Dauhá uvidí ruské finále mezi Šarapovovou a Zvonarevovou

23. 2. 2008, 19:09
Aktuality 1
Turnaj tenistek v Dauhá vyvrcholí ruským finále. Účast v nedělním boji o titul a lukrativní prémii 414.000 dolarů si zajistila pátá hráčka světa Maria Šarapovová a nenasazená Vera Zvonarevová.
Nenasazená Ruska Vera Zvonarevová se v Dohá pokusí ve finále zastavit rozjetou krajanku - Marii Šarapovovou

Šarapovová pokračuje ve skvělých letošních výkonech. V semifinále v Kataru oplatila Agnieszce Radwaňské porážku z loňského US Open a po setech 6:4 a 6:3 si připsala druhé vítězství nad osmnáctiletou Polkou.

Dnešní výhrou navíc vítězka lednového Australian Open prodloužila letošní sérii neporazitelnosti na okruhu WTA na deset zápasů, když v nové sezoně neztratila ani jedno utkání.

Zvonarevová do finále postoupila poté, co na třetí pokus poprvé v kariéře porazila Číňanku Li Na. Sedmadvacetiletou Rusku čeká boj o první letošní titul.

V nedělním duelu s o sedm let mladší favoritkou si bude chtít spravit chuť po smůle z lednového turnaje v Hobartu, kde také postoupila do finále, ale kvůli zranění k němu nenastoupila. Při tréninku dvě a půl hodiny před zápasem si tehdy poranila kotník a z triumfu se bez boje radovala Řekyně Eleni Daniiliduová.

Šafářová si deblové finále nezahraje
Česká tenistka Lucie Šafářová dnes po boku Rusky Zvonarevové neuspěla v semifinálovém duelu proti světovému páru číslo jedna, Blacková/Huberová. Favoritky vyhrály 7-5 6-2 a o druhý titul v řadě se utkají s druhou nasazenou dvojicí Peschkeová/Stubbsová. Květa Pesckehová se pokusí zlepšit výsledek z minulého týdne, kdy v Antverpách po boku Japonky Sugijamaové nestačila právě na zimbabwsko-americký pár Blacková/Huberová.

WTA Dauhá - výsledky 6. dne:

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (4-Rus.) - A . Radwaňská (16-Pol.) 6-4 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Li Na (Čína) 3-6 6-3 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Šafářová/Zvonarevová 7-5 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist