Davyděnko v Rotterdamu zničil dalšího soupeře

12. 2. 2010, 22:07
Aktuality 1
ATP ROTTERDAM - Nikolaj Davyděnko letos už třináctkrát nastoupil k ostrému zápasu a poražen odešel jen ze souboje s Federerem. Tento týden v Rotterdamu suverénně postoupil do semifinále, ve kterém ho čeká souboj se Söderlingem.
Nikolaj Davyděnko

Druhý nasazený Nikolaj Davyděnko se v Holandsku se svými soupeři příliš nemazlí. Hladce ve dvou setech vyřadil Lopeze s Baghdatisem a vrásky mu v dnešním utkání nepřidělala ani Rakušan Jürgen Melzer.

Ruský tenista vyhrál za hodinu a patnáct minut 6-3 6-2 a letos si připsal už dvanácté vítězství ve třináctém zápase. Nezvládl jen dobře rozehrané čtvrtfinále Australian Open s Federerem.

V semifinále osmadvacetiletý Davyděnko načne už druhou desítku vzájemných soubojů se Söderlingem.

O tři roky mladší Robin Söderling se až v Rotterdamu dočkal první výhry v sezoně a ani ta se z kraje týdne nerodila snadno. Nicméně v dnešním čtvrtfinále zdemoloval Francouze Juliena Benneteaua.

Švéd, jenž si loni zahrál finále Roland Garros, získal první set za pouhých 18 minut hladce 6-0. Benneteau v úvodním dějství uhrál jen pět fiftýnů. Ve druhém se dostal do vedení, ale ale získaný game byl pouze symbolický. Osmý hráč světa Söderling využil všech pět vypracovaných brejkbolů a suverénně postoupil.

O druhé místo ve finále si zahraje vítěz duelu Monfils - Južnyj s Novakem Djokovičem, jenž měl v pátek volno. Jeho soupeř - Leonardo Mayer - odstoupil kvůli zranění nohy.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch - hala, dotace) -
páteční výsledky (12. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (2-Rus.) - Melzer (Rak.) 6-3 6-2
Söderling (3-Švéd.) - Benneteau (Fr.) 6-0 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Som si myslel ze az do finale by mal ist hladko a tam porazit Novaka kedze hra dobre ale Soderling posledny zapas bol fakt dobry moze to byt vyrovnany 3setak zajtra. Kazdopadne druhe semifinale by Djoker mal zvladnut si myslim ci uz Yozhny alebo Monfils
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist