Den poté: Slavilo se do rána, dnes letí tenisté na dovolenou

19. 11. 2012, 13:06
Aktuality 36
Skoro celou noc slavili Tomáš Berdych a Radek Štěpánek s celým týmem český triumf v Davis Cupu. Po tradičním banketu a večeři v Obecním domu se přesunuli do baru, kde se zpívalo i tančilo - i s poraženými finalisty ze Španělska.
Ivo Mináře přemohla únava

"Všechno nám dojde postupem času, ale je to něco nezapomenutelného, magického a doufám, že se z toho celý národ raduje," řekl Štěpánek dnes dopoledne. Berdych se nebojí, že by týmu nyní chyběla touha po dalším úspěchu. "Nastupovat na dvorec jako vítěz téhle slavné trofeje je dostatečná motivace," řekl Berdych.

Slavnostní večeře i se španělským týmem, který Češi porazili 3:2 na zápasy díky vítěznému bodu Štěpánka v závěrečné dvouhře, začala v neděli půl hodiny před půlnocí a následný banket skončil ve dvě v noci. Poté se čeští tenisté s realizačním týmem přesunuli do Tretter's baru v centru metropole. "Zpívalo se, tančilo se, všichni byli šťastný a bylo to nádherný," prozradil Štěpánek, který vydržel slavit do pěti do rána.

Ivo Mináře přemohla únavaK oslavě se časem připojili i někteří členové španělského týmu. "Já se jich 'nedožil', šel jsem spát ve čtyři, ale jen to ukazuje, že mezi sebou bojujeme a necháme vše na kurtu, ale jakmile to skončí, tak vycházíme bez problémů," řekl Berdych.

Nohy na horu a hurá na dovolenou
Dnes dopoledne se tenisté s kapitánem sešli na Novotného lávce a nad hučící Vltavou a s Pražský hradem v pozadí se fotografovali se "salátovou mísou" stejně jako o čtrnáct dnů dříve tenistky po titulu ve Fed Cupu. "A hopla!" naznačil Berdych v legraci, že stříbrný pohár Dwighta Davise hodí přes zábradlí do vln.

Štěpánek dostal 253 gratulací na mobilní telefon. "Nebudu jednu vytahovat, všech gratulací si vážím a nejkrásnější to bude oslavit v kruhu rodinném," řekl Štěpánek, kterého vede Petr Korda. S bývalým druhým hráčem světa mluvil hned po výhře nad Nicolásem Almagrem a slyšel i pochvalu, s nimiž jinak Korda šetří. "Gratuloval mi a pak mi ještě napsal, že si to sám užívá, což mě zahřálo," řekl Štěpánek.

Berdych i Štěpánek ještě dnes nasednou do letadla a odletí na dovolenou. Oba zamíří za teplem. "To je nejlepší odpočinek. Jak se říká, nohy nahoru a nabrat co nejvíc síly po náročné sezoně," řekl Berdych. "Jsme vysátí jak citroni, potřebujeme vyhřát klouby, odpočinout a vypnout se od světa," doplnil Štěpánek.

Na dovolenou a přípravu na další sezonu mají tenisté něco málo přes měsíc. Berdych se už koncem roku objeví na exhibici v Abú Dhabí třeba s Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem, první turnaj ho pak čeká v Čennaí. Štěpánek začne rok 2013 v Brisbane. "Výhra v Davis Cupu by nám měla dodat obrovské sebevědomí, dá nám něco extra. Chceme na tom stavět," řekl Štěpánek.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa sa vratil na kurty!..Sorry za off topic..Musel som :)
Reagovat
darek.vrana
http://www.youtube.com/watch?v=Vk68hpALTmI
A ještě sestřih nejlepších Štěpánkových momentů - paráda
Reagovat
smazaný uživatel
K oslave sa časom pripojili aj španielskí tenisti..

To si snáď niekto robí srandu, nie? :)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Taky bych slavil po pár panácích na žal :-D
Reagovat
VlS
Nic novýho, Chorvati s našimi taky slavili, když prohráli a to bylo myslím v Chorvatsku. Oni to kluci asi nehrotěj zdaleka tolik, jako fanoušci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem. Možno nastala chyba interpretácie. Nepochybujem o tom, že im Španieli na spoločnom bankete pogratulovali, určite si s nimi aj pripili, ale oslavovali?..To mi príde veľmi prehnané..

Pokiaľ by to tak naozaj bolo, zostal by som veľmi prekvapený. V dobrom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem. Možno nastala chyba interpretácie. Nepochybujem o tom, že im Španieli na spoločnom bankete pogratulovali, určite si s nimi aj pripili, ale oslavovali?..To mi príde veľmi prehnané..

Pokiaľ by to tak naozaj bolo, zostal by som veľmi prekvapený. V dobrom :)
Reagovat
Fandina
Ono to prý bylo tak, že po oficiální banketu šli ještě kluci do jednoho baru v centru Prahy a shodou okolností do baru ob dva domy dál šli i Španělé a po čtvrté hodině ráno se obě skupiny spojili v jednéom z těch barů a pokraačovali ještě spolu ... úsměv
Reagovat
darek.vrana
http://aktualne.centrum.cz/sportplus/ostatni-sporty/tenis/clanek.phtml?id=98573
Zajímavý článek o Štěpánkovi pár let zpátky. Zvláště zajímavá diskuze pod ním:)
Reagovat
J.M.
Mě jak v tom článku, tak v diskusi pod ním nejvíc zaujalo, jak všichni opakují, že Štěpánkova hra není nijak oslnivá, není atraktivní, je nudná a nevýrazná stejně jako on sám. Že je to jenom takový dělník tenisu. No to už tedy nevím, co exotičtějšího, unikátnějšího a zajímavějšího, a řekl bych i do značné míry atraktivnějšího a méně nudného v dnešním tenisu může existovat než Štěpánek, jeho technická útočná hra i jeho excentrický projev. :-) Nevím, jestli se za těch 6 let jako hráč tak dramaticky změnil, a nebo byli tehdy lidé tak neuvěřitelně slepí.
Reagovat
brixner
Článek jsem četl, diskusi pod ním rovněž, resumé? Češi jsou zvláštní národ...Brix
Reagovat
darek.vrana
Taky to nechápu ohledně toho projevu. To, co řekl Pioline, že hráči jako Štěpánek škodí turnaji, si pamatuju a nadzvedlo mě to už tenkrát. Myslím, že tehdy jmenoval i Jirku Nováka. Naopak myslím, že hráči jako Radek tenisu zoufale chybí. Už teď je mi líto, že už asi nebude hrát dlouho...
Reagovat
J.M.
Taky mě ta Piolinova věta dostala. A on speciálně řekl Češi, ne hráči jako Radek. Čili v tom je i to, že na Čechy obecně lidé ve "vyspělém světě" pořád pohlížejí už a priori skrze prsty jako na poddruh. (Z toho vyplývá spousta dalších věcí, jako to, co a za kolik v našich obchodech prodávají nadnárodní firmy, stylem "těm opicím z východu to stačí", ale to je na jinou debatu.)

Nicméně Pioline měl buď odepřít českým hráčům účast na turnaji, když si je tam nepřál, a nebo pak držet ústa. Jiná čestná možnost není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak především je otázka, co vlastně Pioline ve skutečnosti řekl. Známe novináře.
Reagovat
Stan_Borowitz
to není o Češích, takhle to funguje víceméně všude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Minář na té fotce :D
Reagovat
smazaný uživatel
emocionálně vyčerpán, morálně na dně :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych řekl že ma kocovinu :D
Reagovat
VlS
Pocity ze včerejšího dne byly vesměs euforické, odnesla to flaška Tulamorky (U Jamesona se bojím chobotnice :-O).
Dnes jsem pročetl řadu fór našich i jiných a některé úsměvné příspěvky mě pobavily, radostné a přející potěšily a ty opačné jsem přeskočil tak, jak to většinou dělám i tady.
Co mě pobavilo byl dotaz nějaké dámy (dívky), jak je možné, že singla i debla hrají ti samí a jestli to nebylo porušení pravidel a že by měla pravidla stanovit, že singlisti nesmí hrát debla. Dotyčná asi vůbec v hlavince neřešila, že se situace může v běhu let otočit, no nic, to jen tak na okraj.
Několikrát po sobě jsem si pouštěl a znovu a znovu obdivoval a vychutnával explozi nefalšované radosti po posledním míčku. Moc se mi líbilo, jak se Tom o Radka staral, dovedl ho podat ruku soupeřům a tak. Hezký bylo i objetí a viditelný dojetí Ester a Nicol.
Poslouchal jsem ráno v rádiu rozhovory s rodiči obou (tedy od Štěpánků jen otce) a je mi jasné, po kom kluci jsou. Berdychovi trochu rezervovaní, racionální a klidní, Radkův táta extrovert až na půdu. Krásnej případ viditelný dědičnosti :-)
Reagovat
VlS
Zážitek sám o sobě byla účast legend z roku 1980, Ivan Lendl se slzou v oku, Honza Kodeš slzící nepokrytě, - zážitek jako kdyby Terminátor pečoval láskyplně o zaběhlé štěně.
Jana Novotná to taky obrečela (jediný pláč, který dámě sluší). Jen mi bylo trochu líto, že tam nebyly holky z Fed Cupu a že na letošní českou slávu nešli všichni zapařit někam společně (i když Nicol a Ester by možná byly z Lucky trochu na kyselo)
Reagovat
tommr
a už se těším na příští sezonu. Doufám, že oba budou hrát DC i nadále a pokusí se příští rok o obhajobu. Radek to pokud vím už přislíbil ... :)
Reagovat
Jan
Obhajoba velmi, velmi těžká. Když bude za Švýcary Federer s Wawrinkou, může to skončit i baráží. A letos měli i štěstí, to víme, nehrál Djokovič, Del Potro zraněný a Nadal taky.
Reagovat
Jan
Ale i kdyby skončili v baráži, vůbec mi to vadit nebude. Tímhle víkendem jsou nesmrtelní a mám na x let naplněny své touhy po vítězství našich v DC. Nemusím to mít každý rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nebude příští rok hrát Davis Cup. Alespoň podle jeho rozvrhu.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajimalo jestli David šel zakalit ? :D
Reagovat
martineq
no jestli David Ferrer umi i zakalit tak jak hraje....no tak to potěš koště! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem slyšela, že prý i kouří, tak paření asi není pro Ferrera problém, je to docela sympaťák...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to slyšel, ale přijde mi to nereálný. Od té doby, co jsem začal kouřit, mi dělá problém doběhnout tramvaj...myslím, že někdo, kdo má hru postavenou na fyzičce prostě kouřit nemůže. Max. jedno cigáro týdně po nedělním obědě :-)
Reagovat
VlS
A co třeba Řepka, nebo historicky hokejista Suchý?
Reagovat
Chrenda
I Hlinka kouřil, dokonce o přestávkách mezi třetinami!!!
Reagovat
Chrenda
Ale určitě to nebylo ku prospěchu výkonu. kouření je opravdu pro takovéto výkony naprosto nevhodné, nehledě na to, že je to neskutečné svinstvo!!
Reagovat
Chrenda
Ale určitě to nebylo ku prospěchu výkonu. kouření je opravdu pro takovéto výkony naprosto nevhodné, nehledě na to, že je to neskutečné svinstvo!!
Reagovat
vendulkabendulka
Vidis, vidis, Hlinka kouril a jak dopadl? Naboural do Avie. To ma z toho koureni.
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
seshitec
hulí 40 malborek denně :)
Reagovat
Chrenda
Jo jo...žvýkačkových!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist