Dimitrov porazil Murrayho a zahraje si finále s Andersonem

1. 3. 2014, 10:46
Aktuality 84
Bulhar Grigor Dimitrov postoupil do třetího finále v kariéře po výhře 4-6 7-6 7-6 nad turnajovou dvojkou Andym Murraym. Roli favorita v semifinále nezvládl ani Alexander Dolgopolov, který prohrál s Kevinem Andersonem 1-6 7-5 4-6.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov do dnešního zápasu proti Murraymu nezískal ve třech zápasech ani jeden set. V podobném trendu pokračoval také první set dnešního střetnutí. Andy Murray byl lepší a první sadu vyhrál zaslouženě 6-4.

Druhý set se nesl ve znamení kvalitního servisu. Ani v jednom z dvanácti gamů si žádný z hráčů nevypracoval brejkbol a o vítězi druhé sady tak musel rozhodnout tie-break. Ve zkrácené hře byl úspěšný Bulhar, který poprvé vyhrál nad Britem set a vynutil si rozhodující sadu.

Ve třetím setu získal hned úvodní gam na returnu Dimitrov a vykročil za vítězstvím. Dvaadvacetiletý Bulhar působil na servisu přesvědčivě až do desáté hry. V té se do zápasu vrátil Murray, když na returnu využil druhý brejkbol a srovnal na 5-5. Zbytek zápasu ale patřil Dimitrovovi, který sice v dalším gamu nevyužil dva brejkboly, ale zkrácenou hru vyhrál jasně 7-3.

"V tuto chvíli to vypadá na nejlepší vítězství v mé kariéře," neskrával radost Dimitrov. "V mách očích je Andy neuvěřitelný hráč, všichni víme, jak bojuje. Jsem velmi spokojen s hrou, jakou jsem dnes předvedl," dodal.

Dimitrov získal teprvé pátý skalp hráče z TOP 10. V duelech se soupeři z první desítky má bilanci 5-25. Soupeřem bulharského tenisty ve finále bude Kevin Anderson, se kterým má příznivou bilanci 3-1. 

V semifinále Anderson suverénně ovládl první sadu. Jihoafričan soupeře nepustil ani k jednomu brejkbolu, na druhé straně se Alexander Dolgopolov na servisu velmi trápil. Po pěti odvrácených brejkbolech zachránil alespoň jednu hru na podání, zbylé dva gamy ale prohrál a Anderson vyhrál hladce 6-1.

Ve druhé sadě si oba hráči drželi své podání. Až za stavu 4-4 se k prvním brejkbolům dostal Jihoafričan. Dolgopolov situaci zvládl a gam vyhrál. Ukrajinec se k prvnímu brejkbolu v zápase dostal až v samotném závěru druhé sady a jeho proměnění znamenalo vyrovnání na 1-1.

Na úvod třetí sady získal Anderson soupeřův servis a do konce duelu už soupeře při vlastním podání absolutně nepustil do hry. V pěti gamech na servisu Anderson prohrál jen jeden jediný fiftýn.

"Jsem opravdu nadšený, jak jsem se v zápase prezentoval," řekl Anderson. "Velmi se mi povedl začátek a celý první set. V tom druhém to bylo opravdu těžké, Alexander se držel, a když si vybojoval šanci, využil ji. Třetí set už byl z mé strany zase dobrý. Je to poprvé, co hraju druhé finále ve dvou týdnech. Cítím se skvěle," okomentoval vítěz.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 1.454.365 dolarů)
sobotní výsledky (01. 03. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Anderson (5-JAR) - Dolgopolov (Ukr.) 6-1 5-7 6-4
Dimitrov (4-Bul.) - Murray (2-Brit.) 4-6 7-6 (7-5) 7-6 (7-3)

Komentáře

84
Přidat komentář
Padme
Viděla jsem až úplný konec zápasu a byl to velice vyrovnaný boj. Kevina je mi líto. Ale i tak je to pro oba obrovský úspěch.
Reagovat
Fandina
titullllllllll!!!! Gratulkaaaaaaaaaaa!!!!
Reagovat
Jan
Pěkné. Letos to jde všem našim holkám. Až na Petru Kvitovou, ale nad tou už jsem zlomil hůl.
Reagovat
PetaM
Já bych teda s tím "všem" rozhodně neplýtval ... Protože to rozhodně není pravda :D
Reagovat
MarcelPersch
Dneska má Fed hroznej servis a BH horší než FH. Zatím podle předpokladů.
Reagovat
spaniel
Nevim co sledujes ty, ale mnohem vic chyb ma z forehandu. Ale co se divím, Nadalovi fanoušci jsou svými znalostmi legendární.
Reagovat
MarcelPersch
sry, moje chyba, obratil jsem to.
Reagovat
Jan
Jak teď na ČT sport opakují české sportovce na olympiádě a zrovna tam je krasobruslení, všechny skoky mi připadají stejné :) Trojitý Tulip, Axel, Ritberger, čtverný ... všechno to pro mě vypadá stejně :)
Reagovat
Fandina
Ale stejně, je to věda ty skoky. Hlavně u kluků, když se povede čtverný. Obdivuji ty, kdo se tohle dovede naučit.
Reagovat
Jan
Jak byl rozhovor s Vernerem, že to musí vypadat, jako že to není žádná dřina a že to jde lehce, ale že to je i fyzicky hodně náročné, že někdy už po prvním skoku má pocit, že na ty ostatní už fyzicky nemá a že to nedá a dojede to z posledních sil. A jindy, že to je v pohodě, ale stejně tomu musí dát hodně dřiny, aby to vypadalo lehce a že to nic není. což na první pohled i tak vypadá. I když já bych neudělal jedinou piruetu :)
Reagovat
carolyn
Tam je rozdíl v odraze a doskoků těch skoků, bud se najíždí ze zadu a dopadá dopředu nebo naopak, nebo se odráží z jedné nohy a dopadá na druhou, nebo odraz bud z vnitřní nebo vnější strany v té rychlosti to asi nepostřehneš, pokud se tím víc nezabýváš.
Každopádně pro mě krasobruslení jak sport je velká nuda.
Reagovat
Jan
Já vím, tohle jsem taky slyšel. Ale v té rychlosti ... Zašmrdlá se tam a vypadá to stejně :) Jinak mě to také nudí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ty skoky taky připadají úplně stejný, ale docela to obdivuju, protože já už bych na brusle nevlezla.. :)
Reagovat
carolyn
Pamatuju na tuhle francouzsku která snad jako první dělala na ledě přemety a byl to hit, ted už to úplně zmizelo
http://www.youtube.com/watch?v=CAHn5Aa-NRY
Reagovat
Jan
Možná kdyby jeli 2 krasobruslaři, měli tenisové rakety a mezi skoky si občas pinkli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by mohli zkusit na nějaký exhibici.. :D
Reagovat
carolyn
já to taky nepoznám :-) komentátor má tu jízdu napsanou, tak ví co má nebo by měl dotyčný skočit, ale asi to musí mít i nastudovaný víc, když pozná že místo daného skoku skočil jinej :-))
Reagovat
Jan
Třeba ten přemet není tak technicky obtížný nebo není tak atraktivní na pohled ... Nevím, nemůžu sloužit. V krasobruslení se vůbec nevyznám, téměř ho nesleduji.
Reagovat
Fandina
U skoků v krasobruslení je rozdíl především ve způsobu dopadu. Záleží na tom, jakou nohou krasobruslař dopadá na zem a podle toho jsou rozlišeny různé skoky a také nazvány podle toho kdo s nimi přišel. To samé piruety, také jsou podle těch prvních, kdo je předvedli. Jinak ke skokům je dole odkaz z Wikipedie. Ale faktem je, že komentátoři to vždycky řeknou a v krasobruslení je také dost chyb, pádů, co se týká skoků a to je hlavní důvod, proč někdo je lepší než ten druhý. A já se na krasobruslení moc ráda dívám. Je to s hudbou, trochu umění a schopnosti se vyjadřovat k hudbě i pohybem a sladit to, je moc příjemný a celkově je to hezká podívaná na krasobruslení.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Krasobrusla%C5%99sk%C3%BD_skok
Reagovat
Jan
Třeba skočil jiný skok, komentátor to nepozná, zahlásí to podle scénáře a diváci až na vyjímky to také nepoznají :) Vím jak Vichnar vykládal, že když mu dali poprvé komentovat krasobruslení, také mu všechny skoky připadaly stejné :) Je to jako když bělochům připadají všichni černoši nebo Asiati stejní a naopak to možná platí také :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to připadá nudný na krasobruslení koukat několik hodin třeba.. To mám radši slopestyle na lyžích i snowboardu.. :) Ale biatlon a tenis mám nejraději..
Reagovat
carolyn
Jan - já se taky nevyznám, ani mě to nebaví sledovat, věřím že je to náročný sport a všichni jednou skončí s umělým kyčlem nebo kolenem, ale na dívání je to o ničem, ani nechápu to jejich bodování - možná fakt kdyby měli tu raketu .... :-)
Reagovat
Jan
Jestli to v té rychlosti poznáš, jsi dobrá :)
Reagovat
Fandina
Mě krasobruslení baví. Je tam kromě toho sportovního výkonu ještě ten umělecký a celkově se mi to líbí, včetně oblečení a ráda se na to dívám.
Reagovat
Fandina
Poznám jednoduchý, trojitý skok to ano. Sirálu smrti, piruetu, to ano, ale ostatní řekne komentátor a hlavně vidím jestli někdo padá, jestli skáče bez rozjezdu, nebo dlouho najíždí, jestli jezdí ladně, nebo spíš sportovně, to poznám. A komentátoři poví všechno ostatní.
Reagovat
carolyn
Tak já se radši zas přesunu k tenisu :-) ted Tommy Haas!!!!
Reagovat
Jan
S umělým kyčlem nebo kolenem skončí i jiní sportovci. To si nevybereš :) Možná, kdyby naši hokejisti do zápasu s USA zařadili krasobruslařské prvky, Amíci by byli tak vyvalení, že by si nechali nasázet góly :)
Reagovat
carolyn
Tak to je jas, tak skončí i nesportovci :-)) Ale oni obzvlášt hlavně na tu nohu na kterou dopadají - tam to mají 100%
No to by amíci čuměli :-)) já četla něco že si u Sáblíkové čeští hokejisti zaplatí lekce rychlobruslení :-D
Reagovat
Jan
Ještě by si u biatlonistů vypůjčili ty jejich flinty a úspěch by byl zaručen :)
Reagovat
Fandina
Martina Sáblíková soutěžila s nějakým hokejistou na hokejovém hřišti, ale on byl rychlejší, měl akceleraci, rychlý rozjezd, ona je zvyklá na kroužení a brzdilo jí neoválné hřiště.
Reagovat
carolyn
:-)) tak jsme to společně naplánovali, ted hledali toho trenéra :-) a za 4 roky ..... bude zlatá hokejová!!
Reagovat
Jan
Kéž by. Hadamczika jsem tam nemohl vystát od samého začátku. Nemohl jsem tomu uvěřit, že to pustil, vypadalo to, že tam bude věčně. Byly to zoufalé roky navzdory některým medailím. Vždy to bylo utrpení ho tam sledovat i jak pod ním hráli. Růžička má mé sympatie i když na něho někteří nadávají. Ale 2x na MS a 2x zlato, to o něčem svědčí. I když na olympiádě před 4 lety dopadl hůř jak letos Hadamczik. Pro mě, kdyby tam byl Pat a Mat, nebude to horší jak s Hadamczikem.
Reagovat
carolyn
už si zjistila kdy bude svatba?? :-)
Reagovat
Sonja
Nn, datum ještě neví ani Nole s Jecou podle mě:-D Ale nejlogičtější by bylo, aby se konala někdy v pauze mezi Wimbledonem a turnaji v USA.
Reagovat
carolyn
No nevím , pokud řekl že za pár měsíců, tak už asi (tajný) termín mají, né proto že to řekl, ale proto že to trvá strašně dlouho to vše připravit, plánovat....Ale Rafa taky sliboval a zatím furt nic
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov coskoro bude 5-8. hráč, zaradí sa medzi, resp. vymení niekoho z hráčov typu Ferrer, Tsonga a možno bude časom aj vyssie..
Reagovat
Sonja
Bude 2. Hned za Gulbisem.
Reagovat
Nola
môže tam preniknúť, dnes ukázal, že to má v hlave v poriadku, ak ešte vylepší backhand, ustáli výkonnosť, tak možno časom sa dostane aj na vyššie priečky
Reagovat
gigin
Ha ha ha.. Hrozně vtipné.
Reagovat
smazaný uživatel
To se mu to hraje, když mu fandí snad všechny tenistky... :)
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/439665933263466496
Reagovat
Sonja
Jako těžko se jim divit no:-)
https://31.media.tumblr.com/3f8ec32f5bd30ca7ae677fbe0d4d05dc/tumblr_n1jw2lJ2SX1skglsfo1_r4_250.gif
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, fešák... Vidím to tak, že u Mashy bych jako chlap neměl šanci. To spíš u Viky, která dává přednost zábavnému před fešákem (viz Redfoo). :D
Reagovat
Sonja
Tyjo já úplně zapomněla, že ti naši nešťastníci budou hrát exhibici za pár dní:-D
http://espn.go.com/tennis/story/_/id/9581216/andy-murray-novak-djokovic-play-exhibition-match-madison-square-garden
Reagovat
smazaný uživatel
Nešťastníci jsou ti diváci spíše :D
Reagovat
smazaný uživatel
A dokonce to bude na Eurosportu (stejně jako celý World Tennis Day)...
http://tv.eurosport.cz/tenis/ivan-lendl-a-world-tennis-day-exkluzivne-na-eurosportu_sto4134364/storynews.shtml
Reagovat
Nola
kto bude Noleho sprevádzať v Amerike?
Reagovat
smazaný uživatel
Blbý a blbější. :D
Reagovat
Sonja
Jé, díky monty, to jsem nevěděla!:-) Kvůli djokomurárně budu ponocovat:-P
Nola- Myslím, že jsem četla, že v IW bude s Mariánem.
Reagovat
Nola
Novak potrebuje v tíme Mariána, z Beckera nesála žiadna pozitívna energia z lože, Marián ho vedel nabudiť, s ním dokázal otáčať prehrané zápasy, z Borisom prehráva,aj tie, ktoré mal dobre rozbehnuté....
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Viděl jsem v televizním programu TV Star nějaké exhibice na Eurosportu, tak jsem si řekl, že to asi bude ono... Pak by tě taky mohl zajímat zápas Na Li - Sam od 14:30. To je asi jediné, na co se možná podívám, protože jiný ženský zápas tam není. :)
Reagovat
Sonja
Nola- Je jasné, že to teď Boris pěkně schytá, ale osobně si nemyslím, že by byla chyba v něm.
monty- Jo, na ten zápas bych taky mrkla, ale nebudu doma:-(
Reagovat
Nola
Becker nie je na vine, to musí byť jasné každému, ale tiež musí byť každému jasné, že ho nedokáže podporiť z lože tak ako Marián, medzi nimi nefunguje žiadna chémia, o tom som presvedčená, ja som videla Novaka a Mariána na exhibícii, oni k sebe jednoducho patria
Reagovat
Sonja
Boris byl s Novakem teprv na dvou turnajích...oba se ještě "oťukávají", je jasné, že k němu Nole hned nebude mít takový vztah (a kdo ví, třeba si ho ani nevybudujou)...Marián byl super, chybí mi moc, ale dohodli se takhle a my s tím nic nenaděláme:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Chtelo by to stejne kvalitni finale jako spolu sehrali v Madridu 2012. Samozrejme tehdy to byl uzasnej zapas. Doufam, ze tentokrat ale trofej vybojuje Tomas. Uz ted je ale jasne, ze obou se zacatek sezony dost vyvedl. Tomas po letosnim cekani konecne vyhral titul a Fedex se hodne viditelne zlepsil ve hre oproti minulemu roku...
Reagovat
Jan
Právě, že se Federer zlepšil a Tomáš také nehraje špatně, by měla být kvalita zaručena.
Reagovat
spaniel
http://vk.com/doc2000053852_274432156?hash=6c5533104a661f2547&dl=5e1d172c4f74f0abfd&wnd=1
Reagovat
Jan
To musí rozptylovat :)
Reagovat
Fandina
Rafa stejně nakonec ten turnaj v Riu vyhrál ... úsměv
Reagovat
spaniel
Malem se neudržela a rozesmala, kdyz viděla tu jeho uchylku s narovnavanim lahvi. A on hned kontroloval, jestli se divala :)
Reagovat
carolyn
Když už jste u toho Nadala, už jste viděli jeho malé dvojče? :-)
http://imgup.cz/image/eer
Reagovat
Sonja
Wow!! Celej on:-O
Reagovat
carolyn
"najdi pět rozdílů" :-D
Reagovat
Jan
Tak láhve tam nebyly v záběru, to mě vůbec nenapadlo :)))
Reagovat
Jan
Ale je to tam vidět, že pěkně potlačuje :)))
Reagovat
spaniel
]http://i1290.photobucket.com/albums/b533/emiliq1/GIF/Acapulco2014TuesdayDimitrovFeature_zpsbf973917.gif
Reagovat
spaniel
Bez te prvni závorky
http://i1290.photobucket.com/albums/b533/emiliq1/GIF/Acapulco2014TuesdayDimitrovFeature_zpsbf973917.gif
Reagovat
Fandina
Podle sázkovek byl větším favoritem Dolgo. Poslední zápas v srpnu vloni na tvrdém povrchu také vyhrál Dolgo ve dvou setech.
http://www.livesport.cz/zapas/OlEj2M1E/#prehled-zapasu
Reagovat
Fandina
Grigorův gif už sem někdo dával. Tady je jeho celé album.
http://s1290.photobucket.com/user/emiliq1/library/GIF?sort=3&page=1
Reagovat
tommr
a na základě čeho, smím-li se zeptat? Pár povedenejch výsledků z poslední doby z něj přece nedělá lepšího hráče než je Anderson ... :)
Reagovat
Fandina
Podle sázkovek byl větším favoritem Dolgo. Poslední zápas v srpnu vloni na tvrdém povrchu také vyhrál Dolgo ve dvou setech.
http://www.livesport.cz/zapas/OlEj2M1E/#prehled-zapasu
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po odehraných semifinále v Acapulcu a Dubaji. Nejsou v něm ještě započítaný výsledky semifinále z turnaje v Sao Paulu, ale ty už nepřinesou žádný podstatný změny.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč se dostal v Acapulcu nebo v Dubaji do finále a může ještě získat dalších 200 bodů:

1. Nadal 14085 (+9195)
2. Djokovic 10260 (+5370)
3. Wawrinka 5560 (+670)
4. Ferrer 5160 (+270)
----------------------------------
5. Berdych 4890 *
----------------------------------
6. Murray 4880 (-10)
7. Del Potro 4870 (-20)
8. Federer 4425 (-465) *
9. Gasquet 2950 (-1940)
10. Tsonga 2785 (-2105)
11. Raonic 2485 (-2405)
12. Haas 2435 (-2455)
13. Isner 2320 (-2570)
14. Fognini 2230 (-2660)
15. Youzhny 2145 (-2745)
16. Robredo 2005 (-2885)
17. Anderson 1940 (-2950) *
18. Dimitrov 1930 (-2960) *
19. Almagro 1840 (-3050)
20. Janowicz 1750 (-3140)
...

Tomáš Berdych obhájil lonský finále a má už jistotu, že po Dubaji bude na pátým místě což je jeho nejlepší umístění v kariéře. Pokud by se mu podařilo vyhrát i ve finále stáhne ztrátu na čtvrtýho Ferrera na pouhých 70 bodů ...

Bodový rozestupy na 4. až 8.místě jsou ovšem minimální a dá se proto čekat, že se v Indian Wells a Miami pořadí ještě pořádně promíchá ...

Odstup zbytku světa (od devátýho místa níž) se naopak i nadále prohlubuje ...

Turnaj v Sao Paulu je o kolo zpožděnej, ale na pořadí v první desítce nebude mít žádnej vliv. Haas se v případě postupu do finále posune na 11.místo před Raonice ...
Reagovat
spaniel
Ferrer se odhlásil z IW kvuli zraneni.
Reagovat
tommr
Ferrer loni vypad v IW už po prvním zápase takže tam nic neobhajuje a ztratí jen 10 bodů. Pokud by ale nemoh hrát ani v Miami kde z lonska obhajuje finále tak by už jistě následoval pád žebříčkem ...
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase mam nejasnosti ohledne bodu...
prosim te, Nadal tento tyden neobhajoval titul ani v Sao Paolu ani v Acapulku, tak proc jsi mu neodecetl 750 bodu ??
Reagovat
tommr
Nadal má na oficiálním žebříčku z 24.2 14580 bodů. Tento týden neobhajuje titul z Acapulca takže příjde o 500-5=495 bodů a v průběžným žebříčku tak má 14580-495=14085 bodů ...
Body za lonskej titul ze Sao Paula mu už propadly v 7.týdnu. Letos se totiž termín turnaje o něco posunul ...
Ještě podotýkám, že těch 5 bodů, který se mu započítají místo Acapulca má za DC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
diky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A za všechno může Sonja :-))
Reagovat
Sonja
Sonja nosí smůlu, asi na nějakou dobu zaleze:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
To by se ti líbilo, poslat kletbu na Murrayho a zmizet, žádné takové! Začni přát Rafovi aspoň, at se taky trošku trápí :D
Reagovat
Sonja
Rafovi jsem vamosovala na AO, viděls, jak to dopadlo:-(
Navíc on si sice svou pětistovkovou povinnost splnil, ale nijak dominantně nepůsobil. Nemyslím si, že tady bude potřeba "kletba".
Jedinej z "big four", který jakž takž působí v téhle sezoně dobře, je paradoxně Federer.
Reagovat
Fandina
super. V prvním setu hrál líp Andy. Ve druhém došlo do TB, tam ale vyhrál Grigor a ve třetím sebral Grigor Andymu podání, ale nedopodával za stavu 5:4 na vítězství. Pak ale v dalším TB byl lepší než Andy. Super zápas a gratulace veliká Grigorovi. Držím palce do finále. Go Gríšo ... go go!
Reagovat
Vojtiik
:)))) sledoval nekdo, napiste mi hajlajts pls:)
Reagovat
spaniel
Reagovat
smazaný uživatel
Mrkni pod Ferrera a pod Berdycha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist