Dementěvová druhou finalistkou

29. 2. 2008, 19:52
Aktuality 0
Šestadvacetiletá Ruska Jelena Dementěvová dnes v druhém semifinále porazila Italku Francescu Schiavoneovou 2-1 na sety a v sobotním finále se o devátý titul utká s krajankou Světlanou Kuzněcovovou.
Jelena Dementěvová

Druhé dnešní semifinále začala lépe premožitelka světové jedničky, Italka Francesca Schiavoneová, která úvodní sadu vyhrála 7-5. V dalším průběhu utkání však 24. hráčce světa začaly docházet fyzické síly, která na kurtu nechala v předchozím vítězném zápase s Heninovou.

Jelena Dementěvová, o rok mladší tenistka, v druhém setu začala přebírat otěže zápasu a viditelně se jí dařilo více. Po té, co vyrovnala na 1-1 na sety poměrem 7-5, byla v třetím dějství na kurtu jasně lepší hráčkou - soupeřce nenabídla jediný brejkbol, a když sama dva ze ří využila, postoupila po výhře 5-7 7-5 6-2 do svého jubilejního 20. finále. Ve vzájemných duelech s Italkou tak přerušila třízápasovou sérii, ve kterých se soupeřkou prohrála a vyrovnala stav na 4-4.

V zítřejším finále se utká s krajankou Světlanou Kuzněcovovou, která si poradila se Srbkou Jelenou Jankovičovou. Dementěvová bude hrát o svůj devátý titul.

WTA Dubaj - výsledky 5. dne:

Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (2-Rus) - Jankovičová (4-Srb) 5-7 6-4 6-3
Dementěvová (8-Rus) - Schiavonenová (Itá) 5-7 7-5 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Chan/Chuang (4-Tha) 6-4 6-4
Yan/Zheng (Čín) - Srebotniková/Sugijamaová (2-Slo/Jap) 6-3 7-6(5)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist