Djokovič a Halepová se na kurty vrátí až v Indian Wells

9. 2. 2017, 11:27
Aktuality 3
Druhý hráč světa Novak Djokovič a světová čtyřka Simona Halepová si měsíc nezahrají. Srba trápí zánět v ramenu, Rumunka laboruje se zraněním kolena. Oba se chtějí vrátit v březnu na turnaji v Indian Wells.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič v úvodu sezony vyhrál po finálovém skalpu světové jedničky Andyho Murrayho turnaj v Dauhá, ale na Australian Open vypadl už ve 2. kole s Uzbekem Denisem Istominem.

O uplynulém víkendu ještě pomohl Srbsku k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu, ale v jediném zápase, v němž mu Rus Daniil Medvěděv vzdal kvůli křečím, se na bod nečekaně nadřel. Během utkání si navíc nechal ošetřovat rameno, kvůli němuž si nyní musí dát pár týdnů pauzu. 

Koncem února tak nebude startovat na turnaji v Dubaji, kde hrál pravidelně od roku 2007 a kde čtyřikrát triumfoval. Loni skončil ve čtvrtfinále, když vzdal kvůli zánětu v oku.

Devětadvacetiletý Djokovič, který byl po Davis Cupu lyžovat s rodiči a svými bratry, nyní bude rehabilitovat a trénovat v Monte Carlu. V Monaku se bude připravovat na první letošní turnaj Masters 1000 v Indian Wells, kde ho od 9. března čeká obhajoba titulů z posledních tří let.

Až do Indian Wells si naplánovala návrat na kurty i Simona Halepová, která minulý týden odstoupila z turnaje v Petrohradu kvůli problémům s kolenem. Jeho zranění je vážnější a pětadvacetiletá Rumunka tak vynechá několik naplánovaných akcí. Tento týden bude chybět Rumunsku ve Fed Cupu proti Belgii a v následujících týdnech se nezúčastní ani prestižních turnajů v Dauhá a Dubaji, na nichž v minulosti získala po jednom titulu. 

"Moje koleno není v pořádku. Po mém posledním zápase mě bolelo a cítím, že hrát dál by bylo riskantní. Nebudu hrát Fed Cup, v Dauhá a v Dubaji. Vrátím se až na turnajích v Americe v Indian Wells a Miami," oznámila čtvrtá hráčka světa, jež letos vyhrála zatím jen dva zápasy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Kozoroh
Holt na Novaka si budu muset počkat až do března :-(
Snad to pak bude stát za to!!!
Reagovat
Krisboy
Nebude. Novak is gone. J1rka to tenkrát přehnal.
Reagovat
turista
Novak bude v Indian Wells a v Key Biscayne obhajovat tituly. Věřím tomu, že je obhájí a jeho hateři ho přestanou odepisovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist