Djokovič i Roddick v Paříži bez potíží postupují

28. 10. 2008, 22:23
Aktuality 0
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Start do posledního podniku Masters této sezony zvládli dva favorité: třetí hráč světa Djokovič postoupil přes zraněného Tursunova a Američan Andy Roddick si poradil s Lopezem. Znovu se tak přiblížil cestě do Šanghaje.
Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič dnešní zápas s Rusem Dmitrijem Tursunovem ani nemusel dohrát do konce. Po ztrátě úvodní sady v poměru 2-6 si Tursunov nechal ošetřovat bolavé rameno, které ho trápí už od Madridu, a ve druhé sadě pak utkání vzdal za stavu 3-4 ze svého pohledu.

V dalším zápase Djokovič narazí na vítěze duelu mezi Radkem Štěpánkem a Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Český tenista dnes zvládl úvodní zápas, když udolal domácího Gicquela.

Znovu blíže Turnaji mistrů má Andy Roddick. Američan, který má z hráčů usilujících o letenku do Šanghaje nejvýhodnější pozici, si ve dvou setech poradil s levorukým Španělem Felicianem Lopezem.

Šestadvacetiletý rodák z Nebrasky dnes nasázel 13 es - o jedno více než Španěl - a soupeře nepustil k žádnému brejkbolu. Lopez na returnu uhrál jen 10 vítězných výměn a zcela zaslouženě prohrál i pátý vzájemný souboj.

Španělský souboj o postup do osmifinále vyhrál Fernando Verdasco, který porazil Tommyho Robreda. V utkání, které skončilo až po půlnoci, zvítězil patnáctý nasazený Verdasco po setech 6-2 6-7 6-2.

Podobně jako před 14 dny v Madridu se i ve francouzském hlavním městě objevila světové jednička Rafael Nadal v soutěži dvojic. Narozdíl od domácího podniku, kde hrál s kamarádem Moyou, se v Paříži "dal dohromady" s Argentincem Juanem Monacem. Argentinsko-španělská dvojice svůj první společný zápas zvládla a nad domácím párem Mahut/Mathieu vyhrála 6-2 6-4.

ATP MASTERS PAŘÍŽ (Francie, hala, 2.270.000 eur) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Gicquel (Fr.) 6-4 3-6 6-4
Söderling (Švéd.) - Ouanna (Fr.) 6-3 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Južnyj (Rus.) 6-1 6-4
Ljubičič (Chor.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Serra (Fr.) - Caňas (Arg.) 4-6 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (16-Fr.) - Monaco (Arg.) 6-4 6-4
Del Potro (9-Arg.) - Ančič (Chorv.) 6-0 6-4
doplněno:
Djokovič (3-Srb.) Tursunov (Rus.) 6-2 4-3 skreč T.
Roddick (7-USA) - F. Lopez (Šp.) 6-3 6-4
Verdasco (15-Šp.) - Robredo (Šp.) 6-2 6-7 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Monaco/Nadal (Arg./Šp.) - Mahut/Mathieu (Fr.) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist