Davyděnko v osmifinále nestačil na Lucemburčana Mullera

3. 9. 2008, 06:57
Aktuality 0
US OPEN MUŽI - O další překvapení na turnaji US Open se postaral 130. hráč světa Gilles Muller, který v osmifinále vyřadil světovou pětku Nikolaje Davyděnka. Už do semifinále postoupili deblisté Lukáš Dlouhý a Leander Paes.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko

Pátý nasazený Nikolaj Davyděnko prohrál v osmifinále US Open se 130. hráčem světa Gillesem Mullerem. Lucemburskému tenistovi ruský favorit v úterý podlehl 4-6 6-4 3-6 6-7 a nezopakuje semifinálovou účast z posledních dvou let.

Naopak Muller se z kvalifikace dostal až mezi posledních osm, kde se utká s obhájcem titulu Rogerem Federerem ze Švýcarska, nebo Rusem Igorem Andrejevem.

Pětadvacetiletý Lucemburčan v předchozích dvou kolech otáčel zápasy ze stavu 0-2 na sety, ale proti Davyděnkovi šel od začátku do vedení. Vyhrál úvodní sadu a ve druhé vedl už 4-1. Pak pátý hráč světa získal pět her za sebou a vyrovnal stav na 1-1 na sety, ale víc mu Muller nedovolil.

Nasázel soupeři dvacet es a po zisku třetí sady byl silnější i v koncovce té čtvrté. V tie-breaku se tenisté přetahovali o každý míč, ale Davyděnko za stavu 10-10 udělal osudnou dvojchybu a outsider mečbol na síti proměnil.

Před startem US Open přitom bylo Mullerovým grandslamovým maximem třetí kolo ve Wimbledonu 2005 a od října 2006 se nikdy ve světovém žebříčku nedostal do elitní stovky.

Lukáš Dlouhý je už v semifinále
Český tenista Lukáš Dlouhý si podruhé za sebou zahraje společně s Indem Leanderem Paesem semifinále čtyřhry na grandslamu. Po úspěchu ve Wimbledonu mezi poslední čtyři páry soutěže postoupili i na US Open, když v dnešním čtvrtfinále porazili 2-1 na sety švédsko-finskou dvojici Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen.

Dlouhý s Paesem vyhráli první set 6-3, ale druhou sadu ztratili v tie-breaku. V rozhodující sadě se ujali vedení 5-2 a v deváté hře podávali na postup. Seveřané jim sice situaci znepříjemnili a měli několik brejkbolů, ale sedmí nasazení využili v pořadí čtvrtý mečbol a postoupili do semifinále.

Dlouhý tak může navázat na loňskou finálovou účast na newyorském grandslamu, tehdy o titul neúspěšně bojoval s Pavlem Víznerem.

US OPEN - úterní výsledky mužů:

Dvouhra - osmifinále:
Muller (Luc.) - Davyděnko (5-Rus.) 6-4 4-6 6-3 7-6(10)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý/Paes (7-ČR/Ind.) - Lindstedt/Nieminen (Švé./Fin.) 6-3 6-7(3) 6-3
M. Gonzalez/Monaco (Arg.) - Soares/Vemič (Bra./Srb.) 6-2 6-7(2) 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist