Davis Cup: Místo Llodry Simon, finále zahájí Tipsarevič a Monfils

2. 12. 2010, 16:39
Aktuality 3
Finále Davis Cupu mezi Srbskem a Francií odstartuje v domácích barvách Janko Tipsarevič, proti němuž nastoupí jednička hostů Gael Monfils. Ve druhé páteční dvouhře se potom představí Novak Djokovič a Gilles Simon, který nahradil Michaela Llodru. Rozhodl o tom dnešní los v Bělehradě.
Gael Monfils

O tom, že kapitán hostů Guy Forget pošle do souboje se srbskými tenisty Gaela Monfilse, nebylo před dnešním losováním pochyb. Momentálně 12. hráč světa také finálový duel Davis Cupu v Bělehradě zahájí a o první bod se utká s Jankem Tipsarevičem.

Jasno neměl Forget jen v nominaci do druhé dvouhry úvodního dne. Spekulovalo se, že by mohl postavit Michaela Llodru, který už v září uspěl v Davis Cupu proti Argentinci Monakovi a který minulý měsíc odehrál životní turnaj Masters v Paříži, kde porazil mimo jiné Novaka Djokoviče. Místo Llodry ale v pátek nastoupí Gilles Simon, jehož soupeřem bude právě Djokovič.

Do sobotní čtyřhry kapitáni týmů nominovali Nenada Zimonjiče s Viktorem Troickým a Michaela Llodru s Arnaudem Clementem. Složení deblu se ale může změnit ještě hodinu před začátkem čtyřhry.

Monfils: Tipsarevič bude pod tlakem
Do začátku finálového souboje sice zbývá ještě téměř 24 hodin, ale Gael Monfils a Janko Tipsarevič už jednu bitvu rozehráli - psychologickou. Začal ji Francouz svým prohlášením, že jeho srbský protivník může mít problémy vyrovnat se s obrovským očekáváním domácích fanoušků. "Myslím, že před domácím publikem bude na začátku hodně nervózní," řekl Monfils na účet tenisty známého svými brýlemi a vytetovanými citacemi z Dostojevského na levé ruce. "Pokusím se zůstat klidný a hrát svou hru. Samozřejmě, tlak tu je, ale to je součástí hry," dodal dvanáctý hráč světa.

Tipsarevič, který v pátek dostal přednost před Viktorem Troickým, se jeho slovům jen zasmál. "Jestli si Gael myslí, že před 18.000 Srby budu nervóznější než on, měl by se nad tím znovu zamyslet," prohlásil bělehradský rodák, o jehož síle na domácí půdě se v září mohli přesvědčit Tomáš Berdych i Radek Štěpánek, kteří s ním v Davis Cupu prohráli. "Samozřejmě jsme oba pod tlakem a nepochybuju o tom, že v Davis Cupu hraje velmi dobře, ale, upřímně, nemyslím si, že před takovým publikem dokáže zůstat uvolněný."

Monfils je navíc ten, od koho se očekává bod pro Francii. V další dvouhře totiž Gilles Simon nastoupí proti třetímu hráči světa Novaku Djokovičovi, kterého dokázal porazit jen v jednom z dosavadních šesti utkání.

"Jsem rád, že budu hrát první," řekl Monfils. "Když získám první bod, dostanu Novaka víc pod tlak a za stavu 1:0 na zápasy se Gillesovi bude hrát o moc líp. Proto si myslím, že pro náš tým je to dobře."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi ho neda hrat aby sa neunavil keby hral obe dvojhry plus 4hru. Mozno mu neveri lebo ho pozna ze by zas nic nehral alebo naopak pripravili by sa Srbi na jeho SV styl a prehral by na isto- inak Monfils- Tipsarevic neviem preco ale mam tusaka ze Monfils zhori strasne- Tipsarevic doma hraje fakt dobre a Monfils je hrac co vsetko vracia a neviem ale nemyslim si ze Janko mu n ato skoci a vyhadze sa sam. Djokkovic-Simon to nemusia ani nastupit na zapas 3:0 tam neni co riesit- Simon by neuhral bod pre FRA snad proti ziadnej jednotke z tych co hrali DC svetovu skupinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou v posledních měsících už se Simon lehce zlepšil, ale samozřejmě proti Djokovičovi nemá sebemenší šanci.
Reagovat
skott
Podle me je zamer Forgeta jasny.Utahat prvni den Djokovice, coz zvladne lepe Simon nez Llodra, ktery by asi nemel proti nemu sanci, pokud neni povrch v Belehrade dostatecne rychlej.Navic Simon neni uplny nemehlo indoors, jak by se mohlo zdat ut to nekolikrat dokazal, Francouzi v halach umi.Bod ale predevsim musi udelat Monfils, aby bylo o co hrat az do nedele.Ja Monfilsovi docela verim, nepratelska atmosfera mu zadne probelmy nedela, naopak cim vetsi vrava v hledisti, tim lip pro nej.V Parizi hral dobre a celkove plati:
Monfils ve forme > Tipsarevic ve forme
Takze tipuju podobny zapas jako v New Yorku a ve ctyrech setech Monfilse.
Ctyrhra je potom pro Francii klicova a pokud po sobote povedou 2-1, tak bych veril, ze treti bod nakonec pridaji, zrejme Simon (kdyz zahraje prvni zapas dobre) nebo Llodra proti srbske dvojce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist