Djokovič: Byl to můj nejhorší zápas v sezoně

24. 11. 2011, 12:12
Aktuality 11
Zatímco v prvních pěti měsících letošního roku nebyl k poražení, na konci sezony se Novaku Djokovičovi nedaří podle jeho představ. Potvrdil to i včerejší zápas s Davidem Ferrerem, který nejlepšího tenistu světa smetl ve dvou setech. Takhle špatně jsem letos ještě nehrál, říká Djokovič.
Profily hráčů
Novak Djokovič (atpworldtour.com)

"Musím ocenit soupeře, odehrál skvělý zápas. Ale já jako kdybych na kurtu nebyl," uvedl vítěz tří letošních grandslamů Djokovič po páté porážce v sezoně. "Rozhodně to byl můj nejhorší letošní zápas. Udělal jsem strašně moc nevynucených chyb a celkově jsem nehrál dobře. Tak to je," řekl Djokovič, jenž v prvním utkání v Londýně utekl Berdychovi z mečbolu a českého hráče porazil ve třech setech.

Svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy vlétl do sezony 41 výhrami za sebou a získal téměř vše, co se dalo, na konci roku mu však dochází dech. "Možná je to délkou sezony. Možná je to jen tím, že se necítím dobře. Ale takové dny ve sportu přicházejí a musíte přijímat i porážky," řekl Djokovič, jenž měl před turnajem obavy ze svého zraněného ramena.

Čtyřiadvacetiletý Srb se držel pátého hráče světa Ferrera jen do stavu 3-3 v prvním setu, pak však i vinou nevynucených chyb, jichž udělal celkem 33, z utkání odpadl. "Nemám pro ten zápas slov. Nic se mi nedařilo. Bylo to prostě hrozné. Když se koukám na statistiky, stydím se," dodal.

I když Djokovičovi hrozí, že nepostoupí do semifinále, což se podle něj stane, pokud se pro zápas s Tipsarevičem nezlepší o 50 procent, nezkazí to dojem z jeho životní sezony. "Tenhle ročník už nic nezničí. I kdybych od US Open nevyhrál, tak má sezona bude stejně úžasná," poznamenala srbská hvězda.

Ferrer zaznamenal proti Djokovičovi pátou výhru v jedenáctém vzájemném zápase a zajistil si postup do semifinále. Zatímco jeho soupeř označil středeční duel za nejhorší v sezoně, prožíval devětadvacetiletý Španěl úplně jiné pocity. "Myslím, že dnes to bylo zřejmě mé nejlepší letošní utkání," řekl Ferrer, jenž jako jediný v Londýně ještě neztratil set a v pátek večer se utká s Berdychem.

Po proměněném mečbolu proti Djokovičovi ani Ferrer neslavil, jen se jemně usmál, pokrčil rameny a gestem naznačil téměř omluvu. "Bylo to gesto překvapení. Vždyť jsem porazil světovou jedničku ve dvou setech," doplnil dosavadní suverén Turnaje mistrů.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
neviete, ci by sa dal niekde najst zaznam zo zapasu Roger - Rafa z Novasportu? diky moc
Reagovat
Hook2424
Já to mám, ...jestli chceš můžu to zkusit dát na ulozto.
Reagovat
smazaný uživatel
budem ti velmi vdacny, dik moc
Reagovat
Roger4EVER
I já bych byl moc vděčný ;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych byla moc vděčná :) :(
Reagovat
a.magerova
pak odkaz na ulož.
Šťastná jako blecha bych byla kdybys mohl nahrát zápas Rogera v sobotu s českým komentem, musím totiž mimo domov a ani nevím jestli se dostanu k netu :-((
To je jasný důkaz pořekadla "podej prst a chtějí celou ruku" :-)))
Ale pokud to nepůjde neva i tak dík !!!
Reagovat
Hook2424
Tak už to upload-uju. Jestli se to nepřeruší, tak to tam za cca za 40 min bude. Akorát vas musím upozornit na pár věcí. Mám nový satelit a bohužel jen 4GB Flashku, takže jsem ji musel během zápasu vyprazdňovat do notebooku. Full HD stream totiž zabere strašně moc místa. Proto je záznam rozsekaný na několik částí. Chtěl jsem je sloučit, ale výsledný soubor mě přehrál jen počítač, ..ani plazma ani multimediální přehrávač to nevzal. Je to můj první na rychlo dělaný MKVrip. Takže se mnou mějte strpení. A doufám, že Vás to víc nenasere, než potěší.
Reagovat
Hook2424
http://www.ulozto.cz/11277510/2011-11-turnaj-mistru-fed-nad-rar
Reagovat
smazaný uživatel
diky ti hook, som ti dozivotne zaviazany :-)))
Reagovat
a.magerova
Hook2424 je naše zlatíčko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
uz to sledujem a je to paradicka, perfektna kvalita ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist