Dementěvová: Tohle prostě není můj turnaj

6. 11. 2008, 11:13
Rozhovory 1
Letos vyhrála dva turnaje WTA, ve Wimbledonu a na US Open došla do semifinále a na olympijských hrách získala zlato. Ve světovém žebříčku si polepšila, nyní je na pátém místě. Nic ale naplat, Jelena Dementěvová vstoupila do Turnaje mistryň porážkou - už desátou na tomto prestižním podniku v řadě. Tohle prostě není můj turnaj, povzdechla si po utkání s Venus Williamsovou Ruska.
Profily hráčů
Jelena Dementěvová

Byl to těžký zápas. Co dnes rozhodlo?
Řekla bych, že to bylo vyrovnané, ale dělala jsem příliš mnoho nevynucených chyb a nevyužívala své příležitosti. Nedokázala jsem si držet podání. Takže nejsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Možná jsem byla i trochu nervózní, byl to můj první zápas tady na Turnaji mistryň. (Venus Williamsová) včera hrála vážně dobře a dneska vypadala v dobré formě. Já ale nehrála nejlepší tenis.

Už jste někdy v zápase proti ní dostala toli šancí při jejím servisu, který nefungoval jako obvykle?
No, když někdo dobře returnuje, tak to vypadá, jako když soupeřka podává špatně.

Na svoje poměry udělala hodně dvojchyb...
Ano, řekla bych, že jsem ji při jejím podání dostala pod tlak, proto jich udělala tolik.

Řekla jste, že jste možná byla trochu nervózní. To je docela překvapivé, za svou kariéru už jste odehrála hodně důležitých zápasů...
Ano, víte, moc jsem chtěla vyhrát. A taky jsem se moc těšila, hrát na takovém turnaji první zápas s Venus. Je to moc těžké, když první utkání hrajete proti takové hráčce. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla a dostala se do rytmu. Jenže tady musíte hrát, jak nejlépe umíte, jinak prohrajete.

Tenhle turnaj je jiný než ostatní: máte ještě možnost postoupit.
Já vím. Víte, je to náročné, skončily jsme skoro o půlnoci, zítra hraju proti Dinaře, je to náročný program. Jsem v silné skupině, ale ještě to zkusím.

Když to porovnáte s minulými lety, byla jste dřív stejně nervózní jako dnes?
Já mám pocit, že tohle prostě není můj turnaj. Hrála jsem tu už tolikrát a nikdy nepostoupila do semifinále, vlastně jednou, když jsem tu hrála poprvé. Nevím, co dělám špatně. Možná listopad není mým měsícem.

Zmínila jste, že jste dnes začaly pozdě. Zeptala se některá z vás, proč to tak je?
Hrajeme tu pro lidi, nechceme začínat brzo, kdy se na nás nikdo nedívá. Proto si myslím, že je rozumné začít v pět odpoledne a odehrát tři zápasy v řadě. Bohužel dnes první zápas trval hodně dlouho. Zkoušely jsme se rozcvičovat a být připravené na zápas. Nebylo to jednoduché, protože jsme čekaly docela dlouho, než jsme se na kurt dostaly, a hrát tak pozdě je vždycky obtížné.

A co říkáte na přechod z haly na venkovní kurty? Některé hráčky říkaly, že je to pro ně těžké.
Ano, je to těžké. Poslední dva měsíce jsme hrály v hale a rok jsme zakončily v Madridu, ten se hrál také v hale. Hrát venku je hodně jiné, musíte hru přizpůsobit počasí, což je obtížné, protože je tu docela vítr. Ale platí to pro všechny stejně. Když jste v Top 10, musíte být připraveni na všechno.

Nechybělo moc, a mohly jste hrát i přes půlnoc. Už jste někdy tak pozdě hrála?
Hrála, v Pekingu. Bylo to šílené (smích), každý zápas jsme hrály kolem půlnoci, končily jsme kolem jedné nebo druhé hodiny ráno.

Zbývají vám ještě síly na další dva zápasy?
Uvidím, dám ze sebe všechno. Jsem nadšená z toho, že můžu hrát na Turnaji mistryň, tak se nechci zklamat. Zkusím to ještě jednou a být pozitivní a uvidíme, jestli to zvládnu.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Eleno jsi moje nejoblíbenější hráčka!:) C´mon!!!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist