Del Potro v Portugalsku titul obhajovat nebude, hvězdou bude Ferrer

28. 4. 2013, 11:46
Aktuality 1
Juan Martín Del Potro se kvůli žaludečním potížím odhlásil z turnaje ATP 250 Portugal Open, který se letos přesunul z Estorilu do Oeiras. Hvězdou turnaje tak bude čtvrtý hráč světa David Ferrer.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro odstartoval antukovou sezonu minulý týden v Monte Carlu, kde zdolal Dolgopolova, už ve druhém zápase ale prohrál bitvu s Finem Nieminenem. Příští týden měl čtyřiadvacetiletý Argentinec hrát v Portugalsku a obhajovat tam dva tituly z Estorilu, do nového dějiště turnaje v Oeiras ale kvůli zažívacím potížím nedorazí. 

"Je to škoda, že nebudu moct obhajovat titul. Zažil jsem tu skvělé časy,
pořadatelé jsou nejpřátelštější na okruhu a cítíte se tak jako doma. Ale musím upřednostnit své zdraví a dát na doporučení lékařů," omluvil se sedmý hráč světa. Na kurty by se měl vrátit od 5. května v Madridu.

Majitelé turnaje v Oeiras však neváhali a po odhlášení bývalého vítěze US Open nabídli divokou kartu světové čtyřce Davidu Ferrerovi, který dlouho neváhal a nabídku přijal. Jednatřicetiletý Španěl totiž kvůli zranění stehna vynechal Monte Carlo a tento týden v Barceloně prohrál nečekaně už ve svém úvodním zápase s Rusem Tursunovem.

Ferrer bude plnit roli nasazené jedničky, dvojkou bude Švýcar Stanislas Wawrinka a trojkou Ital Andreas Seppi. Los turnaje najdete zde.

V Portugalsku hrají tradičně současně také ženy. Ve dvouhře (pavouk) je nasazenou jedničkou Francouzka Marion Bartoliová. Spolufavoritkami budou Slovenka Cibulková, Ruska Pavljučenkovová, Španělka Suarezová-Navarrová či nenasazené bývalé vítězky Roland Garros Kuzněcovová a Schiavoneová.

Obě soutěže se budou konat bez české účasti.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je velká škoda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist