Další cenný skalp pro Macháče, v Tokiu přehrál Tommyho Paula

28. 9., 07:32
Aktuality 1
ATP TOKIO – Tomáš Macháč (23) porazil na turnaji v Tokiu Tommyho Paula (27) ve třísetové bitvě 2:6, 6:2 a 7:6 a postoupil do čtvrtfinále. Pro Američana to znamená velké komplikace v boji o účast na ATP Finals.
Profily hráčů
Tomáš Macháč v Tokiu. (@ Philip FONG / AFP)

Macháč – Paul 2:6, 6:2, 7:6

Tomáš Macháč v zápase s Američanem Tommym Paulem relativně snadno a rychle prohrál první sadu. Dokonce zaznamenal fázi, kdy ztratil 13 výměn v řadě. Od druhého setu ale předváděl fantastický tenis, díky kterému si vybojoval rozhodující třetí sadu.

V ní ho nezlomila ani ztráta 0:3, přišel totiž rebreak, srovnání na 3:3 a Paulova ztráta sebevědomí. Český tenista měl následně dva brejkboly za stavu 5:5 a i když je nevyužil, své šance pak proměnil v závěrečném tie-breaku.

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport / EnetPulse)

Zejména ve druhé sadě byl Macháčovou silnou zbraní agresivní return, na druhém podání Američana měl úspěšnost 50 procent, na konci zápasu pak svého soupeře přehrál i odvahou, zapsal 17 winnerů v rozhodujícím dějství.

Tommy Paul je druhým předním hráčem, kterého v Tokiu zastavil, v prvním kole český tenista přehrál Alexe Popyrina, který je aktuálně na 23. místě světového žebříčku.

Sestřih zápasu

 

Dalším Macháčovým soupeřem bude Američan Alex Michelsen, který v prvním kole vyřadil turnajovou čtyřku Řeka Stefanose Tsitsipase a dnes porazil jiného hráče z kvalifikace Christophera O'Connella. Australana zdolal hladce 6:1, 6:4. S Michelsenem se český tenista utká podruhé, v květnu v Ženevě ho rovněž ve čtvrtfinále porazil ve dvou setech.

Olympijského vítěze ve smíšené čtyřhře v sobotu čeká ještě čtvrtfinále v deblu. S Britem Jackem Draperem bude Macháč čelit třetí nasazené francouzské dvojici Fabien Reboul, Sadio Doumbia.

Výsledky turnaje ATP 500 v Tokiu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Tomáš Rambousek, Jakub Hájek

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
dobre Tomas, mne se jejich prvni vzajemny zapas moc libil, takove pohledy Tomasu do tenisoveho zrcadla... :-)) kluci jsou si velmi podobni (nemyslim samozrejme cepicku a vousy), podobny styl hry, pohyb, podobne postavicky, Tommy ma vyssi teziste a na uderech je to znat... i kdyz prekvapive hraje po odskoku jeste rychleji nez Tom a asi si i vic potrpi na uhly, ale provazy, otocky, stejna "balancni" cviceni.... moc pekne pokoukani, rada ocenim, Tommy vic exhibicni v pohravani si s raketou, s mickem (je sikovny, my to vime, Tommy) :-)) ale Tomas si pro to po oklepani se vic sel a jsem moc rada, ze i "dosel", fakt super.... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist