Del Potro si po triumfu na US Open zahraje i finále v Londýně

29. 11. 2009, 10:25
Aktuality 31
TURNAJ MISTRŮ - Další velké finále čeká na jednadvacetiletého Argentince Juana Martina Del Potra. Vítěz US Open si o titul zahraje i na Turnaji mistrů v Londýně, kde v semifinále udolal Švéda Söderlinga. Posledním soupeřem mladého Jihoameričana bude Rus Davyděnko.
Juan Martin Del Potro

Po triumfu na US Open si Juan Martin Del Potro zahraje o druhý titul z nejprestižních klání. Na Turnaji mistrů porazil Švéda Robina Söderlinga 6-7 6-3 7-6 a ve finále narazí na Rusa Davyděnka, který vyřadil světovou jedničku Federera.

Del Potro měl v duelu se švédským soupeřem výbornou úspěšnost prvního i druhého podání. Pouze jednou čelil brejkbolu, který sice v rozhodujícím setu neodvrátil, ale v tie-breaku si zajistil postup do finále.

Jednadvacetiletý Argentinec přitom ve skupině prohrál úvodní zápas s Murrayem, pak ale ve třech setech porazil Verdaska a stejně jako ve finále US Open i světovou jedničku Federera. V duelu se Švýcarem si postup zachránil na poslední chvíli, kdy uhrál potřebný počet gamů.

V období mezi posledním grandslamem sezony a Turnajem mistrů se Del Potrovi nedařilo. Dvakrát vypadl v úvodnm kole a v Paříži kvůli zranění odstoupil. Po čtyřech třísetových bitvách ho v neděli čeká souboj s Davyděnkem.

Vzájemnou bilanci má lepší Rus, který vyhrál dva ze tří duelů s Del Potrem. Naposledy se oba hráči střetli přesně před rokem na Turnaji mistrů v Šanghaji a ruský tenista ve skupině hladce vyhrál.

Nyní se může stát třetím argentinským tenistou, který vyhraje Turnaj mistrů. Před ním to dokázali David Nalbandidan (2005) a Guillermo Vilas (1974). Žádný ruský hráč na Masters nikdy netriumfoval; Jevgenije Kafelnikova porazil ve finále v roce 1997 Američan Pete Sampras.

- TURNAJ MISTRŮ (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
sobotní výsledky (28. 11. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Davyděnko (6-Rus.) - Federer (1-Švýc.) 6-2 4-6 7-5
Del Potro (5-Arg.) - Söderling (8-Švéd.) 6-7(1) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proste ruská mašina :) Congratulation, zaslúžil si to :)
Reagovat
majjkaa
pekne tahal cely tyzden, nedal sa nikomu hral si svoj tenis, nepodlahol ani fyzicky ano psychicky --- obdivuhodne!! super
Reagovat
majjkaa
* ani psychicky
Reagovat
smazaný uživatel
nie je o com ...vyhral najlepsi na turnaji....blahozelam davi...jenoznacne naj tenis pocas posledneho tyzdna
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas, na turnaji bol najlepsi. Zasluzil si to.
Reagovat
majjkaa
Congratulation davydenko!!! zasluzil si to! :)) parada
Reagovat
majjkaa
Davydenko super zatial!!
Reagovat
a.magerova
No takhle jednoznačně jsem to vůbec nečekala, gratulace Koljovi.
Reagovat
weak
včera byly obě semi jako nebe a dudy... federer s davyděnkem úpadek, nuda, samé chyby... soderling - del potro reklama na tenis, fantastický zápas!

podle mého názoru se DEL POTRO stane někdy maximálně v příštích dvou letech světovou jedničkou... ten chlap tenisově prostě nemá chybu - servíruje, na to jak je vysoký, tak se neskutečně pohybuje, i přes nátlakovou hru strašně málo kazí a jeho forehand - to je absolutní extratřída a jeden z nejlepších forehandů, které se kdy na tour objevily... líbí se mi i jak je silný psychicky, ve velkých míčích se nezesírá a dokáže otáčet prohrané zápasy - to třeba naprosto chybí Murraymu - ten když prohrává, zpravidla jde ke dnu...
trochu mi vadí del potrova přirozená hypochondrie a časté skreče, aniž by, podle mého názoru, to bylo tak vážně, jinak ale tenisově je to pro mě v současně době Král s velkým "K" ...

jinak jedna zajímavost -
DEL POTRA jsem poprvé viděl v Prostějově, kdy dostal divokou kartu a v prvním kole lehce prohrál s Bedychem... už tehdy se psalo, že se jedná o největší johoamerický talent posledních let, tak jsem byl na něj zvědav... a byl jsem strašně zklamaný - pasivní, jen to tak nahazoval, neměl vůbec nic a se sklopenou hlavou odešel z kurtu... tak jsem si říkal - "no jo, odborníci zase vypustili bublinu"... :-)) někdy si myslím, že o tenise něco vím, ale tady se jasně potvrdilo, že vím vlastně kulový... .-)
Reagovat
a.magerova
No o těch skrečích říkal včera komentátor, že DelPo jich má nejvíc z hráčů první stovky. Každopádně umí, tak uvidíme.
Reagovat
weak
to je ovsem treba brat s rezervou, protoze HAVRILLA se stary zvanil a improvizator... :-)) to by me zajimalo, jestli si sam projizdel vsechny hrace prvni stovky a pocital jejich skrece, ci zda to nasel nekde na netu... moc tomu osobne neverim...
Reagovat
a.magerova
Chtěla jsem si to jen ověřit, taky mě zarazila ta 100, kdyby řekl prví 20 - 30 tak bych tomu věřila víc :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no ale asi lepší občas to skrečnout než se hnát za každou cenu a pak to odnést s trvalými následky atd atd.
Reagovat
smazaný uživatel
@weak:suhlas.pisalo sa o djokovi, murraym ze by mohli prebrat stafetu na cele ale myslim ze za poslednu sezonu delpo ukazal jednoznacne kto prebere stafetu...a pritom je este o nico mladsi ako spominani dvaja...ako vravis jeho vyska je vyhoda, na rozdiel od podonych dlhanov sa on pohybuje velmi dobre...a ten forhand je fakt ako strela, v niektorych zapasoch je to vsak ovela castejsie...najviac som videl tie strely v poslednych dvoch zapasoch s fedexom....ale aj teraz s kojlom sa zastrielava :) akonahle mu pride vysia lopticka praaask:) a tie krizne z plneho behu co predvadza vo finale UO09....klobuk dolu...miestami som mal pocit ze sa fedo chce presvedcit ze ju dokaze chytit inac som si nevedel vysvetlit preco mu to stale hadze krizom do behu na forhand....:)
Reagovat
smazaný uživatel
"to je absolutní extratřída a jeden z nejlepších forehandů, které se kdy na tour objevily" musím nato reagovať, lebo mne sa jeho forehand naopak vobec nepáči, ten náprah, akože áno súhlasim, sú to rany ako z dela, ale je to jedna z vecí, ktorá mi na ňom vadí.. samozrejme to nič nemení na tom že Juan hrá tenis budúcnosti, a naviac pôsobí velmi skromne,
Reagovat
smazaný uživatel
ale ako si nemysli, že mi záleží len na technike úderov, ale mám proste taký pocit, od kedy som ho videla prvý krát hrať
Reagovat
smazaný uživatel
až si proti němu párkrát zahraješ tak myslím, že tě ta skepse vůči jeho forehandu přejde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím,Potrův cross forehand je jeden z nejlepší na tour,ale v line forehandu má značné mezery......mě osobně se Gonzálesův líbí o hodně víc
Reagovat
smazaný uživatel
ma len 21 ;)ak vydrzi nasadeny trend tak medzery vychyta...nielen na forhande:)k skromnosti musim pvoedat ze na mna pocas zapasu neposobi nejak extra skromne, ale to je len pocit...jeho skromnost bola uplne super po finale UO09..akoby zhodil masku a dojaty jak maly chlapec, hlavne sa mi pacilo ako sa chcel prihovorit v rodnej reci a ten amik nie a nie mu dovolit....a ked uz tak fakt minimum....je to fajn chlapik
Reagovat
smazaný uživatel
k tej skromnosti ...na mna posobi davidenko ako jeden z najskromnejsich na okruhu ak nie uplne naj...velmi si ziskal moje sympatie pocas tohto turnaja v londyne...skvely vykon ,skvely inteligentny tenis....krasa
Reagovat
smazaný uživatel
Narazil jsem na dobré video, podívejte se na koho jsou podobní tenisti.

http://www.youtube.com/watch?v=dXLqDrCW2fw&feature=rec-HM-r2
Reagovat
smazaný uživatel
hmm,zajímávé....kůň nemá chybu
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne. Zvlast Stepanek... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudáček Radeček, ale každý tu máme asi svého dvojníka jak to tak vypadá... :-)
Reagovat
a.magerova
Dnes se těším na pěkný tenisový zápas, oba jsou výborní, nemám favorita. Buď DelPo napodobí Novaka, ten loni taky vyhrál GS a pak Turnaj mistrů, nebo Kolja si loňský výsledek vylepší výhrou, nechám to na nich :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) mě se tentokrat libil potro jak "vypráskal" sondenlinga, i když ten rozhodující match jsem bohužel neviděl. Takže proto favorizuji právě jeho. Ale pokud mě pan davyděnko překvapí a bude to vyrovnaná bitva, příp. if he beat potro tak to bude určitě milé překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim jako rozhodující set že sem neviděl pochopitelně
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím Del Potrovy myslím že vyhraje Davyděnko bo 5krát po sobě hraje Turnaj Mistrů a minulí rok hrál finále pro ti Djokovičovy a souboj z Federererm jasně ukázal jak moc chce Davyděnko vyhrát titul bo po kurtu lítal jak šaloný , na to že hrál noční zápas ze Soderlingem vůbec nepůsobil unaveně.A moc tomu nevěřím že Davyděnko si nechá vzít titul v také formě co má a ještě když se mu to minulí rok nepodařilo tak tím tuplem , Davyděnko je hodně rychlí hráč a to bude dělat Del Potrovy problémy a navíc Davyděnko na Del Potra umí a určitě Davyděnko nebude tak nervozní jak Del Potro bo finále už hrál minulí rok ...............
Reagovat
smazaný uživatel
ok ale nauč se česky
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko po tom, co vypráskal ušklebenýho McEnroea, si může ve finále hodně věřit, ale já to vidím na Delpa, ten už ví jak chutná velké vítězství a nenechá si to vzít.
Reagovat
smazaný uživatel
jj taky to spis vidim na delpa.. mam takove obavy ze mu tam dneska udela do toho vypletu diry :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist