Dauhá má plno. Osmičku "mistryň" doplnila Venus a Zvonarevová

25. 10. 2008, 10:47
Aktuality 9
Letošní ročník Turnaje mistryň hlásí plný stav. Poslední dvě volná místa na závěrečném podniku sezony v Dauhá obsadila Venus Williamsová a Věra Zvonarevová. Jistou náhradnicí je Polka Angnieszka Radwaňská, o druhé se ještě rozhodne.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Pětinásobná wimbledonská vítezka Venus Williamsová si po šesti letech zahraje na Turnaji mistryň, její předchozí dvě účasti pro ni skončily v semifinále. Letos se na něj kvalifikovala jako sedmá v pořadí. Sice v této sezoně vyhrála již popáté grandslam v All England Clubu, ovšem druhého titulu se dočkala až minulý týden v curyšské hale.

"Jsem velmi poctěna, že jsem se dokázala kvalifikovat na závěrečný turnaj sezony Sony Ericsson Championship do Dauhá," pronesla Venus, jež už letos v Kataru hrála. Na turnaji WTA ve třetím kole podlehla Slovence Cibulkové.

"Je to skvělý pocit hrát ve skupině s nejlepšími hráčkami světa. Tento rok beru jako úspěšný a teď se už mohu soustředit na vrchol sezony," dodala osmadvacetiletá rodačka z Kalifornie.

Vítězka letošního Prague Open Věra Zvonarevová si ve své kariéře pouze jednou zahrála grandslamové čtvrtfinále, nicméně po čyřech letech bude mít znovu možnost bojovat na Turnaji mistryň.

Účastnice letošního Turnaje mistryň:
1. Jelena Jankovičová (Srb.)
2. Dinara Safinová (Rus.)
3. Serena Williamsová (USA)
4. Ana Ivanovičová (Srb.)
5. Jelena Dementěvová (Rus.)
6. Světlana Kuzněcovová (Rus.)
7. Venus Williamsová (USA)
8. Věra Zvonarevová (Rus.)
------------------------
náhradnice:
1. Agnieszka Radwaňská
2. Wozniacká/Pennettaová/Petrovová

"Je to neuvěřitelné. Budu mít znovu tu čest zahrát si s nejlepšími tenistkami uplynulé sezony. Na návrat do Dauhá se nesmírně těším," připomněla čtyřiadvacetiletá Zvonarevová své letošní finále právě z katarského podniku, kde se hrálo začátkem roku.

V Kataru se tak ve skupinách představí tenistky tří národností: Srbska (2), Ruska (4) a USA (2). V Dauhá bude hrát i mladší ze sester Williamsových Serena. V soutěži se dále objeví světová jednička Srbka Jelena Jankovičová, její krajanka a vítězka Roland Garros Ana Ivanovičová, olympijská šampionka Jelena Dementěvová a další dvě Rusky - nová světová dvojka Dinara Safinová a bývalá vítězka US Open Světlana Kuzněcovová.

Chybět budou obě finalistky loňského ročníku v Madridu. Vítězná Belgičanka Justine Heninová ukončila kariéru a Ruska Maria Šarapovová kvůli zranění ramene už ukončila sezonu.

Roli první náhradnice bude plnit Polka Agnieszka Radwaňská, která do posledních chvili bojovala o přímou účast. O další alternativě za druhoupřípadnou zraněn se rozhodne mezi Wozniackou, Petrovovou a Pennettaovou.

V Dauhá se představí i čtyři nejlepší deblové páry sezony. Jedním z nich bude také sesterské duo Sereny a Venus Williamsových.

O štědrou dotaci 4,45 milionu dolarů bude hrát nejlepší osmička letošní sezony od 4. do 9. listopadu v katarském Dauhá.

Sony Ericsson Championship se hraje od roku 1972 a Dauhá je již pátým dějištěm tohoto klání. Dříve se hrálo v New Yorku, Mnichově, Los Angeles a Madridu.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
hej kde je Vaidišová??!!! C´MON, kde tě máme missis!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
zadnou jinou tenistku tak nezbonuju jako prave ji je to proste poklad!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslim si ona je silna dost na to aby se uzdravila!!! v tom ji verim!!!! vzdyt je to moje sverenkyne!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tak zvládnout kliknutí na Reagovat a nepsat tam petr...
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně mi tam bude chybět Maria, podle mě je nejlepší tenistkou Světa po odchodu Justine:)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš si rozumět se skottem, ten tuhle heknu taky obdivuje.
Reagovat
skott
Ze chybi Masenka je jasny kazdymu.To ona tahne na turnajich lidi do hlediste, v tom ji muze konkurovat pouze Serena.Bohuzel pauza uz je hodne dlouha a pokud se nevrati na zactku roku, mohl by to byt i konec kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybět budou obě finalistky loňského ročníku,ne letošního.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist