Djokovič: Hodně se toho v mém životě změnilo, tenis ale miluju a neodsunu ho na druhou kolej

15. 8. 2014, 11:52
Aktuality 23
Novaku Djokovičovi se zatím na amerických betonech nedaří - na turnajích Masters 1000 v Torontu i v Cincinnati vypadl vždy již ve třetím kole. V Cincinnati navíc Srb přišel o šanci zkompletovat sbírku trofejí z turnajů oné kategorie. V poslední době se toho v mém životě hodně změnilo a možná se teď jinak dívám na své priority. Tenis ale rozhodně na druhou kolej neodsunu, řekl na tiskové konferenci vedoucí muž světového žebříčku.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič před měsícem získal ve Wimbledonu svůj sedmý grandslamový titul, když ve finále slavného turnaje v All England Clubu zdolal Rogera Federera. Srbský tenista se díky triumfu vrátil na první místo světového žebříčku, v němž předstihl Rafaela Nadala. Čtyři dny po londýnském úspěchu se pak Djokovič na pronajatém ostrůvku Sveti Stefan v Černé Hoře oženil s dlouholetou přítelkyní Jelenou Rističovou, která na podzim přivede na svět jejich první dítě.

Na kurty se světová jednička vrátila již minulý týden - na turnaji kategorie Masters 1000 v Torontu však Djokovič překvapivě vypadl již v osmifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze turnaje Jo-Wilfrieda Tsonga. Tento týden v Cincinnati měl Srb šanci jako první tenista v historii zkompletovat sbírku devíti trofejí z turnajů Masters 1000.

"Šance na zkompletování kariérního Golden Masters dodává tomuto turnaji ještě větší význam. Je to motivace navíc, vyhrát titul mě moc zajímá," řekl Djokovič, který si v Cincinnati zahrál už čtyřikrát ve finále, ale vždy prohrál 0-2 na sety. V letech 2008 a 2011 s Andym Murraym, v sezonách 2009 a 2012 s Rogerem Federerem.

O svou šanci však Djokovič přišel i letos, neboť stejně jako minulý týden v Torontu, tak i nyní v Cincinnati vypadl již ve třetím kole, v němž prohrál se Španělem Robredem.

"Tenis je součástí mého života. Miluju ten sport, miluju soutěžení a cestování. Jsem rád, že mám kolem sebe velký tým lidí, kteří pro mě dělají maximum," řekl v Cincinnati sedmadvacetiletý Srb. "Chápu, že mnoho lidí nemá takové štěstí, aby mohli dělat to, co mají rádi. Pokud chcete být v něčem nejlepší, musíte si začít uvědomovat i takového drobnosti."

"V poslední době se toho v mém životě hodně změnilo. Zažil jsem krásné okamžiky, kterých si moc vážím a jsem šťastný, že přišly. Je jasné, že takové chvíle mohou mít vliv na to, jak teď vnímám své priority," komentoval Djokovič. "Možná to teď zní, jako bych chtěl tenis odsunout na druhou kolej, tak to ale rozhodně není. Nechci omlouvat své prohry, musím teď víc pracovat a připravit se do New Yorku. Mrzí mě to, ale někdy to tak prostě dopadne, že se člověku moc nedaří. Tady ani v Torontu jsem nehrál dobře, musím to zlepšit."

"Budu teď dál makat, věřím totiž, že můžu vyhrávat velké trofeje a být číslem jedna. Těším se na US Open a věřím, že se na něj dobře připravím," dodal rodák z Bělehradu.

Komentáře

23
Přidat komentář
Mayo
Djokovič 2. turnaj v rade vyfackaný. Čo sa to deje ?
Reagovat
smazaný uživatel
jako ztrátu motivace to nevidím, že by efekt ženáče? možná mu Jelena dala ultimátum, ať si do podzimka nechá zajít chuť :D docela jsem zvědavá na to, jak chce "peakovat" na USO, když takto zahodil do luftu Golden Masters, komu teď fandíš, Andymu nebo Féďovi? :)
Reagovat
Mayo
vieš čo, Andy vs Roger na tento zápas sa veľmi teším, dvaja pánesovia (: ... ale poviem kto vyhrá podľa mňa...Andy ...a následne aj celý turnaj , hlasoval som za neho :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš si, že to dá Andy, ale fandíš Rogerovi nebo ne? :) já jen doufám, že po dnešku bude jejich bilance vyrovnaná 11-11, asi tak ;)
Reagovat
Sonja
Mayovi to je šumafuk, pokud to není Djokovič...;-)
Reagovat
Mayo
Podľa mňa vyhrá Andy. Ale ináč kto to vyhrá je mi jedno, ak by to vyhral jeden z týchto dvoch celkovo tak je to fajn (: ... už to tam vyzerá sympaticky takmer
Reagovat
smazaný uživatel
to je karma za tu simulaciu pocas finale wimbledonu :)
Reagovat
Sonja
v průběhu let...
https://pbs.twimg.com/media/BvEvFawCQAAYAyO.jpg:large

Stejně to je šílený, že má odtamtud jen jeden titul:-(
Reagovat
Fandina
Sonja, ty ses tu objevila a jemu se jako na truc nedaří. Ale je fakt, že na Wibmlu hrál super. Tam moc zabodoval. To mu vyšlo.
Reagovat
Sonja
Ahoj Fandino,
to mě bohužel taky napadlo, že bych radši zas měla zmizet:-/
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě neeeeeeeeee ... úsměv. Ale sešlo se to :-)
Reagovat
martinek37
no a letos to taky moc nevypadá, že jo? :(
Reagovat
Sonja
Bohužel nevypadá...ale tak před Wimblem bych taky neřekla, že může brát titul. Snad na USO přijede vyhecovanej a dá do toho všechno;-)

Já se zas zařeknu, že udělám 150 věcí, pokud vyhraje...:-DD
Reagovat
Nola
je to šialené :D
vlani prehral s Rafom....

Nole a Rafa sú si veľmi podobní, lepšie sa cítia v polohe lovca, ako loveného, druhé miesto rankingu im svedčí viac, Rafa po zisku 1. miesta zaznamenal taktiež pokles výkonnosti, na prvý väčší titul si musel počkať do Madridu a RG v roku 2014, rozdiel medzi nimi je v tom, že Rafa nevypadával z turnajov v tretích kolách, dokázal sa dostať do finále, popr. semi, vačšie výpadky prišli až v roku 2014...

ich výpadky majú ešte jednu spoločnú črtu, prehrávajú so súpermi, ktorí ich nedokázali poraziť veľmi dlhu dobu, naviac na povrchu, na ktorom dominujú....

Rafa dokázal po tých kolísavých výkonoch vyhrať RG, Nole je na USO na rade...
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
domnivam se, ze jde o uplne prirozeny a zakonity jev, nikoliv nejakou vylucnost (podobnost) jen techto dvou hracu. Cim vice vyher, tim vetsi pravdepodobnost prohry. Nasazeni pri "ceste", stagnace (osidna uleva a nasledna zranitelnost?) v "cili".. posledni veticka pripomina jejich kvality, to ano.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu víc vyhovuje pomalý beton než ten rychlý. Stačí se podívat na statistiky, pomalý beton - 4 tituly z Australian Open, 3 z Indian Wells, 4 z Miami; rychlý beton - 3 trofeje z Montrealu/Toronta, žádná z Cincinnati a jen jeden z US Open.
Na rychlém betonu holt nestíhá...
Reagovat
Sonja
2 tituly z Šanghaje, 4 tituly z Dubaje...
Umí i na rychlém betonu;-) A nedostal by se 4x do finále Cincy a 5x do finále USO, kdyby mu to na něm nešlo.
Reagovat
Sonja
Trénuj, Nole, makej, klidně s Gulbisem, hlavně se do toho teď pořádně obuj, protože sám víš, že až se miminko narodí, bude to ještě daleko těžší...
Djokoland je s tebou:-))
Reagovat
gigin
něco ti poradím. Stejně by to za chvílu místo mě udělal J.M. Počti si nějaké moudré knihy, pak zavolaj Gulbovi, běžte si sednút někde na pláž, na klidné místo a tam to všechno proberte. Úspěch je zaručený, uvidíš. Ale udělaj to ještě před USO prosím tě. Hvala lepa...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera/dneska se mi o Gulbovi zdálo.. bylo ráno, nějakej velkej turnaj.. všichni šli trénovat na kurty a jedinej Gulbis šel na opačnou stranu s těma jeho rozcuchanýma vlasama a říkal "Kur*a, to byla párty" :D
Reagovat
gigin
Fajny sen! Mi sa zdá jenom o pi*ovinách :(
Reagovat
Sonja
No dovol:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist