Del Potro zítra nenastoupí, hlásí Argentinci

15. 9. 2012, 23:34
Aktuality 2
Výhrou v dnešní čtyřhře udělali čeští tenisté důležitý krok na cestě do finále Davis Cupu, a po novince z argentinského tábora k němu mají ještě blíž. Jak oznámil kapitán domácích Martin Jaite, jednička jeho týmu Juan Martín del Potro nenastoupí zítra proti Tomáši Berdychovi. Osmého hráče světa má nahradit Carlos Berlocq.
Juan Martín del Potro

Český tým vede po dnešním vítězství v deblu v Buenos Aires 2:1 a k postupu do finále mu stačí získat jeden bod. Ten může získat v první zítřejší dvouhře Tomáš Berdych.

"Rozhodující bude, kdo nakonec nastoupí. Nezabýváme se tím, rozhodující je získat třetí bod, jedno proti komu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho protějšek Jaite může nominaci změnit nejpozději hodinu před zápasem, který v neděli začne v 15:45 SELČ.

Šestadvacetiletý Berdych porazil v pátek v pětisetovém dramatu Juana Mónaka, byl ústřední postavou čtyřhry a hrál semifinále nedávného US Open. Z tohoto pohledu je favoritem utkání s Berlocqem a Češi jsou papírově blízko finále.

S Berlocqem se Berdych střetl dvakrát a oba zápasy vyhrál. Letos uspěl na antuce při Světovém poháru v Düsseldorfu, kde zvítězil 2:1 na sety.

Pokud Berdych vyhraje, posune české tenisty do finále, které se uskuteční v polovině listopadu. Berdych by tak napodobil Ivana Lendla, který v roce 1980 zařídil v semifinále v Argentině rovněž tři body a tenisté pak soutěž vyhráli.

Del Potro přijel do Buenos Aires s infekcí v zápěstí a za celý týden toho moc nenatrénoval. V pátek přesto dokázal ve třech setech porazit Radka Štěpánka. Lékaři ale Del Potra varovali, že by měl raději mít patnáct dnů klid, jinak si může přivodit vážnější zranění.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
hatatytla
Taky mi to příjde jako předčasný hození ručníku do ringu. Ikdyby to byla pravda proč by to říkali tak dlouho před utkáním, idyž to asi ten kapitán opravdu řekl, je to i na daviscup.com. Po tom relativně solidním výkonu proti Radkovy a jeho plamenejch projevech, jak proto udělá všechno, se mě to zdá divný.
Reagovat
Jabadu
Ale kalí vodu, předsedo! ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist