Další místo obsazené. Vstupenku na Turnaj mistrů už má i Djokovič

19. 8. 2013, 12:14
Aktuality 5
Letošní Turnaj mistrů má druhého jistého účastníka. Po Rafaelu Nadalovi si vstupenku do londýnské O2 Areny zajistil také Novak Djokovič, který si na závěrečném podniku sezony zahraje posedmé v řadě.
Novak Djokovič

Čerstvý vítěz ze Cincinnati Rafael Nadal si účast na letošním Turnaji mistrů zajistil už v červnu, přestože do letošní sezony naskočil až v únoru. Po necelých dvou měsících ATP oznámila, že druhým jistým účastníkem je loňský vítěz z Londýna Novak Djokovič.

"Obhájce titulu je pod trochu větším tlakem. Vím ale, že ve velkých zápasech dokážu hrát dobře, a proto mám důvod věřit, že to můžu zopakovat. To mě inspiruje k tomu, abych se dobře připravil a předvedl, co je ve mně," uvedla světová jednička.

Pořadí v boji o Londýn:
1. Rafael Nadal
2. Novak Djokovič

3. Andy Murray
4. David Ferrer
5. Juan Martín del Potro
6. Tomáš Berdych
7. Roger Federer
8. Jo-Wilfried Tsonga
9. Stanislas Wawrinka
10. Richard Gasquet
9.010 b.
6.770 b.

5.430 b.
4.540 b.
3.320 b.
3.225 b.
2.875 b.
2.455 b.
2.205 b.
2.045 b.

Na Turnaji mistrů se Djokovič objevil poprvé v roce 2007 a od té doby na prestižním podniku nechyběl. Rok po svém debutu si v Šanghaji připsal první trofej a loni přidal do sbírky druhou po finálovém vítězství nad Rogerem Federerem.

"Mojí oblíbenou vzpomínkou je ta na titul z roku 2012. Vyhrál jsem všech pět zápasů a předváděl jsem svůj nejlepší tenis. Lepším způsobem jsem nemohl sezonu zakončit," řekl Djokovič.

Dobrou šanci dostat se mezi elitní osmičku tenistů, kteří si v Londýně zahrají, má i Tomáš Berdych. Účastník posledních tří Turnajů mistrů je v letošním žebříčku na 6. místě; osmý Jo-Wilfried Tsonga se kvůli zraněnému koleni odhlásil z US Open a na devátého Stanislase Wawrinku má Berdych náskok 1.020 bodů.

Komentáře

5
Přidat komentář
letityfanousek
"ATP oznámila, že druhým jistým účastníkem je loňský vítěz z Londýna Novak Djokovič".

A já oznamuji, že jistými účastníky budou (pokud budou zdrávi) Djokovic, Murray, Nadal, Ferrer, Berdych, Del Potro a Federer. Zbývá jen jedno místo o které se bude bojovat. Pokud to nestihne Tsonga tak bych to přál T.Haasovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nole stejne na konci roku bude jednickou
Reagovat
smazaný uživatel
to těžko,lopato :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mentalne retardovany dement (tempe) v akci :-)
http://media.tumblr.com/tumblr_ma1gwmEV5q1r77yo5.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda jen, že se to nehraje v té pražské O2 Aréně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist