djokovič je podruhé Evropským Sportovcem roku

28. 12. 2015, 08:52
Aktuality 45
Nejlepší tenista světa Novak Djokovič byl vyhlášen Evropským Sportovcem roku. Osmadvacetiletý Srb, který v anketě polské agentury PAP navázal na vítězství z roku 2011, získal 199 bodů a porazil tak druhého Lewise Hamiltona, jenž vyhrál předchozí dva ročníky.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič má za sebou životní sezonu, kterou odehrál poprvé jako ženatý muž a otec. Během ní se představil na 16 turnajích a na patnácti v řadě nechyběl ve finále, což je nejdelší série v dějinách. Získat dokázal celkem 11 titulů včetně tří grandslamových, když ho o kalendářní Grandslam připravil ve finále Roland Garros Stan Wawrinka. Rok ukončil s ojedinělou bilancí 82 výher a pouhých 6 porážek.

Osmadvacetiletý Srb byl za povedenou sezonu oceněn již v několika prestižních anketách a nově byl vyhlášen stejně jako v roce 2011 i Evropským Sportovcem roku.

Hlasování polské tiskové agentury PAP se zúčastnilo celkem 22 nejvlivnějších tiskových agentur starého kontinentu. Djokovič získal celkem 199 bodů, na druhém místě se umístil jezdec F1 Brit Lewis Hamilton (139 bodů) a třetí pak skončila nizozemská atletka Daphne Schippersová (79).

Ankteru ovládl podeváté za posledních dvanáct let tenisty. V sezonách 2004-2007 a 2009 byl vyhlášen Evropským Sprtovcem roku Roger Federer, po sezonách 2008 a 2010 se stejné pocty dočkal i Rafael Nadal.

Evropský Sportovec roku 2015 podle PAP:
1. Novak Djokovič (Srb.) ... tenis 199 hlasů
2. Lewis Hamilton (Brit.) ... formule 1 139
3. Daphne Scheepersová (Niz.) ... atletika 79
4. Pau Gasol (Šp.) ... basketbal 72
5. Cristiano Ronaldo (Portug.) ... fotbal 59
6. Mohamed Farah (Brit.) ... atletika 52
7. Anna Fenningerová (Rak.) ... lyžování 46
8. Marcel Hirscher (Rak.) ... lyžování 43
9. Katinka Hosszúová (Maď.) ... plavání 41
10. Marin Bjögenová (Nor.) ... běh na lyžích 34
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Nola
http://sport.idnes.cz/novak-djokovic-fanousci-vztah-de1-/tenis.aspx?c=A151229_135637_tenis_elv

z diskusie - aj to je nazor....
Srbové jsou národ primitivů, co nemají daleko ke genocidám, takže se není čemu divit. Měl si dávno změnit občanství.
Reagovat
Kozoroh
Já na to tady ale už nějakou dobu poukazuji - lidem na Západě vadí No1eho národnost. A nejde jen o Srby, na nás, Slováky, Poláky, Maďary se Západoevropané a Američani dívají skrz prsty. Ale na Srby pohlížejí pohrdlavěji než na nás.
Reagovat
Nola
Srb, Slovak, Cech, Poliak, Rus, Chorvat, nie je treba menovat vsetky slovanske narody, sme pre nich menejcenni bez rozdielu, .... to ale neuhadas, slovania fandiaci tenisovej elegancii maju klapky na ociach, Lendl bol podobny pripad, dostalo sa mu uznania po ukonceni kariery, Nole bude na tom podobne.... este stastie, ze patrime k najkrajsim narodom sveta, o to to maju jednoduchsie tenistky zo slovanskymi korenmi
Reagovat
VlS
Srbové si nadělali problémy válkou v Jugoslávii ( Srebrenica je pojem ) a a Kosovem. Jestli si někdo myslíte, že normální Amík je schopnej jinak rozlišení mezi Chorvatskem, Srbskem, Slovinskem a Černou Horou, nebo mezi Českem a Rakouskem, tak není ( podobně jako 99% lidí u nás bude těžko popisovat rozdíly mezi Ohiem a Indianou)
Kdysi před cca 20 lety mi v Anglii došlo, že zatímco průměrnej Angličan tuší, že za kanálem je Francie, vzdělanej to ví jistě. Co je za francií už zajímá jen podivíny pistižené láskou ke geografii. Zkuste se zeptat, které státy mají společnou pozemní hranici s Dánskem ( i když, už nevím, jestli bych našel odvahu, ptát se na to našich středoškoláků, nebo vysokoškoláků na technice).
Nemějte trauma ze slovanství, nikoho totiž nezajímá, je spousta zajínavějších etnickejch skupin.
A nám Keltům už je to úplně šumák :-))
Reagovat
Nola
Novak je Srb, slovan ako my vsetci, tu diskutujuci z vychodnej Europy, ak by bol Britom, nedajboze Amikom, myslis, ze by tlieskali pri jeho dvojchybach na USO? fandilo by mu 1 percento divakov? som Slovenka a som na to hrda, Nole nezaprel svoj narod, aj ked mal moznost stat sa Britom, o to viac mam dovod mu fandit, v Britanii by mal davno dvojnasobny pocet fans pri vysledkoch, ktore dosiahol....
Reagovat
VlS
V Británii by měl jako Brit pochopitelně víc fans, stejně jako Andy by měl v Srbsku víc fans, kdyby byl Srb. To máš hodně ztřeštěný argumenty. Konkrétně na jižním Slovensku je docela dost neslovanů, viď? Kolik má Jágr fans v Americe a Kanadě? A co je vůbec Američan za etnikum? Amerika je absolutní směska, všichni jsou Američani a nikdo neřeší, kdo je Slovan, kdo je Germán, kdo je Román a tak dál. Zakladateli Kyjevské Rusi byli Vikingové, Karel IV. byl napůl Přemyslovec ( babička byla Maďarka, že?), napůl Lucemburk, což je něco mezi Francouzem a Němcem, byl císařem Svaté říše římské ( světe div se ) národa německého. Prakticky všichni ruští carové byli více méně etnicky Němci - matky byly Němky a manželky taky. Co chceš řešit se Slovanstvím? Proč se super Slovan Kollár psal s dvojitým ll? A td a td. Zbavte se toho mindráku ze slovanství, na rozdíl od kultury, ekonomiky a politický kultury států tohle fakt nikdo neřeší.
Reagovat
FulnekUltras
Nejde o žádný mindrák, ale o úplně prosté vnímání vlastní pozemské etnické příslušnosti, což je lidsky přirozený aspekt, který se za posledních 25 let masivního kapitalisticko-globalistického vyplachování mozků podařilo u mnoha tvárných stádních typů už docela solidně rozleptat a nahradit rádoby uvědoměle působícím smegmatem tupě odcizené modravé nicoty.
Reagovat
VlS
A když etnicky Germánský mimino adoptuje Slovanská rodina a vychová ho jako vlastní do dospělosti, tak co asi tak prosté vnímání vlastní etnické příslušnosti - a naopak jistě taky? Nenaučí se jazyk adoptivní rodiny a bude psát nav zdory výuce ostré S?
Ty máš teda fakt těžkej mindrák. Jak to hergot udělal ten Forman, že dostal od Amíků Oscara? A co ten Dvořák? A co MUDr. Pomahač? Co teď ten Rom s řádem britského imperia?
Je to staré, omleté, ale platné - stačí nebát se a nekrást.
Reagovat
FulnekUltras
a nebát se ani vlastního původu...
Reagovat
smazaný uživatel
jenze, kultura, ekonomika a politicka kultura je zatracene tezke brime, zatimco etnicka obezlicka je bez prace a zadara.. ;-)
Reagovat
VlS
Bohužel máš pravdu, pro lemply a lenochy zvláště dobrá.
Reagovat
FulnekUltras
Berlička vlastního nelemplovství a nelenosti "na úrovni" je taky pěkně omletá a chatrná...
Reagovat
VlS
Jak je důležité být slovanem, že? Třeba jako Pepa Džugašvili :-)
Reagovat
FulnekUltras
Ani ne tak důležité jako nehodné vlastního účelového studu a odvržení, což se zmíněným Pepkem nemá vůbec nic společného.
Reagovat
Kozoroh
http://www.skysports.com/tennis/news/12110/10113440/kyle-edmund-replaces-richard-gasquet-at-australian-open

Rišáre, Rišáre, kvůli volovině IPTL jsi přišel o AO... Stála ti ta šaškárna za to?
Reagovat
smazaný uživatel
Finančne určite..
Reagovat
Nola
nieco pre damy
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/16542/10-najsexi-tenistov-za-rok-2015
Rafa NO1, Fogna NO2 ...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.cz/kodes-tenistum-se-az-moc-ustupuje-a-berdych-ti-nejlepsi-uz-s/r~bab86198a35d11e58f750025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=B&utm_term=position-4
Reagovat
blixa
To zase bude voda na Frickův mlýn :D A ještě takhle veřejně vyplácne, že Štvanice je Kaderkův soukromý kurt se zázemím :D I když oni už to stejně všichni vědí (kromě Fricka) ;-)
Reagovat
Frick
A pokud to tak je, tak je to náramná sranda, že?

BTW: S centrem to zatím vypadá na příští rok nedobře. Beach Prague Open (asi) nebude....

..takže jedině ten Davis Cup.
Reagovat
blixa
Ale prd, koukáš se na to ze špatného úhlu. Pro Kaderku je to naopak výborný, nikdo ho tam nebude rušit ;-)
Reagovat
blixa
Jinak , já jsem ti to říkal už v srpnu, ale ty si nechtěl slyšet a zase sis mlel ty svoje mantry ;-)
Reagovat
Frick
A co to je "nerušit"? Ty to píšeš jako kdyby se mu měl někdo nakýblovat do kanceláře.

Aby ten centr byl na pár týdnů v roce využit pro nějaký turnaj, to by jistě měl i pan Kaderka přežít.

Beztak bych řekl, že tam lidi z ĆLTK běžně trénujou, pokud např. se chtějí připravit na hardovej turnaj.

Jiná věc je asi tedy zázemí centru/ČTS jako ten bazének, kde tedy asi Ivoš fakt nestojí o to, aby mu se tam pravidelně chodili cachtat lidi z ČLTK.

Ale řekl bych, že normální člověk do toho nemá moc šanci vidět. Vlastně co všechno je v útrobách toho centru? Těch prostor by tam mohlo být celkem dost, když si člověk veme, že pravá část "útrob" centru celkem nenápadně skrývá velkou halu o dvou dvorcích.

http://abload.de/img/centr31jw5.png

Tohle přeci nevypadá na první pohled jako místo o 4 dvorích, že?
Reagovat
VlS
No, neznám stanovy tenisového svazu, ale nějaké plénum je myselo schválit a nějaké plénum je může změnit. Jestli se masa tenistů neodhodlá říct, že je něco blbě a že to chtějí změnit, tak mají a budou mít to, co si zaslouží.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/187554/kaderkova-pojistka-zase-ho-zvoli-prezidentem-nema-protikandidata.html

Ale tohle je tedy síla!

Kdo tam tedy toho Kaderku tak drží? ČLTK? sotva?

Takže skutečně Černošek? Navzdory tomu, že "Černoškovu" DC týmu nesmí ani do šatny?

To je pro Černoška ta "jistota menšího zla Kaderky" natolik cenná, že radši neustále zachovávat status quo než aby připustil riziko, že by se do čela ČTS dostal někdo, kdo by měl blíže ke Klausovi?
Reagovat
VlS
Kurňa Fricku, a ti členové svazu, kteří volí od zdola nahoru jsou jen stádo? Oni přece volí někoho, kdo pak dál hlasuje a volí. Ty stanovy taky můžou změnit jen oni. Proč zase viníš Černoška za to, že se někdo nezvedne a neřekbe " děláte to blbě, chci vás vykopnout" a nerozjede svou kampaň pro změnu?
Ale to jsme my Češi, u piva a internetu budeme pindat, jak je to blbě, ale pro to, aby to bylo dobře neuděláme nic.
Reagovat
VlS
Fricku - a Klaus udělá co? Vždyť je to už taky stařík, a pěkně ješitnej k tomu. Nech ho psát eseje a netahej ho do práce. Tam je potřeba člověka kolem 40 s vizí. Tu vizi musí představit, obhájit a vyhrát s ní volby.
Jestli nikdo takovej není, tak holt nezbývá než držet hubu.
Reagovat
Frick
"blíže ke Klausovi" = jednoduše člověk, co by měl blíže k ČLTK, čímž by se mohla oslabit pozice TK sparstějov.
Reagovat
EllNino
ty si pohádkář pane :D
Reagovat
VlS
Prostějov, ČLTK, Dukla, Sparta, Spolek pro okrasu Dolní Lhoty - je mi to úplně fuk. Jde o to, jestli někde je někdo, kdo má vizi, jak udělat věci líp a schopnosti, jak tu vizi naplnit realitou.
Nebo jsi nervózní, že se děje něco a Praha v tom hraje jen podružnou roli?
Reagovat
Frick
I kdyby to tak bylo, tak stačilo by to? Jakože jestli představa, že by někdo ty delegáty přesvědčil sám od sebe, by nebyla dost naivní?

Jako to je fakt jako za komanče. Každý na ně nadával, ale každý je volil.

Nikde jsem nezaregistroval nějaký pozitivní hodnocení Kaderky....

Takže...

a) Je to sice naprostej hulvát a buran, ale řídit ten svaz zkrátka (bohuže?) uní

b) Je to hulvát, buran a neschopnej jouda, kterýho tam někdo drží, protože neschopnej blb je pro něj darem z nebes
Reagovat
VlS
Ještě musíš říct, že ti, co ho volí ( pokud je neschopnej buran - já to nevím) jsou stádo ovcí, protože jim za nevolení nehrozí ani kriminál, ani vyhazov z práce, ani riziko, že děcka nebudou moci studovat.
Fricku, bez pistraních úmyslů a ze zvědavosti - kolik ti je? Zažil jsi dobu před rokem 1989 jako dospělej? Srovnávat volby za totáče a volby v rámci spolku je totiž dost mimo.
Reagovat
rod_laver
VlS, je to marný, je to marný, je to marný...
Reagovat
VlS
Je to marný !
Reagovat
baggik
Lewis Hamilton těžko vyhrál předchozí dva ročníky, v roce 2013 neskončil ani na stupních vítězů v MS formule 1.
Reagovat
Kozoroh
No1e má za letošní rok další ocenění - stal se Sportovcem roku 2015 podle španělské tiskové agentury EFE. Mezi ženami kralovala plavkyně Katie Ledecká.

http://www.przegladsportowy.pl/inne-dyscypliny,novak-djokovic-i-katie-ledecky-najlepszymi-sportowcami-w-2015,artykul,632952,1,307.html
Reagovat
Nola
spanieli? klobuk dole, Nole nie je v Spaniesku velmi oblubeny z pochopitelnych dovodov , o to vacsi dovod fandit Rafovi vo vsetkych zapasoch, mimo tych s Nolem , vamos Rafa
Reagovat
Mayo
Netreba fandiť Rafovi o to viac, načo. Veď ak by to dostal niekto iný, tak by to bolo smiešne.
Reagovat
smazaný uživatel
že bych ho dvakrát musel , to se říct nedá, ale on je prostě neskutečnej a to ocenení si zaslouží :)
Reagovat
smazaný uživatel
to bychom museli oceňovat kde koho, znám tisíce neskutečných lidí, po kterých nikdo ani neštěkne
Reagovat
Nola
pravdu mas, niekto vymyslel tuto pseudoanketu /Mayova rec/, tak musi mat aj nejakeho vitaza, nikto z nas nemoze byt velmi prekvapeny, ze ju vyhral prave tenista, vyhral ju viackrat Federer, Nadal... je to dane tym, ze tenis patri medzi najpopularnejsie individualne sporty na svete /nie iba v urcitom regione/,
Reagovat
Kozoroh
Ale jen těžko je těch "tisíce neskutečných lidí" světovými jedničkami ve svých oborech.
Reagovat
smazaný uživatel
jistě, protože jsou neskuteční
Reagovat
Hook2424
Poslední 2-3 roky mám pocit, že když n?kdo hraje proti Djokovi, tak je to souboj Human vs. Computer! A level 10 se špatn? poráží :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist