Davis Cup zažije hvězdný víkend. Nastoupí Djokovič, Nadal i Murray

12. 9. 2013, 16:14
Aktuality 38
Stejně jako Česká republika, i Srbsko bude mít jako druhý domácí tým v semifinále Davis Cupu k dispozici nejsilnější sestavu v čele s Novakem Djokovičem. Zatímco světová jednička chce dovést Srby do finále, Rafael Nadal odmítl soukromé letadlo a linkou přiletěl ve středu do Madridu, aby pomohl Španělům v baráži s Ukrajinou. V boji o Světovou skupinu své zemi pomůže také třetí hráč světa Andy Murray.
Rafael Nadal

Srbové hrají v Bělehradu s Kanadou a první hráč světa Djokovič se v páteční dvouhře střetne s Vaskem Pospisilem, hráčem s českými kořeny. "S časem už jsem se srovnal a jsem připraven hrát co nejlépe," řekl Djokovič po losu. "Pro Novaka je vždy ctí hrát za Srbsko, to všichni vědí," řekl kapitán Srbů Bogdan Obradovič.

Na antuce jsou Srbové proti Kanadě, která v 1. kole vyřadila nečekaně Španělsko a hraje své první semifinále v historii, jasnými favority. Jedničkou hostů je Milos Raonic, který se pokusí první den bodovat proti Janku Tipsarevičovi. "Prožíváme letos nádherný příběh a ještě ho nechceme skončit," řekl kapitán Kanady Martin Larendeau.

Nadal s Murraym budou bojovat v baráži
Od pátku do neděle se v Davis Cupu představí vedle Djokoviče i Nadal. Vítěz letošního Roland Garros a čerstvý šampion US Open slíbil, že pomůže týmu v baráži a po pondělním náročném finále v New Yorku si doma zvyká na antuku. Dokonce odmítl soukromé letadlo. "Není vhodná doba, aby mi stát tohle platil," řekl.

Druhý hráč světa se v pátek utká se Sergejem Stachovským. Nadal o svém startu ani přes náročný program prý nepochyboval. "Během krátké doby změním povrch, ale udělám všechno pro to, abych pomohl týmu," řekl Španěl, který loni chyběl v Praze kvůli zraněnému koleni ve finále proti českým tenistům.

Sedmadvacetiletý Nadal má v Davis Cupu vynikající bilanci ve dvouhře. Prohrál jen svůj první zápas v soutěži v roce 2004 s Jiřím Novákem a dalších 20 vyhrál.

Z elitní trojky světového žebříčku zasáhne v pátek do bojů v baráži Davis Cupu i Andy Murray. Británii povede do boje proti Chorvatům a jeho soupeřem bude v Umagu nadějný šestnáctiletý Borna Čorič.

Los semifinále Davis Cupu Srbsko - Kanada (Bělehrad, antuka):
Pátek (16:00): Djokovič - Pospisil, Tipsarevič - Raonic
Sobota (16:00): Zimonjič/Bozoljac - Nestor/Dancevic
Neděle (14:00): Djokovič, - Raonic, Tipsarevič - Pospisil
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
safi1313
Koho tipujete? Tipsarevic - Raonic... na antuce by to nemuselo byt neresitelne pro Janka...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Chorvatsku po první dnu podle očekávání 1:1, Andy s přehledem, i když první set se prý docela trápil s tím mladíčkem a bolely ho záda. Dan nepřekvapil, což je škoda. Klíčový bude zítřejší debl, který by Britové měli vyhrát a pak to Andy stvrdit v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
tohto roku to vyzera na Srbsko,aj ked je Tipsarevic tragedia,v DC sa vie vyhecovat
Reagovat
Mayo
Kanada do toho
Reagovat
smazaný uživatel
Serbia!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mayo
ošikac balkánskych šašov
Reagovat
Sonja
Co to je to "ošikac"?
Reagovat
smazaný uživatel
znaš co?
nebudzem trimac palce Can, kedz Serbia su Slovania
Reagovat
smazaný uživatel
to je opišať
Reagovat
Sonja
Hm, to je pro mě úplně stejně neznámý slovo.
Reagovat
Mayo
znam sebe ... Sonja to znamená omočiť :D
Reagovat
Sonja
Aha, tak to mě od tebe vůbec nepřekvapuje.
Reagovat
Mayo
prečo ? ja som úplne slušný chlapec :)
Reagovat
Sonja
Hlavně se nerozmnožuj.
Reagovat
Mayo
por que ?
Reagovat
Nola
vy ste z východu :D:D:D
Sonja znamená to asi omočiť... nie som z východu
Reagovat
Mayo
ty si odkiaľ ?
Reagovat
Sonja
No tak doufám, že nejste reprezentativní vzorek.
Reagovat
Mayo
ja mám od východu na míle ďaleko
Reagovat
tommr
ve druhým semifinále budu přát Kanadě. Jako soupeř v případným finále by pro nás byli atraktivnější i schůdnější než Srbsko a navíc bychom s nima mohli hrát doma ... :)
V bárážovejch utkáních budu přát postup hlavně Austrálii, Británii, Japonsku a Německu. Byl bych totiž rád, kdyby příští rok náš soupeř v prvním kole byla právě jedna z těhle 4 zemí ... :)
Jinak ještě dvě poznámky. Rusko se nedostalo ani do baráže - to je obrovská ostuda pro takovou velmoc. V sestavě Chorvatska chybí Cilic - zřejmě to s tím jeho dopingem bude vážnější než se myslelo ...
Reagovat
George_Renel
Asi to máš lépe následováno, ale žil jsem v přesvědčení, že i s Kanadou musíme hrát venku....
Reagovat
Nola
ja budem priať samozrejme Srbsku, bude to atraktívnejšie finále, ako si na to prišiel, že Kanada je pre vás schodnejšia? prejdi si H2H, s Kanadou ste na tom podobne ako so Srbskom....
Reagovat
smazaný uživatel
nevím co je atraktivnějšího na Kanadě? Kdo může být atraktivnější než Djokovič (kromě tedy Rafy). Kanada a tenisově atraktivnější-dobrý vtip, asi jako kdyby Srbsko bylo atraktivnější v hokeji než Kanada.
Reagovat
Mayo
Federer
Reagovat
tommr
s Kanadou by to bylo první vzájemný utkání a o tom kdo by měl výhodu domácího prostředí by se proto losovalo ... :)
Reagovat
tommr
s Kanadou jsme ještě nikdy nehráli, se Srbskem by to bylo už podvanáctý. Myslím si, že nejsem sám kdo by radši viděl utkání s neokoukaným soupeřem. Na Djokovice se koukám celej rok na každým větším turnaji a nemusím ho proto vidět i při DC ... :)
Reagovat
Sonja
Taky nerozumím tomu "atraktivnější":-) Schůdnější jistě...
Reagovat
Nola
so Srbskom by ste hrali v Belehrade, či? je nevidím nič atraktívneho na Raonicovi, ale možno je to iba môj názor,
Djokovic pritiahne oveľa viac tenisových fanúšikov k obrazovkám ako Pospísil, alebo Raonic, pozeráš na to jednostranne, berieš to z vášho českého pohľadu, ale finálové zápasy prenášajú TV po celom svete, hádaj koho si radšej pozrie divák pri TV?
Reagovat
Mayo
určite je ten srb atraktívnejší ako raonič ale proti kanade majú väčšiu šancu tí češi...ale aj tak je Srbsko víťaz (bohužiaľ) DC 2013
Reagovat
Sonja
V případnym finále Srbsko x ČR by rozhodně nebyl předem jasnej vítěz, naopak by se podle mě rozhodovalo až v 5.zápase...v němž by nastoupili Janko a Radek a bělehradská hala by šílela:-DDD
Reagovat
Mayo
Murray v DC ? to vidím prvýkrát
Reagovat
smazaný uživatel
ale noo
už ho hral
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál před OH, loni ne. Ted chce pomoct k postupu, ale je fakt, že nehraje furt, což mě štve.

Coric si to užije, vyhrál 3 Futures a ted juniorku na US Open a hned po tom doma v DC proti trojce. Snad to Britové zvládnou, po pátku asi 1:1, po čtyřhre 2:1 pro ně a Andy musí Dodiga pak klepnout.
Reagovat
smazaný uživatel
akorát Federer bude odpočívat ( ten odpočívá pořád jak se tak dívám ) pak se probudí a zjistí že spadl na 50sátou pozici ale on bude odpočívat dál ,nejlépe kdyby hrál 2 turnaje do roka aby si odpočinul od té dřiny . Jestli chce zažít dřinu může jít makat na šachtu s horníky 8 hodin deně 6 dni v týdnu .
Reagovat
smazaný uživatel
měl by sis opravit svůj nick. za téčkem ti chybí erko.
Reagovat
PetaM
Závist? Nebo jste sám horník? Jestli ano, tak jste se měl věnovat tenisu :) A teď nezávidět.
Reagovat
a.magerova
Bože Ty seš opravdu trubka :-/
Co je Ti do toho jestli odpočívá nebo maká, platíš ho snad Ty ze svých peněz?!!!
On ve svých 32 letech má odmakáno 26 let a Ty?!
Reagovat
smazaný uživatel
takéeto podpichovacie hujoviny
tu fakt nemusite pisať
je to trapne a detinske
ubohe
smiešne
proste chodte do pici s takými komentarmi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist