Djokovič bude mít kratší sezonu, před AO odehraje jen exhibiční turnaj

4. 12. 2009, 13:05
Aktuality 8
Téměř sto zápasů letos odehrál třetí hráč světa Novak Djokovič. Jak moc se na něm náročná sezona podepsala, bylo vidět na Turnaji mistrů v souboji s Robinem Söderlingem, který ho nakonec stál postup do semifinále. Tenhle rok byl mimořádný pro všechny hráče, říká Djokovič, který další sezonu začne volněji.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Zatímco letos se srbský tenista připravoval na Australian Open v Brisbane a Sydney, v sezoně 2010 bude jeho jedinou zastávkou před Australian Open exhibice v Kooyongu.

Kvůli tomu možná nebude držet Djokovič rekord jako letos, kdy dosáhl nejvíce vítězství na okruhu ATP. Možná se mu ale konečně podaří předstihnout Rafaela Nadala na druhém místě světového žebříčku.

"Tahle sezona byla mimořádná pro všechny z nás, protože v ní bylo víc povinných turnajů," říká Djokovič. "Na většině turnajů jsem hrál hodně solidně, dostával jsem se do čtvrtfinále a dál. Není to tím, že bych hrál příliš turnajů. Vedle osmnácti, které se počítají do žebříčku, jich bylo jen pár navíc - a jeden z nich byl v mém městě (v Bělehradu, pozn.), ten jsem nemohl vynechat."

Povinnosti, které letos zkomplikovaly hráčům sezonu, budou platit i příští rok. Poté by Djokovič, který je také v Hráčské radě, rád viděl změny v systémech turnajů.

"Momentálně je tu příliš závazků, příliš povinností. Jsou věci, které bychom chtěli změnit, ale to se nezmění v příštím roce. Řekl bych, že to musíme zkusit. Já se budu snažit brát jako prioritu turnaje, na kterých bych měl předvádět nejlepší tenis - na grandslamech a na turnajích Masters 1000," dodal Djokovič.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Len vyhrávaj Djokére! Rafan je super, ale Djoker je lepší ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po Australian Open sa bude rebríček meniť,Djoker má veľkú šancu na post svetovej dvojky,tak snáď ju nepremárni...
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli bude 1...
Reagovat
smazaný uživatel
njn, to by se musel taky trochu venovat tennisu a né těm svojim djoukům.
Reagovat
smazaný uživatel
A v druhé polovině letošního roku se jako tenisu věnoval málo????? Hrál nejlíp ze všech...
Reagovat
smazaný uživatel
ok, něco na tom bude
Reagovat
smazaný uživatel
Sto zápasů za rok je prostě příliš...měl by se trošku změnit kalendář...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak by to chcelo od ATP zmeniť kalendár,ale k tomu nedojde,takže by mal Djokovič trochu obmedziť béčkové a céčkové turnaje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist