Del Potra znovu tíží bolesti zápěstí, v Miami prohrál se Zeballosem

25. 3. 2016, 20:58
Aktuality 30
ATP MIAMI - Juan Martín Del Potro má opět problémy s levým zápěstím, s nímž laboruje už pátým rokem. Dnes ve druhém kole turnaje Masters v Miami bojoval více než s krajanem Horaciem Zeballosem s bolestmi ruky a bez vypracovaného brejkbolu prohrál ve dvou setech.
Juan Martín Del Potro

Fanoušci v Miami i diváci u obrazovek po celém světě se dnes těšili na atraktivní souboj Rogera Federera s Juanem Martínem Del Potrem. Švýcarský tenista se ale kvůli žaludečním potížím odhlásil a radost svým obdivovatelům neudělal ani sedmadvacetiletý Argentinec. 

Del Potro nastoupil k utkání 2. kola proti náhradníkovi Horaciu Zeballosovi a od začátku se proti svému krajanovi trápil. Výrazně ho totiž limitovaly bolesti levého zápěstí, s nímž má problémy už od roku 2012.

Na returnu byl takřka bez šance, uhrál po něm jen devět fiftýnů v deseti gamech, a po dvou setech jako přes kopírák prohrál 4-6 4-6. Soupeři nabídl jen dva brejkboly, oba za stavu 4-5. A pokaždé při něm udělal nevynucenou chybu. Celkem jich spáchal 24.

V prvním dějství Del Potro zahrál ve výměně jediný winner (plus čtyři esa). O přestávce mezi sety si vyžádal pauzu na ošetření, fyzioterapeut mu ale ruku pouze promasíroval. Až po třetím gamu druhé sady si bývalý čtvrtý hráč světa vzal prášky proti bolesti a pokračoval ve hře. I když se pak Del Potro více uvolnil a hrál odvážněji, na soupeřovu chytrou hru zaměřenou hlavně na Del Potrův bekhend, nestačil a hodně zkroušený opustil centrální kurt.

"On hrál dobře. Je to levák, může hrát do mého bekhendu jednodušeji, než kdokoliv jiný. Hrál velmi chytře," komentoval Del Potro soupeřovu hru.

 

"Já trochu bojoval s bolestmi. Bylo to o něco hroší, než v mém prvním zápase. Ale doufám, že to nebude nic vážného. Uvidím, jak bude zápěstí po dnešku vypadat, jestli budu moct zítra trénovat. Bylo by pro mě překapením, kdybych dnes vyhrál, protože nejsem stoprocentně fit. Ale hraju tenis a to je pro mě dobrá zpráva," dodal Del Potro, který v Miami zůstává přihlášen do čtyřhry s krajanem Delbonisem.


Kariéru vítěze US Open z roku 2009 výrazně poznamenala zranění právě obou zápěstí. Nejprve kvůli problémům s pravou rukou přišel o téměř celou sezonu 2010 a od roku 2012 laboruje i s rukou druhou. V letech 2014 a 2015 s ním byl celkem třikrát na operaci, od loňského března dlouhých 11 měsíců nehrál. Vrátil se až letos v únoru a odehrál tři turnaje, na nichž vždy vyhrál minimálně jeden zápas.

Nyní ale může přijít další pauza. Nad Argentincovou účastí na antukových turnajích v Evropě visí otazník.

Třicetiletý Zeballos, který v kvalifikaci prohrál s dvacetiletým Japoncem Nišiokou, si díky nemoci Federera a částečně také zranění Del Potra, zahraje podruhé v kariéře ve třetím kole turnaje Masters 1000. O premiérové osmifinále svede 58. hráč světa souboj buď s Fernandem Verdaskem. Španěl dnes přehrál rovněž dvakrát 6-4 Francouze Jeremyho Chardyho, s nímž si ve třetím vzájemném duelu poradil poprvé..

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
páteční výsledky (25. 03. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (7-ČR) - Ram (USA) bez boje
Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6-3 6-3
Ferrer (8-Šp.) - Fritz (USA) 7-6(6) 6-1
Gasquet (10-Fr.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-4
Čilič (11-Chorv.) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-1
Thiem (14-Rak.) - Groth (Austr.) 7-5 6-2
Goffin (15-Belg.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-4
Simon (18-Fr.) - Mónaco (Arg.) 7-5 6-1
Troicki (19-Srb.) - Cervantes (Šp.) 6-7(6) 7-6(9) 7-6(3)
Paire (20-Fr.) - Južnyj (Rus.) 6-3 6-4
Nišioka (Jap.) - F. López (21-Šp.) 6-4 6-4
Sousa (25-Portug.) - Pospisil (Kan.) 6-7(1) 7-6(5) 6-2
Verdasco (Šp.) - Chardy (28-Fr.) 6-4 6-4
Johnson (31-USA) - A. Zverev (Něm.) 7-6(9) 7-6(3)
Pouille (Fr.) - García-López (32-Šp.) 6-2 6-4
Zabellos (Arg.) - Del Potro (Arg.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
Marduch
U Staníka dneska všechno špatně. Extrémně sluníčkové počasí, extrémně sluníčkový outfit, extrémně dobrej Kuzňa.
Reagovat
Nola
Stan dnes mal potrebu skoro vsetko ukoncit 2. uderom, BH mu lietal vsade, len nie do kurtu....
Reagovat
Marduch
Jestli může zatěžovat pravé zápěstí na 110%, možná by ten jednoručák zvážit přece jen mohl, stejně to u něj vždy bylo především o demoličním FH. Když Conga jakžtakž zvládl přechod na obouručák..
Reagovat
jackiec
už by měl jít do důchodu, lepší to nebude a bekhend jednoruč se na stará kolena nenaučí
Reagovat
Mayo
čau El Řiťuál
Reagovat
Fandina
Měla jsem zlomené zápěstí a byl to děs, protože dlaň člověk potřebuje na všechno a ještě několik lep po zlomenině mě to bolelo a nebylo to tak výkonné jako druhá ruka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z nejvetsich sympataku na okruhu, ktery hral nenapodobytelny tenis
Reagovat
gigin
What you missed this week on tennis - murder, sexisim, andy v stako, stako´s tacos, gasquet dropping his underwear on court:

https://twitter.com/4AllSurfaces/status/713547324056870912
Reagovat
Haitik
Sakra pernej týden.. :DD
Reagovat
Kozoroh
Del Potro letos absolvoval třetí turnaj a opět ho bolí zápěstí. Je to smutné, Del Potro si kvůli zápěstím dost vytrpěl a teď, když to vypadalo, že se bude moct plně věnovat tenisu se stará bolest opět ozvala. Otázkou už tak není to, jestli dokáže Del Potro absolvovat celou sezónu, ale kdy definitivně skončí s tenisem. Já nevěřím tomu, že bude nadále motivovaný k návratům na 3-4 turnaje, po nichž bude absentovat z důvodu bolesti. Každá bolest, která přetne jeho návrat na okruh, ho bude logicky demotivovat. Já očekávám, že ještě rok se zkusí plnohodnotně vrátit a když se mu to nepodaří, tak ukončí kariéru.
Reagovat
Krisboy
Bohužel to tak vypadá.
Reagovat
panzer.dragon
hrdina trháku dne je Horác, postoupil do top 100 díky fedexovi a delpovi :-)
Reagovat
Roger_Federer
Docela stastny LL, cosi vydelal a proti Verdascovi nebude uplne bez sance na postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Místo Fedexe a Delpa ve třetím kole Zeballos. Tomu se říká rána pro turnaj.
Reagovat
kada.tom
tak kdokoliv je lepší ve 3. kole než arogantní egoista ze Švýcar :-)
Reagovat
vrabejka
Prohrál a hned má problémy že zápěstím ale no tak :D ani on se nebude tak vymlouvat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně jsi neviděla zápas.....
Reagovat
PH94
Já sice zápas viděl, ale nepřipadalo mi, že se nějak závratně lišil od těch jeho předchozích. Zeballos prostě hrál dobře a hlavně chytře.
Reagovat
horska.kraslice
Podle HL mu hrál hodně do BH, jak chytré :-(
Reagovat
woody
Zápas jsem neviděl,nevím jak Potra limitoval třeba nadhoz při podání,jediná šance je se naučit jednoručák aby mohl dále pokračovat v kariéře!
Reagovat
Lunej..
Myslíš si, že se předela na jednorucak, když od dětství je zvyklý hrát zakhle? Je to dost těžké a zase bude namahat to pravé zápěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že v nějakém interview tuhle možnost sám Juan zamítl
Reagovat
smazaný uživatel
JJ taky si uvědomuju, že to někde říkal. Ale bez jednoručáku se bojím, že to bude konečná. Už toho měl opravdu hodně.
Reagovat
rusedski
Jo, zamítl to s tím, že se nevrací proto aby byl 80.na světě, ale pokud by bylo ve hře ukončení kariéry popř. další dlouhatánská pauza, tak na jeho místě bych ten jednoručák i za cenu plácání se na konci stovky asi zvažoval...
Reagovat
Krisboy
Nebo by mohl zkustit takovej ten borgovskej polojednoručák. Ale i kdyby to zvládl, na top10 by to rozhodně už nikdy nebylo. V 27ti letech předělávat styl a vypilovat ho je asi nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypadá to moc dobře s Juanem, jaká škoda :( ani s Rogerem by to za moc nestálo, takhle si může Zeballos gratulovat, že se dostal tak daleko na úkor dvou lazarů, tomu se říká lucky loser
Reagovat
Lunej..
Ale LL nehrál zase špatně a že byl Delpo limitovaný není jeho vina.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, je mi ho fakt líto, tenis tak moc miluje a vypadá to, že ho nebude moct vůbec hrát :-(
Reagovat
Lunej..
Pěkně si zařval a hned z toho byl dvě esa.:)
Reagovat
Lunej..
Byla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist