Djokovič bude obhajovat olympijský bronz bez kouče Vajdy

22. 7. 2012, 08:30
Aktuality 10
Novaku Djokovičovi bude při útoku na zlatou olympijskou medaili chybět tradiční člen realizačního týmu a dlouholetý trenér Marián Vajda. Bývalý československý reprezentant zůstal doma v Bratislavě, druhému hráči světa budou ve wimbledonském areálu případně po ruce odborníci ze srbského týmu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Do Londýna se nechystám, ale není třeba za tím hledat senzaci. S Nolem jsme se dohodli, že na olympijském turnaji ho povede nehrající kapitán daviscupového týmu Bogdan Obradovič," vysvětlil Vajda portálu sme.sk. Svůj podíl na slávě srbského tenisty má od roku 2006, ale před čtyřmi lety také nebyl v Pekingu, odkud si Djokovič přivezl olympijský bronz. 

Sedmačtyřicetiletý Vajda bude sledovat Djokoviče a spol. jen v televizi, po skončení her se s ním začne od 20. srpna připravovat v Americe na US Open. "V Londýně touží po zlatu. Pak má cíl vyhrát US Open a znovu se stát prvním hráčem světa. Je mu pětadvacet, může přidat ještě dalších pět (grandslamových) titulů," odhadl slovenský kouč.

S Djokovičem by rád spolupracoval nadále, smlouvu vždy podepisují na jeden rok. "O sezoně 2013 se budeme bavit na listopadovém Masters v Londýně. Mám pocit, že mu stále mám co dát," řekl Vajda. Ač neletí na olympiádu, i doma v Bratislavě bude celé dny trávit na kurtech. Mladší ceru Natálii totiž připravuje na mistrovství Evropy hráček do 18 let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vajda asi nevie rátať...S 5GS môžu rátať jeho neprajníci, Djokovič môže pridať markantne viac.
Reagovat
Labi
no taky mě to docela překvapilo že pouze 5 GS když mu je 25 let, ale tyhle názory musí mít své odůvodnění ...je fakt že pokud bude Nadal zdravý tak FO bude mít těžké vyhrát, ve Wimbledonu stejně jako na US Open bude ještě 2-3 roky zlobit i Federer snad jen AO je jeho turnajem ...ačkoli fandím Fedexovi tak minimálně 6-7 GS ještě dá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v súčasnom tenise je vedúca trojica na takej úrovni, že dokáže vyhrávať akýkoľvek GS, prakticky bez ohľadu na povrch..Dokázala to svojimi početnými účasťami minimimálne vo finále, odkiaľ ich delí ku konečnému úspechu už len krôčik..Sám Nole bol v NY už trikrát vo finále, čo sa do 24 rokov nepodarilo ani Rafovi a Federerovi napríklad.
Reagovat
Labi
myslím že OH je turnaj kde může jen získat naopak na amerických betonech bude mít nůž na krku, kde bude obhajovat neskutečnou porci bodů a myslím, že tady se bude taky rozhodovat o budoucnosti Vajdy...
Reagovat
spaniel
To si nemyslim...
Reagovat
Labi
je to logické loni v podzimní části sezóny vyhrál co se dalo, když nebude vyhrávat letos ztratí mnoho bodů, které bude pak těžce nahánět v závěru sezóny, navíc poslední větší turnaj který vyhrál je z Miami což je už nějaková doba a pokud by vyhrál za sezónu jeden GS a jeden nebo dva masters tak to je na tenistu, jenž má ambice na post světové jedničky a je v nejlšpích tenisových letech docela málo
Reagovat
Berny
to jsou mi teda nazory, z ceho usuzujes ze se bude polemizovat o vajdove budoucnosti ? ikdyby dokonce roku nevyhral ani zapas verim ze s vajdou to potahne dal. Ano je mu 25, ale nezapomen s kym prohrava, nepocitam modrou antuku tak od zacatku roku prohral 1x s fedexem, 3x s nadalem, 1x murray... a isner na betone taky ostuda neni. Tezka doba, cekal si ze bude vyhravat 5 let jak v roce 2011 ? nemozne..
Reagovat
Labi
ano jeho věk hraje největší roli! je mu 25 a když nebude vyhrávat ve zbytku sezóny tak se jeho ztráta na "dědu" Rogera zvýší no a pokud se hráč dostane na vrchol na kterém se následně neudrží hledají se různé cesty...kdyby ono to pouto mezi Vajdou a Nolem tak silné tak neuzavírají tak krátké kontrakty
Reagovat
smazaný uživatel
Rebricek je vzdy skresleny minulym rocnikom,nie presne vypoveda o aktuálnej vykonnosti..Djokovic s Rafom sú v nevýhode tento rok,budúci rok a vlastne aj koniec súčasneho bude tazky pre Federera..Ale osobne si tiez nemyslím,ze by sa pod Vajdom kývala stolička, majú medzi sebou skoro az rodinny vztah..Ak sa nerozhodne Vajda definitivne venovat viac dcére tenistke a bude chciet byt s Novakom, spolupraca sa podla mna predlzi bez ohladu na vysledky z konca roka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist