Dimitrov je v Brisbane poprvé ve finále, vyzve Murrayho

5. 1. 2013, 05:41
Aktuality 21
ATP BRISBANE - Bulharský tenista Grigor Dimitrov se dočkal svého premiérového postupu do finále turnaje ATP. Dnes si v australském Brisbane poradil po třísetové bitvě i s Kypřanem Marcosem Baghdatisem a s obhájcem titulu Andym Murraym se utká o svou první trofej.
Grigor Dimitrov

Bývalá juniorská světová jednička Grigor Dimitrov si první výhru na turnaji ATP připsal v roce 2009 v Rotterdamu proti Berdychovi, po kterém pak potrápil i Rafaela Nadala. Na své první čtvrtfinále ale čekal až do dubna 2011 a semifinále si zahrál až loni na trávě v Queensu a v létě pak i na antukách Bastadu a Gstaadu. 

Premiérového finále na velkém turnaji dospělých se talentovaný bulharský tenista dočkal až v 21 letech. Hned na prvním podniku sezony v australském Brisbane se do něj dostal po třísetové výhře 6-3 5-7 7-6 nad bývalým finalistou Australian Open Kypřanem Marcosem Baghdatisem

Dimitrov se tak vylepšení svého maxima dočkal hned na prvním turnaji od chvíle, co začal trénovat ve stockholmské akademii Good to Great, kterou vede švédské trio Magnus Norman, Nicklas Kulti a Mikael Tillström. Právě posledně jmenovaný by měl být s mladým tenistou i v Austrálii. 



O titul si 'Baby Federer' zahraje v neděli proti světové trojce a obhájci loňského prvenství Andymu Murraymu, se kterým se už utkal předloni v Bangkoku a prohrál 0-2 na sety. 

Murray si v dnešním semifinále poradil s Keiem Nišikorim. Britský favorit sice v úvodu utkání prohrával 1-4, od té chvíle ale japonského soupeře přehrával, získal pět gamů v řadě a za 33 minut vyhrál 6-4. Nišikori si před začátkem druhé sady vzal 'medical timeout' a nechal si ošetřit koleno. To ho začalo trápit už ve čtrvtfinále proti Dolgopolovi a dnes ho měl zabandážované. Proti silnějšímu soupeři to ale s bolestmi dál nešlo a po dalších dvou prohraných gamech v úvodu druhého setu s výhledem na blížící se Australian Open vzdal.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 436.630 dolarů)
sobotní výsledky (05. 01. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Murray (1-Brit.) - Nišikori (5-Jap.) 6-4 2-0 skreč N.
Dimitrov (Bulh.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 5-7 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
misoSK
krasne semifinale medzi Baggym a Grigorom, Grigor v prvom sete o nieco lepsi, od brejku v 2. sete Baggy zabral, spresnil hru a zacinal mat prevahu, ktoru vsak v 3. sete nedokazal pretavit na break. v tiebreaku to bola loteria, do hry dvakrat zasiahla aj azderakiova, napokon mal viac stastia Grigor, co bolo jedine co ma na tom zapase nepotesilo...ale teraz by som mu prial titul, murray hra bez stavy a titul by si uz bulhar zasluzil
Reagovat
spaniel
Grigor se mne libi, ale zda se mne, ze nema poradnou zbran. Hlavne forhend ma neskodny, on mel snad vic winneru z bekhendu. Jako baby Fed by na tom mel zamakat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrova som prvýkrát zaregistroval v jeho 18r. kedy zobral Rafovi set a držal ho na kurte skoro tri hodiny..Že by to predsa len nebola náhoda?..
Reagovat
smazaný uživatel
To si pamätám, to bolo potom ako Nadal vyhral AO, celý bol "dofačovaný" :) Vtedy som ho aj ja videl hrať prvý raz.

Teraz mi príde fyzicky stabilnejší, tá švédska akadémia ma zrejme čo-to do seba, už to hádam nebudú kŕče po dvoch setoch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Odporúčam zaujímavý rozhovor s Dominikom Hrbatým o fungovaní ATP, atď ...

http://zivot.azet.sk/clanok/6665/dominik-hrbaty-o-zakulisi-sportu-a-skutocnych-zarobkoch.html
Reagovat
JStriegler
Takže všem co zhlédli videa na mém youtube kanálu na připomínkách se budu snažit zapracovat, popravdě moc jsem to neupravoval, abyste to tam měli co nejrychleji. Připomínky pište k videu ať to nemusím vyhledávat. Jo a za to pozadí se omluvám ale ty reklamy tam skáčou samy. Někdo tam měl poznámku že tomu nerozumí mám to nahrávat česky?

Zde finále:http://www.youtube.com/watch?v=d-t2KkSL5QE&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=dlISz7bh6oU&feature=youtu.be
Mějte se :)
Reagovat
Pe3k
M. Baghdatis v G. Dimitrov - Highlights Men's Singles Semi Finals: Brisbane International 2013

http://www.youtube.com/watch?v=O3a1T61d1aI

Skvělý start sezony pro young Federera, jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, právě jsem na to koukal. Škoda akorát, že u těch highlightů z Brisbane neukazují stav.
Reagovat
Pe3k
Davydenko vs. Ferrer - Doha 2013 Semi-Final Highlights (HQ)

http://www.youtube.com/watch?v=bQWc0hNUD7c
Reagovat
smazaný uživatel
Super Grigor, jen tak dále! Ale v TB třetího jsem měl strach, že třeba zase neustojí koncovku. Snad mu přechod jinam udělá dobře.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Grigi mi konecne zacina delat radost. Sleduji ho uz dlouho od viteznych challengeru az po prvni vitezstvi v ATP turnajich. Uderove moooc pohledny tenis, ale chybela mu zatim dlouhodobe jistota a klid v rozhodujicich momentech. Letos to zatim vypada nadejne. S Marcosem uzasne utkani plne emoci a krasnych tenisovych momentu. Klobouk dolu, ze to Grigi zvladl, kdyz ztratil nadejne se vyvijejici druhy set dvojchybou. Velka gratulace a doufam, ze ho to nakopne tim spravnym smerem. Uz ted bude asi 41.
Reagovat
smazaný uživatel
ve hre i projevu si vychutnavame kazdy (spravne) neco jineho, osobne vubec nepotrebuju tyjatr, ;-) a Baggy je fakt strela nerizena, proste "zvire" hrozne, ale "odpoustet" mu je tak jednoduche!! :-)) BabyFed me zas hrozne dojal spontanni radosti z vyhry, oboustranne mile. Grigor ovsem konecne ustal zaver, prace a "dozor" mu moc prospiva, dneska se vyslovene blyskal - lehkost, elegance, pestrost hry, super BH, je to ale jeste takove krehke, pritom nenucene (a tise!) vypali servisem 209.... No, kde jen ja tohle uz videla?? ;-) A to jsem videla jen treti set. Takze ted na Andyho, skoda tam te skrece, chudak Nishi... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mily,ale vecny prispevek. Super;-]
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mě mrzí, že jsem zaspal Grigora s Marcosem, musel to být super zápas. Naštěstí ale hráli dlouho, takže jsem stihl Andyho i po pozdním vstaní :-) Na finále se těším, Grigora jsem ještě na turnaji neviděl, ale prý hrál hodně slušně, navíc skolil předtím Raonice a Melzerovi nasázel 17 es ve dvou krátkých setech. Měl na čase, ten breakout zdržoval pěkné dlouho, jde vidět, že potřeboval pořádníé vedení. Údajně i uznal sám míč Baghdatisovi v zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt v prdeli. Kei zase zranění. Ten kluk má fakt smůlu. Doufám, že se dá do AO dohromady, protože obhajuje hodně bodů. Andyho výkon byl, ale docela bídný. Ze začátku vůbec nemoh trefit kurt. Pak začal Kei mít velké problémy s pohybem a už to šlo tak nějak samo. S touhle hrou, ale prostě na Federera s Djokovičem těžko bude mít. Možná tak na Federera, pokud by měl extrémně vyhazovací den jako třeba na OH, ale na Djokoviče určitě ne. Zvlášť po tom co Novak předved včera. Jediné pozitivum je úspěšnost 1. servisu. 70% to je na Andyho hodně slušné číslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono i na to, jak měl ten úvod špatný, měl pořád na returnu šance, které si zazdíval sám, ten forhend je na tom pořád bídně, nevím, proč ustoupil od toho, co hrál v Abu Dhabi, ale uvidíme. Keie to evidentně limitovalo, ale i tak pak šel Andy trochu nahoru a šlo to znát. Já bych závěry ještě nedělal, odehrál teprve 3 zápasy na turnaji, pořád to půjde nahoru. Djokovič taky hrál s Tomicem jak hráč druhé padesátky a je to nejlepší hráč. Já jsem poměrně v klidu ohledně těch výkonů, mě spíš vadí, že tam oproti loňsku není žádný posun, který by mu pomohl v zápasech s Djokovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda no. Zítra s Dimitrovem už snad bude konečně pořádná prověrka.
A taky by bylo dobrý, kdyby si stejně jako vloni zahrál zápas v Kooyongu, kde by si ještě mohl leccos vyzkoušet.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, jeden zápas třeba ve středu nebo čtvrtek by mu mohl pomoct, takhle to je ten klasický Andy úvodních kol turnajů. Uvidíme, co zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho výkon byl, ale docela bídný.
S touhle hrou, ale prostě na Federera...

To je neskutečný! Před slovem ale má být čárka? Tohle tě naučili v základní škole v Horní Dolní?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne v Dolní Horní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tys mi chyběl už :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist