Davis Cup: Semifinále zahájí Štěpánek s Del Potrem

13. 9. 2012, 16:13
Aktuality 26
Radek Štěpánek odstartuje zápasem s domácí jedničkou Juanem Martínem del Potrem semifinále tenistů v Davis Cupu. Úvodní dvouhra na antuce v Buenos Aires začne v pátek v 15:45 SELČ, k druhému duelu pak nastoupí světová šestka Tomáš Berdych a Juan Mónaco. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los na kurtech v areálu Parque Roca.
Radek Štěpánek

"Řekli jsme si, že se chceme dostat do finále. Kdybychom se po těch letech, co jsme hráli semifinále i finále venku, mohli v listopadu utkat doma se Španělskem, to by byl pro tu naši partu bonbónek. Máme jednu z posledních šancí vyhrát Davis Cup," řekl kapitán Jaroslav Navrátil před cestou do Argentiny. "Teď nás ale čeká náročný soupeř, Argentina, která doma neprohrává, ale šance jsou určitě vyrovnané."

Do finále Davis Cupu se tenisté naposledy probojovali před třemi lety. Tehdy to bylo poprvé po 29 letech od triumfu Československa v roce 1980.

A v roce 1980 se tehdejší československý tým v čele s Ivanem Lendlem odrazil k zisku trofeje právě výhrou v semifinále v Argentině. Berdych se tím snažil inspirovat a na svoji facebookovou stránku umístil dokument o cestě tenistů za "salátovou mísou".

Pokud Češi přes Argentinu postoupí, budou hrát buď se Španělskem doma, čímž by se jim mohli pokusit oplatit prohru z finále 2009, nebo pojedou do USA.

Poslední výhra nad Del Potrem Štěpánka ani netěšila
Cestu do finále začne Radek Štěpánek s Juanem Martínem del Potrem, který nastoupí i přes potíže s levým zápěstím. Štěpánek vede nad osmým hráčem světa 3:1 na zápasy, ale jeden zápas Del Potro vzdal a letos po olympiádě byl v Torontu unavený. "Del Potro přijel z Londýna úplně zničený, byl odevzdaný. Radek z toho ani neměl radost," řekl Navrátil. Podle něj je favoritem utkání Del Potro, ale Štěpánek může soupeře překvapit.

Lehký zápas nečeká ani Tomáše Berdycha, i když Juana Mónaka porazil ve všech pěti vzájemných duelech a loni i dvakrát na antuce. Argentinec se ale letos výrazně zlepšil, vyhrál už tři menší turnaje a vyšvihl ve světovém žebříčku na 11. místo.

Do čtyřhry Navrátil nahlásil zbývající dva hráče Iva Mináře a Lukáše Rosola, ale hrát by v sobotu měli také Berdych se Štěpánkem. Argentinci počítají do debla s dvojicí Carlos Berlocq/Eduardo Schwank. Nedělní program by měly zahájit jedničky Berdych s Del Potrem a uzavřít Štěpánek s Mónakem, může ale dojít ke změnám.

Češi postoupili do semifinále shodně po výhrách 4:1 nad Itálií v Ostravě i v Praze nad Srbskem, kterému chyběl Novak Djokovič. V obou případech vítězství zařídili Berdych a Štěpánek. V Argentině Češi naposledy hráli před sedmi lety a nezískali ani bod. V roce 2009 ale dokázali soupeře i s Del Potrem v Ostravě porazit.

Zápas vysílá ČT4.

Semifinále Davis Cupu Argentina - ČR (Buenos Aires, antuka):
Pátek (15:45 SELČ): Del Potro - Štěpánek, Mónaco - Berdych.
Sobota (17:30): Berlocq, Schwank - Minář, Rosol.
Neděle (15:45): Del Potro - Berdych, Mónaco - Štěpánek.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud by se Rosolovy nepodařilo zopakovat vykon jako proti Nadalovy nemel by žadne šance...Štepanek je schopen při shode okolnosti potrapit nebo i vyhrat nad Potrem..
Reagovat
rubens
Štěpánek sice Potra potrápí, ale...
Rosol - tam by byl jeden zásadní problém - jak ho dostat do tranzu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek proti Potrovi nemá žádnou šanci. Raději bych nasadil Rosola v pátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol by měl opravdu velikánské šance :P
Reagovat
mac.hall
Nechci být škarohlíd , ale myslím si , že v Argentině jsou naše šance minimální. Radek nemá šanci porazit ani jednoho hráče soupeře a Tom to má tak 50:50. Pokud tedy bude v pořádku Del Potro. Hlášky manekýna Navrátila, že letos je máme naposledy možnost vyhrád DC jsou na hranici mentální retardace. Opravdu nechápu , co ten u DC týmu dělá.To jediné, čím na sebe kdy upozornil , je jeho permanentně pečlivě upravené mikádo. Jinak , jako trenér, stejně jako v munulosti hráč, je to slabota. Tipuji výsled 1:4 nebo o: 5.
Reagovat
smazaný uživatel
To se teprve uvidí,pánové!!!Jak mě vždy pobaví tyto předpovědi.A co když naši vyhrají? Sníte svůj klobouk?
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon."Sníte svůj klobouk"?
Reagovat
darek.vrana
Já sním svůj sen o výhře nad Argentinou:)... Šance je, může vyjít debl a Berdych má reálně na 2 body. I když stejně může dvakrát prohrát. Ve Štěpánkovo překvapení moc nevěřím, ale taky to není nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
proc takove pochyby? proc takova skepse? vzdyt nasi hrajou super.chapal bych pochyby nad nasimi modelkofotbalisty,ale tenisti jsou fajn chlapi a pokud nevyhrajou, tak prohrajou max. 2:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli budou výhodou Radkovi náběhy na síť, jelikož Del Potro je na returnu v poslední době výtečný. Já bych Radka první den ušetřil a nasadil Rosola, který se dokáže hecnout, když chce. A věřím, že v semifinále Davis Cupu chtít bude.
Reagovat
seshitec
není o čem Stěpec nemá na antuce ani minimální šanci proti delPotroj, musí ho vyndat a pošetřit na debl a 5.mač s Monacem
Reagovat
tommr
a los není špatnej. Pokud bude Del Potro zdravotně v pořádku vede cesta k postupu jedině přes vítězství v deblu a přes Monaca a to nebude při jeho letošní formě nic lehkýho ... :)
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že Berdych - del Potro je otevřený taky. Spíš se bojím, že i Berdych tentokrát nedá Monaca. Věřím deblu, ale jinak budeme muset mít hodně velký štěstí.
Reagovat
tommr
máš pravdu - ani vítězství Tomáše nad Monacem není vůbec jistý. Loni by to byla tutovka, ale letos se Monaco výrazně zlepšil a zvlášt doma na antuce bude hodně nebezpečnej. Snad to ale Tomáš zvládne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol je borec jestli nastoupí a Del Potro bude hrát tak ho Rosol minimálně potrapí ! Rozhodně vetší šance než u Štěpce, ho zas potřebujeme ve čtyřhře! Kéž by měl Navrátil rozum a udělal to tak. Protože by to mohla být klíčová chyba kdyby postavil Štěpu stejně by prohrál a unavil se a Rosol na čtyřhru to by nebylo ono. A jak se ukázalo Rosol nás může přijemě zaskočit. (př: Rosol - Nadal) Wimbledon. A nejhorší na tom je že Radkovi jde hlavně o prize money. Bez nich by to Lukinovi možná nechal! Prosím o odpověd.
Reagovat
tommr
nemyslím si, že by peníze hrály v nominaci nějakou roli. Navrátil prostě nerad riskuje a pokud to jen trochu jde tak vždycky staví nejsilnější hráče ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden vyhrány zápas z Rosola neuděla hráče který je skoro mimo top 100 a poraží hráče top 10 na počkání :P
Reagovat
darek.vrana
To je dobře, žes nám připomněl ten příklad Rosol-Nadal, skoro bychom zapomněli;-)
Reagovat
SwissMaestro
OT: Omlouvam se za off-topic, ktery snad nic vazne nenarusi. Chtel bych se zeptat zda je tady nejaky vasnivy sberatel autogramu sportovcu? Chtel bych poslat email Rafaelu Nadalovi s zadosti o autogram ovsem nikde nemuzu najit jeho adresu. Na fanmailu odkazuji na jeho stranky, ktere jsou ovsem dnes uz trochu jine a kontakt tam na nej neni. Lze tam poslat jen nejaky vzkaz i s adresou v sekci RafaFoundacion, ale toho se trochu bojim, nevim jestli to k necemu vubec je. Kdyby nekdo mel adresu, bylo by mozne mi ji nekam postnout? Tady nebo na mail potok179@centrum.cz. Diky :-)
Reagovat
darek.vrana
rafa.nadal@seznam.cz
Reagovat
Pe3k
Ten Del Potro nemá rozum. K vůli DC proti ČR si ještě víc poškodí zápěstí a pak už může hrát max na X-Boxu. Chápu, že reprezentovat je pro něj čest, ale za jakou cenu?! Tohle by např. Federer nikdy neudělal. V dlouhodobém horizontu je zdraví důležitější než semifinále DC.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, že Federer by se pro reprezentaci zrovna nepřetrhnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kdyby mu doktor řekl, že to zápěstí je v takovém stavu, že si ho příštím zápasem může na vysoké procento poškodit podobně jako v r. 2010, tak by do toho nešel...
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak celkem nerozumím nasazení Štěpce do úvodního hracího dne. Je asi pravděpodobné, že se Navrátil rozhodoval podle aktuální výkonnosti v konfrontaci s tím, co v Argentině předvádí na trénincích Rosol, ale mám pocit, že Radek nemůže ve svém věku zvládnout úspěšně tři dny za sebou na tři vítězné sety a navíc na antuce. A to píšu i navzdory bilanci Štěpánka s Del Potrem v H2H, která je 3:1 pro Štěpce a ve všech případech jde o výsledky z posledních tří let...
Reagovat
tommr
taky si myslím, že první zápas měl hrát spíš Rosol. Sice by s Del Potrem nejspíš taky prohrál, ale aspon by se Štěpánek zbytečně nevyčerpal. Je docela možný, že o výsledku celýho utkání bude rozhodovat poslední zápas Monaco-Štěpánek a tam už možná Radkovi budou chybět síly ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist