Davyděnko po třech hodinách udolal Djokoviče. Nadal nezaváhal

17. 10. 2009, 13:59
Aktuality 9
ATP ŠANGHAJ - Ruský tenista Nikolaj Davyděnko si znovu polepšil v boji o Turnaj mistrů. Na podniku Masters 1000 v Šanghaji porazil v tříhodinovém souboji Srba Novaka Djokoviče 4-6 6-4 7-6 a ve finále ho čeká Rafael Nadal.
Nikolaj Davyděnko

Novak Djokovič se s Nikolajem Davyděnkem potkal v Šanghaji loni v rámci Turnaje mistrů hned dvakrát. Pokaždé uspěl srbský tenista, který před rokem v Číně získal cenný triumf.

Nyní usiloval o první letošní titul z podniků série Masters, ale Davyděnko byl proti. Ruský tenista, jenž včera vyřadil Štěpánka, totiž bojuje o pátou účast na Turnaji mistrů v řadě.

K cestě do Londýna si pomáhá nyní v Šanghaji a postup do finále mu znovu výrazně pomohl.

Semifinálový - divácky atraktivní - duel s Djokovičem se nesl ve znamení skvělých servisů. V prvním setu Davyděnko nevyužil žádný brejkbol, sám naopak jednou kapituloval. Ve druhé sadě se situace obrátila a musel následovat třetí set. V něm zůstaly všechny brejkové příležitosti neproměněny a rozhodoval tie-break. Ten zcela ovládl Davyděnko a postoupil do finále.

Djokovič se navzdory dnešní porážce se čtvrtfinálovým přemožitelem Radka Štěpánka příští týden vrátí na třetí místo žebříčku před Brita Andyho Murrayho, jenž v Šanghaji kvůli zranění nestartuje.

Davyděnko si i titul zahraje se Španělem Rafaelem Nadalem. Druhý hráč světa se do finále dostal po pěti měsících.

Cestu do finále Nadalovi usnadnil jeho krajan Feliciano López, který za stavu 6-1 3-0 pro soupeře dnešní zápas po 50 minutách skrečoval kvůli zranění nohy. Rodák z Mallorky, jehož sezonu letos výrazně poznamenaly potíže s koleny, hrál ve finále naposledy v květnu v Madridu, kde podlehl Rogeru Federerovi. Na zisk titulu čeká Nadal ještě o měsíc déle.

Davyděnko letos všechny své čtyři finálové účasti - v Hamburku, Umagu a Kuala Lumpuru - proměnil v zisk titulu. Nadal hrál v sezoně o titul sedmkrát a jen dvakrát odešel z finále poražen.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - López (Šp.) 6-1 3-0 skreč L.
Davyděnko (6-Rus.) - Djokovič (2-Srb.) 4-6 6-4 7-6(1)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
super zapas ted - davy, nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no vypadalo to že ho Kolja sfoukne jak svíčku a ono to bude ještě možná drama.Kolja hraje zatim skvěle :(
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
letityfanousek
Tak nudný zápas jsem dlouho neviděl. Bum bum bum bum bum, žádný nápad, jen kdo dýl vydrží. Bum bum, oba my měli dostat cenu pro nejnudnější tenisty na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-O
Tohle muze byt jedine vtip nebo nepovedena provokace...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť letityfanousek má trochu pravdu :-). Pro mě to taky nebyl top mač ke koukání, málo variace a dost chyb. Davyděnko byl určitě koukatelnější, v tý jeho strojový hře bylo i dost nápadu, víc útočil. Jako vždy tlouk míčky brzy po odskoku a zahrál i pár skvělejch úhlů. Trochu to připomnělo Davyděnka v jeho nej formě.
Reagovat
Twofinger
Djokovice a jeho "gesta" zacinam mit docela nerad! Viz treba jeho finalovy zapas v Pekingu proti Cilicovi, kde se po vyhrane hre pri ktere Cilic podklouzl, hodne skodolibe radoval... Kazdej je nakej, ale tenhle pan ma do slova fair play hodne daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
No to byl ale zápas, krásný. Jsem ráda že vyhrál Nikolaj, hrál skvěle ale Djoka taky samozřejmě. Bylo to hodně vyrovnaný. Jinak Novak mi začíná nějak vadit na kurtu, těmi jeho gesty, nervák :-D No každej sme nějakej. Jsem zvědavá na soupeře Nikolaje snad nebude moc unavený po tomhle boji, přeji mu vítězství!
Reagovat
pgbass
Davydenko je zas furt bez emoci:-)i kdyz preju mu to docela. Djoker je posledni dobou trochu nervak, ale taky jinak sympatak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist