Davis Cup: Finále zahájí Štěpánek s Ferrerem

15. 11. 2012, 13:39
Aktuality 92
Radek Štěpánek odstartuje útok českých tenistů na triumf v jubilejním stém finále Davis Cupu proti obhájcům titulu Španělům. Česká dvojka se v úvodní páteční dvouhře utká od 16:00 s Davidem Ferrerem. K druhému duelu na rychlý povrch pražské O2 areny nastoupí světová šestka Tomáš Berdych a Nicolás Almagro. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los v Obecním domě.
Radek Štěpánek

Do čtyřhry kapitán Navrátil nahlásil dvojici Lukáš Rosol/Ivo Minář, ale hrát by v sobotu měl osvědčený pár Berdych/Štěpánek. Španělé mají připraveny vítěze Turnaje mistrů z Londýna Marcela Granollerse a Marka Lópeze. V neděli jsou tradičně nejdříve v plánu zápasy jedniček a po nich dvojek týmů.

"Bude to velký svátek tenisu a už se těším, až to vypukne. Jsme připraveni rvát se o každý bod ve dvouhře i ve čtyřhře a uvidíme, jak to dopadne," řekl Štěpánek. "Tenista má mnoho cílů, vyhrát grandslam, být jedničkou nebo zvednout nad hlavu Davisův pohár. Teď jsme jako tým ve finále a je to jeden z vrcholů kariéry, který se pokusíme naplnit. Doufám, že se nám to povede," přál si Berdych.

Kapitán Španělů Alex Corretja mluvil v týdnu o tom, že favority jsou Češi, po losu doufal ve výhru na půdě soupeře, stejně jako to Španělé dokázali v roce 2008 v Argentině. "Jsem proto uvolněnější, protože vím, že toho jsme schopni. Už se nám to jednou (vyhrát finále na půdě soupeře) povedlo, proč ne znovu," řekl Corretja.

Corretja: Kdybych si mohl vybrat, Ferrer by začínal
Domácí výběr chce navázat na 32 let starý a dosud jediný zisk slavné "salátové mísy", kterou v Praze v roce 1980 vybojoval tehdejší československý výběr v čele s Ivanem Lendlem. Španělé naopak týmové soutěži kralují v posledním desetiletí. Útočí na čtvrtý triumf za pět let a šestý od jejich prvního úspěchu v roce 2000.

Výběr kapitána Jaroslava Navrátila s oporami Berdychem a Štěpánkem je ve finále podruhé během tří let. V roce 2009 nestačil v Barceloně na Španěly, s kterými celkově Češi prohrávají ve vzájemné bilanci 2:4 a naposledy je porazili v roce 1971.

Štěpánek za čtrnáct dnů oslaví čtyřiatřicetiny a zkusí zastavit rozjetého Ferrera. V duelu se světovou pětkou a letošním vítězem sedmi turnajů by mu měl pomoci rychlý povrch, pestrá hra a nejspíše časté útočné výpady k síti. Ferrera Štěpánek porazil třikrát z devíti zápasů, naposledy na trávě ve Wimbledonu 2009.

"Každý hráč je k poražení, ale bude to boj o každý centimetr," řekl Štěpánek. Ferrer před třemi lety porazil Štěpánka ve finále Davis Cupu 3:2, i když už tehdy prohrával 0:2. "Zase to bude těžký zápas a musím hrát svůj nejlepší tenis, abych mohl vyhrát," řekl Ferrer po losu. "Jsem raději, že začíná David, protože má zkušenosti, a kdybych si mohl vybrat, poslal bych ho prvního na kurt," řekl Corretja.

Berdychovi dodává před zápasem s Almagrem sebevědomí, že španělskou dvojku letos porazil třikrát ze čtyř zápasů a celkově vede 8:3. "Bude ale hodně nepříjemný. Nebude to žádná sranda," nepodceňuje Berdych soupeře.

Češi postoupili do finále po výhrách 4:1 nad Itálií v Ostravě i v Praze nad Srbskem, kterému chyběl Novak Djokovič. V semifinále pak vyhráli na horké půdě v Argentině 3:2. Ve všech třech případech zařídili vítězství Berdych a Štěpánek.

Čeští reprezentanti se ve vyprodané hale pokusí navázat na tenistky, které porazily před čtrnácti dny ve stejné hale Srbsko a obhájily titul ve Fed Cupu. Pokud tenisté vyhrají Davis Cup, Česko se stane první zemí světa, která v jednom roce vyhrála Hopman Cup smíšených dvojic, Fed Cup i Davis Cup.

Program finále ČR - Španělsko (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Pátek (16:00): Štěpánek (v žebříčku 37. ve dvouhře ATP) - Ferrer (5.), Berdych (6.) - Almagro (11.)
Sobota (14:00): Rosol (73.), Minář (186.) - M. López (6. ve čtyřhře ATP), Granollers (10. ve čtyřhře)
Neděle: (13:00): Berdych - Ferrer, Štěpánek - Almagro
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Radek snad hraje exhibici, ne? Mu to vrací ty míčky jak můj desetiletý syn. Naprosto bez šťávy, bez síly, bez nápadu. Hraje fakt jak 200. hráč. Být tam někdo z velké 4 tak ho seřeže a vyprovodí jak malého smrada. Tohle jsem nečekal. A to jsem našim tak fandil...
Reagovat
Chrenda
Je to děs, přímo nepochopitelný! Pokud takhle bude hrát i zítra v deblu, je to v háji!
Reagovat
tommr
jen samotná šestá hra prvního setu trvala dýl než 20 minut. Mám obavy aby Ferrer Radka prostě neutahal ...
Reagovat
dadaft
3 dvojchyby v gemu, 3:5.
první set je asi v pánu...
Reagovat
tommr
je to k vzteku - Radek se nejdřív se tahá o jeden servis přes dvacet minut a další pak Ferrerovi doslova daruje třema dvojchybama ...
Reagovat
dadaft
dneska to tady asi bude slabší, vypadá to, že půlka TP je v hale. ))
Reagovat
Bob
to je snad poprvé co budu fandit Štěpánkovi. i když možná zbytečně.. ale možný se mýlím..
Reagovat
Olympiada
ze vyradil Lopeze....tim se připravil o trofej - magor. Snad jeste nadeje existuje, ze to ty šmejdi česky projebou
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak vy, ale já to vidím takhle: 1. Ester, 2. Cristina, 3. Nicole, 4. Marta. :)

http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/133207/ester-nicole-vs-spanelske-krasky-v-jakem-tymu-maji-hezci-holky.html
Reagovat
tommr
na tebe je vždycky spolehnutí, že nahodíš podobný téma ... :)
Jinak Ester je jasná jednička a to nejen mezi těmahle čtyřma kráskama ... :)
Reagovat
Bob
zkuste si najít ženský pánové :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, taky už jsem dlouho nic nenapsal... :) Jinak u mě taky vede Ester, aspoň co se týká partnerek aktivních tenistů. Když ještě hrál Andy Roddick, tak byla jasnou jedničkou Brooklyn Decker. :)

Bob: Vsadím se, že ty bys mi určitě přál nějakou žárlivou semetriku, co by mi zakazovala koukat po holkách tenistů a hlavně po tenistkách. :D
Reagovat
Chrenda
Krásná je taky ta Tipsarevičova, ale nevím jak se jmenuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo bejvalka od Stosur.
Reagovat
dadaft
Davidova Marta.
miluju tuhle barvu vlasů...
Reagovat
smazaný uživatel
Biljana Tipsarevic
http://www.fashionela.net/wp-content/gallery/biljana-tipsarevic/mg_4031fin-3.jpg
Reagovat
steve79
Po dnešku budeme vést 2:0. Nevíte někdo jestli to bude čt sport vysílat v HD nebo to bude jen v SD kvalitě?
Reagovat
nagini6
Tak nech to chalanom vyjde. Urcite je velka sanca na vyhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé,je to krásný rok českého tenisu.Vyhráli jsme neoficiální mistrovství světa smíšených družstev Hopman Cup,ženský Fed Cup,který jsem si O2 Aréně náramě užil a teď zbývá to poslední-vyhrát Davis Cup!Kluci chtějí,ta energie,co z nich sálá se nedá zamaskovat.Nekritizujte,nešpekulujte,ale fanděte!Česko je tenisovou velmocí a tento víkend to potvrdí.Ať máte výhrady vůči Tomášovi či Radkovi,vězte,udělají maximum aby tu salátovou mísu ukořistili.Těším se na tento víkend a věřím že to dáme.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky napsané....Doufám v krásnou tenisovou bitvu se šťastným koncem pro naše kluky.HOŠI DO TOHO!!!
Reagovat
brixner
...zítra nastala ta báječná atmosféra roku 1980!Byl jsem tehdy kluk, ale dodnes si vybavuji pocity, když Tomáš Šmíd prohrál i druhý set s Panattou, můj táta tehdy říkal, že "nevadí, Lendl s Barrazuttim srovná na 1:1" a pak Šmíd zvítězil a já se málem zbláznil radostí! Pak jsem se hrozně divil, jak je vůbec možné, že Barrazutti vyhrál první set nad Lendlem, vždyť to byl můj hrdina!!Ivan Corrada nakonec doslova popravil a já měl docela obavy o sobotní čtyřhru, vždyť pár Panatta-Bertolucci patřil k nejlepším na světě! No a pak přišel závěrečný bekhendový return Panatty do sítě...a můj táta řval jako kůň a brečel při tom a já řval jako malý kůň a brečel jsem také...Strašně jsem to tenkrát prožíval, fakt si ty pocity i tu zvláštně hustou atmosféru dost dobře pamatuji a vybavuji, byl to zážitek! Dnes mám podobné pocity, takové to chvění před bitvou, třeba to někdo z Vás také pociťuje a hrozně moc bych si chtěl opět zařvat-klidně až v neděli,to je fuk! Myslím, že jsme všichni na naše kluky hrdí a není snad nikdo, kdo by si nechtěl zařvat něco jako " JE TO DOMA ! ! " Tak moc si to přeji/přejeme! Tome a Radku-MNOHO ŠTĚSTÍ! Brix
Reagovat
Jan
Své pocity z r. 1980 si nepamatuji. Ale velice dobře si pamatuji, když bylo finále DC v r. 1975, kdy jsme hráli ve Švédsku proti Borgovi, odjížděl jsem domů ze školy na vánoční prázdniny a těšil se na to, pak se na to díval v TV i když bylo smutné, že jsme prohráli.
Reagovat
spaniel
Kun a maly kun :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek - Feru 33%-67%
Almagro-Berdych 40%-60%
Ber/Ste-Lop/Gra 49-51
Ber-Fer 55-45
Almagro-Stepanek 55-45
Cze-Spa 2:3..
Reagovat
a.magerova
Cze-Spa 3:2
A je mi jedno kdo a jak... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne ;)...

V poslednej dobe mám slepé tipy, takže ten môj odhad je pozitívnou správou pre Česko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne ;)...

V poslednej dobe mám slepé tipy, takže ten môj odhad je pozitívnou správou pre Česko ;)
Reagovat
Sonja
No, Noleho výhru na TM 2-0 jsi tipnul správně:-))...
Reagovat
smazaný uživatel
pls
daju sa na Slovensku resp. v Cechach kupit Mashine cukriky ak ano v ktorych obchodoch?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se někde dají sehnat.. Spíše v Praze respektive v Bratislavě a to v nějakých luxusnějších krámech s dobrotama :-))

Ale tady máš stranku, kde se dají objednat -> http://shop.sugarpova.com/
Reagovat
smazaný uživatel
dikyyy a postovne tam je jake nevies? na tej stranke
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevim, ale asi joo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si to budeš kupovat přes webovky tak mě prosím dej vědět kolik stálo poštovný,taky bych si to chtěla objednat.Děkuji :)
Reagovat
bubak
chtěl jsem koupit známému k narozeninám, ale sešlo z toho - při koupi flirty za 5.99$ vychází poštovné do CZ - International Economy (7-8 day transit) $68.6 .... :O ... no nekup to :D ... docela zajímavé komenty jsou na http://www.facebook.com/Sugarpova (International shipping)
Reagovat
Roger_Federer
David Ferer je jiste vynikajici hrač..Mel skvelou sezonu a za posledni 3 tydny odehral velkou porci tenisu..a umi pekne kixnout..
Radek Štepanek je stary matador a vi že je to jejich posledni šance vyhrat Davis cup,umi se vybičovat k vyborne hře a dokaže potrapit kohokoliv..Motivace, zkušenosti, povrch, domaci prostředi z neho nedelaji vubec aucajdra...Podle meho nazoru je realnych 50:50 v zapase Štepanek-Ferrer..
Reagovat
darek.vrana
Co mě zpětně trochu štve teď jak se mluví o těch předchozích finále, je prohra v Barceloně 5:0. Zní to fakt strašně a Navrátil to naprosto degradoval tím, že v neděli dal Dlouhého proti Ferrerovi a Hájka proti Nadalovi. Kdyby Berdych porazil Ferrera, mohlo to být aspoň 4:1 a bylo by to důstojné finále. Ne trapas jako Dlouhý. Vypadá to hrozivě, přitom podle mě pár míčků a mohlo to být ne 4:1, ale třeba 3:2 pro nás. Protože jak Štěpánek nastoupil na Ferrera, to bylo něco neskutečného. Takovou výuku jsem snad neviděl. Kdyby to dotáhl do vítězného konce, možná bychom vyhráli i debla a v neděli by hrál s Ferrerem Berdych, což by bylo otevřené. Takhle to zní jak největší trapas.
Reagovat
Matti
Promiň, ale 3:2 pro nás mohlo být jen kvůli pár míčům? To se na mě nezlob, ale to je nesmysl. Naši byli tehdy bez šance. Těch kdyby tam bylo nepočítaně.
Reagovat
Jan
Pravda je, že kdyby Štěpánek vyhrál tenkrát nad Ferrerem, mohlo to vypadat jinak. I ta 4hra a Nadal by také nemusel s Berdychem hrát v takovém klidu.
Reagovat
Matti
Nemusel, ale stejně by vyhrál.
Reagovat
darek.vrana
Tak zápas Štěpánka byl o pár míčích, to je bez debat. Kdyby tenkrát vyhrál 3x 6:1, tak nikdo neřekl ani popel. Ani ve snu mě nenapadlo, že by ten zápas mohl prohrát. A debl za stavu 1:1 by asi vypadal úplně jinak, takhle naši byli odevzdaní. No a v neděli by pochopitelně hrála úplně jiná sestava. Takže jasně, Španělé vyhráli sice jasně, ale to kdyby tam je obrovské. Samozřejmě už se to nedozvíme. Jen chci říct, že ten Štěpánkův bod by řešil mnohem víc než jen ten jeden bod. Že by pak celý zápas vypadal úplně jinak. Možná bychom prohráli tak jako tak, asi jo, ale možná by to dopadlo naopak. Ale hlavně mě štve, že to Navrátil nenechal v neděli důstojně dohrát a cpal tam Dlouhého proti Ferrerovi, to byl fakt výsměch.
Reagovat
Jan
Bedych i Štěpánek měli za sebou 2 dny těžkých zápasů, tak je nechal odpočinout, když už to nemělo smysl. Je pravda, že prohra 5:0 byla hrozivá, ale nic to neřešilo.
Reagovat
darek.vrana
3:0 po sobotě. Štěpánek porazí Ferrera, uvidíte.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek:Ferrer 40:60
Berdych:Almagro 60:40
Štěpánek Berdych:Lopéz Granollers 55:45
Berdych:Ferrer 45:55
Štěpánek:Almagro 50:50
Pro Čechy plus 20 protože hrajou doma.

270:250
Reagovat
smazaný uživatel
Vytvořil jsem tuhle událost na FB, co tomu nápadu říkáte? ;) Radka by to mohlo pobavit, pokud by se to k němu dostalo, co vy na to?

http://www.facebook.com/events/170368179773490/

Pokud Radek Štěpánek porazí v 1. Daviscupovém zápase finále favorizovaného Davida Ferrera, budu po celý týden oblékat košili národních barev stejně tak, jako Radek v baráži se Švýcarskem.

Podpořme psychicky Radka a vyhecujme ho ještě více v cestě za první bodem na našem kontě ve finále!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dost mě překvapuje, jak někteří píšete že šance jsou 50:50 nebo snad dokonce že Španělé jsou favoriti. Za předpokladu, že klukům (hlavně Radkovi) vydrží zdraví, jsme poměrně velcí favoriti. Ke každému z těch 5 zápasů musíme přidat jeden hodně důležitý fakt a to je povrch, protože pokud je opravdu tak extrémě rychlý, že takový těžko najdete na okruhu, pak to bude velký španělský problém, což ostatně i sami během týdne přiznali. Nevím, co by se muselo stát, aby Tomáš prohrál s Almagrem, tam to prostě vidím jednoznačně ( i kvůli HCP). No a pak zápas Radek proti Davidovi může klidně dopadnout jakkoliv, protože pokud Radek zahraje svoji dobrou hru, pak to bude mít David pekelně těžké, Radek by ho teoreticky mohl přehrát starým dobrým stylem servis-volej. Věřím, že to, co je schopný Ferrer uběhat na těch "pomalých betonech", které onehdy kritizoval RF, to na tomhle povrchu neuběhá. Já naopak největší otazník vidím v sobotu, protože Španělé nevyhráli TM náhodou a navíc naši hoši budou mít za sebou 2 zápasy, v případě Radka kdo ví na kolik setů. No a v neděli, pokud nebude rozhodnuto, vidím v prvním zápase za poměrně slušného favorita Tomáše, protože jak už jsem psal, Ferrer na tom údajně superrychlém povrchu bude možná poloviční. No a pokud by nedejbože došlo na rozhodující pátý zápas za stavu 2:2, tam už bych měl docela strach jak se na Radkovi podepíší ty 2 předchozí dny, takže proto věřím, že už v té době bude rozhodnuto v náš prospěch.

Shrnutí: Štěpánek : Ferrer 40:60
Berdych : Almagro 80:20
Ber/Šte : Gra/Lop 50:50
Berdych : Ferrer 60:40
Štěpánek : Almagro 50:50

Součet: 280:220
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek - Ferrer 15:85
Berdych - Almagro 70:30
Ber/Šte - Grano/Lopez 40:60
Berdych - Ferrer 50:50
Štěpánek - Almagro 40:60

215:285
Reagovat
seshitec
Jste normální?? jak můžete favorizovat španěly, vždyt turnaj mistrů nehraje jedinej kvalitní singlista, je to tam odpad nejhorších singlistů, kt uměj voleje. Neuměj pořádně podávat a už vůbec ne returnovat. Jediná šance bude přes servis Štěpánka, protože na Berdychův nemaj náděj
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek ? Ferrer 25:75
Berdych ? Almagro 65:35
Ber/Ště ? Gra/Lop 60:40
Berdych ? Ferrer 50:50
Štěpánek ? Almagro 40:60

Součet 240 : 260
Reagovat
Dennis
Štěpánek - Ferrer 35:65
Berdych - Almagro 75:25
debl ČR - Spain 50:50
Berdych - Ferrer 55:45
Štěpánek - Almagro 45:55

Součet 260:240

Samozřejmě s ohledem na povrch a domácí prostředí. Hrát se ve Španělsku je to jiná písnička.
Reagovat
Jan
Realisticky to vidím spíš na vítězství Španělů, ale klidně to může dopadnout v náš prospěch, hlavně díky povrchu, diváci také mohou pomoci. Záleží jak se bude jednotlivým aktérům dařit, jestli víc našim nebo Španělům.
Reagovat
Dennis
každopádně to bude hodně těsné, 3:2 pro jednoho nebo druhého. Jiný výsledek by byl překvapením.
Reagovat
tommr
Štěpánek - Ferrer 10:90
Berdych - Almagro 70:30
debl ČR - Spain 60:40
Berdych - Ferrer 50:50
Štěpánek - Almagro 40:60

Součet 230:260

Šanělé mi sice vychází jako mírný favoriti, ale doufám v opak ... :)
Reagovat
Jan
Kdyby vyhrál Berdych pouze nad Almagrem a všechny ostatní zápasy prohráli, což není vůbec nepravděpodobné, tak by to bylo 4:1 pro Španěly, jako docela možný výsledek. A kdyby se Almagrovi dařilo a Berdychovi ne, tak i 5:0 pro Španěly není nemožné. Naopak, kdyby se dařilo Štěpánkovi a Ferrerovi s ním ne a vyšly nám i ostatní zápasy, mohlo by to být i po sobotě 3:0 pro nás, byť to zas tak pravděpodobné není.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek - Ferrer 30:70
Berdych - Almagro 70:30
debl ČR - Spain 40:60
Berdych - Ferrer 45:55
Štěpánek - Almagro 35:65

Součet 220:280
Reagovat
fazil
prober se. spanelsko 5:0, max 4:1
Reagovat
smazaný uživatel
mám jeden volný lístek. měl jsem jít s tátou,ale ten onemocněl... nechce někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zacne Stepanek pak pujde Berdych, do debla pujde Stepanek s Berdychem a na nedeli se pripravi Berdych a pak Stepanek.

A kdyz by jsme vyhrali tak by me vsichni placali po ramenou jak jsem to skvele postavil, a kdyby jsme prohrali, tak me nikdo kritizovat nebude, protozte jsem neudelal zadnou chybu:DDD
Reagovat
seshitec
a ještě bys ses chvástal na tiskovce jakou výbornou taktiku a přípravu si vymyslel :)))
Reagovat
Mayo
tak David treba začať víťazne ... Vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že nemáme v týmu Lacka :D:D:D
Reagovat
Jan
A Kližana :)
Reagovat
Mayo
prečo práve Lacka a Kližana? :O
Reagovat
smazaný uživatel
... když ne teď? Ve finále Španělsko bez Nadala, v semifinále Argentina bez Del Potra (v rozhodujícím zápase) a ve čtvrtfinále Srbsko bez Djokoviče...

P.S.Pokud to nevyjde tentokrát, tak tato generace okolo Štěpánka a Berdycha na to opravdu neměla...

P.P.S. A to nemyslím nijak konfrontačně...
Reagovat
Jan
Přesně tak. S uvedenými hráči by to měli hodně těžší ty týmy porazit, spíš by se do finále nedostali.
Reagovat
seshitec
jednoznačně štěstíčko v olymp. roce, no a v ARG chyběl hlavně daviscupový mág Nalbandian
Reagovat
Bob
takže hned první zápas prohrajeme. Štepec nevyhraje podle mě ani jeden zápas.
Reagovat
fazil
spanelsko-cr 4:1
Reagovat
smazaný uživatel
Pátek (16:00):
Štěpánek - Ferrer: FERRER
Berdych - Almagro: BERDYCH

Sobota (14:00):
Štěpánek, Berdych - M. López, Granollers: M. LÓPEZ, GRANOLLERS

Neděle: (13:00):
Berdych - Ferrer: BERDYCH
Štěpánek - Almagro: ALMAGRO

ŠPANĚLSKO 3:2 ČESKÁ REPUBLIKA
Reagovat
Jan
Pokud by se našim povedla ta 4hra, byl by to rozhodující 3. bod. Ale že Berdych porazí Ferrera, také není jisté. Zase kdyby se Štěpánek vypjal k výkonu jako ve finále 2009, kdy nad Ferrerem vedl 2:0 na sety, tak v domácím prostředí s podporou diváků a na rychlém povrchu by ho snad mohl dorazit.
Reagovat
pgbass
Pátek (16:00):
Štěpánek - Ferrer: FERRER
Berdych - Almagro: BERDYCH

Sobota (14:00):
Štěpánek, Berdych - M. López, Granollers: Štepec, Berdych

Neděle: (13:00):
Berdych - Ferrer: FERRER
Štěpánek - Almagro: ŠTEPEC - Musí

ŠPANĚLSKO 2:3 ČESKÁ REPUBLIKA
Reagovat
seshitec
Pátek Ferrer a Berdych
Sobota češi
Nedele 5-setová bitva kde to může jít kamkoli 5 a 6 hráč světa
takže kdyby to už nebylo 3-1 tak to zavře Stěpec, protože Almagro je labilní vajíčko, kterej to rozhodně nemůže unýst takovej tlak
Reagovat
smazaný uživatel
labilni vajicko :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné, čo je jasné, je že po piatku bude 1:1..Zvyšok hádanka.
Reagovat
seshitec
Debl dáme 3-1 už mnohokrát se potvrdilo že specialisti na debl sou špatný singlisti, nemaj většinou silný a jistý servis a returny už vůbec. Takže jak na ně naběhnou singlisti s aspon trochu dobrýma volejema, tak nemaj šanci a od 2. setu se to otáčí.
Reagovat
Dennis
Myslíš jako na olympiádě v Londýně?
Reagovat
tommr
ani jeden kapitán nenašel odvahu k nějakýmu nečekanýmu kroku ...
Můj tip: po prvním dnu 1:1, po sobotě 2:1 pro nás a rozhodne se v neděli v zápase Berdych-Ferrer ... :)
Reagovat
PATRICK_RAFTER
ani se jim nedivím, proč dávám přednost Radkovi píšu jinde a ani Lopez není pro španěly žádná výhra. V poslední době neuhrál skoro nic, žádný halař to není a hlavně je z formy a ani ten rychlý povrch myslím že by mu nesedě. Má slušnej servis i voleje a jeho hra by pasovala na rychlejší povrchy, tak kupodivu má daleko lepší výsledky na betonech a antuce než v hale.Pravdou je že na berdu umí a možná by ho potrápil víc než almagro, ale jak říkám, je z formy a berďa herně za poslední dobu udělal velkej skok nahoru, stejně by to nestačilo. Myslím, že španělé musí honit body v jinejch zápasech než proti berďovi...
Reagovat
tommr
s tím hodnocením Lopeze souhlasím. Já sice trochu doufal, že by ho Corretja moh nominovat, ale nečekal jsem to - tím by si totiž Španělé vůbec nepomohli a jen by se mezi sebou rozhádali ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Stepanek vzdy bojoval v DC jak lev
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim ale vem si, jak bojoval proti Del Potrovi. Ja mam Radka rad, je to hroznej sympatak ale pri vsi ucte, proste Davida neporazi ani kdyby se hralo na plazi :D Rosol ma vetsi sance, tot muj objektivni a uprimnej nazor ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ja si tiez neviem predstavit zeby Radek porazil zajtra Ferrera ale stat sa moze vsetko
Reagovat
PATRICK_RAFTER
a já si to zase představit dokážu a myslím že Radek je lepší volba než Rosol. Kdo viděl třeba první 2 sety finále DC v Barceloně před 3 roky tak ví že šance je, tam ho válcoval takovým způsobem, že david nevěděl která bije a to byla antuka. Je jasný, že ted je ferrer rozjetej, ale Radek se dokáže v DC vyhecovat k neskutečnýmu výkonu,navíc to bude extrémně rychlý, pokud neodejde zdravotně, tak si troufám tvrdit, že ho slušně potrápí.Rosol sice občas dokáže zahrát a překvapit, ale vyhrát pouťák na slovensku je přece jen něco jinýho, než finále DC před domácím publikem, já myslím že by to psychicky nezvládnul, tady jsou potřeba zkušenosti z velkých zápasů a hlavně z DC to je můj názor...
Reagovat
seshitec
o tom kdo má větší šanci porazit Ferrera se nemusíme vůbec bavit, Rosol by absolutně neměl v nejmenším šanci.
Tady jde spíš o to, že při předpokládaném eventuelním stavu 2-2 na zápasy, bude rozhodovat duel s Almagrem a na ten potřebuje mít energii, což mám obavu vzhledem k jeho věku
Reagovat
PATRICK_RAFTER
kdyby Radek vnitřně cítil, že ferrera nemůže porazit, tak se na to vykašle a bude radši četřit síly na so+ne, ale myslím že i on si věří že na tom rychlém povrchu šance je a potom už třeba ani nebude neděle potřeba, když povedeme po sobotě aspoň 2:1 a berda si věří myslím hodně na 3 bod proti ferrerovi, tak proč už Radka nezkusit v pátek, aby to bylo ještě lehčí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možný.... Já vim, že od kompu se to krásně kecá ale copak tomu Navrátilovi nedochází, že Štěpec proti Ferrerovi prostě nemá ani sebemenší šanci?!

Proč tam nepostavil toho Rosola?! Třeba by mu to tam padalo, třeba ne ale alespoň by měl šanci. To můžem ten zápas rovnou radši skrečovat a bejt to 0:1, aby se Štěpánek šetřil na Almagra.

A je mi jasný, že chtěl Radek hrát a řekl si o to ale je už natolik vyzrálý a musel vidět svůj výkon proti zraněnému Del Potrovi, že by tento logický tah pochopil! Štve mě to!
Reagovat
smazaný uživatel
Navrátil chce mít Štepce rozehranyho na debla a pak na další zápas. Navic by to nemelo byt pomaly majdlo a ma Radek sanci. Stejne tak by se dal kritizovat kapitan španelů, kterej pro mě nepochopitelně na druhej zápas pošle Almagra, kterej má mnohem menší šanci než F. Lopez, co na Berdycha umí a rychlý povrchy má rád.
Reagovat
tommr
Almagro je momentálně 10.nejlepší hráč na světě a umí zahrát i na tvrdým povrchu - třeba letos v Indian Wells Tomáše zpráskal jako psa (ve druhým setu mu dokonce nadělil kanára). Lopezovi se naopak letos relativně nedaří a už dávno není tak dobrej jako Almagro bez ohledu na povrch. Takže já se Corretjovi vůbec nedivím, že dal Almagrovi přednost ...
Reagovat
Johny34
Indiana Wells bych nepočítal každej ví, že Tomáš to tam odchodil a navíc se mu hrálo špatně ( byl to první zápas od doby co byla ta aférka jak ho údajně schválně nastřelil míčkem na síti )
Reagovat
tommr
no jen aby mu to Almagro nějak neznechutil i tentokrát ... :)
Reagovat
Ereinion
No hlavně Indian Wells je úplně jiný povrch než ten náš, podle ohlasů superrychlý povrch. V těchto podmínkách má šanci i Štěpánek udělat řekněme jeden zápas ve dvouhře. Našim dávám na výhru 52 % :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jce o to, ze Almagro nechodi na sit na rozdil od Lopeze a taky nezapojuje do hry slice. Navic Lopez je levak. Vykony na superpomalych povrsich bych nebral jako meritko. Samozrejme pro nas jedine dobre ze nastoupi Almagro, tak bych to videl ja. :-D
Reagovat
Chrenda
Bych Štěpánka nepodceňoval. Je to kujón a je schopný Ferrera porazit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist