Čtvrtfinále Davis Cupu? S hvězdným obsazením

10. 4. 2008, 16:50
Aktuality 0
Téměř kompletní tenisová špička se sejde ve čtvrtfinále letošního Davis Cupu. O víkendu se v týmové soutěži představí osm hráčů z elitní desítky světového žebříčku. Chybět budou jen světová jednička Roger Federer a Srb Novak Djokovič, jejichž týmy o postup do semifinále Světové skupiny nehrají.
Davisův pohár

Papírově nejsilnější tým pro čtvrtfinále postavili Španělé, kteří se v Německu budou opírat o druhého hráče světa Rafaela Nadala a světovou pětku Davida Ferrera. Domácím chybí Tommy Haas, takže tenisté z Pyrenejského poloostrova mají velké šance zahrát si první semifinále od triumfu v soutěži v roce 2004.

Jedničkou německého týmu je pětadvacátý hráč světa Philipp Kohlschreiber. S Nadalem zatím prohrál všechna čtyři vzájemná utkání, i když mu letos v Dubaji vzdoroval ve třech setech, a negativní bilanci má i se španělskou dvojkou Ferrerem.

Američané sestavu nemění
Dva hráče z desítky a nejlepší deblový pár světa mají k dispozici Američané, kteří jdou už podesáté za sebou do daviscupového zápasu se sestavou Andy Roddick, James Blake, Mike Bryan, Bob Bryan. Obhájci titulu ve čtvrtfinále přivítají na domácí půdě Francii, která má v sestavě mimo jiné desátého hráče světa Richarda Gasqueta. Na poslední chvíle Francouzi přišli o překvapivého finalistu Australian Open Jo-Wilfrieda Tsongu, který má zraněné koleno. Místo něj byl nominován Arnaud Clément.

Američané v týmové soutěži pětkrát za sebou neprohráli a o prodloužení vítězné série se budou snažit na tvrdém povrchu ve městě Winston-Salem v Severní Karolíně, kde loni porazili ve čtvrtfinále Španělsko. S Francouzi mají ve čtrnácti vzájemných zápasech naprosto vyrovnanou bilanci, poslední vzájemné utkání vyhráli před šesti lety reprezentanti země galského kohouta.

V Argentině se bude rozhodovat o případném soupeři českých tenistů v semifinále. Jihoameričané na domácí půdě prohráli naposledy v roce 1998 a i tentokrát budou v duelu se Švédskem favoritem. Lídrem domácího týmu je sedmý hráč světa David Nalbandian, jemuž budou na antuce v Buenos Aires sekundovat Guillermo Caňas, Juan Monaco a José Acasuso. Švédové spoléhají na Robina Söderlinga, kterého doplňují zkušení hráči Jonas Björkman a Thomas Johansson a deblový specialista Robert Lindstedt.

Tyto týmy na sebe mají v poslední době štěstí, v Davis Cupu se utkají potřetí během tří let. Před dvěma lety na domácí půdě vyhrála Argentina, loni se ve čtvrtfinále podařila Seveřanům odveta.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist