Del Potro je zpátky. V tie-breakovém maratónu porazil Lópeze

10. 1. 2011, 13:31
Aktuality 45
Juan Martín del Potro se po více než roce raduje z vítězství na okruhu ATP. Předloňský vítěz US Open, který většinu minulé sezony vynechal po operaci zápěstí, si letošní debut odbyl proti Felicianu Lópezovi. Ostře sledovaný souboj se změnil ve více než tříhodinový maratón, který Del Potro vyhrál 6-7 7-6 7-6.
Juan Martin Del Potro

Dvaadvacetiletý Juan Martín del Potro podstoupil loni v květnu operaci zápěstí, kvůli kterému nehrál od Australian Open. Na okruh ATP se sice vrátil ještě v tom samém roce, po dvou prohraných zápasech se ale rozhodl sezonu ukončit.

Poslední kapkou byla porážka 3-6 0-6 z rakety Feliciana Lópeze, na kterého nyní narazil i v letošní premiéře. Tentokrát byl ale úspěšnější Del Potro, který za rovných 200 minut zvítězil 6-7 7-6 7-6.

"Odehráli jsme krásný zápas, hodně těsný," komentoval utkání argentinský navrátilec, kterého v dalším kole čeká Němec Florian Mayer. "Feliciano je na tomhle povrchu fantastický hráč, a já konečně zase hrál dobrý tenis. Cítil jsem se dobře celý zápas a po roce jsem zase vyhrál," radoval se.

Právě Del Potro začal utkání lépe, vedení v prvním setu ale neudržel a následnž tie-break prohrál. Ve druhé sadě už byl při svém podání suverénní, neproměnil ale ani jeden ze dvou svých brejkbolů, a tak musela rozhodnout znovu zkrácená hra. Ta byla ještě vyrovnanější a López v ní mohl zápas při svém podání ukončit. Kritický moment ale Argentinec, který v Sydney startuje na divokou kartu, zvládl a vynutil si třetí set.

Ani v něm pak diváci v Sydney žádný brejk neviděli, přestože měl López šest šancí sebrat soupeři servis. To ho muselo mrzet o to víc, že v třetím tie-breaku znovu neuspěl a s turnajem se rozloučil v úvodním kole.

"Musím se snažit hrát takhle dál," prohlásil Del Potro, který byl světovou pětkou, než se zranil. "Do Top 10 je ještě dlouhá cesta, ale jsem připravený se na ni vydat. Jsem moc vděčný, že jsem vyhrál, a za všechno. Tenhle život miluju, a když můžu hrát bez bolesti, je to mnohem lepší," dodal.

Jedním z jeho případných dalších soupeřů mohl v Sydney být druhý nasazený Marcos Baghdatis, Kypřan se ale rozhodl z turnaje odstoupit. Kypřana trápí v posledních dnech bolavá třísla a nechtěl riskovat před Australian Open, které začíná za týden.

"Jsem trochu zklamaný. Jsem tu obhájce titulu a moc jsem chtěl hrát. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale občas taková musíte udělat," uvedl Baghdatis.

V Sydney startuje také Radek Štěpánek, který se v prvním kole utká s Juanem Ignaciem Chelou z Argentiny.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (Arg.) - López (6-Šp.) 6:7 (5:7), 7:6 (11:9), 7:6 (7:3), Stachovskij (Ukr.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (8:6), Mayer (Něm.) - Ward (Brit.) 7:5, 6:0, Andrejev (Rus.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:4, Gil (Portug.) - Nieminen (Fin.) 6:2 skreč.

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pochybuji, ze zrovna Tito, bude dohledavat a kopirovat bezcene texty ! To snad muze napadnou jenom tebe. Hele, nejprve zkopiruj Barnyho a moje brutality (jsou čerstve). Stale se snažiš predhazovat tvoje jakesi imaginarní vzdelaní a pritom zrovna Barnymu-okamžitym argumentem nesahaš ani po paty. Machruješ tady neakou politickou analyzou USA-to si bez prednaset na tvou komunalni uroven do tveho okolí.... Znehodnocuješ vyuční list a predpokladam, ze bys za nej byl rad. Nepovazuj to opet za nadavky, je to jen ma diagnoza tve osoby: Prides mi zde opravdu tenisove suverene za nejhloupejsiho ucastnika a tva přirozena inteligence je na urovni diskotekoveho boxera.(jestli víš co je při.intelig.) Pamatuj,kdo neco umí a nečim je-tak drží hubu.
Reagovat
smazaný uživatel
revival.Barney SOM TVOJ FANUSIK LEN NADALEJ PRIDAVAJ TREFNE A VYSTIZNE KOMENTY. NECH SA FANATICKY ELEGANOVCI SPAMATAJU !!!
Reagovat
smazaný uživatel
sice nevim co vam jebe, ale az budete dospeli, tak vam snad dojebe. at si kazdy fandi komu chce, who cares. nezerte to tak
Reagovat
smazaný uživatel
Spocatku jsem byl trochu zdrzenlivy, ale ted uz je jasne, ZE BARNEY MA TAKE MOU TOTALNI PODPORU ....co take s Fanatismem ( je to v celku nebezpecna vec
Reagovat
smazaný uživatel
jste blazni a vsichni na vas z vysoka jebou :) chapu, ze v mladi se musite nejak ventilovat. v poradku. ťuťu ňuňu
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale ty jeden vychovateli....jedeš zpatky do kutlochu...
Reagovat
smazaný uživatel
Co by ta Šlechta eleganovcu dala, za to kdyby BARNEYHO mela na své strane ....
Reagovat
smazaný uživatel
bude zajimave ho sledovat. preju mu aby se mu nejlepsi forma vratila. v Sydney by to pak mohlo byt pekne zajimave...
Reagovat
tito
taky bych byl rád, aby se mu návrat vydařil.:)
Reagovat
a.magerova
tenisté "houfně" přecházejí na růžovou barvu :-))
(mně osobně TO nevadí)
2009 - Rafa
2010 - Rafa, Roger
2011 - Lopez, Verdasco ....
Reagovat
smazaný uživatel
Z osobního pohledu mi ta růžová nesedí jenom u toho Lopeze, nevím co ale vypada v tom divně
Reagovat
smazaný uživatel
nastesti ma take bilou variantu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Netreba precenovat hrat 3 tie-breaky s Lopezom aj ked patri medzi lepsich hracov na harde furt nie je uspech, na druhej strane po tom zraneni oba svoje zapasy na konci minulej sezoony prehral a teraz vyhral co hlavne psychicky mu urcite riadne pomoze. Uvidime co dalej ale snad sa tuto sezonu dostane do rytmu- hlavne fyzicka moze byt problem pre tak vysokeho hraca ked dlho nemal pohyb lebo aj ked ma natrenovane len zapasy otestuju kondicku, na AO nic velke od neho necakam zalezi kde skonci v ktorej casti pavuka dake 4. kolo 3. kolo keby dal tak ok dalej moc neratam ale hlavne nech celu sezonu ostane zdravy a ako bude hrat turnaje bude sa mu vracat rytmus, zlepsovat fyzicka a psychicky pojde hore a dufam ze potom na US open 2011 to bude stary dobry Potro ktory bude jednym z hlavnych aspirantov na titul.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že se Del Potro vrátil vítězstvím.Navíc to byl hodně náročný zápas s Lopézem, který ho posledně porazil a má s ním negativní bilanci.Tohoto argentince mám opravdu rád.Je to další hráč, který dokáže svou hrou přehrát nejlepší tenisty světa, především dočasná světová jednička Rafael Nadal z něj má velký respekt.Poslední 4 sety se s ním Nadal nedostal přes 2 gemy.A jistě si všichni vspomínají na finále US open 2009 kde dokázal porazit do té doby neporazitelného (US open) Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
dočasná světová jednička :DDDD Armstrongu, ty jseš vážně na palicu...
Reagovat
Pe3k
Ty si myslet můžeš co chceš, protože jsi zde obecně považován za nejhoršího diskutéra.Psal jsem to já, né žáden Armstrong a myslet si, že Nadal bude světová jednička věčně jen odpovídá tvé retardované inteligenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladal jsem, ze ten tvuj odstavec je absolutne bezcenej, ale Hadku jsi s nim vyvolal ! Seš dobrej-to si prece chtel
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nevěděl, že někdo dokáže být i permanentní světová jednička do konce života, to asi jen ten švýcarskej génius, kterýmu se to ale nějak nedaří :DDDD
Reagovat
Pe3k
IQ 24 - Ty abyses neozval.Vše co jsem napsal je pravda.Hotentot Bárny reagoval na můj komentář, né já na jeho, takže neházej na mě, že něco vyvolávám.
Reagovat
Pe3k
Takže pro tebe je ten kdo drží absolutní rekord v setrvání v kuse co by nejlepší hráč planety, někdo komu se nedaří být světová jednička?
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je Sampras, ty vemeno :DDDD
Reagovat
tito
Dnes se docela bavím a musím říct, že Barney je podstatně vtipnější
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten to umí...pobavit a zaroven je vytočit
Reagovat
Pe3k
Jen proto, že jsi retardovaný a nic nechápš, tak ti vysvětlím tuto věc.Pete drží rekord v celkovém součtu týdnů, které strávil jako světová jednička (o 1 týden před Federerem).Kdežto Federer drží rekord jako hráč, který setrval v kuse jako světový hráč číslo jedna.
Reagovat
Pe3k
Bárny neumí pobavit.Zábavné to může přijít tobě, protože jsi ze stejné sorty jako on (výuční list, mentální retardace).Pro inteligentní lidi a fanoušky tenisu, jsou bárnyho komentáře pouze urážka.
Reagovat
smazaný uživatel
A myslis vtipnejsi nez ja ? nebo ten žvanil ? Ja se o šou nasnažil :)) ale samozrejme, ze tak neumim...
Reagovat
smazaný uživatel
ano, už to chápu, čili egoista je permanentní světová jednička do důchodu, všichni ostatní byli jen dočasné No.1, díky za objasnění :DDD
Reagovat
tito
Myslím Pe3k. Permanentní či definitivní světovou jedničku tenisový svět nepozná....A nebude jí ani RF. A k Barneymu. Před pár lety, kdy jsem začal sledovat diskuse na TP/ a kdy RN začal ukusovat z koláče GM Rogerovi- antuka-tráva- hard/ bylo fandit Rafaelovi zde stejně nevhodné jako okrást stařenku. Okamžitě se na fanouška Rafy sesypala spousta diskutujících a co jsem se dočet tenkrát o Nadalovi byl opravdu jen slabý bujonek toho, co předvádí dnes Barney. Necítím potřebu se chovat stejně ale chápu , jak jim to/některým/ Barney dnes vrací.Alespoň si stále drží svůj nick a neposílá zprávy z více IP adres. Dobré je, že je dnes spousta diskutujících, kteří fandí oběma a respektují je, to je opravdu značný posun. A sám za sebe mohu říci, že byť jsem fanda Rafaela, tak by mne současný tenis bez Rogera nebavil./samozřejmě jej za vše, co dokázal respektuji/.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze ty neprestanes? jak dlouho (asi hodne dlouho, vzhledem ke tve tuposti) ti mam vysvetlovat, ze nejsem Pe3k? Existuji pouze dve moznosti: budto nechapes jednoduche veci, nebo jsi uplne vymletej. Ja to vidim na oboji...
Reagovat
smazaný uživatel
Vec se ma jinak. Pred lety zde nadavali vetsinou anonymove, kteri zde poslali dva nebo tri komentare, ve kterych nekoho urazili, a dale uz od nich nikdy nic neprislo. Barney tady ale nadava soucasnym fanouskum Rogera, tedy tem, kteri tady jeste v te dobe, kdy se tady na Nadala nadavalo, jeste nemuseli byt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvym kazdym komentarem, mi bylo jasne, ze jsi naprosto střízlivý fanda. Neni to tim, ze prejes Nadal a take ti tim nepodlejzam
Reagovat
tito
Napsal jsem to tak, jak jsem to vnímal- takové kabalové pojednání.Nechci to již rozebírat.A i dnes se spousta diskutérů tváří, jak jsou objektivní ... dál asi nemá smysl pokračovat, že. Nezbývá než se nevtáhnout do diskusí a některé horlivé provokatéry ignorovat, to je nejjednoduší./ Koneckonců když pominu Rogera, tak fekálně analně alopeciozních komentářů na RN tu bylo jen v posledních 2 dnech více než dost/
Reagovat
Pe3k
Netvrdil jsem, že svět pozná definitivní světovou jedničku, ani to, že jí je či byl Roger Federer, přesto, že k ní má nejblíže.Co se tu dělo před lety nevím a nemůžu na to nijak reagovat.Zřídil jsem si zde registraci, protože jsem se nemohl dívat na to jak nesnášenliví fanoušci RN zcela nevybíravě napadají RF, přestože sami nejsou ani hodni být blátak na jeho botě.Nevidím tu nikoho z fanoušků RF kdo by se vyjadřoval tak hrubě a nevybíravě na adresu španěla.Osobně jsem několikrát použil hrubé výrazy jako adektvátní odpověď na bárnyho a 99.9 komentáře (vzhledem k tomu, že rozumná domluva jim nestačila a admini to zde tolerují).To co předvádí Bárny je slabý bujonek?Děláš si srandu?V tom případě chci od tebe důkaz - takže mi zkopíruj co horšího dovedli fanoušci RF napsat!
Reagovat
smazaný uživatel
...."Nevidím tu nikoho z fanoušků RF kdo by se vyjadřoval tak hrubě a nevybíravě na adresu španěla......AŽ NA TEBE NÓ. Ja sem hovado,to o sobe vim....ale ty si tu hrajes na intelektuala a zatim si sestoupil do stoky, kvuli tobe vzdalenemu a cizimu Švycarovi. ze se nastydis !
Reagovat
smazaný uživatel
.....samozrejme pro Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a teď si Vás koupím všechny
Reagovat
smazaný uživatel
Tak znalci ?? Co je na Potrovi staronového ??????????
Reagovat
smazaný uživatel
Ma triko s rukávem a starý model rakety:D
Reagovat
smazaný uživatel
Spravne ! Odevzdal Lonskou novinku( Pro Tour BLX ) a vratil se ke stare ( Six.One 95 BLX ). Velice zajimava vec...!!!

Vyhravas originalni strunu Rogera Federera - ALU power 125 Rough.
Reagovat
tito
Gratuluji oběma!!! Na rozdíl od některých povrchních plácalů a vyvolávačů konfliktů detailní informace. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zajímavý tah. Můžou tam hrát roli maličkosti, třeba i psychické. Může si se starým k-factorem více věřit než s novou BLX. Možné to je, ale je to jen úvaha
Reagovat
smazaný uživatel
Vratit raketu mel kazdopadne tenkrat Djokovic, jsem presvedcen, ze mu ta ( Head ) uskodila ! Byl to naprosto nepochopitelnej Tah. Byl nastupujici hvezda a vitez Grandslamu-prave s Wilson Blade ( superrychla kosa ) a on se proda neskutecne nepovedene rakete... Sezonu na ni nadaval, vymlouval, třískal, ale vyvazat se asi nemohl.
Reagovat
smazaný uživatel
teda pekne si me rozlobil..vsadil jsem, ze vyhrajes prvni set, vezmes Lopezovi i podani apak stejne nic :(
Reagovat
smazaný uživatel
Welcome back Juane.......těším se..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je dobře, že se pomalu vrací zpět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist