Davis Cup: Tenisté už v Tokiu trénují a zvykají si na časový posun

31. 3. 2014, 13:41
Aktuality 10
Už v plném složení trénují čeští reprezentanti v Tokiu před čtvrtfinále Davis Cupu. Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý v Japonsku vstřebávají časový posun a zvykají si na povrch v Ariake Coliseu.
Radek Štěpánek (© Česká sportovní)

"Rozkoukáváme se a osaháváme si kurt. Je moc příjemný. Odskoky jsou střední, rychlost taky. Pro mě to je ideální," řekl Rosol, který je jako světová čtyřicítka při neúčasti Tomáše Berdycha jedničkou týmu kapitána Jaroslava Navrátila.

Rosol trénoval jako první v neděli, v pondělí se k němu přidali Štěpánek i dvacetiletý Veselý. "Byl jsem tady častokrát na turnaji. Zázemí i halu znám, kurt namalovali nově, je trošku pomalejší, ale mohl by nám vyhovovat," řekl Štěpánek.

Na turnaji v Tokiu už hrál Štěpánek sedmkrát, ale jedna věc ho při tréninku překvapila. Míčky jsou v krabicích jen po dvou, zatímco normálně bývají po třech nebo čtyřech. "Jsou nejmenší, co jsem kdy viděl. Asi budou muset o tomhle prodlouženém víkendu otevřít hodně krabic, ale snad to bude úspěšný," řekl tenista.

Úřadující dvojnásobní vítězové "salátové mísy" si zvykají na časový posun. Rosol strávil po turnaji v Miami čtyři dny doma v Česku a odtud se přesunul do Japonska. "Zvládám to dobře, protože takhle cestujeme skoro pořád. Spali jsme všichni jakžtakž," uvedl Rosol cestou na trénink na facebooku daviscupového týmu.

Štěpánek přiletěl rovnou z Ameriky. "S časovým posunem se popereme, máme na to čtyři dny a jdeme do nich," řekl autor vítězných bodů v předloňském finále soutěže proti Španělsku i loni v Srbsku. Na sociálních sítích si dělal legraci. Zveřejnil fotku, jak zívá a realizační tým "pospává", s popiskem: "Jet leg se nás vůbec netýká."

Českému týmu chybí v Tokiu pátý hráč světa Berdych, nejistá je ale účast i japonské jedničky. Kei Nišikori se po semifinále v Miami posunul na osmnácté místo žebříčku, ale na Floridě si zranil třísla a o jeho startu proti Česku se teprve rozhodne.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě ,že tam není nominovaný Sugita:)
Reagovat
Jan
A Ješito ušita :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, popletl jsem to. Rozhodne Radek proti Go Soedovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ČR vyhraje nad Japonskem 3-2 na zápasy. První bod pro Japonce udělá Soeda, pak Štěpánek srovná, potom ve čtyřhře porazí Soeda se Sugitou Rosola a Štěpánka. V neděli Rosol proti Soedovi odvrátí mečbol a nakonec Štěpánek porazí Sugitu v pětisetové bitvě 6-4,6-7,6-7,6-1 a 7-5.
Reagovat
tommr
ty už znáš nominaci Japonska? Já si myslím, že se Nishikori nakonec přece jen dá dohromady, do utkání nastoupí a získá dva body. Pokud budeme chtít postoupit budeme muset proto vyhrát debla ... :)
Reagovat
kada.tom
I já si myslím, že Nishikori bude hrát, ale postoupíme my :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám, ale tyhle tipy jsem udělal s tím, že Nishikori nehraje. Pokud by hrál, tak Česko taky vyhraje 3-2. Body urvou nejdřív Štěpánek proti Nishikorimu, potom Rosol proti Soedovi. Japonci ve čtyřhře sníží a v první nedělní bitvě srovnají. V rozhodujícím zápase porazí Radek Nishikoriho.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takže Radek porazí Nišiho dvakrát?? Předposlední zápas je vždy jednička proti jedničce. Poslední dvojka proti dvojce.
První den proto hraje Radek proti Nišimu, Rosol proti Soedovi (pořadí se losuje). Neděle nejdřív Rosol proti Nišimu a pak, pokud by to bylo nerozhodně tak Radek proti Soedovi.
Reagovat
Jan
V plném složení :)) Pěkné, ve třech :) Mohli zrovna napsat v plné síle :)
Reagovat
Fandina
info, držím palce kluci ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist