Djokovič a Federer nezaváhali. Po sedmi letech se utkají ve finále grandslamu

4. 7. 2014, 17:19
Aktuality 203
Teprve podruhé ve finále grandslamového turnaje se potkají Novak Djokovič a Roger Federer, kteří dnes ve Wimbledonu zvládli role favoritů v semifinálových duelech. Srbský tenista zdolal Bulhara Dimitrova, Švýcar porazil až nečekaně snadno Kanaďana Raonice a o titul z WImbledonu si tak zahraje již podeváté.
Novak Djokovič (© AELTC)

Novak Djokovič si ve finále Wimbledonu zahraje potřetí za poslední čtyři roky. Srbský šampion z roku 2011 dnes zdolal po setech 6-4 3-6 7-6 7-6 Bulhara Grigora Dimitrova a postoupil do svého 14. grandslamového finále.

Nejvýše nasazený Srb proti turnajové jedenáctce Dimitrovovi využil zkušenosti z 22 grandslamových semifinále a utnul desetizápasovou vítěznou šňůru soupeře, která začala už na turnaji v londýnském Queen's Clubu.

"Hrál jsem proti budoucí hvězdě, která vyřadila ve čtvrtfinále Murrayho a zaslouží si respekt. Ve svém prvním velkém semifinále bojoval a bylo to těžké. Pustil jsem ho ve druhém setu do zápasu a jsem rád, že jsem to pak zvládl," řekl Djokovič.

Novak Djokovič a Grigor Dimitrov Favorizovaný Srb získal díky jednomu brejku první set, ve druhém však neudržel náskok 3-1, ztratil pět gamů v řadě a se čtvrtfinálovým přemožitelem obhájce titulu Brita Andyho Murrayho prohrál 3-6. Další dva sety získal v tie-breaku, ale vždy měl namále. Ve třetím dějství se Djokovič nedostal k žádnému brejkbolu, naopak sám za stavu 3-3 musel jeden odvracet. Nicméně uspěl a důlěžitý set vybojoval.

Ve čtvrtém setu se srbský tenista po třech Dimitrovových dvojchybách v řadě dostal do brejku na 2-1, jenže ho nepotvrdil a naopak sám za stavu 2-3 musel odvracet další tři brejkboly. Dvaadvacetiletý Bulhar, jehož v publiku podporovala přítelkyně Maria Šarapovová, je ale nevyužil, stejně tak v desáté hře neproměnil setbol, kterým by si vynutil pátou sadu, a své první grandslamové semifinále prohrál. Navzdory tomu se v pondělí objeví jako první Bulhar v historii v Top 10 žebříčku ATP.



"Byl to těžký zápas. Měl jsem ho dobře rozehraný, ale stejně jako proti Čiličovi jsem soupeři dovolil se do utkání vrátit. Jsem rád, že jsem to zvládl a jsem tu znovu ve finále," řekl Djokovič, kterému z posledních třinácti turnajů "velké čtyřky" unikla účast ve finále jen třikrát. Poslední ze svých šesti titulů získal loni na Australian Open a od té doby tři finále prohrál.

"Jelikož jsem pár posledních grandslamových finále prohrál, tak mám teď o to větší chuť uspět. Už se na to těším," řekl Djokovič. Finálového soupeře si nevybíral. "V každém případě to bude velký zápas a musím hrát co nejlépe."

Roger FedererRoger Federer nastoupil v druhém semifinále proti Milosi Raonicovi, který hrál o grandslamové finále poprvé v kariéře. Kanadský tenista však dnes nenavázal na své předchozí výkony proti Nišikorimu a Kyrgiosovi, jeho největší zbraň servis nebyla tak nebezpečná a dvaatřicetiletý Švýcar zvítězil bez ztráty podání 6-4 6-4 6-4.

"Skvěle jsem se soustředil na každý míč. Můj servis byl maximálně efektivní, využil jsem pár šancí na returnu, které jsem dostal," komentoval Federer, který cestou do finále ztratil jen jeden set a servis. "Hraju to výborný tenis, loni jsem tu takhle ani zdaleka nehrál. Letos jsem tu měl na sebe velká očekávání a je fajn, že jsem tu zase ve finále," dodal sedminásobný šampion Federer.

Teď se může těšit na své celkově již 25. grandslamové finále, ve kterých dosud vybojoval rekordních 17 titulů. Už osmý může získat z trávy ve Wimbledonu, což se v open éře ještě nikomu nepodařilo. Jediným starším tenistou ve finále v All England Clubu byl Australan Ken Rosewall v letech 1970 a 1974, kterému bylo 34 a 39 let. Oba zápasy o titul prohrál.

"Osmý titul by byl hodně vzácný, protože jsem tady prožil hodně krásných let," uvedl švýcarský tenista, jenž má šanci odpoutat se od Američana Peta Samprase, který také vyhrál ve Wimbledonu sedmkrát. V Londýně si Federer zahraje už deváté finále, což je rovněž rekord. V boji o titul podlehl jen v roce 2008 v pětisetové bitvě Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Federer ve vzájemné bilanci s Djokovičem vede 18-16, když letos vyhrál dva ze tří duelů. Na grandslamech vede Švýcar 6-5, ale jen jednou na Srba narazil v grandslamovém finále - v roce 2007 na US Open zvítězil 3-0 na sety. Na trávě se střetli pouze předloni v semifinále Wimbledonu, kde Federer vyhrál 3-1 a nakonec získal svůj poslední grandslamový titul.

"Moc se na to finále proti Novakovi těším. Vždy proti sobě hrajeme krásné zápasy, poslední dobou spolu hrajeme docela často. Novak je velkým šampionem, už dlouhou dobu patří mezi světovou špičku. Tady už také jednou vyhrál, ví jak na to. Doufám, že nás čeká dobrý zápas," řekl Federer.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
páteční výsledky mužů (04. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (11-Bulh.) 6-4 3-6 7-6(2) 7-6(7)
Esa: 17 - 15
Dvojchyby: 2 - 8
Úspěšnost 1. podání: 70 - 63 %
Brejkboly: 3/6 - 3/11
Vítězné údery: 45 - 48
Nevynucené chyby: 26 - 33
Získané výměny: 140 - 136
Federer (4-Švýc.) - Raonic (8-Kan.) 6-4 6-4 6-4
Esa: 6 - 17
Dvojchyby: 1 - 4
Úspěšnost 1. podání: 65 - 55 %
Brejkboly: 3/7 - 0/1
Vítězné údery: 32 - 36
Nevynucené chyby: 11 - 17
Získané výměny: 89 - 75
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

203
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bude finále se vším všudy! Škoda že to nebudu mít čas sledovat (bohužel) páč si myslím že to bude vážně vyrovnaný zápas, kde rozhodnou maličkosti.
A zápasy mezi Rogerem a Novakem patří dlouhé roky mezi to nejlepší, co můžou v mužském tenisu nabídnout a většinou se hrajou na maximální počet setů.
Reagovat
Amputace
Poprvé za velice dlouhou dobu (možná vůbec poprvé) jsem se přistihl, že přeji Rogerovi GS titul. To, co dokázal, zkrátka nelze ponechat bez obdivu. Zvláště po těch posledních sezónách, kdy se zdálo, že zmizely i poslední zbytky jeho sebevědomí, se znovu dostal do finále GS a to je zkrátka velkolepé. Pro Nadala má zítřejší finále snad to nejhorší možné obsazení. Novak ho v případě vítězství sesadí z trůnu, Roger se dostane na - už pravděpodobně nedobytnou - hranici 18ti GS. Takže v tomto ohledu nic moc. Proto mohu pojednou ponechat emoce stranou a fandit zcela nezaujatě. A pro mě jako vítěz vychází Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Smekam.
Reagovat
a.magerova
Já vždy věděla, že někdy najdem společnou řeč, navíc vám Roger hájí No1, prostě jsme momentálně na jedné lodi a BASTA :-))

Hele nechte nám rekord v počtu GS celkově a my vám necháme rekord 9 GS na jednom turnaji ;-)
Reagovat
slacker
TY keci okolo si muze Amputace nechat, fandi ve finale Rogerovy JENOM proto ze tim zachrani Rafovy prvni misto na zebricku. Je pruhledny jak na rentgenu.
Reagovat
spaniel
Nevím cece. Rafa se nikdy rekordu v case stráveném na c.1 nepriblizi, nemyslim ze je to neco, co by Nadalovci preferovali v současné situaci. Naopak, odskoceni Rogera na 18GS muze byt důležitější pro vetsinu.
Reagovat
slacker
No ja mam na Amputace jako na vetsinu zdejsich Rafan Holy Fighters (nevadi mi ani v nejmensim Nadal vadi me argumentacni ubohost jeho fanousku) trosku zaujaty pohled vyostreny diskuzemi v poslednich tydnech, a ten pohled se rozhodne nevylepsil po tom co tady pise pred zenskym finale.
Reagovat
Mayo
Ja fandím RF a vôbec mi nevadí, že RAfovi odskočí pretože som nikdy neveril ani, žeby ho Rafa predbehol. Má 14 GS aj to je krásne číslo a ak bude mať ako 2. najviac som spoko, chcem aby sa ešte osamostatnil od Pýta (:
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa překoná i těch 18. Nadšený z toho nejsem, ale věřím v to.
Reagovat
smazaný uživatel
Este pred mesiacom zaostával Rafa o 4GS..Nebola by to nová situácia a ani náhodou si nemyslím, že sú tie 4ks nedostižné..Nadal má čerstvých 28, posledných 6GS mimo trávy bol vzdy aspon vo finále, kludne moze vyhrat aj 5GS a viac..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano z toho bylo 3x RG, ale to uz opomenes..
Reagovat
smazaný uživatel
USO 2011 a 2013, AO 2012/2013 a dva RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne sedem aj s tretím tohtoročným GS..

Pointa vsak je, ze mimo trávy je Rafa na každom GS horký favorit na výhru a jeho triumf je reálny..
Reagovat
spaniel
Horúci
Reagovat
smazaný uživatel
AO 2013..Rafa nehral.Kdyz uz 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre chlapci..Chytili ste ma za slovicko..

A niečo k téme?..
Reagovat
spaniel
K milion krat probírané teme věštění? :) Je to mozne samozrejme, pokud bude hrat na urovni jakou momentalne ma. Nejake to RG a ani USO nemusi byt nereálné. Na trave mu neverim, na AO nejaka sance je, ale tam to moc nevidim.
Reagovat
woody
Roger Federer hraje o svůj 18. GS, což je určitě obrovské a obdivuhodné. Vysledoval jsem ještě jednu statistiku ohledně jeho finálového soupeře. Djokovic dokázal s Wimbledonem 2014 už 13x v řadě GS turnaj buď vyhrát nebo prohrát nejhůř s vítězem.(WIM 2014 ?, RG14 prohra Nadal finále, AO14 prohra QF Wawra s pozdějším vítězem, US13 prohra finale Nadal, WIM13 prohra F Murray, RG13 prohra semi Nadal(pozdejsi vitez), AO13 VYHRA, US12 prohra Murray finale, WIM12 prohra FEDEDER semi (pozdejsi vitez), RG12 prohra finale Nadal, AO12 vitez, US11 vitez, WIM 11 vitez a az RG11 prohra Federer, turnaj vyhral Nadal! Slušná serie, máte někdo šajn,kdo by ho mohl byt lepsi? mozna jenom Roger??
Reagovat
a.magerova
http://www.super.cz/275721-je-libo-chlupata-hrud-hora-svalu-nebo-kerka-5-sexy-sportovcu-kteri-se-s-oblibou-svlekaji-behem-zapasu.html
Reagovat
smazaný uživatel
Starší fotky vytáhnout nemohli? :D Andy i Tsonga z roku 2009. Adny od té doby dost zamakal.
Reagovat
rod_laver
Andy od té doby na sebe nabalil hmotu + má silnější spodní část tělo, za hubeňoura bych ho neoznačoval. Naopak Roger na to, jakou má fyzičku, je trošku zalitější, chybí viditelný six pack + má trochu boky. Tsonga je naopak mezomorf, Stan mi připadá jako největší endomorf z okruhu singlistů :D
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, co říkáš na Andyho úchvatnou bilanci za poslední rok? :D

tituly: 0
finále: 0
bilance s hráči top 10: 0-6
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeceňuju to tuhle bilanci, celý podzim vynechal, minimálně do března nebyl fyzicky v pohodě ještě. Jasně no, porážky s Čiličem v Rotterdamu nebo s Dimitrovem v Acapulcu byly průserem, tam prostě měl jít na titul, ale nic tragického to pořád není. Ta bilance je dost zkreslená tím, že s těmi hráči ani mco nehrál nebo neměl možnost se k ním dostat a z top 10 pak hrál s těmi nejlepšími (2x s Rafou na antuce, s Rogerem na AO, kde fyzicky nebyl přirpavený ještě, k tomu Nole).

Tenhle výpadek ho namotivuje a nebojím se, že by na podzim nějaký titul nepřišel.
Reagovat
woody
On se z toho dostane, nemám strach, brzy bude zase 4. hráčem světa!
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem údajný problém prý mohl být mezi Danim a Amelií.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/andymurray/10947348/Andy-Murrays-coaching-set-up-in-confusion-over-timing-of-Amelie-Mauresmos-appointment.html

Tak dokonce i Jez. Radši odkonpout Amelii než ztratit Jeze a Daniho, to by to mohl zabalit orvnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic tu nehraje dobře viz dnešni zapas s Dimitrovem určo umi zahrat minimalně +30% lepe.Djoko musi,vi že prohral hodně GS finale,Fedex muže coz je jeho vyhoda...V IW ho měl Roger na lopatě v MC ho porazil,ted nej povrch pro Švycara + slušna forma proto bych jej lechce favorizoval.No snad to bude super mač at uz vyhraje kdkoliv
Reagovat
J.M.
Ještě poznámka k článku - Dimitrovovi je 23, ne 22.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, bude v neděli hostina na oslavu 18. titulu?
Reagovat
a.magerova
No ráda bych, ale nechci zakřiknout, takže vše objednám a nechám čas dodávky až po tom správném proměněném MP ;-)

Prostě něco jako, když rodiče čekaj příchod dítěte a kočárek si domů nechaj dodat až po narození dítěte, takže i já to tak udělám a dodávku naplánuji až po případném narození osmnáctky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono, pořádně napapat se můžeme i na žal kdyžtak. Snad ale bude základní čára připadat Djokovičovi jako nepřítel i v neděli.
Reagovat
a.magerova
Čožpak Ty nefandíš Nolemu?
Reagovat
a.magerova
Opr. Cožpak
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, travařský barbar nemůže získat už podruhé svatý grál. Poprvé to bylo pro dobro všech, protože zabránil 3. titulu Nadala, teď ale nesmí už. Wimbledon je mimořádná situace, normálně bych mu asi přál, tady ale ne.
Reagovat
a.magerova
OK, takže sedíme zítra spolu v lóži Rogera :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, nachystám jahůdky a během zápasu dám rožnit sele, ať ho máme pak hotové po zápase hned :-))
Reagovat
Jan
Přál bych Rogerovi ještě nějaký GS titul. Když už legenda, tak pořádná. Je to důstojný nástupce Samprase se vším všudy.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer prohrál 7 GS finále (18 vyhrál) a to 6x s Nadalem a jednou s Delpem :) On Nadala porazil jen 2x
Reagovat
smazaný uživatel
jen takové srovnání, bez dramatu prosím... oba jsou mi celkem volní :D
Reagovat
Cico93
17
Reagovat
smazaný uživatel
Winger předpokládá, že v neděli zvedne pohár nad hlavu Fedex :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vcelku tutovka :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslíte si, že keď Nadal bude končiť svoju kariéru tak bude mať na svojom konte viac GrandSlamových titulov ako Roger?
Reagovat
Mayo
Nie a nikdy som si to ani nemyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
no ale Nadal má ešte len 28, ešte 2 roky môže byť kľudne aj svetová jednotka...je to podľa mňa tak na hrane, samozrejme chcem aby ich mal viac Federer ale predsa, myslím si, že Nadal má šancu
Reagovat
MarcelPersch
pokud Roger v neděli vyhraje, což proti tragickému Nolemu předpokládám, podle už Rafa šanci mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem kolko bude mat Roger, ale Rafa este 5vyhrá..
Reagovat
spaniel
To by ale znamenalo, že bude hrát ještě 5 let :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uz to ti Frantici dobrovolne prodaji Cinanum, protoze ani ti se nechteji dalsich 5 let divat na Rafu jak okusuje jejich pohar..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne s tým rátam..Jeden vyhrá v 28r, jeden v 29r, jeden v 30. a dva po nej :)..
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud Federer v neděli vyhraje, tak Nadalovi nebude stačit vyhrávat "jen" na RG. Nadal bude k dosažení Fedexova rekordu potřebovat i trofeje z Ameriky a Austrálie (težko říct, jaké to bude ve Wimbledonu, poslední tři roky neprošel do ČF, přichází mladá krev, která časem vystřídá garnituru, zvanou "velká čtyřka").
Reagovat
smazaný uživatel
Ktorá mladá krv?..Práveže sa zospodu nikto netlačí..Kyrgios je jediné svetielko, inak ticho...Dimitrov a Raonic, tí dvaja budú este minimálne tri roky za Rafou s Nolem..
Reagovat
J.M.
No, zatím to vypadá, že než bude "nová krev" plně konkurenceschopná, bude už ve věku, ve kterém je současná velká čtyřka, tedy na ústupu. Snad to Kyrgiosovi, Thiemovi, Veselému a spol. nebude trvat takhle dlouho a pořádně do toho šlápnou během roku nebo dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.
Reagovat
babolat.cz
tak on ještě poskočil? ta to co hraje nevím.Měl by začít trénovat a vykašlat se na modeling, v poslední době se chová jak metrosexuál a jaký to byl chlap,škoda že ho Lucka neudržela.
Reagovat
muranovec24
Moje řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger jasne vyhraje. Nole měl problem s každým soupeřem za to Roger je hladce ve finale. Za me je Roger jasny favorit
Reagovat
gigin
Vsadím se s tebou o co chceš. Nole v klidu.
Reagovat
babolat.cz
novak je úplně někde jinde než doposavadní Rogerovi soupeři, ten se z něho nepoto...
Reagovat
spaniel
Kamil je vždy strašný optimista, to si tak neberte.

Je fakt ze Stepec, Simon, Tsonga, Cilic, Dimitrov >>>>>>Muller, Giraldo, Robredo, Wawrinka/Raonic
Vlastne jen Stan byl poradny souper jak se ukazalo. Raonic celkem selhal.
Ale stejne si myslim, ze je to 50/50 a Roger ma slusnou sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Stepec dal Nolemu slusny zahul, vzdycky mu da. Ale Grigor mel vcera sanci vyhrat, nicmene to podelal.
Reagovat
rod_laver
vzhledem k tomu, že jsi druhý Mats Wilander a Roger prohrál pokaždé, cos mi psal, že vyhraje a vyhrál, když měl prohrát, tak jsem v pohodě. :D
Reagovat
spaniel
:D to jsem si nevšiml, v tom případě gigine, cype, do toho!
Reagovat
rod_laver
nebylo to tady na TP, ale jinde - favorizoval Rogera v Bercy, na TM a na IW, zatímco před semi v Dubaji měl silácké řeči na Djoka. Prostě takový druhý Warren Buffet, věštec ze Valašska :D
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladam ze to patri tomu co tady mel vcera tu exhibici;).
Reagovat
rod_laver
:D díky za upozornění. Já jsem byl včera offline a vůbec bych si toho nevšiml, teď to čtu.. Gigin trochu přetáhl, znáš to, bylo teplo, pogrilovalo se, nějaká ta slivovice.. :))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Otazka na telo..si ten Vkluv..vestec z Nove huti?
Reagovat
gigin
Ano. Z NHKG.
Reagovat
smazaný uživatel
BTW jak na tom bude Roger v rankingu po finále nebo po získání titulu?
Reagovat
Denis92
Je treti a tak to aj zostane..Nadal a Djokovic su nedostihnutelni.
Reagovat
smazaný uživatel
teď to vidím dole, tak fajn, bude zase švýcarskou jedničkou, jak to má být a držet se sice s propadem za Rafou a Nolem je úctyhodné :)
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným semifinále turnaje ve Wimbledonu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do finále:

1. Nadal 12670 (+8260)
2. Djokovic 12330 (+7920) *
3. Federer 6100 (+1690) *
4. Wawrinka 5770 (+1360)
----------------------------------
5. Berdych 4410
----------------------------------
6. Raonic 3920 (-490)
7. Ferrer 3875 (-535)
8. Del Potro 3360 (-1050)
9. Dimitrov 3270 (-1140)
10. Murray 3040 (-1370)
11. Nishikori 2780 (-1630)
12. Isner 2735 (-1675)
13. Gulbis 2680 (-1730)
14. Gasquet 2370 (-2040)
15. Fognini 2235 (-2175)
16. Tsonga 1910 (-2500)
17. Anderson 1835 (-2575)
18. Robredo 1720 (-2690)
19. Dolgopolov 1680 (-2730)
20. Cilic 1665 (-2745)
...

Tomáš Berdych sice ve Wimbledonu nečekaně vypad už ve třetím kole s Cilicem, ale v žebříčku se přesto posunul na pátý místo což je tak trochu paradox. Může za to poděkovat hlavně Djokovicovi a Federerovi, kteří zastavili nahoru se deroucí mladíky Raonice a Dimitrova ...

Na čele žebříčku se už zase zformovala stará známá silná trojka.
Nadal je už sice ze hry, ale šanci na udržení prvního místa stále má - stačí mu k tomu když titul získá Federer ...

Zato Murray je na tom špatně: lonskej titul neobhájil, v žebříčku se propad až na desátý místo a bude mít nejspíš ještě velký problémy dostat se na letošní TM ...

Do první desítky se posunul Dimitrov a vystranadil z ní Gulbise, kterej se tam moc dlouho neohřál ...
Reagovat
a.magerova
Rogere vidíš, nebojuješ jen sám za sebe, ale i za Rafu, tak se prostě musíš snažit !!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
konečne niejaká nová mladá iskra...odkedy prišiel Del Potro tak odvtedy nikto nový...hlavne ten Raonič je pekne hore, podľa mňa už na konci budúcej sezóny bude jeden z najväčších favoritov na Wimbledon a US Open...len aby sa mu nestalo niečo podobné ako Del Potrovi čiže zranenie...
Reagovat
smazaný uživatel
"Zato Murray je na tom špatně"

To máš asi radost co? :)
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
smazaný uživatel
s Murraym to rebrickovo nie je az take cierne,vzhladom na minulorocne zranenie obhajuje iba QF na US OPEN a Cincinati,OF na masters v Kanade,to je vsetko,horsie je to herne,ale aj tak si myslim ze TM da,pred Wimbledonom bol v rebricku do Londyna deviaty,teraz ho predstihne Dimitrov,on naopak pojde pred Gulbisa+ na tesno to bude s Nishikorim a Ferrerom
Reagovat
Fandina
a bylo by to super Roger a Petra. Tak mooooooooooooooooc držím palce. Go a pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jjj, presne tohle slozeni chci na fotecce s trofejema na bale sampionnu ;)
Reagovat
gigin
z Miloška jsem měl trošku strach. Takhle je to v klidu. IDEMO SRBINE!!
Reagovat
tito
Á pán je k dispozici :-)))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDD
Reagovat
tito
Tajů plnost sama. To jsem já :-)))
Reagovat
gigin
Jinak. Jak si mi volal odpoledne. Všechno dobře dopadlo. Malý Ernestek je na cestě.
Reagovat
tito
Ještě jeden? To nezvládnu.... :-)))
Reagovat
gigin
Tak Saša to snad dá.. na tebe nespoléhám :)
Reagovat
Nola
keď si tu naposledy hulákal, Nole prehral finále s Rafom na RG..
tito, je neuveriteľné, že fandíš Nolemu, alebo sa mýlim?
Nole má smolu na finálových súperov, Rafu môže poraziť na antuke, ale nie na GS, Fedex je kráľ na tráve.... finále s ním v poslednej dobe zvláda, semi nie, v nedeľu hráme finále, tak idemooooooo!!!!!
Reagovat
gigin
Nolino v klidu. On už fakt neblíží... Je to legenda jas, ale prostě neděla je naša.. :))
Reagovat
tito
Fandím Nolemu a hrozně rád bych mu přál titul. Sice Rafa spadne, ale čert to vem :-)
Reagovat
Nola
+ a ešte jedenkrát +
Reagovat
smazaný uživatel
Přála jsem si finále snů Fedex vs. Dima, nevyšlo to, Gríša po tom hrozným 1.setu měl na obrat, ale ta smůla s podkluzama, vždyť se tam víc váleli po zemi než hráli :D :D naopak jsem čekala, že Roger bude mít problém vzít Miloušovi servis a ono to šlo jako po másle, takže pro mě je finále jasný, Roger je na tomhle turnaji bez debat nejlepší včetně pohybu po tom zbytku trávy a 8/18/80 už čeká, díky tobě, Stefane, se King vrátil a radost pohledět :) Jediný, čeho by mi bylo líto je zase Noleho prohra ve finále :P
Reagovat
Cico93
Je v súčasnosti asi najlepší tenista čo sa týka všetkých povrchov.
Reagovat
spaniel
Mimo GS...
Reagovat
Denis92
Presne tak..velmi dolezity doplnok tejto informacie. Neskutocny rozdiel Djokovica na Masters a na GS..az sam tomu nechapem ako je to mozne.
To monstrum, ktore zo seba vytvoril v roku 2011 ho znicilo velmi rychlo..
Reagovat
Cico93
A kto je lepší ? Praveže na GS, jemu je prakticky jedno kde hrá, čo sa o RF, RN povedať nedá. Novak je strašne prispôsobivý povrchom. A má najvyrovnanejšie výsledky
Reagovat
Denis92
Staci vytiahnut statistiku 22x semi v rade a dalej sa netreba bavit..vyse 5rokov na vsetkych povrchoch hra stale aspon semifinale.
Najvyrovnanejsie vysledky znamena co?
Reagovat
Denis92
*Rogerova statistika
Reagovat
Mayo
Roger je tiež prispôsobivý...Rafovi vyložene nesedí len tá tráva posledné roky no
Reagovat
smazaný uživatel
ale to tiež len posledné 3 roky, predtým bol aj Nadal na všetkých povrchoch veľami silný...
Reagovat
Cico93
Žijeme v súčasnosti ,)))
Reagovat
Denis92
Aha tak si to myslel..potom sa da suhlasit v tom, ze je najlepsi co sa tyka vyrovnanosti vysledkov. Vacsinou vzdy hrava zaverecny fazy turnaja (az na AO 14), lenze je problem, ze tie zaverecne fazy vobec nezvlada. To ze GS ziskal naposledy na AO13 hovori za vsetko..
Cize jedna vec je vyrovnanost vysledkov a druha je celkove vysledky resp. vitazstva.
Reagovat
Cico93
Noo to že finale na GS mu v poslednej dobe nejdú
Reagovat
Marduch
22 semi v řadě? Koho myslíš? Však Roger loni fail ve Wimblasu a Novak letos pouze ČF na AO, to mu kazí tu šnůru...
Reagovat
Denis92
ta statistika bola celkova v priebehu kariery, nie za posledne obdobie. Neskor som to uviedol na pravu mieru.
Reagovat
spaniel
Šnůra skončila na RG 2010....čtvrtfinále tuším 36 v řadě, do W 2013.
Reagovat
Cico93
Ten Soderling ale kazí tie rekordy ne ,)
Reagovat
spaniel
Jo, drží rekord v lámání rekordů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze je to 23 semifinale v rade..a RG 2010
Reagovat
Denis92
Mas pravdu je to 23..som Rogerovi jedno ubral :)
Reagovat
spaniel
Tipoval jsem 3:1 pro Rogera a 2 TB (1 pro Milouše a 1 pro Rogera). Jsem mile překvapený jak to krásně šlo, 3 sety s brejkem a šancemi na další. Roger prostě na servismany umí jako málokdo. Miloš ale nepodal svůj top výkon, podání moc nechodilo a Federer ho k síti moc nepouštěl. V mezihře podle předpokladů bral většinu bodů Roger. Možná byl Miloš nervózní, SF Wimbledonu proti Rogerovi, kterého ještě neporazil, kdoví. Každopádně Roger spolehlivý výkon a bekhend po lajně lahůdka.

Finále bude samozřejme o něčem jiném, servis o něco lepší Roger, ale to se zneguje Novakovým lepším returnem. Mezihra bude vyrovnaná a rozhodne psychika a možné problémy Novaka s pohybem. Pokud bude mít Roger jisté údery a dostane se k síti, mohl by to dát.
Reagovat
historik
"Nejmenovaný kanadský kolega: Doufám, že zítra vyhraje Petra. Bouchardovou nemám rád, je moc namyšlená."
https://twitter.com/jjaroch7/status/485052676645076992
Reagovat
smazaný uživatel
Očekával jsem daleko vyrovnanější zápas, počítal jsem s tím, že Raonič sebere Federerovi set... Kromě servisu neměl Kanaďan nic, čím by tenisového císaře ohrozil. Ve výměnách to mnohdy vypadalo jako hra kočky s myší.
Každopádně jsem šťastný, že konečně po sedmi letech se ve finále GS střetnou Federer a Djokovič. Tato rivalita si zasloužila druhé GS finále, po tolika střetnutích Federer-Nadal, Djokovič-Nadal, Federer-Murray a Djokovič-Murray a po mnoha zápasech v SF GS.
Reagovat
Nola
Fedex má iné tenisky? dnes sa snáď ani raz nešmykol, Miloš možno dva krát, nechápem, čo tam stváral Novak s Grigorom, Fedex dnes odohral zápas, ktorý ho favorizuje vo finále, Nole naopak, ako na hojdačke,raz hore, raz dole, vyhral dnes vďaka skúsenostiam v kľúčových momentoch , uvidíme čo prinesie finále, neuveriteľné, že budú hrať iba 2 GS finále....
Reagovat
smazaný uživatel
jj dnes to dal Roger naozaj na jedničku, ak takto bude hrať aj proti Djokovičovi tak má obrovskú šancu na výhru, jediné čo by som trochu vylepšil je slaisovaný BH a možno aj trocha vyššiu úspešnosť prvého podania...ak sa mu toto podarí tak určite bude v zápase lepší ako Djokovič lenže každý zápas je iný
Reagovat
Mayo
tak RF je na tráve ako ryba vo vode, tak sa nemusí šmýkať :D ... ináč ten BH slice bude využívať vo veľkom vo finále...ale je to fakt zvláštne, že sa tak málo stretávajú vo finále...
Reagovat
smazaný uživatel
jj Djokovič ako stále bude všetko do BH tlačiť...a keďže ten slice BH hraje Federer len obranne a Djokovič hraje dosť útočne tak je dosť veľký predpoklad, že ho bude často využívať...s týmto súhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, kdy bude WTA Palermo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, zrušili ho.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už bylo, akorát se hrálo v Kuala Lumpuru :) Vyhrála Donna Vekić.
Reagovat
Denis92
Toto bol az prilis jednoduchy zapas..to som rozhodne necakal. O to lepsie vsak pre Rogera ze to zvladol tak rychlo v 3setoch.
Dnes nemozno nic vycitat, dokonca aj skvele hral na BP a premienal ich vzdy ked sa dostal do hry.
Porovnavat dnesne vykony Rogera a Novaka je zbytocne, pretoze to boli uplne odlisne zapasy. V nedelu bude novy zapas a uplne iny typ zapasu.
Rozhodne vsak Roger ma sancu..zrejme poslednu a najvacsiu na zisk GS.
Reagovat
a.magerova
Souhlas :-))
Reagovat
tito
Výsledek je pro mne překvapením. Byl jsem si zapinkat a neviděl jsem od druhého setu ani Noleho a hlavně celého Rogera. To Milos tak vyhořel, nebo Roger hrál tak, že ho k ničemu nepustil? Protože pokud hrál Milos tak, jak v předchozích dvou zápasech, tak klobouk dolů.
Reagovat
Denis92
Roger ho na servise pustil len k jedinemu BB a ten odvratil bodom z podania a nasledne pridal 2esa..viac sa Raonic na returne k nicomu nedostal.
Nepovedal by som ze Milos hral zle, ale mal len 55% uspesnost 1.podania a to bolo rozhodujuce. Vacsinou to bolo len o podani, ale potom prisla hra kde Rogerovi vysli returne resp. Raonic netrafil 1.servisy a nasledoval okamzite brejk.
Celkovo Roger dobre tym blokovanym returnom proti takymto servisom trocha utlmuje to skvele podanie a s tym maju jeho superi problem.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral dobre, Raonic hral od základnej čiary nedorazne a do stredu kurtu, odkial mu to Roger rozhadzoval ako ziacikovi..Navyse casto chodil na siet, odkial výmeny ukončoval, resp. Raonic bol v defenzíve mizerný, prehody mali len naivný charakter...

U Kanaďana mi chýbala hra na vacsie riziko, ale myslim, ze Roger by si to postrazil aj pri lepsom výkone..Podobní súperi mu sedia..
Reagovat
tito
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je VLK? Neseklo to s ním, když se díval na pohyb na trávě Dimitrov: Nole? :D
Reagovat
Mayo
Miloš vyfackaný. Pre mňa je Roger favorit finále.
Reagovat
a.magerova
PŠŠŠT, nezakřiknout, ale kdyby TO vyšlo, že zas napíšeš TO svoje ;-)
Reagovat
Mayo
Nič nechcem zakríknuť. Každopádne pred turnajom som mu veril a ak to vyhrá napíšem to s veľkou radosťou (:
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobre a ted co v nedeli..hm..necham tak zahraje jak dneska, prehodim na domaci a jsme v kelu..ted babo raf.;)
Reagovat
a.magerova
Hele.... já jsem tu za magerku 6 let a vystačím si s tím, Tvůj problém, že to hraješ na dvě strany :-P

Ale běda Ti, jestli mám TO nevyjde, budeš vinen tak či tak :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě Wimbledonská finále snů. Paráda!
Reagovat
kada.tom
Americká tenistka Victoria Duvalová trpí rakovinou. Osmnáctileté účastnici letošního Wimbledonu podle agentury AP diagnostikovali lékaři Hodgkinův lymfom. Nádor byl objeven v rané fázi a podle prognózy by se rodačka z Miami měla během několika měsíců uzdravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, tak konečně Roger zas ve finále a dokonce v suchým triku, tak se mi to líbí. V neděli bude favoritem, doufejme, že se dočkáme nějaké pěkné bitvy, kterou umí tihle dva borci předvést.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj velmi koncentrovaný výkon. To bude bitva jako hrom a doufám ,že Roger vyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je iný, Roger dnes na prvý pohlad na jednotku s hviezdičkou, no Djokovic je iný súper a Federerovi nebude nahadzovať na smeč a zároveň má o triedu lepšie prehody..Raonic bol dnes jak ohreblo, Švajčiar naopak bezchybný a sebavedomý..To vsak vzdy prichádza s bezproblémovým vývojom zápasu a taký vo finále nepredpokladám..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo hochu..to je pan Wimbledon osobne..tezko rict co bude v nedeli, ale sfinale je ve 33 letech luxus...Letos to maji tusim 2:1 a na trave maji jediny zapas..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má samozrejme 32, hoci už pol roka hovoríte 33..:)
Reagovat
Denis92
Kiezby mal este menej..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Rafan,to je mamlas, mohl to mít v suchým. Hroznej tenis, nezlobte se na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ocem meles Rafaeoli?..dostal by narezano od Rogera tak nebo tak..
Reagovat
smazaný uživatel
jj jako poslednich iks let imrvere :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Není rafafeoli Rosomak? Já se v tom opravdu nevyznám, ale rafafeoli mě pobavil. On je jak jeho oblíbený hráč, prohraje na Wimbledonu, půl roku se tu neukáže a až zas bude Rafa všechny řezat na antuce, tak se vrátí. :D
Reagovat
rod_laver
asi tak - nevěřím, že by uživatel, který je tady 24/7 a odepisuje horlivě v melancholickém duchu na každý koment, najednou zmizí a nepíše tady pod jinou přezdívkou :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě vážně vtipný. Ale nemá cenu nic vysvětlovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je..
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je podezřelé, jak tito uživatelé Nikki a Rosomak (které jsem tu btw předtím neviděl) brání Nadala. Rafafeoli tím byl charakteristický, on nereagoval snad na nic jiného než na kritiku Nadala, kterého pak vynášel do nebe. Třeba se to provalí a dopadne to jak kauza marty28. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ma nekolik nicku, v minulosti na to byl upozornovan, kdyz vlastni komenty podporoval z jinych nicku..Nikkki je urcite, Rosomak..ani bych se nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Marty28 a Rafaeoli25..furt ten samej...
Reagovat
smazaný uživatel
Inak zaujímavé, že R_F pod nickom Srbsko v srdci hovorí o ostatnych uzivateloch s viacerými nickmi..To sú tie paradoxy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebud trapny..ve stredu jsem hral poker, chybelo mi na dokolovani potu 10kc, kolega rika dobre, prohrajes a do nedele nesmis svuj nick..cista recese hochu..
A navic vetsina "starych" vy kdo je tento nick.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku..

Ja vsak vseobecne nerozumiem potrebe mat druhy nick, ci uz z recesie alebo akehokolvek dovodu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak chapu ze potrebujes svojho psika Rafaeoliho25, aby papouskoval tvoje nazory kdyz mas ted min casu..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosomak má úplne iný rukopis, myslím že to je celkom očividné..Navyše prichádza s novými a hlavne svojimi postrehmi, pre TP urcite prínos..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand aspoň ty to vidíš. Pochybuji,že by se nějakej chlap vydával za ženskou jako jsem já. A je fakt, že Rafaeoli má příspěvky mnohem obsáhlejší a víc vidí do jádra tenisu. Já jsem jen klasic fanynka,s nikým se dohadovat o nesmrtelnosti brouka nehodlám. Taky budu bránit Rafu,mám ho prostě rada. A nějaké řeči mě nijak neovlivní ani neodradi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli vidi do jadra tenisu..
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Tak to se prozradila, pardon prozradil :) Ok, s tím Rosomakem jsem přestřelil, je pravda, že ten dnes psal o tom, že jednoručný BH je nejlepší úder na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon,já myslela,ze je řeč o Rafaeolim a byl zmíněn Rosomak. Ale i takto to platí u obou, já takto obsáhle nepřispívám.
Reagovat
smazaný uživatel
Myšleno třeba výsledky atd..
Reagovat
Mayo
nechce sa mi veriť, žeby Rafaeoli mal potrebu si vytvárať ženský nick...to zase až tak hlúpunkí ľudia, žeby existovali ?
Reagovat
spaniel
Co víš, podle R_F má skryté touhy po Rafovi, třeba touží být ženou...anebo si prostě myslel, že to bude méně nápadné.
Reagovat
smazaný uživatel
No aspoň někdo má něco v hlavě, díky bohu. A kde je Rafaeoli vážně netuším. Ale musím říct,že s ním sympatizuji a jeho názory jsou mi blízké a nestydim se za to. Prostě fandime Rafovi, to musíme hned být nějaký odpad??? Jen proto,že máme odlišné názory než Fedexfans???:-( smutné.
Reagovat
spaniel
I toto máte společné, přecitlivělost. Nikdo o odpadu nic nepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Snaha ti nechyby, to uznavam.Nick Nikkki se objevil poprve behem Wimbledonu,ihned se zapojil do zboznovani Rafy..:)takze velmi kratce..Tusim v sobotu jsem si vsiml stejneho slovosledu, podobnych vyjadren..napr kdyz nick Nikkki reagoval na Rafaeoliho25 napsal "presne tak Rafaeoli", velmi casto tento vyraz pouzivas...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem tady už zhruba od AO,ale sem tam jednu dvě věty. Kdo nechce slyšet neslyší...zbytečné a unavující na vysvetlovani...
Reagovat
smazaný uživatel
A třeba Rafaeoliho trefil šlak po té prohře, mě malem taky letos po AO :-D Prostě to třeba špatně snáší. Já jsem taky byla v řiti :-D ale život jde dál.
Reagovat
tito
Co řešíš? Pořád je lepší bránit, než hejtovat. Někdy mi připadá, že v případě fanoušků Rogera je dehonestace Rafy jeden z bobříků. Nebo taky jeden přispěvatel s mnoha nicky? :-) Fakt legrační...
Reagovat
spaniel
Tady jde o dvojité účty, zatím se to provalilo jen jednou a byl to Rafův fanda, Marty28, kterého odhalila Sonja. Asi máte ohýbání pravidel v krvi.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete si zkoušet a odhalovat jak chcete,jen do toho, to se pobavime:-):-):-) až se ukáže pravda :-D
Reagovat
tito
Jak máme? Máme snad rádi tenis, ne? Máš to zapotřebí? Účty? Jsme na základce???
Reagovat
spaniel
Tito...Tak hlavně vencape nenapsal nic špatné a nikoho neurazil. Myslím, že reaguješ zbytečně podrážděně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si píše, kdo chce, co chce. Mně vůbec nevadí, že někdo fandí Rafanovi, ba naopak, kdyby tady nebyli jeho fanoušci bylo by to fádní a nemělo by to drajv. Jenomže mi přijde směšné, že rafafeoli tu má vždy velkohubá prohlášení, jak Nadal vyhraje snad kariérní Grand slam, pak přijde porážka na WImbledonu a nedojde sem s kůží na trh jak ty nebo Forehand. A nestalo se to poprvé. Takový nick je k smíchu zkrátka. A jak psal rod, je hodně podezřelé, že by člověk, co sem chodí denně dost často, naráz jako mávnutím proutku neměl potřebu světu něco sdělit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a bude to sdělovat od nicka Nikkki,tak to by hodně klesnul nemyslíš,když se tady snaží vydobýt si nějaký respekt. To bych se mu i já vysmála, kdyby se vydával za holku. Možná by to chtělo víc přemýšlet a méně podezřívat.
Reagovat
smazaný uživatel
A co je na tom nelogického? :) Ba naopak, je to vychytralé. Jak jinak by se dalo schovat za někoho, než za jiné pohlaví, když to nejde ověřit.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě je to génius, smekněme před ním :-D
Reagovat
tito
Leitmotivem po RG bylo hejtování Rafy. A to mně připadlo hloupé a zbytečné zkrátka. Jen slepý by si toho nevšiml. Pánové bavte se tím, že Roger hraje nyní tak skvěle ( fakt mne překvapil) a užívejte si to. Po všech těch peripetiích a výpadcích vám to přeji. Fakt. Tak mi to nekažte. A jistě víte, že neobhajuji žádný nick.
Reagovat
spaniel
Hele, nikdy jsem proti tobě nic neměl a vím, že jsem tě pár krát nasr...popudil nějakým výrokem na Rafu,ale nikdy ne na tebe. Možná kdyby byli více RN fandů jako ty, bylo by to jiné... A i když samochvála smrdí, ani po prohře na AO, ani teď jsem k jeho prohře nic nepsal během zápasu, ani nic urážlivé potom, páč vím jaké to je pro fandy a dal jsem si takový závazek. Ale rýpání do rituálů a pár RN fans mně neber, to už by bylo moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik fanoušků RN rýpe do fandů Rogera? Neznám takového, proč máte potřebu to dělat vy???? Že by obavy a nízká sebedůvěra????
Reagovat
Denis92
Je to cudne, ale rivalita medzi fanusikmi RF a RN je ovela vacsia ako mezdi Rogerom a Rafom samotnym..
Reagovat
spaniel
To je úsměvné. Ty žádného neznáš, protože když takový příspěvek čteš, tak si to ani nevšimneš, pravděpodobně proto, že s ním souhlasíš. Pár jich tady je.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš já měla vždy rada i Rogera, ta rivalita šla tak nějak mimo mě, neměla jsem rada Noleho,doslova jsme ho hatovala. Ale čím víc to tady čtu a pozoruji, nějak se od Roga vzdaluju, úplně jste mi ho znechutili :-(
Reagovat
spaniel
Neva, k nám bys stejně nezapadl(a). Třeba až přijdeš s novým nickem...doporučuju RF18 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
tito
Vážím si tvých znalostí. :-)
Reagovat
spaniel
A já tvých a tvé rozvahy :) Klidně mě umravni, až budu přes čáru, na tebe dám.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rogerovi vydrzi do nedele forma a hlavne servis, bude to na jeho rakete.Na trave spolu hrali jediny zapas v roce 2012.rozhone bych pral Novakovi titul,aby se zase chytl, ale mel si to vzit v Parizi..:)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda. těšil jsem se, že tentokrát bude mít GS jiná než historicky stejná jména. Takže nuda. Obzvláště, když Dimi neprohrál až jednoznačně. Kdyby to dal navíc Raonic mohli jsme mít souboj nových generací. Ale tenis není o kdyby...
Reagovat
carolyn
Komu fandíš? Komu budeš fandit? :-)
Reagovat
Cico93
Prečo ? Čo myslíš ? Finale ?
Reagovat
carolyn
Finále
Reagovat
Cico93
Mužské ?;)
Reagovat
carolyn
néé
dětské :-)
Reagovat
carolyn
víš jak "ani ryba, ani rak ...." :-D
Reagovat
Cico93
Nole, on už prehral veľa GS finale za sebou tak jemu budem fandiť, inak ich mam rovnako rád! Keď už tam Rafa neni ;((((((
Reagovat
Chrenda
No tak to bude mít Roger těžký ve finále! To se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani by som nepovedal :/ ...Djokovič nehraje dobrw a to, že porazil Dimitrova bola hlavne Bulharova zásluha. Grigor nehrál tak dobre ako proti Andymu, tak hrál iba 2.set a polovicu 3.a 4.setu...v tajbrejkoch hrál naistotu a mal aj teochu smolu. Ja si myslim, že Roger vo finále porazí Srba a získa 8.titul. Nesom fanda Federera, ale predvádza istejšie výkony vo Wimbledone a celkovo je lepší v úderoch, hry na sieti, na podaní je stabilnejší a hlavne čo ma najviac prekvapuje je, že Švajčiar má skvelý pohyb :-) . Tak verim, že Srb neziská ani toto Granslamové finále, veď nevyhral už od AO2013 tak nech si ešte počka :D ...
Reagovat
J.M.
Ono už se to dá těžko předpovídat. Jak u Rogera, tak u Novaka. U obou už nějaké dva roky platí, že člověk nikdy neví, jak budou v dalším zápase hrát. I když třeba celý turnaj zahrají výborně, pak jsou ve finále schopni zahrát katastrofálně. Tak snad to nebude tento případ.
Reagovat
Denis92
Avsak v tejto sezone Roger nema take brutalne vypadky ako v minulej..dajme tomu ze jediny taky vysledkovy sok bola prehra v Rime, ale tak vieme ako to bolo.. Po tej zlej sezone vratil uroven hry a najma vysledkov na nejaku konstatnu liniu. Teraz na trave hra az na prvy zapas v Halle dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Edberg dal do hry Federera nový život a iskru...hlavne sa mi páči to servis - volej
Reagovat
J.M.
No jediné to určitě nebylo. Finále Brisbane byla klasika - parádní turnaj, následovaný totálním výbuchem ve finále. Australian Open - dobře, byl to v SF Nadal, čili věčné téma, ale i tak, do té doby hrál parádně, pak najednou klasický herní propad. Dubaj - tam to ve finále sice zvládl, ale rozhodně oproti SF to nebylo zdaleka ono. IW - tam už to ve finále opravdu nebylo nic moc. Monte Carlo - sice Wawrinka ve formě, ale i tak, opět herní sesyp ve druhé části finále. RG, tam se sesypal už celkem brzy. Myslím, že ještě letos nehrál jediný turnaj, kde by hrál až do konce dobře. Možná to Halle, ale s těmi soupeři, co tam má, se to nedá tak brát, stejně jako loni.

Ano, samozřejmě, letošní Wimbledon dává naději, že se ho tentokrát forma bude držet, hlavně proto, že zatím neztatil moc sil. Ale ani nezískal moc herní rytmus, hrál vesměs takové zápasy na pár ran, kde se toho zas tolik nenahrálo, a kde dominoval hlavně zkušenostmi. Docela hodně kazí forhend, pohyb není to, co býval, jinak podání celkem drží, hra na síti i rychlé bekhendy taky. Bude hodně záležet, co předvede Novak. Ten se taky dovede proti Federerovi úplně sesypat, když na něj Roger vyšlápne agresivně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist