Djokovič hrál na půl plynu, i tak byl Štěpánek bez šance

19. 8. 2011, 00:50
Aktuality 12
ATP CINCINNATI - Takřka bez emocí odehráli Radek Štěpánek a Novak Djokovič zápas 3. kola turnaje Masters 1000 v Cincinnati. První hráč světa se příliš nezapotil a s trápícím se Štěpánkem si poradil hladce ve dvou setech.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek hraje v před US Open ve slušné formě. Ve Washingtonu poprvé vyhrál turnaj kategorie ATP 500 a nyní na Masters 1000 v Cincinnati měl na kontě včetně kvalifikace čtyři vyhrané zápasy.

Do zápasu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, který od začátku roku prohrál pouze jediné utkání s Federerem, šel s vědomím, že nemá co ztratit. Tenisté ale divákům, kterých se v hledišti příliš nesešlo, příliš pohledného tenisu nenabídli.

Čtvrtek v Cincinnati:

Berdych proletěl do již 13. čtvrtfinále sezony, vyzve Federera

Nadal porazil Verdaska i podvanácté. Po 3 hodinách a 37 minutách

Dvaatřicetiletý Štěpánek o osm let mladšímu Srbovi sebral hned třikrát podání, ovšem ani jednou brejk nepotvrdil při vlastním servisu a za celé utkání se ani na chvíli nedostal do vedení. Českému tenistovi se vůbec nedařilo při přechodu na síť, jeho jinak silné zbrani.

Ani Djokovič dnes nepředvedl nic oslnivého, takřka celý zápas hraný v komorní atmosféře nemusel zařadit na vyšší stupeň, i to na Štěpánka stačilo. Srb ze sebe vypustil emoce až v závěru, kdy trochu přitlačil na pilu a svými hlasitými oslavami se snažil dostat do hry i diváky.

Novak DjokovičDjokovič nakonec vyhrál za 82 minut dvakrát 6-3, byť udělal 19 nevynucených chyb oproti 18 vítězným úderům. Zkušený český tenista ale v těchto statistikách dopadl ještě mnohem hůř: pouze 9 'winnerů', 23 pokažených úderů a se soupeřem z Bělehradu prohrál šestý ze sedmi soubojů.

"V některých úsecích zápasu jsem podával dobře, ale v některých přímo hrozně. Možná budu muset dát příště přednost úspěšnosti servisu před rychlostí," konstatoval Djokovič, pro kterého to byl již 55. vyhraný zápas v sezoně. "Věřím, že zítra budu podávat lépe než dnes. "Je důležité mít pozitivní myšlení a přístup. Nemyslím si, že bych měl špatný rytmus, jen servisu jsem trochu vypadl z rovováhy," dodal.

Štěpánek, který v Cincinnati vyhrál 300. a 301. utkání na okruhu ATP, si navzdory porážce polepší v žabříčku - ze současné 29. příčky by mohl poskočit o pět míst. Má tak jistotu, že na US Open bude při losu mezi nasazenými.

Rodák z Karviné ale v Ohiu balit fufry ještě nemusí, protože postupuje ve čtyřhře. Společně s Tomášem Berdychem porazili 6-2 6-7 10-6 šestý nasazený pár Lindstedt/Tecau a postoupili do čtvrtfinále. V něm narazí na Indy Bhúpathého s Paesem, kteří vyřadili Španěly Marka Lópeze s Nadalem. Naopak dohrál Lukáš Dlouhý s Dolgopolovem, kteří nestačili ve třech setech na bratry Bryanovy.

Djokoviče na cestě za 10. titulem ve čtvrtfinále čeká stejně jako před týdnem Gael Monfils. Francouzský tenista ve 3. kole smetl dvakrát 6-2 Němce Philippa Kohlschreibera a bude doufat, že v pátek se Srbem uhraje víc než na Rogers Cupu - tedy tři gamy.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (18. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (8-ČR) - Almagro (9-Šp.) 6-2 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Štěpánek (ČR) 6-3 6-3
Nadal (2-Šp.) - Verdasco (Šp.) 7-6(5) 6-7(4) 7-6(9)
A. Murray (4-Brit.) - Bogomolov (USA) 6-2 7-5
Fish (7-USA) - Gasquet (12-Fr.) 7-5 7-5
Federer (3-Švýc.) - Blake (USA) 6-4 6-1
Simon (10-Fr.) - Ferrer (5-Šp.) 6-4 6-7(3) 6-4
Monfils (6-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Berdych/Štěpánek (ČR) - Lindstedt, Tecau (6-Švéd./Rum.) 6-2 6-7(3),10-6
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Dlouhý/Dolgopolov (ČR/Ukr.) 6-2 4-6 10-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Já jsem koukal před chvíli na záznam a nebyl to moc pěknej tenis. Djokovič nehrál moc dobře, dělal hodně chyb. Na Štěpnákovi bylo vidět, že šel na kurt s tím, že už je poražený.
Reagovat
herba
byl vždycky ko.kot a jiný to nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér, budoucí světová NO1 by ho zadupal do země, švýcar je zpátky, není pochyb o tom, kdo zvedne nad hlavu poslední GS roku .......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasný že nepojede na plno před US Open přece se nenechá zranit vy ptáci .Podle mě tu v Cincinnati bude hrát až do finále ploužák .
Reagovat
atptour
Ploužák až do finále? Takže i v případném semifinále proti Federerovi? To asi těžko. A jinak teatrální a herecké etudy Djokoviče byly vzhledem k průběhu úplně ubohé a trapné. Zřejmě si už 11týdenní pobyt na pozici číslo jedna začíná vybírat daň - namyšlenost a neúcta k soupeřům.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Novak bude mít s Rogerem velké problémy poněvadž bude nerozehranej, Monfils není dostatečný sparing. 3 setová bitva s Rogerem by mne vůbec nepřekvapila.
Reagovat
Mistr
Nole viděl, že Štepánek neměl šanci, viděli to všichni.
Jelikož je Radek šoumen a Nole to ví, tak z toho chtěl udělat podobnou exhibici jako v minulém zápase s Monfilsem, kdy si oba dobře v tomto úmyslu porozuměli a pobavili diváky.
Na to, jaký je Radek šoumen, tak byl spíš trapný on, když se tam furt snažil jak pako a přitom si Nole dělal co chtěl a ještě stíhal dělat exhibici pro diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
No RS tam měl Nicol a tak byl možná proto taky tak bez šťávy ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Novak hral velmi slabo miestami posobil akoby ho to ani nebavilo ak by chcel da mu 2x 6-0.
Reagovat
smazaný uživatel
Maly dodatek. Teatralni projevy Novaka myslim nebyly nutne. Moc to neprispelo ke koncentaci soupere a vzhledem k prubehu zapasu to bylo spise frajerske chovani a vubec se mi to nelibilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mam smisene pocity,Opravdu oba mohli podat lepsi vykon. Rada mel sice pekne momenty, dlouhe udery az k baslajne,ale proti svetove jednicce to nestacilo. Bohuzel si neodpustil sve caste vylety k siti, i kdyz nemel utok zcela pripraveny a take casto pohorel.M
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist