Djokovič bude na Australian Open usilovat s novou raketou o třetí titul v řadě

12. 1. 2013, 13:30
Aktuality 17
Světová jednička Novak Djokovič se na grandslamu v Austrálii představí s novou raketou. Srb se může stát prvním tenistou, který na Australian Open vyhrál tři po sobě jdoucí ročníky.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič je schopný vyhrávat na všech površích, na grandslamu v Austrálii se mu ale obzvlášť daří. Srb zde při pěti startech vyhrál hned třikrát. Pokud k triumfům z let 2009, 2011 a 2012 přidá Djokovič vítězství i letos, stane se prvním mužem, který v historii ovládl Australian Open třikrát v řadě.

Světová jednička si nepřipouští, že by byla pod větším tlakem než ostatní hráči. „Myslím, že všichni začnou na stejné linii. Abych byl upřímný, nestavím se do pozice, ve které bych byl pod větším tlakem než ostatní,“ řekl Djokovič. „S takovými situacemi jsem se několikrát setkal na hlavních turnajích, takže vím, jaký je to pocit a co musím dělat. Půjdu den po dni a uvidím, jak daleko můžu dojít,“ dodal.

„Grandslam v Austrálii je mým nejúspěšnějším, ale také je znám jako jeden z nejnevyzpytatelnějších. Do závěrečných fází turnaje se dostávají hráči, od kterých se to příliš nečeká, obzvláště v posledních šesti, sedmi letech. Uvidíme. Australian Open vždy přinese něco zajímavého,“ všiml si Djokovič.

Nejvýše nasazený hráč bude mít na turnaji premiéru se svoji zbrusu novou raketou. I když je tento krok považován za riskantní, Djokovič věří, že je po testech rakety připraven.

„Nejsou tam žádné velké změny v rozměrech ani v rozložení hmotnosti. Jsem obzvlášť opatrný, co se týče raket,“ přiznal Srb. „Je to individuální sport, takže každý hráč má jiné požadavky, jak má jeho raketa vypadat, jaké má mít vlastnosti. Já se s tou novou cítim velmi dobře, je vhodná k mému stylu hry,“ dodal.

Soupeřem Novaka Djokoviče v prvním kole Australian Open bude Paul-Henri Mathieu. Djokovič se se zkušeným Francouzem neutkal od roku 2009, ve vzájemných duelech z pěti zápasů vyhrál ve čtyřech případech Srb.

„Možná je momentálně v žebříčku řazen na nižších pozicích, ale byl v TOP 20. Ví, jak hrát velké zápasy. Nelze jej podcenit, to je jasné, musím být od začátku soustředěný,“ uzavřel hlavní favorit turnaje.

Komentáře

17
Přidat komentář
Nola
nejake videa a fotky z Kids Day
http://sportky.topky.sk/c/100967/tenisove-hviezdy-bavili-deti-v-melbourne-gangnam-style-nesmel-chybat
Reagovat
Mayo
olé Nole
Reagovat
Nola
Mayko ty si dnes nejaky pomyleny.. neverim vlastnym ociam...
Reagovat
Heather_Fedex
mayo je tim proslaveny....od nej mne uz nemuze nic prekvapit ;))
Reagovat
Mayo
Heather teba som tu nevidel teda dlho :)
Reagovat
Heather_Fedex
necely mesic...ale porad se jsem cetla tady na tp ty nejruznejsi slitky ;))
Reagovat
Mayo
tak vitaj späť :D takže si bola v obraze čo sa tu dialo a nič ti neutieklo :D
Reagovat
Heather_Fedex
i kdybych to tady vubec necetla, neprijdu o nic ;) porad je to tady o tom samem....
Reagovat
gigin
O tom, jaký je Nadal feťák a simulant, Djokovič pinkálista - obranář a Roger Federer Bůh s úžasnou, elegantní hrou.
Reagovat
Heather_Fedex
ok, tvuj nazor
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě si zapomněl, že Murray je magor, maminčin mazánek a nejnesympatičtější hráč všech dob.
Reagovat
Nola
Come on Nole!
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:-))))
P.S: Kde je korek!?
Reagovat
Mira17
Ale porad tu je jeste Roger!
Reagovat
seshitec
spíš můra
Reagovat
smazaný uživatel
No doufám, že ho ta raketa nezradí...:-) Jinak se už moc těším!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje to Andy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist