Davis Cup: Trénuje se v chladu, Nadalova hra jde prý nahoru

1. 12. 2009, 15:18
Aktuality 4
V pohodě a bez problémů pokračuje příprava českých tenistů na finále Davis Cupu v Barceloně, kde je na antuce v hale Sant Jordi čekají od pátku obhájci titulu Španělé. Oba týmy jsou kompletní, dvakrát za den využívají centrkurt i druhý tréninkový dvorec, který je provizorně postaven na parkovišti za halou. Jedinou nepříjemností je zima v hale, kde teplota dosahuje jen 16 stupňů.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Španělský kapitán Alberto Costa už má přesto na čele méně vrásek, jelikož jeho týmová jednička Rafael Nadal na finálový souboj naplno trénuje. "Jsem spokojený, jak zatím příprava jde. Na to, že je konec sezony, což je vždy komplikované období, jsme na tom dobře. Jistě, všichni jsou unavení, ale na víkend budeme všichni určitě stoprocentně připraveni," řekl dnes Costa na tiskové konferenci.

Sám Nadal se po zklamání z Masters a třech prohrách po sobě snaží naladit na vítěznou notu. "O špatné náladě může být řeč jedině v pondělí (v případě prohry), ale to nechci," usmál se.

O Verdaskovi se rozhodne ve středu
Nadal si z Turnaje mistrů v Londýně přivezl bolavá záda. Podle jeho slov to ale nebylo nic vážného a nechce se tím stresovat. "Soustředím se na to, abych si zvykl na povrch a pomohl týmu obhájit salátovou mísu," řekl Nadal.

Letošní vítěz Australian Open už trénuje dva dny pod dohledem svého strýce a trenéra Toniho Nadala. "Je vidět, jak si rychle na antuce zvyká, a jeho hra jde nahoru," řekl kouč.

Určitý otazník stále visí nad Fernandem Verdaskem. Devátý hráč světa léčil nohu, ale už trénoval a o jeho startu se rozhodne ve středu. "Zatím se to vyvíjí velmi dobře, ale nechci se do ničeho nutit a chci jít pomalu dopředu. Sval mi nedělá potíže," pronesl Verdasco.

Je možné, že Verdasco v týmu zůstane, ale bude hrát jen čtyřhru s Felicianem Lópezem a do dvouhry místo něj zasáhne David Ferrer. "Mám už představu, kdo nastoupí, ale neprozradím ji," řekl Costa.

To český kapitán Jaroslav Navrátil má jasno už dávno. Výsledky jeho týmu ve dvouhře i čtyřhře stojí a padají s formou Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha. Costa si je síly Berdycha a Štěpánka vědom a od prvních chvil, kdy bylo jasné, že jeho tým čeká ve finále Česko, varuje před přílišným optimismem. "Štěpánek a Berdych jsou schopni porazit kohokoli a nejtěžší ze všeho bude čtyřhra," uvedl Costa.

Jediná maličkost, která pro oba týmy nepříjemná, je stálá zima v hale. Teplota v Sant Jordi dosahuje pouze 16 stupňů. "Až mi z toho modrají ruce," ukázal Štěpánek prsty na videu na facebooku týmu. "Ale nám to nevadí, my chceme po víkendu tři body," dodal tenista, který dostal k jednatřicátým narozeninám od týmu dort, dres s číslem 78 a bačkory, obé v barvách fotbalistů Barcelony.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
a.magerova
No skromnost stranou Radku !!! Snad 5 bodů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci date jim ja vam verim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Španěli nejsou na kosu zvyklí, takže plus pro nás!!!!:-)) Terminátor Štěpec vás vyklepe, hoši vopálený!!!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci, vy mu to žerete i s navijákem!!! Vždyť je to starej šprímař, jeho omotávka(modrá) asi nebude zrovna ze stálobarevnejch...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist