Davyděnko zůstal ve Varšavě neporažen

15. 6. 2008, 15:28
Aktuality 3
ATP VARŠAVA - Finálový duel dvou nejvýše nasazených tenistů ve Varšavě vyhrála nasazená jednička. Rus Nikolaj Davyděnko, vítěz z roku 2006, porazil obhájce titulu Tommyho Robreda dvakrát 6-3.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko

Turnaj ve Varšavě se tento rok hrál poprvé, ovšem podnik svou historii má: v minulých letech se bojovalo v polských Sopotech, kde oba letošní finalisté už titul získali - Robredo vyhrál v roce 2001 a dnes mohl obhájit loňský titul. Davyděnko triumfoval v roce 2006, nicméně před rokem si zde zadělal na pořádné problémy. V druhém kole vzdal utkání, které měl od úvodních výměn jasně pod kontrolou. Přesto utkání nedohrál a do dnes je vyšetřován, zda není zapleten do sázkařské mafie.

Všechny spekulace chtěl vyvrátit úspěchem na letošním ročníku. A povedlo se. Tedy alespoň ten úspěch. V dnešním finále si nejvýše nasazený Nikolaj Davyděnko poradil s turnajovou dvojkou Tommym Robredem ze Španělska dvakrát 6-3. Ruský tenista dokázal lépe využívat brejkbolové příležitosti a svého dnešního soupeře v sedmém vzájemné střetnutí přehrál už popáté.

Sedmadvacetiletý rodák z Volgogradu v turnaji, na kterém si vybojoval 14. titul kariéry, ztratil jediný set. Ve 2. kole se o to postaral český tenista Jiří Vaněk. Čtvrtý hráč světa si za triumf vyzvedne šek ve výši 67.750 eur.

ATP VARŠAVA - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Davyděnko (1-Rus) - Robredo (2-Špa) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikolaj sice trošku kašle na travu a vychytrale vybira turnaje ve kterech je N1,ale neva,přal sem mu to:)
Reagovat
dabelsobul
Tak on travu doslova nesnasi, proto hraje na antuce. Nemyslim si, ze je to proto, aby byl na turnaji nejvyse nasazenej... a jako svetova ctyrka k tomu ma predpoklady, aby byl turnajovou jednickou... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě ne schvalně:)Hraje paradně:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist