De Minaur vystavil stopku wimbledonskému finalistovi, v Hertogenboschi si poprvé zahraje semifinále

14. 6., 19:22
Aktuality 0
ATP HERTOGENBOSCH - Alex de Minaur (25) nepřipustil ztrátu setu ani ve svém druhém letošním zápase na travnatých dvorcích a postupem do semifinále vylepšil své maximum na akci ATP 250 v Hertogenboschi. Nejvýše nasazený porazil 7:5, 6:2 bývalého wimbledonského finalistu Milose Raonice (33) a o své třetí letošní a celkově 17. finále bude usilovat proti Ugovi Humbertovi, nebo domácímu Gijsovi Brouwerovi.
Profily hráčů
Alex de Minaur poprvé postoupil do semifinále na trávě v Hertogenboschi (© Profimedia)

De Minaur – Raonic 7:5, 6:2

Alex de Minaur se od začátku loňského roku zlepšil na těch největších turnajích a také v soubojích s nejlepšími hráči světa a letos v lednu zaslouženě debutoval v elitní desítce světového pořadí. Na nedávno skončeném French Open dosáhl na své druhé grandslamové čtvrtfinále a hned v následujícím týdnu vstupuje do travnaté části sezony.

V Hertogenboschi v ani jednom ze dvou zápasů neztratil set, po Zizouovi Bergsovi splnil roli favorita také proti Milosovi Raonicovi. S bývalým wimbledonským finalistou, který v posledních letech neustále bojuje se zraněními a v Nizozemsku vyřadil loňského finalistu Jordana Thompsona a také šampiona ročníku 2014 Roberta Bautistu, měl potíže pouze v úvodní sadě.

Australan v šestém gamu nepotvrdil brejk a v závěrečné hře prvního dějství musel odvracet sérii tří brejkbolů. Po likvidaci nepříznivého vývoje 12. gamu už měl utkání pod kontrolou. Ve druhém setu si bez problémů hájil vlastní podání a kanadskému servismanovi jej prolomil dvakrát.

De Minaur si zahrál čtvrtfinále v tomto dějišti už potřetí, nicméně poprvé v něm uspěl až letos. V roce 2019 byl nad jeho síly krajan Thompson a loni v této fázi potkal domácí naději a pozdějšího šampiona Tallona Griekspoora.

O své třetí finále v probíhající sezoně a celkově 17. se utká s Ugem Humbertem, nebo domácím Gijsem Brouwerem. Na nejrychlejším povrchu byl dosud v závěrečném kole pouze před třemi lety v Eastbourne, kde triumfoval, a loni v londýnském Queen's Clubu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Tallon Griekspoor nepředvedl příliš přesvědčivý výkon ani ve svém třetím zápase na domácí travnaté akci v Hertogenboschi, nicméně stále pokračuje v obhajobě titulu. Nizozemec ve čtvrtfinále udolal po více než dvou hodinách a setech 4:6, 6:3, 7:6 aktuálně 87. hráče světa Aleksandara Vukice a o první finále po téměř roce se popere se Sebastianem Kordou (H2H 0:1).

Korda si připsal svůj první letošní skalp TOP 20 a také přerušil sérii 12 porážek s takto vysoko postavenými protivníky. Američan s českými kořeny přehrál 6:4, 6:2 krajana Tommyho Paula a zabojuje o své premiérové finále na travnatých dvorcích.


Výsledky turnaje ATP 250 v Hertogenboschi

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist