Davyděnko poprvé porazil Nadala a v Miami překvapivě vyhrál

6. 4. 2008, 20:52
Aktuality 10
Aktualizováno 06.04. 21:30 - Nikolaj Davyděnko jako první ruský tenista ve čtyřiadvacetileté historii turnaje vyhrál podnik série Masters v Miami. Titul a prémii 590.000 dolarů si zajistil poté, co dnes ve finále poprvé v kariéře porazil druhého hráče světa Rafaela Nadala 6-4 6-2.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko poprvé porazil Nadala a v Miami překvapivě získal titul

Oba tenisté do zápasu vstoupili nervózně, kdy na hráče světové elity kupili velké množství nevynucených chyb. To vedlo k prvnímu brejku ruského hráče. Nadal se však do prvního setu okamžitě dokázal vrátit, když se mu povedl rebrejk. Postupně se ale hlavně světová čtyřka Nikolaj Davyděnko rozehrála ke skvělému výkonu. Rusovi se znovu podařilo prolomit Nadalovo podání a úvodní sadu už dotáhl do vítězného konce.

V druhém dějství už hrál hlavní roli pouze Davyděnko - stejně jako v semifinále výborně podával, dařil se mu agresivní tenis a jeho sebevědomí každým vítězným úderem stoupalo. Nadal sice, jak je mu dobrým zvykem, bojoval o každý míček, ale na Davyděnka to zkrátka nestačilo. Rus utkání vyhrál překvapivě hladce 6-4 6-2 a s první výhrou nad Nadalem se zároveň dočkal i premiérového titulu v letošní sezoně.

Zatímco jednadvacetiletý Španěl, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, nedokázal proměnit v triumf ani druhou letošní účast ve finále, Davyděnko se radoval hned při svém prvním postupu do boje o titul. Před Miami došel v tomto roce nejdál do semifinále. V Dauhá byl nad jeho síly Andy Murray, v Dubaji Feliciano Lopez. Dnes získal dvanáctý titul v kariéře, druhý na turnajích série Masters.

"Je to fantastické, na začátku turnaje se mi vůbec nadařilo a nakonec ho celý vyhraju," řekl bezprostředně po utkání ruský tenista. "Je to šílené. Nechce se mi věřit, že jsem tu vyhrál," pokračoval Davyděnko, který před turnajem přešel na nový typ rakety a právě ta mu podle něj pomohla k vítězství. Na všech šest zápasů v Miami mu navíc vystačil jediný kus. "Mile mě překvapila. Nepraskla mi tady ani jedna struna. Doteď jsem přitom měnil raketu po každém zápase," uvedl Davyděnko. "Tuhle si nechám na pořád," přidal.

Šestadvacetiletý Rus v Americe ukončil dvě černé série. V semifinále po pěti porážkách poprvé v kariéře porazil domácího Andyho Roddicka, s Nadalem se doposud utkal dvakrát a také pokaždé prohrál.

ATP Masters Series - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Davyděnko (4-Rus) - Nadal (2-Špa) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikolaj hrál famózně,má podobný styl jako já:-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to krásný zápas.Davydenko vyhral zaslouženě.Blahopřejí,přejí mu tak i na další zápasy.
Reagovat
dabelsobul
No z pohledu délky a dramatičnosti nic moc, ale Davyděnko předváděl skvělé údery a Rafa se snažil, což mu dnes nestačilo. Rozhodně si dokážu představit divácky mnohem hezčí zápasy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na tenís koukam a na velké zápasy dokonce občas i zajedu,Takže ten tenís dokážu posoudit
Reagovat
smazaný uživatel
V podání Davydenka velice dobrý útočný tenis - snad mu forma vydrží i pro Davis Cup ať je na co se dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám právě strach,že když mu forma vydrží i na Davis cup,tak toho k vidění moc nebude.:-)
Reagovat
dabelsobul
No, a navíc Berdych na něj neumí zahrát... http://www.tenisportal.cz/vzajemne/davydenko/berdych/
Reagovat
smazaný uživatel
ze neumí zahrát, no to platilo pred rokem... sice se bude hrat asi na antuce, ale musíme drže palce. Navíc v davis cupu se jeste neutkali, takze uvidime co udela s Tomášem podpora týmu, myslim ze s Radkem Štěpánkem jsou skvelá dvojka pro singly a zbytek týmu je taky super!! Takze Rusko třes se, jdeme na Vás!
Reagovat
dabelsobul
No jeden rok není zase taková doba. A Béďa na něj neuměl ani když byl v lepší formě než Davyděnko. Rusové si vybrali antuku, ale na té naši tenisté umí zahrát taky dobře. Jak píšeš, dvojice Berdych/Štěpánek je v singlu silná, a věřím, že na Rusko máme. Tím spíše, že si kapitán navrátil může vybrat ze dvou silnýc deblových dvojic (Dlouhý/Vízner nebo Berdych/Štěpánek).
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vado, 9 mega za jeden turnaj, ze ja to nehraju profesionálně. Ale je dobrej - uz s Roddickem se mu neverilo a takhle zabodoval. No, doufam, ze priste uz jim to ukaze i náš Berda!!! Do toho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist