Djokovič 89. výhrou na US Open vyrovnal Federera, čeká ho repríza loňského obratu proti Djeremu

27. 8., 06:26
Aktuality 9
US OPEN - Obhájce titulu Novak Djokovič (37) v prvním vystoupení od zisku olympijského zlata přehrál navzdory 40 nevynuceným chybám a 10 dvojchybám 6:2, 6:2, 6:4 moldavského kvalifikanta Radu Albota (34) a celkově 89. výhrou na US Open vyrovnal historicky druhého Rogera Federera. V dalším utkání čtyřnásobný srbský šampion narazí na krajana Lasla Djereho (H2H 2:0), proti kterému loni cestou za titulem musel otáčet stav 0:2 na sety.
Profily hráčů
Novak Djokovič zahájil útok na 25. grandslamový triumf (© Profimedia / ČTK / AP / Matt Rourke)

Albot – Djokovič 2:6, 2:6, 4:6

Novak Djokovič se po červnové operaci kolena představuje na třetím turnaji a opět na jiném povrchu. Přesto vyhrál 12 z 13 zápasů. Jedinou porážku utrpěl ve finále travnatého Wimbledonu s Carlosem Alcarazrem, kterého o tři týdny později porazil v boji o zisk olympijského zlata na pařížské antuce a zkompletoval Golden Slam.

A nyní už po krátkém odpočinku a přípravného turnaje zvládl i vstup do US Open na tvrdém povrchu. S Radu Albotem se utkal poprvé a byť sám tři týdny nehrál a na hardu se na rozdíl od z kvalifikace rozehraného Moldavana představil poprvé od březnového Indian Wells, roli favorita bez potíží potvrdil.

I přes 40 nevynucených chyb a 10 dvojchyb přišel jen jednou o podání, využil 6 z 16 brejkbolů a pod zataženou střechou Arthur Ashe Stadium zvítězil po 2 hodinách a 6 minutách hry 6:2, 6:2, 6:4.

Statistiky zápasu Radu Albot – Novak DjokovičStatistiky zápasu Radu Albot – Novak Djokovič (@ Livesport)

"Začátky jsou vždycky výzva, zvlášť když jste nehráli na tomhle povrchu pět, šest měsíců. Navíc jsem se naposledy představil na olympiádě na antuce a před US Open jsem nehrál žádný oficiální zápas. Takže očekávám, že to v prvních kolech bude náročnější. Snad se budu každým dnem zlepšovat," uvedl Djokovič.

Sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu celkově 89. výhrou na US Open vyrovnal počin Švýcara Rogera Federera, více vítězství v New Yorku zaznamenal už jen Američan Jimmy Connors (98). Více zápasů než Srb na hlavním dvorci ve Flushing Meadows nikdo jiný nevyhrál.

Na US Open Djokovič, který usiluje o rekordní 25. grandslamový titul, startuje poosmnácté v kariéře a dosud nechyběl ve třetím kole. O prodloužení této skvělé série se ve středu utká s krajanem Laslem Djerem, s nímž loni ve třetím kole prohrával 0:2 na sety, vývoj ale otočil a nakonec si došel pro čtvrtý triumf na newyorském grandslamu.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
diskuse
Fun fact:

Věděli jste, že Albot v minulosti porazil oba mladší bratry Djokovice? Novak pomstil bratry a zachránil čest rodiny Djokovic. :)) Nakonec starší bratr musel zjednat pořádek.

K zápasu těžko něco dodávat, viděl jsem to celé. Nole je nerozehraný, spousta laciných chyb a mizerný servis. S takovou hrou by ho např. Tiafoe poslal domu. Nicméně je na místě se domnívat, že výkon půjde nahoru. Nole nehrál na HC asi 5 nebo skoro 6 měsíců. Nerozehranost je patrná. hihi
Reagovat
Marduch
Nehrál 5 měsíců na hardu, přijede na USO a vyhlašuje, že chce i nadále tvořit historii? Jedno je jisté - nákupy s Jelenou a inspekce jejich dvou apartmánů v NYC bude.
Reagovat
Pe3k
Ten mamlas neumí nic jiného než vyrovnávat/překonávat rekordy Federera.
Reagovat
McBorg
Reagovat
diskuse
Je to hrozný no, co si to ten nevychovaný blb vůbec dovoluje. Preventivně bych mu zakázal vstup do Austrálie, USA a VB. Ale počkat, on by stejně vyhrál French Open. hihi :)
Reagovat
Orgasmator
A co chudák Connors? Ten těch rekordů má jen pár a třeba o ně přijde...
Reagovat
com
Djere se snad z lonska poucil a letos Djoka da smile
Reagovat
turista
Těžko.
Reagovat
QacO
Bolo to trápenie a hľadanie sa....ale ostávam veriaci že to Djoko da !!!
Takže Djoko poooooóód a pekne to tam vyhraj celé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist